Nadam se da neće i vizualizacija na temi sad postat neka tamo izmišljotina :-)
Vizualizacija je izvrsna pomoć i daje nevjerojatan polet i zanos, pa se lakše kroči prema cilju. :trci:
Printable View
Nadam se da neće i vizualizacija na temi sad postat neka tamo izmišljotina :-)
Vizualizacija je izvrsna pomoć i daje nevjerojatan polet i zanos, pa se lakše kroči prema cilju. :trci:
Hvala..
Vidim ode priča predaleko pa da je malo vratim na dio koji se može primijeniti, ako netko želi..zato je valjda i tema tu.
Vezano za zdravlje, ja sam na terapiji za štitnjaču i moje uvjerenje je da moram piti hormone svaki dan, ne vjerujem tu ni biljkama ni pozitivnim mislima da mogu nadoknadit hormone..
Taj dio života ne mijenjam jer netko nešto kaže.. Bit je znati sebe i svoj organizam, svoja uvjerenja..al ako je netko uvjeren da će mu pomoći biljka, možda i hoće..
S druge strane, da sam prije znala što sad znam, kako ovladati stresom, posvetit se bitnom, maknut se od negative, mobinga i bijesa.. Vjerujem da štitnjača ne bi stradala, da sam bila čvršća u ljubavi prema sebi.
Ja vjerujem u liječenje vibracijama. Samo što mislim da nema puno ljudi na svijetu koji to mogu postići. Ali da je moguće, mislim da da.
Meni ima smisla jer se recimo reklame rade na određenim frekvencijama. Jedna frekvencija ide za reklamu koja u čovjeku treba izazvati tugu, druga za sreću i tako. Dokazano tako utječe na nas. Onda mi ima smisla i ono što se kaže da se čovjekove stanice obnavljaju na nekoj jako visokoj vibraciji, mislim da bi frekvencija trebala biti nešto preko 500.
Mislim da bi bilo idealno uzeti sve što se nudi. Recimo ako je neka bolest u pitanju, piti lijekove, ali zašto se uz to ne naoružati i pozitivnom energijom, mislima i slično? Sigurno ne može pogoršati. :)
Reagira tijelo, kad zamišljamo ružan događaj uzrujamo se, misli rade svašta.. Sigurno i pozitivne smiruju..
Pričam si ja priču da na sljedećem pregledu nemam čvoriće na štit., sve čisto, dr se čudi :-)..tu imam uvjerenje da taj dio mogu zagladit :-) nemam što izgubit,.. Nikome ne pričam o nalazima ni što me čeka sljedeći put na pregledu, misli su mi da je sve čisto.. Barem se ne zamaram pola godine sa strahovima, a bit će kako bude.
Ali nemam uvjerenje da mogu snagom misli i želje vratit prirodne hormone.
Koje su ovo luđače, sad misle ostale..
Al svatko ima svoja veselja :-)
imam neke ciste
i kaze mi prija, iz vaseg filma, vizualizuraj kako nestaju
opusti se i mirno, duboko disi, i vizualiziraj kako se polako smanjuju, sad su 5 cm, pa se smanjuju na 4,3,2,1cm i na kraju nestaju
pricam ja to drugoj priji, kaze bjez, kako ti imas crne misli ti ces u prvom pokusaju izvizualzirati na 10 cm :lool:
Fedja, a kakve su tvoje namjere? Imaš 56 postova, s tim da ti je zadnjih par postova samo napadanje mene. Što stoji iza toga? Znamo se inače? Prepoznala si me pa me zaje*avaš? Ili?
Bas, pratim te i u RL, a na temi o vibriranju kao metodu lijecenja i rjesavanja svih problema - doduse samo ako visoko vibriras, osim zahebvanja nije moguce napisati nista smisleno.
astrolog ne može "pogoditi" budućnost, već te upozorava na eventualne mogućnosti i prepreke / probleme.
astrolog nije vidovnjak.
nemreš u isti koš stavit veru čudinu, astro show, i osobu koja cijeli život proučava određeno područje.
osim toga, MALO ih je dobrih. onih koji će se potruditi pronaći sve što bi ti moglo biti korisno - a ne tvoje podatke ubaciti u kompjuterski program, i poslati ti par stranica "nečega".
vidovnjaku mogu otići iz zabave. prije sam to radila...
a srela sam posve slučajno i pravu vidovnjakinju. ženu koja mi je rekla toliko točne i precizne informacije, da sam se šokirala.
