kad je već lili spomenula porod - meni se nakon prvog kosa izravnala. Trebalo mi je min 2 godine da se donekle vrati na staro
Printable View
Nano, jesu li tvoja djeca kovrčava i ako da, jesu li i oni na CGM? Moja cura nije, ali svejedno planiram da koristimo iste proizvode jednom kada na njoj potrošim ove silikonske regeneratore koji su mi ostali od prije. Jednostavno mislim da su zdraviji za kosu.
Mi smo svi doma manje više kovrčavi ili barem valoviti. Curka je kao mala bila baš jako loknasta, pa se izravnalo. Vjerujem da bi sada bila opet frćkava, ali nema pomoći jer me ne želi slušati. Znači, nije na cgm-u.
Meni se kosa nikad nije mastila, no njoj se masti. Ne želi koristiti regenerator. Al joj dsad klupujem Nature box šampone. ja sam sve ono što nam ne paše izdijelila frendicama.
A, zaboravila sam napomenut nešto što nije baš nevažno, a to je da nemam više prhuti.
Inače sam zadnjih par godina gotovo stalno prala kosu s Ducray Squanorm šamponom protiv suhe prhuti, jer mi se s običnom šamponioma stalno vraćala, uz dosta svraba vlasišta. Evo u ova tri-četiri mjeseca se još nije pojavila. Možda je mom tjemenu stvarno dovoljno da ga se ne pere agresivnim supstancama.
vertex gdje si kupila taj šampon
Nije joj otišla prhut tim šamponom.
Mislim da onaj šampon što je gore stavila lorealov, i ne pitam radi prhuti
Kupila sam u Mulleru, a mislim da ga ima na svakom malo bolje opskrbljenom mjestu.
Što se prhuti tiče, nije mi otišla s tim šamponom, ali se nije ni vratila, a sa svakim drugim do sada jest.
Ja ne znam stvarno kud ja gledam, gledala sam i u mulleru i u dm-u i nisam našla taj šampon. Morat ću se malo bolje skoncentrirati.
Možda slažu po nekom čudnom ključu. Ja sam onu kremu bila tražila 10 minuta, zaključila da nema, pa je ugledala. Puno je toga na policama. Kupovala u velikom Mulleru, baš ću vidjet ima li u malom koji mi je blizu jer mi je pri kraju 1. boca.
Ima li tog šampona u raznim bojama tj. varijantama, kao što su inače lorealovi
Ima, vidi: varijante
Crveni mislim da je za bojanu kosu, bijeli ne znam, a ovaj zlatni je za suhu kosu. Svi su low, tj. bez sulfata.
Moguće da me to zbunilo, ali kako sam tražila baš po boji stvarno nisam vidjela taj zlatni. Hvala ti, potražit ću malo bolje.
:)
Mima ako ne nađeš u trgovinama, ima Notino.
https://www.notino.hr/loreal-paris/e...l-low-shampoo/
Sad vidim na slikama da na nekim bocama piše Elseve, a na nekima Elvive...to su valjda različita imena za različita tržišta? Nisam sad više sigurna šta piše na mojoj...
meni je za prhut najbolji Vichyev šampon, ali sensitive verzija koja je odobrena po CGM
kod nas je u ljekarnama 100 kn, a u Italiji sam ga kupila za 8 EUR :-x
Sad ću ja uletit kao padobranac, mislila sam da mima pita za ovaj Ducray Squanorm šampon, da se nadovezala na zadnji post , a ne za Lorealov. Pa tih šampona ima svugdje, barem je bilo. Ja sam svog bacila u smeće- da si se prije javila mima, bi ti ga poklonila
Ma moguće, ja sam zapamtila boju pa sam tražila po tome, a nisam vjerojatno zapamtila baš najbolje, zato kažem, malo ću se bolje skoncentrirati
Sad i ja unazad :D
Dakle, Ducray bi mi zaista riješio prhut, ali bi se vratila kad bih se ja vratila na obični šampom (recimo Biobazin). Kako je ovaj L'Orealov bez sulfata, i evo 3-4 mjeseca ga koristim i nemam prhuti, onda se nadam da se neće ni vratiti tj. da ju je izazivalo pranje sulfatima, a ne nešto ozbiljnije.
