Ovca još uvijek papamo al male količine,svejedno sam sretna kad otvori usta.:-)
Printable View
Ovca još uvijek papamo al male količine,svejedno sam sretna kad otvori usta.:-)
Pozdrav,vidim da nikog više nema.To mi je drago.Problemi su nestali znači:-D.Mi smo bili :sick: imali smo temp 40,začepljen nos pa nije uopće jela mlijeko u snu jer nije mogla.Svako zlo za neko dobro.Zato je pokazala kad je gladna i jela kašice i pila vodu.Jučer je jela mesnu štrucu na jednoj fešti,zjevala ko luda.Želim se svima zahvaliti naročito Ovci i Anemoni jer su mi njihivi savjeti najviše pomogli.:love:
mice, držim vam fige da čim prije zaboravite na probleme s hranjenjem.:love2:
Znam da jesi :love2:,ne da valjda znaš nego zaista znaš,ali ona i dalje ne voli mlijeko no s obzirom da ima skoro 11mj.ni ne sekiram se,dam joj kašice sa sirom,jogurtom i koje mlijeko u snu sad kad je ozdravila.Uskoro ću na posao pa neću ni to.Ako oni alergični na mlijeko prežive i ona će.:-)
Bas sam krenila čitat knjigu Beba vođa dohrane, dobra je, piše sve ono do cega smo mi došle same od sebe, beba pita, trazi i sama jede KOMAD HRANE ne kasice... samo što bas zvuči idilično i super primjenivo na bebe koje zele dojit (ili pit mlijeko).
A vidis mi smo uspijele i s "tesko hranjivim" doc do toga da im prepustimo sve (aj aj skoro sve :mrgreen: ), ritam, kolicinu, kontrolu. Mogu ti rec da sam ponosna na nas :klap::mrgreen:
O ovoj temi sutra u emisiji-svaki dan dobar dan.
Propustila :/
Nisi Jucer sam vidila najavu pa sam milisla da
je danas, ali nije jer
petkom nema emisije pa
je ova u ponedjeljak.
Vjerojatno je novinar
trazio zato gore da mus e netko javi. 9. prosinca - Dojenačka
anoreksija Odbija li vaše dijete
povrće, izbirljivo je u
hrani i to vas strašno
brine? Roditelji koje smo
ugostili imaju djecu koja
ne jedu - ništa. Oni bi bili sretni da ih dijete traži
grickalice ili čokoladu. Dojenačka anoreksija je
bolest o kojoj malo tko
želi razgovarati.
Liječnicima je ovo
područje nedovoljno
istraženo, a roditelji je doživljavaju kao vlastiti
neuspjeh. Kako se boriti sa
dojenačkom
anoreksijom, kako hraniti
dijete u snu ili na sondu,
ispričat će nam roditelji
Mario Mikulčić, Mirjana Pećnik i Marijana
Spretnjak. Stručno
mišljenje i savjet dala
nam je prof. dr. sc.
Duška Tješić-Drinković iz
KBC Zagreb. Koliko bolest može biti opasna, te sa
kakvim se slučajevima
susreo reći će nam
Hrvoje Rendulić iz udruge
Nada.
Scenaristica i novinarka: Valentina Sokač
Super ( mislim nije super:)), al tnx, bas cu gledat.
Ako je ono bio novinar, moga je reć da je novinar, ja bi rado o tome govorila.
p.s moj je opet poceo zafrkavat malo... cijelo vrijeme govori njam njam i pokazuje prstom, kad mu dam pojede griz i nece,problem je sto je cijelo vrijeme nervozan (jer je gladan) a nista mu se ne jede, kao da mu je sve dosadilo. Cini mi se da je to tipicna djecja faza, vodim ga van ko psića istrčavat da mu malo proradi apetit hahahaha...
Sad je na hrt 2
Gledala... I plakala, joj samo sam se sjetila svega, uf uf. Bolje da se nisam javila novinaru, očito nebi bila u stanju pričat bez da se rasplacem.
Kaj u svezi mlijeka?, ili te mući samo tekućina ko tekućina.
mlijeko ne pije nego dok spava, na to misli pretpostavljam.
mice jesi gledala emisiju?
treba uvesti neku tekučinu, to ne mora baš biti mlijeko
Jesam i plakala kao i ti tim više što sam pokušavala ovdje objasniti kakvo zlo je SONDA i što je napravila želucu mog djeteta,a kao što vidite i drugoj djeci.:evil:Da mislila sam da pije mlijeko dok spava jer drugačije ne želi.Pije moje dijete vodu i to na bočicu za učiti piti,koju mi je ovca preporučila.Probala sam i mlijeko,čaj,sokiće:nope:Mora biti mlijeko jer ne jede ona dovoljno.Moj je slučaj identičan slučaju onog tate s tom razlikom što je moje dijete htjelo na bočicu 30ml i više ne od samog početka,ostalih 30 sam skakutala po kući da bi pojela do 6mj.onda mi je postala teška za nositi pa sam ju uspavljivala i povećavala količinu.Od tad na spavajuć jedemo:-(
Da li je netko pročitao knjigu Moje dijete ne želi jesti?Ja nisam pa bi htjela da mi kažete da li vrijedi gubit vrijeme,koje nemam, na to?