čak mi je prepričala razgovor koji se tek trebao odviti. vi ćete reći to-i-to, a osoba će vam odgovoriti xx ... i tako ja sat kasnije - dođem na deja vu...
davno je to bilo. draga usamljena starica. njen "honorar" je bio 10dkg kave, i malo druženja...
aleks :lool:
i ja bih otprilike tako vizualizirala
"Vidovnjaci ne postoje". By Patrick Jane :)
A astrologija je stvarno bezvezarija.
Polozaj samo vidljivih zvijezda, zviježđa i galaksija utječe kako i na što?
Ma ja to iz zabave. Pa onda ako je nešto dobro budem sva sretna, a ako je loše kažem da je to ionako glupost. :lool:
Iako stvarno volim čitati o karakteristikama znakova. Što se tiče ljudi koje ja znam, isti znakovi imaju totalno iste karakteristike. Bude mi pogotovo zanimljivo kad za neku osobu odmah znam što je u horoskopu.
svatko ima pravo na svoje mišljenje, svoja uvjerenja, i svoja iskustva.
patrick jane mi baš nije neko ime koje bih uzela kao relevantno.
ja ću ti napisati kako je tekao razgovor, a ti mi reci kako je nepoznata žena mogla znati...
ona: jeste li vi nedavno pali, razbili i iskrenuli nogu?
ja: nisam
ona: onda je netko vama blizak.
ja: mama
ona: mama je s tom nogom išla u bolnicu, no ta noga nije za bolnicu. tko vam je u bolnici?
ja: tata
ona: (gleda me, šuti, premišlja, i kaže) tata se neće izvući
ja: pa tek je par dana u bolnici, i to je samo upala gušterače. postoji lijek...
ona: ići ćete po njega, no nećete prepoznati trenutak... kad prepoznate, bit će kasno.
činjenice su sljedeće:
mama je pad opisala upravo tako (pala, razbila, iskrenula nogu)
takva je dopratila tatu u bolnicu
nakon nekih 3 tjedna smo došli po njega, no on je rekao da ga "još malo ostavimo"... poslušali smo ga
umro je 59-ti dan od dolaska u bolnicu, odnosno nekih 52 dana od mog posjeta vidovnjakinji
na dan kad je umro, u zagrebu je helikopter čekao poziv iz rijeke da ode po njega...
ja taj razgovor pamtim od 1987. godine. riječ po riječ. :cry:
tata je imao godina kao otprilike ja sada.
Sorc, meni je ovo zanimljiva priča. Kao i one kad ti netko izradi osobni horoskop pa je ispalo ovo ili ono točno. Ali meni npr. takve stvari nisu nešto pretjerano važne. Trenutno / pretežno važeća paradigma stvarnosti i života je neka znanstveno-racionalna. Možda ni to nije “prava stvarnost”, što bi rekla Šeldonova mama - i znanost je samo tvoje mišljenje...
Možda su neki ljudi stvarno vidovnjaci, možda su u šumi, možda postoji Bog, možda ne postoji, možda postoji vorteks, možda smo svi Matrix... ali meni ništa od toga nije važno - jer za niti jednu od tih stvari ja ne vidim da utječe na moj svakodnevni život, ni sa čim od toga si ja ne mogu objasniti odnose s ljudima, situacije i slično... i mislim da sve sto me se u životu dotiče u velikoj većini slučajeva mogu objasni pure psihologijom. Ako bas ne ide psihologijom/socijalnom psihologijom onda vjerojatno mogu psihijatrijom ;). Ako ne ide ni tim, mah... meni nije ni važno.
Kako je ta epizoda s njom utjecala na tvoj život? Osim sto si se vjerojatno puno puta pitala WTF, što je ta epizoda značajno napravila u tvom životu? Ako ništa, po meni je onda totalno svejedno je l ona vidovnjak ili ne, jer je njezin utjecaj na nečiju svakodnevicu vjerojatno potpuno irelevantan.
onaj tko ne zna upotrijebiti dobivenu informaciju, vjerojatno će ju smatrati beskorisnom. za njega i jest beskorisna.
meni je svaka informacija korisna, pa se sukladno tome i odnosim prema njoj.
Ja nemam problem s metafizikom AB, meni ni iz dzepa ni u dzep. A da priznam i to, odrasla sam na castanedi i oduvijek imam soft spot za mambo jambo. Do neke razine. Ona je presla tu razinu. Kad dodjes u situaciju da posljedice tvoje interpretacije realnosti (jer to su sve samo interpretacije) mogu naciniti nemjerljivu stetu u ovoj, mainstream interpretaciju realnosti, drustveno odgovorna osoba nece takve naputke dijeliti neselektivno, urbi et orbi.
