Shvaćam.
Rowatinex me je spasio upravo kad sam bio na neuspješnoj terapiji cefiximom i najbolji dio je da sam već u jednom danu korištenja bio puno bolje. Uz cefixim se populacija bakterija samo umnožavala - takve situacije obično tumače kao loše pogođeni antibiotik.
Obzirom na štetu koju antibiotici rade, a osobito ovako na dugi rok, svakako je dobro istražiti opcije koje ne uključuju antibiotike. Tu ćeš, bojim se, teško naći već uhodani put. Iz gore opisane situacije je jasno da antibiotici NISU jedino rješenje. Imaj u vidu da se uz rowatinex mora uzimati nešto veće količine vode i ako je to u sukobu sa stanjem s kojim se borite onda vam neće biti dobar izbor.
Jogurt probaj napraviti prema uputi s termo vrećicama. Jednostavno je. Za starter svakako odaberi neki probiotski, ali ne s L. casei nego baš s acidofilusom i opcionalno s bifidobacteriumom.
L. Casei je sir/vrhnje kultura i ne razlikuje se drastično od LGG-a koji je sasvim bez veze.
Kulture Bulgaricus/Thermofilus (klasičan jogurt) nemaju posebno izražena zaštitna svojstva, a jogurt s tim kulturama dobije se na višim temperaturama, dakle to isto nije dobar izbor.