Imala sam je ja. Al nisam bas sve procitala, tj.samo djelomicno... mislim da se cijela knjiga vrti oko : dijete ne jede, to je ok, proci ce..
sad sve je relativno tatina curica s dve godine ima 14 kila, moj s 3.5 godine ima 13.5.
Ne treba piti mlijeko u snu ( recimo moji su alergičari, pa mlijeko ne smiju ni piti, a klinka je u 80 perce, veća i od svojih godišnjaka, čak i od djece moja su starija od nje do 12mjeseci), trebalo bi poraditi na hrani općenito.
Alj ta tatina curica i ima toliko kila jer su teskom mukom na kraju ipak uspijevali hraniti ju u snu. Koliko sam vidila u prilogu-nisu je u snu hranili samo mlijekom, vec i dobranu su davalii smiksanu na bocu u snu.
I koliko sam primjetila, njihova djeca nemaju probleme s tezinom, vec hranjenjem.
Znaci moj je jeo, doduse malo, ali ipak je jeo (mlijeka 60 ml u obroku, dohranu u par zlica u obroku). A njihova djeca ne jedu uopce, i tu je ta razlika u tesko hranjivom djetetu i u dojenackoj anoreksiji.Moj je bio daleko mrsaviji od njih (3 percentila), ali je zato cim bi vidio cicu navukao osmijeh i navalio.
Vidit cemo kakva ce bit mladja, ali sudeci po ovom do sad cini mi se da njoj cica uopce nije zanimljiva, povuce tri minute i gotovo.
sama mice je rekla da ima kašice s sirom, jogurtom i svačim, pa tu nisam vidla potrebu zakaj još i mlijeko u snu, nego sam mišljenja da treba bilo kakvu tekućinu uvesti u prehranuu budnom stanju.
inače i ja sam jedno svoje dete hranila jedno vrijeme u snu, ali s dohranom smo to izbacili
Hvala,onda je neću čitati,da proći će i prolazi samo mlijeko ne,dobro si to objesnila Jeleni.O.Ne kuže neki ni da im se nacrta.Naša djeca ne žele jesti ili nisu željela jesti NIŠTA.Briga mene za percentile i kilažu,količinu hrane,meni je bitno da otvara usta,što sam i postigla što se krute hrane tiče,ne puno al koliko otvori toliko dajem,ne silim je.Na mlijeko joj se digne želudac.
a možda joj mlijeko smeta
Njet u bolnici rađene pretrage,nije alergična samo ima averziju od njega zahvaljujuć sondi i hraniteljicama.:evil:
ja sam čitala knjigu...dobra je
većinom se radi o djeci hranjenoj sondom i o prelasku na hranjenje žličicom
dakle krene se praznom žlicom prema obrazu,pa prema ustima pa okrenutoj žlici sa malo hrane pa se zatim pravilno da...poanta je u tome da se dijete ne sili i da se hranjenje uvjek završava u pozitivnom tonu
dok kod izbirljive djece uvjek se ponudi nešto što vole pa nešto što ne vole i tako...
vrijedi pročitat
ako meni netko kaže da mu se diže želudac od nećega, onda ja mislim da to ipak nekak ne paše tome, ko mojem najstarijem recimo frutolino,ili kak je mala s Pregominom namazala sestri kosu u bolnici i sve pobljuvala po njoj ili najmanjem zamjensko mlijeko. možda nakon nekog vremena ponovo ponoviti.
a ako ti ne misliš da je tako kako ja mislim , onda se može potruditi da to dete jede, recimo pomoću slamčica.
Ja itekako mislim da moje dijete ne voli mlijeko i to sam već napisala,a razlog je upravo interakcija sa sestrama i prvi susret sa mlijekom na sondu od koje ti se prvo digne želudac.Dakle da nacrtam hranjenje koje je u prirodi nas sisavaca nije bilo sisanje majke,bočice niti je hraniteljica da to tako nazovem majka nego nekoliko sestara koje su ,ugurale sondu ili bočicu.Ja mislim da ti misliš da se ne trudimo da bi dijete jelo mlijeko.Pročitaj si postove od prije moje i ovcine šrto smo mi sve radile da bi nam djeca jela.
Ma mice vjerujem da jelena misli da malena ne voli mlijeko i da je ne treba muciti
i vec pokusat s necim zamjenskim za mljeko, ili da ga ne jede uopce... ne znam kako.to ode al znam da ima i takvih..
gle znam ja to sve i ja sam to sve prošla, a neke stvari još i prolazim s najmanjim
probaj malo ne davati, pa ponovo probaj ali ili na čašu ili prek slamčice.
Isprobano i ne davanje sad kad je to moguće,na žlicu sto puta,na sve vrste bočica,s kljunom,bez...još jedino sojino nisam probala čisto zato što bljuje pa moramo AR piti.Sve čekam da to bljuvanje prođe.Svaka čast dvoje takve djece ja bi valjda :cupakosu:Da i ne voli ništa slatko,voćne kašice i mesne daaa,juha samo vodica...ha budemo mi to.Ono naj,najgore je iza nas kad smo smo o mlijeku ovisni bili.Ajmee,ne želim se sjećat.
Sretna vam 2014!!! I dobar tek ;)!
Moje dijete ne želi jesti,pročitano:?:,malo okrutan pristup.Šta vi mislite?