4 You sam vidjela, sviđaju se i M. i meni, ali se pitam jesu li dovoljno čvrsti da izdrže gomilu knjiga?
Printable View
4 You sam vidjela, sviđaju se i M. i meni, ali se pitam jesu li dovoljno čvrsti da izdrže gomilu knjiga?
u NN ima i ruksaka za peti raz?
Kad je stariji kretao u školu išli smo kupiti, ko seljaci, naj skuplju. Imala je sto kila. Dakle najvažnije da je lagana jer ionako ima puno knjiga i da može stati u perilicu.
Ja namjeravam sina povesti ovamo, pa nek izabere (torbu/ruksak ipak treba probati): http://www.fokus.hr/catalog?name=&br...=gbn&pageNum=2
Nije mi daleko.
Moja je kći od prvog do kraja trećeg razreda imala predivnu Scouticu, laganu, anatomsku, ergonomsku, lijepu, veliku, praktičnu... Bila je na kraju gotovo kao nova, istinabog, dijete je bilo u boravku... :mrgreen:
No, ipak, za taj uzrast svakome bih ju preporučila bez dvojbi.
Izdržala bi ona sigurno još dosta godina (i nadam se da hoće, sad je kod nove vlasnice...)
Međutim, prije početka četvrtog razreda Mirakulica je počela gunđati da joj je torba malo "prebebasta", pa smo odlučili nabaviti novu.
Nakon podosta istraživanja onoga što se nudilo na tržištu, uz Mirakulicin jedini uvjet da je ruksak "na mrtvačke glave", moj izbor je pao, na već spomenuti (Seni), Walkerov ruksak, koji je prepredobar u svakom pogledu... Sličan je ovome:
http://products.betzstatic.com/prod/mm/WA/42476_050.jpg
jedino što ima mrtvačke glave, koje, nota bene, nisu prenapadne, tako da su prošle i kod mene!
Zdenka2, pogledaj što još nudi Walker, vjerujem da ćeš pronaći nešto što će zadovoljiti tvoje kriterije.
gledajuci djecu koja imaju 4you i walker (moja i. ima walker), dovoljno cvrsti jesu, jer moja cura uprkos boravku vuce svojevoljno gomilu knjiga amo tamo.
anatomski su oblikovani. mada se meni cini da ni jedan od tih ruksaka za stariju djecu koji sam vidjela nije tako anatomski kao scout, ali posto su oni djeci "predjecji" nema smisla zaliti za njima.
koliko inace traju u smislu godina (da li im se potrgaju rajfeslusi i slicno) ne bih znala reci.
Iskusnije mame, je li ovakva torba http://www.fokus.hr/catalog/view?id=601112 primjerena oblikom, težinom i ostalim svojstvima za jednog prvašića?
Po mom mišljenju je: mi smo se zaletili, pa smo M. kupili onu kvadrastu, čvrstu torbu za prvašiće koju je "psihološki" prerastao još tijekom prvog razreda, pa smo već u drugom kupili drugu torbu, sličnu ovoj tvojoj - navlači je još i sad, a novu će dobiti u petom razredu.
Kćeri smo odmah kupili čvrsti, anatomski ruksak.
Lovro ima tu torbu, samo nema Spidermana, sve stane unutra, po mojoj procjeni prva četiri razreda. Jedini je problem oprema za tjelesni ako ju mora nositi posebno. I slazem se, cijena je odlicna. Ifigenija, kupuj!
Mi smo danas kupili torbu, iako sam namjeravala odgoditi kupnju do daljnjeg. U Narodnim novinama (u Jurišićevoj) se na polici pojavilo 5-6 Herlitz torbi, očito prošlogodišnjeg dizajna, po vrlo prihvatljivim cijenama (130-300 kn).
Ne trebam ni naglašavati da je Andrej zaljubljen u svoju torbu, sam ju je nosio doma (i u tramvaju), sad je drži pokraj kreveta. Ok, znam da će mu entuzijazam splasnuti za par dana, ali baš ga je bilo lijepo gledati tako oduševljenog :-)
:heart:
i mi kupili scouticu u mulleru na trgu! Sretno dijete,sretna ja!
Vec trecu godinu imamo Souticu i kao nova je. Na kraju svake skolske godine smo ju oprali i pristala je nositi ju jos i treci razred.
Ali vec vidim da ce za cetvrti biti bebasta, te da cemo morati traziti nesto za frajerice.
Svakom prvasicu bi preporucila Scouticu bez obzira na cijenu, ali dogovorite s djetetom da je nosi minimum 2-3 godine, a po kvaliteti bi mogla i duze ali s 10 godina oni zele ruksake, a ne torbe za prvasice.
