Možda bi ti odgovaralo tijesto od Medene Kate:
2 jaja
4 dkg maragarina/masti
2 žlice meda
3 žlice mlijeka
15 dkg šećera
45 dkg brašna
mala žlica sode bikarbone
Printable View
Možda bi ti odgovaralo tijesto od Medene Kate:
2 jaja
4 dkg maragarina/masti
2 žlice meda
3 žlice mlijeka
15 dkg šećera
45 dkg brašna
mala žlica sode bikarbone
Tako je, meni ih je mama kupila na Dolcu!
Vertex je spomenula anzac kekse. Cine mi se fini samo ja nisam bas ljubitelj kokosa
pa me zanima s cime ih zamijeniti? Da pojacam zobene?
Zaboravila sam pitati za cijenu, uzela mi je jedan, tri motiva s jedne i tri sa druge strane.
Mislim da je i moj takav. Imam ga vec par godina a jos ga nisam koristila :(
Evo pitala sam, 35 kuna.
Hvala. Ma ne treba meni, nego mozda cure zanima.
Valjda cu i ja jednom napraviti paprenjake
Hvala. Ma ne treba meni, nego mozda cure zanima.
Valjda cu i ja jednom napraviti paprenjake
Nemam pojma kak sam uspjela poslati dve ise poruke s razmakom
Anamar hvala!
Jesu jako prhki ili trpe i komplicirane oblike kalupa poput ovoga? http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225...CDblnjDTLg.jpg
Mora li bajam ili može i lješnjak?
Te sam i ja jučer radila, i to boriće. Jedino sam prvu turu prepekla, stavila na 180 i to je ispalo stvarno previše...
Da, ti tanki keksi su osjetljivi. Kad sam mijenjala peć (prije 2 godine) bome sam upropastila puno toga dok nisam prokužila novu pećnicu... Ono što se u staroj peklo na 180 oC, u novoj s ventilatorom dovoljno je 150-160 oC. Isto, ako su tanje razvaljani, ne škodi smanjiti temperaturu.
Ont. ja sam ove godine lijena - za sada sam ispekla samo medenjake (obične, rekli bi moji sinovi "bez ničega") i dva kuglofa sa suhim voćem za svekrvu.
ia j asam radila boriće i zvjezdice za vikend, i to po receptu koji je jurana stavila na vrhu treće stranice "keksi by moja baka", s tim da sam od začina dodala kardamom i cimet.
taman ostanu dva bjelanjka za napravit icing, pa sam napravila prvo bijeli, umočila dio u to. Dio icinga sam pomiješala sa zelenom bojom u gelu koju su mi preporučili u trgovini sa stvarima za torte i kolače (Zenit), i to je super ispalo, baš lijepa, šumska nijansa. Drugi dio sam bojala sa crvenom bojom iz Lidla, i to je ispalo naravno svijetlorozo.
Al ukusni su i stvarno slatki za vidit, zamislila sam da ih dijete podijeli prijateljima ovih dana.
Inače, meni je kardamom najdraži začin u kolačima, uvijek da ono nešto, ide lijepo u ove zimske kombinacije (cimet, klinčić, anis, muškatni oraščić), ali sam ga znala dodat i u prhko tijesto za pitu, i u baklave.
Stavi kardamom u kavu, da viš kako je to fiiino.
tang, a kako radiš icing od bjelanjaka?
angie, jednostavno:
izmutiš ona dva bjelanjka koja ostanu od keksića u snijeg, ne mora bit skroiz suhi, ali ono da očvrsne
u to ide puuuno šećera u prahu, mislim da je u mom receptu pisalo 4 šalice, ja sam stavila dvije i pol-3, odnosno cca 200g. Ustvari, reguliraš po gustoći, više šećera gušći icing, manje šećera rjeđi. U to može par kapi limuna ili vanilije i ne treba.
To je bijeli. U zeleni sam stavila boju na kojoj sam kasnije pročitala da "može uzrokovati adhd" :facepalm: a onih 200g šećera tek.. al ajde, na 80ak keksića, valjda nije strašno
i onda to možeš stavit u onu vrećicu za šlag pa stavljat, ali ja sam umakala kekse s gornje strane i onda poravnala štapićem. Sušila na tanjurima, brzo se osuše.
Da preformuliram pitanje:
Ima neko recept za čvrsto (ne mora nužno biti fino :mrgreen:) tijesto za kekse, za komplicirane oblike kalupa poput ovoga? http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225...CDblnjDTLg.jpg
mojca, imaš pri vrhu treće stranice ovog topica :)
Promijenila sam avatar sa kolačima koje najčešće radim. Ako nekom treba recept, tu sam. :mrgreen:
ima netko dobar recept za mađarice?
tang stavili smo ali evo jos jednom za tebe, e sad da li ce i tebi biti dobar ne zanm :P
Citiraj:
recept za madjaricu, koji je mislim marta stavila na jedne bozicne kolace. meni je ona super.
kore:
600 g brasna (pola pola ostro i glatko)
150 g secera
50 g maslaca
1 mirelam ili dva kisela vrhnja (sto masnija)
1 zlica praska za pecivo
tijesto podijeliti na 6 jendakih dijelova. svaki razvaljati i ispeci na okrenutom protvanju
ja to nikad ne radim, ja ih razvaljam na papiru za pecenje i njega stavljam na resetku od pecnice.
krema:
750 ml miljeka
75 g kakaoa
230 g secera
4-5 zlica gustina
kremu skuhati na pari (ja to nikad ne radim, ja kuham normalno jer sam ljena domacica)
i u hladno umiksati 1 maslac (ja uvijek u vrelu kremu smiksam maslac opet iz razloga ljenosti)
srce si, recept mi se već sviđa jer nekoliko puta spominje sastojak ljenosti, toga imam doma :*
a nije nekako malo putra, samo 50 g na 600 g brašna? il to ovaj mileram nadoknadi? hoće se to spojit i dat razvaljat? i još bez jaja?
http://www.coolinarika.com/recept/843847/
ja sam ovako radila. bilo fino. i lako za razvaljat. iako, lako, lako, opet se isteliš tih 7 kora izvaljat i ispeć.
ja sam mislila gotove kore kupit :škartoc:
nego me zanima recept za fil da je provjereno fin, jer sam jednom radila po receptu koji ide uz kore, sa kuhanim pudingom, i nije mi bio baš
tata je poželio te mađarice, a ja se planiram bavit snoviđenje kiflicama, pa bih ovo da minimalno osjetim
cvijeta dovoljno je i ispadnu bez greske.
daj tang napravi kore, vidjet ces nije tesko. vjeruj mi.
joj moram kupiti dzem za kifilce snovidjenja.
spajka jesi ti radila snoviđenje?
nekako mi se 30ak kiflica čini malo ako su tako super, nas će bit sedmero doma. da odmah radim duplu dozu?
ja bih rekla da ti je dosta 30ak uz ostale kolačiće.
mada su fakat snoviđenje.
Ja ih radila neki dan. Nisu mi baš nešto ispale. Izgledom nula, okusom +3. Možda zato što mi je tijesto stajalo dva dana?
pa mislim da je to puno obzirom da ide sir u tijesto.
nisu ti izgledale kao na slici?
30 u mojoj familiji je za pod zub, jer su nama zbilja super.
tang ali uz sve druge bit ce dovoljno.