zasad skulirana prvotno napisa
s obzirom da je seksanje između ostalog i jedna velika razmjena bakterija neki bi možda trebali navući veliki goldun pa da se ne moraju oprat poslje....malo karikiram, ali nismo ni svjesni koliko se pretjeruje u tom prividnom održavanju čistoće...kažem prividnom jer na i u sebi imamo čini mi se cca 2-3kg bakterija i parazita bez kojih ne bi mogli živjeti...
imam jako suhu kožu koja se gle čuda prestala perutati kad sam ju prestala mackati i trackati poslije prečestog kupanja i obilatog korištenja gelova za tuširanje...
s kosom je to nažalost druga priča,ne želim sijede i onda kad kemija/boja poremeti i uništi kosu i vlasište onda ju moraš tretirat/štitit svim i svačim..."no poo" je samo za one koji se ne bojaju...
mene užasava kada prođem ulicom i osjetim miris praška a roba obješena na metre od mene...pa kupim rabljenu robicu i moram je 2x oprati da izađe intenzivni miris praška...onda vidim u trgovini:miris za robu...fucking miris za robu,pa kome i zašto to treba?
šugamane ne mijenjam na dnevnoj bazi, odjeću isto tako nosim više puta, jedino se donje rublje mijenja svakodnevno...
prašak se koristi u tako malim dozama da ga mjesecima ne kupim, omekšivače i te mirise (opet,wtf) bi zakonom zabranila
netko je rekao da ne kuži to 2-3min čiščenje dok pereš zube isl i da mu se ne miriše kemija...pa ja tada ne koristim kemiju nego krpu i vodu...
ako se krpom od microfibre svakodnevno brišu slavine i pređe pilo onda se kamenac ni ne nakupi pa nema potrebe za kemijom nego svako prestupne....
mislila sam da mi smetaju parfemi/jaki mirisi samo u trudnoći, no kako ih i dalje radi dojenja ne koristim, primjetila sam da su mi počeli smetati,odnosno kada prođem pored žene koja za sobom ostavi oblak bude mi preintenzivno i baš zasmeta neovisno o vrsti parfema (slatkaste nisam nikad voljela ali sad mi baš svi smetaju)...
ispada da više ne znamo i ne osjećamo miris kože, prekriveni smo silnim kemikalijama i umjetnim mirisima...