Gdje ste kupovale Walkerove ruksake, jer to mi ce cini kao ok izbor za slijedecu torbu. Tnks.
moj sinek je na nagradnoj igri na niceicu poharao nagrani fond ruksaka i mislim da će imati škoda ruksake do mature LOL super su, ali ne da nam ni jedan... Čekamo da ga prođe ponos i da prestane svaki dan u školu nositi drugi ruksak, mislim da učiteljica misli da smo ludi... mogla bi ih ina burzu staviti, ali bojim se da neću dobiti zeleno za to
Imate li info gdje sada ima kupiti torbi za prvašiće, jer, čini se da im nije još sezona :roll:
Ako se ne varam, Narodne novine prodaju Hamine torbe i zna se naći vrlo povoljnih torbi izvan sezone :) Tako smo mi svoju kupili.
Ispravljam se.. na Herlitzove sam mislila! :oops:
mi smo kupili ovu TARGET http://www.rog.hr/catalog/products_p...all_365039.jpg ,torba je fantastična ,ima anatomska leđa ,ima debele pofutrane naramenice ,sva je čvrsta i ljepša je neg na slici.uglavnom strpali smo sve knjige unutra sve stane ,za sad smo zadovoljni.
http://www.rog.hr/catalog/products_p...hellokitty.jpg
a čovjeće ,kao da nikad link nisam stavljala:-o ,ali eto to je ta hello kitty torba i prekrasna je
zna li netko gdje se u zagrebu mogu kupiti walker ili target školski ruksaci?
Ako nekog zanima - u Varaždinu, u knjižari Baltazar imaju prekrasne Schneider torbe za oko 600 kn (redovna cijena 900 do 1200). Sadrži punu i praznu pernicu i vrećicu za tjelesni.
http://neco-hobbyart.hr/proizvodigal...eid=419&bck=48
Na sniženju su još tokom siječnja i veljače, kasnije idu pune cijene.
uglavnom je to oko torbi pretjerana i nepotrebna filozofija. pogotovo za klince u boravku. moj je imao ruksak i sve pet. mala sad nece u boravak, al opet moze ruksak sa debljim naramenicama. razmislite malo koliko nabiju cijenu, a koliko je to realno potrebno i pomaze djeci
Tako je, za boravkaše je torba nešto što stoji pored klupe i što najčešće roditelji nose ponedjeljkom i petkom, ali kad krenu sami nositi na leđima nekim danima i 7 kg, tada torbu treba pažljivije izabrati. Mi smo Herlitzom i dalje prezadovoljni, a na sniženjima je cijena zbilja povoljna. Za 4.r. će dobiti neki anatomski ruksak.
ja cu na ovom topiku ispratiti torbu iz prvog, treceg, petog i docekati onu za srednju skolu :8
jel uopce nose knjige u srednju??? LOL
u moje su vrijeme neki srednjoškolci nosili samo po jedan debeli rokovnik i kemijsku u džepu raskopčane košulje :mrgreen: .
moj muž je nosio onu malu bilježnicu koje je izvana imala omot sa "uzorkom" traperica
jednu jedinu
u stražnjem džepu hlača
sve moze, ali razdrljenu kosulju ne moze
Ja sam gledala pred par dana i imaju jednu jedinu za 600 i nešto na sniženju:roll:, a sve ostale su po 800-900 kuna jer su nabili cijene na 1200 kuna:-o (prije ovog "sniženja" nisu bile baš tolike cijene).
Naručila sam maloj u NN flexi chic leptir herlitz, drugi tjedan bi nam trebala biti dostavljena. Oko 400 kuna je neki maksimum koji bi ja dala ikad za torbu + nadam se da će izdržati bar 2 razreda.
A sad ozbiljno o trajnosti torbi - ne radi se samo o torbi nego i o postupanju s torbom: mom starijem sinu torba izdrži po 2-3 sezone (čak i dulje, neke je prerastao softverski,tj. nije imalo smisla da nosi bebastu torbu u višim razredima iako se nije raspala) a mlađem sinu ni jedna torba ne izdrži dulje od polugodišta.
Ne radi se o torbi - radi se o sastavu razreda. Moj mlađi ima divljake koji torbe šutaju i bacaju, pa se raspadnu i torbe i knjige... (čula i od drugih roditelja, ne samo iz tog razreda, nego i iz drugih škola da je ritanje i nogometanje s torbama opća pojava :roll:). Ne mogu optužiti sina da ne čuva stvari jer je ruksak za glazbenu školu u funkciji već petu godinu bez problema, dakle nije (samo) do djeteta.
A. u trećem razredu i dalje koristi istu torbu koju smo kupili za 1., Herlitzovu. Savršeno je kvalitetna i dobro se čuva. Malo se zaprlja tijekom godine, ali sve se to da oprati, tako da i dalje izgleda kao nova.
Sad me već pitao kakvu će torbu imati za 4. razred, a meni bedasto kupovati novu - nekako sam mislila da će novu torbu dobiti u 5. razredu, ne prije, ako mu ova bude izdržala :unsure:
i orka je sve četiri imala istu torbu, herlitzovu
nosila bi je i u petom, ali je u razredu netko stao na kopču, pa je pukla
kupili smo neki ruksak u merkatoru, za 200 kuna
meni je totalno necovjecno da skolska torba kosta 900 kuna