vertex, jesi probala prati regeneratorom? Meni je to puno bolje nego tim Lorealovim šamponom - čak se i više pjeni kad dodam vodu. Obično koristim onaj prejeftini iz Žapca
Nisam. Vjerojatno u nekom času i hoću, iz znatiželje, ali ovo mi sad jako odgovara i nemam potrebu mijenjati. Pjena mi se ne čini važnom, ne fali mi.
Meni je nekako lakše prati s regeneratorom. I mislim da mi je poslije kosa bolja. A onaj tvoj šampon ima vrlo slučnu konzistenciju kao regenerator. Nije pjena bitna, nego lakše trljam kad stavim vodu i nastane pjena.
Ma ne bih se čudila da je "low shampoo" samo dobra fora za prodat regenerator na nov način :lool:
Trebalo bi poznavati sastojke pa vidjet što vrši funkciju čišćenja u regeneratorima. Nešto mora čistit, ako hoćeš oprat kosu. Znam da coco betaine u ovom šamponu pere, koliko sam shvatila po principu kao micelarne otopine za čišćenje, a ne znam ima li još koji čisteći sastojak.
Ali u svakom slučaju, mislim da će uvijek, uz neke opće preporuke, ostati u određenoj mjeri individualno što kome paše.
Da, taj veliki regenerator košta 6 kn. Prlično je isplativ. a nije loše ni to dugo trljanje tjemena - da bi se regeneratorom dobro opralo, ipak treba potrošiti koju minutu više.
kako ide kovrčavice?
ja obilježavam otprilike šestomjesečnicu CGM-a, uz farbanja neodobrenim bojama, ali bez blajhanja
moja promjena nije bila tako dramatična, ali uz konzistentnu njegu kose zdravi(ji)m proizvodima, mogu reći da se razlika primijeti
kosa doista izgleda zdravija i kovrče se duže drže
ali najveće otkriće mi je refresh, to me spasilo nepotrebnog nošenja cijele torbe proizvoda za kosu na kratka službena putovanja
iako još uvijek imam one matematičke izračune za kad mi treba lijepa kosa i koliki razmak između pranja mi treba
moja greška je da koristim previše proizvoda a u zadnje vrijeme nemam priliku raditi eksperimente u vidu eliminacije da bih vidjela što mi je dovoljno jer se zaredalo mjesec dva da mi stalno treba lijepa kosa, a ne usudim se riskirati, pa stavljam sve :škartoc:
bila sam izbacila pjenu pa je vratila jer mi je bolja od gela
bila izbacila Aloe veru pa je vratila
bila prestala raditi finger coiling pa vratila za neke dijelove kose
Meni se isto ne vidi tolika razlika, pogotovo prvi dan, jer je meni taj prvi dan kosa uvijek bila dobra (višegodišnje iskustvo).
No sada mi zbog gela kosa i sljedećih dana izgleda dobro, ali svakim danom sve gore. Na opip mi je bolje, i sad rjeđe imam metlu na glavi. Ja se nikako saživit s pjenom - kupila sam dve, i samo mi bez veze stoje doma.
Ne kuham ni lan jer sam lijena. Al ono kaj se meni pokazalo dobrim je korištenje 3 raličita gela, Stavim od svakog po malo, nekim random redosljedom - ne pazim na sastav.
nakupovamla sam svega i svačega i pojma nemam kad ću to sve potrošiti. I dalje uglavnom co-washam.
I kupila sam Denman kefu, iako pojma nemam šta će mi
Unazad par tjedana jako mi je suha kosa, prije 2 mjeseca sam šišala vrhove i već sada vidim ispucale vrhove što mi nije nikad tako brzo bilo. Ja inače radim popping i to mi super, koristim od Keune-a kremu za kovrče i regenerator u spreju. Super je meni kosa 2,3 dana raspuštena ali nakon toga slama i jaaako zapetljana.
