slažem se.
Ubijanje nevine djece, odrubljivanje glava, pa što je to u nečovjeku?
Hamas je zlo, zlo neviđeno.
Ubijanje civila, malene nejake dječice, silovanje žena.....ma užas živi.
Printable View
Mene jedino zbunjuje, kao i u slučaju Ukrajine, što neki pojedinci opravdavaju ovaj terorizam s mapom 1948-2010 kao vidi bila je Palestina, cionisti su protjerali Palestince. Osim što je puno kompleksnije od toga, ali drže se kao pijan plota tog argumenta i tvrde da su Palestinci žrtve. Isto kao što tvrde da su Rusi u Ukrajini žrtve nacista (koje je Putin došao osloboditi - kako? pokoljem i silovanjem civila?). Wtf.
Eh, nema tu crno-bijelo, napisala sam gore da svi pripadnici istih naroda ili istih država ne moraju nužno isto misliti.
S druge strane, povijest Bliskog istoka možemo razmatrati do Starog zavjeta: Očevi jedu kiselo grožđe, a sinovima trnu zubi i tako je to do dana današnjega...
Uostalom, zar nije isto i na našim područjima? Seobe naroda rasturila je Rimsko carstvo, a Slaveni su došli još malo kasnije (da ne pretražujem internet, služim se samo svijom osnovnoškolskim sjećanjem o povijesti). Povijesna zemlja Hrvata je to postala u stoljeću sedmom nakon seobe Slavena, a što je bilo prije? Gdje su oni koji su ovdje prije živjeli? Jesu li Hrvati tada bili izbjeglice iz područja iza Karpata ili okupatori? Ima li nekoga da nam odgovori na ta pitanja? Je li to bila ekonomska migracija ili je bilo i nekih drugih manje pitomih elemenata (stvarno ne znam, ne bavim se poviješću)? Hoćemo li raditi dnk analizu da utvrdimo svoje povijesne korijene? Hoćemo li, ako ustanovimo da smo Slaveni, potraživati pravo na zemlju iza Karpata s koje smo se doselili?
To su osjetljive stvari. Prosječan čovjek ne bavi se time i sluša dnevne informacije koje ne moraju biti točne. Batina uvijek ima dva kraja.
Još samo da dodam - nažalost, rat je veliki ekonomski zamašnjak i tako je to bilo od pamtivijeka.
Već je netko napisao da tu ima hrpa interesa koje običan čovjek ne poznaje i teško može razumjeti. Još su stari Rimljani rekli Divide et impera i na tome su sagradili svoje carstvo. Bome, nisam sigurna da je danas išta drugačije.
Sad kad bolje pogledamo, doista Israel Gazu drži ko svoju malu k*čku, isprika na izrazu, al najbolje paše. Ovo im je bio katastrofa taktički potez da napadaju civile, makar i bili korišteni kao ljudski štit. Odmazda arapskog svijeta, ali i krvoprolića po cijelom svijetu će biti - vrlo krupna.
Evo jedne verzije odgovara na tvoje pitanje
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2503039.aspx
Moj potpis na rehab
Ovakva provokacija, doći pobiti mlade na koncertu i obitelji u kibuc, je izvan svake pameti. Ne mogu zamisliti kakvo je to ispiranje mozga u pitanju da mogu pokrenuti toliko ljudi da dođu pobiti djecu koja plešu.
Mislim, ne znam kako biste vi da Izrael tretira područje kojim upravlja Hamas, koji je ukinuo izbore prije 15 godina, uz poznatu agendu da im je cilj da unište sve Židove (i kršćane, naravno, ne znam samo jesmo li mi nevjernici prvi ili drugi na listi poslije židova). Dobivaju enormne količine humanitarne pomoći koju usmjeravaju u naoružanje.
Nevjernici su prvi, ali ih tamo nema jer nitko s dva neurona neće reći da je nevjernik. Čak i ako si židov/kršćanin, ajde još prolazi. Ispiru im mozgove psihički bolesne osobe od najmanjih nogu.
Pa u Izraelu ih je pola sekularnih židova. Sumnjam da su ortodoksni drugačija meta od sekularnih.
Što mislite o ovome
https://www.vecernji.hr/vijesti/novo...cajeve-1812753
Ništa posebno. Prošli smo to u devedesetima, imala sam torbu sa nužnim stvarima, ali tada nisam još imala djecu. iz tih godina vučem sklonost gomilanju konzervi u špajzi za svaki slučaj, a vodu držim u garaži.
Iskreno, ako se stvarno zakotrljala neko ultra veliko zlo, ništa dugoročno ne pomaže.
Ništa neće pomoći ako rukne bojeva glava . Moj savjet idi prema svjetlu , manje ćeš se patiti od posljedica zračenja.
Šveđani su to poručili svojim građanima još prije 6 godina: https://rib.msb.se/filer/pdf/30307.pdf
A tijekom ovog mjeseca će im poslati novu, apdejtanu brošuru
Onda to mediji siju paniku kao inače.
Osnovna logika prezivljavanja bilo kakvih nestasica ( iz kojeg god razloga) je imati nekvarljive zalihe hrane za minimalno nekoliko dana ili tjedana. I vode za barem dan dva. Minimalno. U slucaju bilo kakve situacije ne ovisis o trcanju u ducan.
Koji u nekom slučaju ne bi ni imao robe kao što smo u slučaju covida imali prilike vidjeti s ... toaletnim papirom.
Jel vas strah da se ovo zakuhava na gore?
Sastanak:
- pričaju sve i svašta
- vance se ubacuje i kaže kako treba diplomacija s rusijom koja je napravila invaziju
- zelenski se ubacuje i kaže da su potpisali 2-3 dogovora s rusijom od 2014.e koja nije ispoštivala i pita kakvu diplomaciju očekuju s rusijom
- vance inzistira na zahvalnosti zelenskog prema americi
I ma koliko sam na strani zelenskog doista mislim da je ovo moglo biti spretnije. Doći u ameriku i tražiti ih odgovore kako misle oni to diplomaciju s rusijom - a što drugo preostaje nego treći svjetski rat ako nema diplomacije?
Jako me ovo uznemirilo i vidim da su se uzburkale vode u europi.
Kako vi gledate na ovo?
S druge strane uz sve poruge ispada kao da su trumpovci samo dočekali ovo.
Mijesani su mi osjecaji trenutno kao i kod tebe.