Sigurno joj je jasno da postoje i psihicki fragilne, labilne osobe, jos kad imaju i djecu, jeza me prodje. Meni je to moralno dno dna.
Uglavnom, mi na rodi pokrivamo sve.. Ako nekome nešto treba objasniti, zakone privlačnosti, astrologiju, proricanja budućnosti..sve pokrivamo :-)
Mislim da nam je svima jasno da svi "gurui" imaju jedan od dva razloga za dijeljenje svojih "mudrosti" s ostalim smrtnicima:
- novac (većina)
- ogroman egotrip (manji broj)
Nikako ne mogu prihvatiti kad takve osobe u svoja vjerovanja uvlače znanost. Razlog mi je jasan - širokim masama, bit ću zločesta i dodati poluobrazovanim (koje su puuuno opasnije od neobrazovanih masa) prodaju da to sve ima smisla.
Kupujem svaki dan, ali ne bi mi palo na pamet tumačiti stručne marketinške zakone i principe. Zašto? Jasno mi je da o tome nemam pojma.
Tako da ni većina osoba kojima je marketing struka nemaju pojma o Schrodingeru i kvantnoj fizici.
Nisam ni ja kvantna fizičarka, ali sam toj grani ipak bliža nego marketingu. S. mačka - mačka i ampula s otvorom u kutiji. Tako dugo dok ne otvorimo kutiju, pojma nemamo da li je ona živa ili mrtva, pa je, za nas, istovremeno i živa i mrtva. Otvaranjem kutije ne mijenjamo mačkino stanje nego saznajemo da li je mačka živa ili mrtva u trenutku otvaranja kutije.
Paralelna stvarnost, prema teoriji, nije vakuum. U paralelnoj stvarnosti sam i paralelna ja. I što sad, odvibram u paralelnu stvarnost, a paralelnu mene zavibriram u svoju prvotnu stvarnost?
Mislim, Riri92, vjeruj ti u što hoćeš, ali pusti znanost na miru. I Ana bi ju trebala pustiti :mrgreen:
I ne, ne mogu to gledati kroz ružičaste naočale i misliti kako je sve to neopasno.
Imala sam i ja svojih izleta u homeopatiju jer sam se htjela riješiti zelenih vrtićkih šmrklji. Odvibrirala sam nakon drugog posjeta, a u ordinaciji sam skoro :lol::lool::kokice:
.
Rekla bih da je macka ziva. Ne zna macka sto bi radila s ampulom.:mrgreen:
Meni se čini da samo nismo u stanju spoznati ovu jednu stvarnost. Pa godinama nismo svjesni da si štetimo nekim odnosima, nekom hranom, nekim navikama..Prečesto se vrtimo u istim ili vrlo sličnim obrascima i očekujemo neki novi ishod.
Preporuka da bi se pozitivnim mislima moglo riješiti lijekova mi je zastrašujuća. Jer o genetici i utjecaju okoline na zdravlje nekog čovjeka znamo vrlo malo. Ovo mi je kao neki pokus na ljudima
S obzirom na to da ne vjerujem u Boga, pred- ni post- život, došla sam samo intelektualno-ateističko-elitistički prezirno frknuti na Bučevićkin histerični lik i njenu pseudoznanost, koja je štaka potrebitima (kao i religija, uostalom).
A i financijska korist i moć i ego boost koji proizlaze iz te djelatnosti mi malo bacaju na Crkvu :mrgreen:
Pa dobro, ali ovo sto riri i bubica su napisale je da im je njen pristup pomogao da iskontroliraju anksiozne misli koje su im prije stvarale problem, taj dio mi nije problem prihvatit da je djelotvoran kod nekih ljudi (a ima efekt i na zdravlje u smislu bolesti koje su uzrokovane velikom anksioznosti)
Al moraju se i oni provlaciti kroz medije
https://www.story.hr/celebrity/supru...30-dana-442695
Pa naravno, ali AB tu nema nikakvu ekskluzivu... Svaka generacija ima svoju AB. U moje vrijeme to je bila Louise Hay - ova: https://atma.hr/louise-hay-stavovi-za-srecu-9-nacela/
Glasser također nije za odbaciti: https://www.knjiga.ba/teorija-izbora...dje-n2054.html
Sad bih mogla nadoštukati cijeli rep literature, a s oproštenjem, povlačenje po medijima nije tipično ni ekskluzivno samo za AB ni za sadašnje vrijeme.... Negdje doma još imam knjigu Shirley McLaine: Na rubu - ovo: https://www.vbz.hr/book/na-rubu/
Svidjela mi se ta knjiga, a još je uvijek negdje spremljena, aliii ima ta priča i drugu stranu. Uglavnom, dok je Shirley pisala o svojoj duhovnoj izgradnji, njezina kćer Saschi nije se baš tako dobro osjećala:
https://www.jutarnji.hr/spektakli/up...80%99/1194077/
Daklem, na zapadu (i istoku) ništa novo... Možemo očekivati da će neki novi autori (gurui) i dalje pisati takve stvari, a ljudi kupovati. Ako ljudima koristi - bujrum, ali treba pripaziti jer tu stvari lako mogu skrenuti na teren gdje se gubi kontrola.