Imate možda neku preporuku za regenerator nakon pranja i za lakše raščešljavanje? Pijem i manje vode vjerojatno je i do toga.
misliš leave-in? Sve garnier hair foodice mogu biti i leave-in, a ima i onaj aloe vera leave in
ali nisi na CGM-u, ima i ona krema od La Croa, za kovrčavu kosu
Ja peglam kosu zadnjih par dana. :škartoc: Koja ovisnost, palo mi na pamet jedan dan, kao nisam dugo. I nastavila. Danas prestajem.
Nisam još počela sa CGM, kad god krenem proučavati, sve mi se to čini prekomplicirano i onda mi se ne da.
ja sam totalno sektaški tip, meni je sad grjehota namazat kosu nekim silikonima
malo podstreha su mi dali komentari sa strane i to od ljudi koje gotovo svakodnevno susrećem
pa me pitaju što to radim s kosom
a ja odgovoram I joined a hair cult
ako traže pojašnjenja, odgovorim samo da nanosim proizvode praying hands metodom :lool:
Nano, ne vidiš efekt denman četke ili ti ne treba taj efekt? Meni baš jako nakovrča kosu kad češljam pramen po pramen.
Ja i dalje onako kako sam pisala, i dalje sve štima. Raste kosa pa ćemo vidjet kakva će bit kad uhvati malo dužine.
U svakom slučaju, moj izbor je jednostavnost. Pranje i stiliziranje mora biti vremenski nezahtjevno. Uvijek mi se sviđa kakva mi je kosa kad je operem, pa umjesto da je ne znam 5. dan popravljam, ja je operem.
Vertex, moja kosa je relativno kratka a i nemam puno kose, pa nema smisla češljati pramen po pramen. Čekam da mi malo naraste. tako da meni ta četka služi da mi se leave in ili neka krema koju stavim, jednoliko rasporedi po kosi.
I to kaj veliš - meni bi super kosa bila da ju perem svakih par dana. Ionnako uglavnom perem regeneratorom.
Ali iskreno - sada komplimente za kosu dobivam i 7 dan od pranja, šta je prije bio SF- već drugi dan mi je kosa bila očajna. Mene najviše to veseli, a drugo to što mi je na opip kosa stvarno bolja.
kakav ti je sastav tih keune proizvoda ? Imaju isušujuće alkohole? Koliko se mogu sjetiti Keuene nema odobrenih proizvoda. Ovdje smo počeli pisati o štetnosti raznih proizvoda i važnosti sastava. Imaš puuno cjenovno povoljnijih proizvoda koje ti neće štetiti kosi. Al očito se nisi našla u tome. Pročitaj malo detaljnije temu
Kupila denmana. Ne znam je li takav dan ili je denman, ali kosa mi stvarno izgleda bolje nakon prvog amaterskog cesljanja. Cak sam i ja, vjecno gundjalo, zadovoljna s obzirom da mi se kosa nakon poroda dosta otkovrcala.
Jos samo moram uzeti sampon bez sumpora. Inace ribam samo tjeme s biobazom (hair and body) i jucer skuzim da ima sulfata.:gaah:
Pokusavam koristiti proizvode koji nisu testirani na zivotinjama + bez silikona, sulafata, alkohola. Vec vidim da ce proci 3 mjeseca prije nego nadjem odgovarajuci sampon. Muko moja.
Munkica, pa ti si barem izvan HR- vani ima svega. Jesi bacila oko na Shea Moisture proizvode?
https://www.sheamoisture.com/
Spadam u kategoriju Bubilo Bubich i sminkanje :)
Uglavnom mi je tlaka samo zbog sampona hodocastiti po ducanima pa iz lijenosti uglavnom kupujem na aerodromu i amazonu. Parfeme, maskare, izgleda i sampone...
Cirnem njihove prozvode pa mozda i narucim nesto. Hvala!
Asos drži Shea moisture, ne baš sve proizvode