Enela, i jesi zločesta. Ovaj dio u kojem pišeš da to nema veze sa znanosti mi je apsurdno i komentirati, pročitaj malo o Nikoli Tesli i njegovom proučavanju materije, energije i paralelnih realnosti. Ili ti ni Tesla nije dovoljno velik znanstveni autoritet?
Ja nigdje nisam rekla da sam ja znanstvenica. Čak sam nekoliko puta rekla da se moje tumačenje treba uzeti samo kao moje, ne kao jedina istina. Ali isto tako ne mislim da trebam pustiti znanost na miru, jer me taj dio znanosti zanima. Zašto ne bih naučila nešto više o nečemu što me zanima? Samo postoji jedna stvar, ja ti nemam nikakve ego tripove pa me nije strah ni pogriješiti, ni nešto krivo protumačiti, sve dok me taj put vodi saznanju. Zato neću pustiti znanost na miru, a i tko si ti da govoriš meni ili drugima što trebaju raditi?
Eh da, počela sam o tome kako se slažem da si zločesta. Odakle ti pravo nazivati nekoga poluobrazovanim? Prvo, ja nisam poluobrazovana. Drugo, i da jesam ili da nisam niti malo obrazovana, to me ne čini lošijom osobom od tebe. Misliš da te ljudi vole ili ne vole zbog tvog obrazovanja? Da je škola ono što te čini čovjekom? Poluobrazovan čovjek nije ništa manji čovjek od obrazovanog čovjeka. Uostalom, on to uvijek može popraviti. S druge strane, čovjek koji svojim riječima želi postići da se osoba kojoj se obraća osjeća loše je puuuuno manji čovjek od osobe koja se potrudi objasniti svoje stavove bez da dobije ospice čim vidi različitost.
Zato bih ja zamolila pojedine forumašice da iznose svoje stavove i argumente na jedan normalan način kakav bi trebao biti odraslim osobama, bez diranja u nečiju pamet i obrazovanje i bez ismijavanja. Pretpostavljam da ni svoju djecu ne učite da se rugaju ljudima koji su različiti od njih, pa pozivam da se sjetite same svojih stavova i u ovoj situaciji. Hvala. :)
nije ni meni problem to prihvatiti, dapače, pozdravljam svakoga tko na taj način radi na sebi
problem mi je nazivati vorteks i liječenje paralelnim realnostima znanošću
to sa znanošću ima veze koliko i znanstvena fantastika ima veze sa znanošću.
i za kraj jedan citat za one koji apeliraju na otvoren um prema novim stvarima:
What can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.
Eh, draga, enela ti zna o fizici puuuno više nego ti i ja zajedno. A glede u svezi obrazovanja, još je Sokrat davno rekao "Znam da ništa ne znam". Što više znamo i što smo obrazovaniji, to su nam horizonti širi i možemo bolje shvatiti koliko toga još uvijek ne znamo. Probaj tako gledati na stvari.
Ma Peterlin ja uopće nemam problem s Enelom ni sa njenim znanjem iz fizike. Meni je drago da netko zna više nego ja jer ja znam samo onoliko koliko čitam. Ali Enela se meni prvi put sad obratila, i eto što je napisala. Mislim, ne znam što je drugim ljudima normalno, meni nije normalno nazivati nekoga poluobrazovanim ni inače, a kamoli kad mu prvi put nešto govorim.
Kao što rekoh, nemam problem s nečijim obrazovanjem i meni je drago da je netko stručan u svom području, ali nekako očekujem barem osnove pristojne komunikacije. Ima puno pristojnih forumašica ovdje, pa svi možemo vidjeti iz takvih primjera da uopće nije teško. :)