ja ću ti reći da obavezno uzmeš sa senzorom vlažnostiCitiraj:
zumbulmama prvotno napisa
zašto? zato što ne moraš nagađati kada će ti roba biti suha, pa dosušivati ili presušivati
Printable View
ja ću ti reći da obavezno uzmeš sa senzorom vlažnostiCitiraj:
zašto? zato što ne moraš nagađati kada će ti roba biti suha, pa dosušivati ili presušivati
Moja filozofija je sasvim obratna - najjednostavniji uređaj radi jednako dobro, a što manje džidža je na njemu - manje se kvari.
Istina je i da se povremeno veš presuši :/
Nakon obilazaka trgovina i proučavanja raznih modela izbor s sveo na tri vrlo slična: Electrolux, Whirlpool i Končar. Končareva me iznenadila jer jedina ima digitalni izbornik i garanciju 3 godine. (Proizvedena je u Italiji.) Prve dvije imaju gumbiće i kotačiće i 2 g. garancije. Koju odabrati?
Procijeni koja ima najveći WAF - nećeš pogriješiti.
Što je WAF? :?Citiraj:
Davor prvotno napisa
WAF
davor ti voli taj tehnicki izraz :P
Genijalno! :lol:
Mislim da meni treba HAF faktor
Sad za ozbač: mm me prepao da naše instalacije ne mogu podnijeti jaču struju od 10A tj. 2.2kW. To bi trebalo biti označeno nedje na svakom električnom aparatu. Molim cijenjene vlasnike sušilica da budu ljubazni i pogledaju vlastite strojeve što piše na njima jer se bojim da ću ostati bez sušilice zbog toga. :cry:
Traži se snaga grijača. :?
ja ti mogu pogledati tek popodne.
OK, hvala, čekam. Netko drugi? Sigurno nisu sve sušilice iste.
Evo moja susilica gorenje (samo radi informacije o snazi).
Hvala, to je tražena info. Vjerojatno su sve tu negdje.
Mi kupili danas Candy za 8kg vesa(nadam se da osusi u tom slucaju sadrzaj jedne masine)
Rekose da trosi 4.5 kw :shock: tesko si ga nama....
Ali veselim se laksem susenju(citaj-bez zatrpanih radijatora i vlage u stanu) :D
Taj podatak može značiti stvarno bilo što, a ne vjerujem da je grijač stvarno toliko jak.
Recimo 4.5kVA nije isto što i 4.5kW.
Nije mi toliko bitna potrošnja nego snaga grijača, da mi ne pregori žica.Citiraj:
KayaR prvotno napisa
Zar nije snaga = napon * struja?Citiraj:
Davor prvotno napisa
Pa to ti i je keč - obično se na uređajima piše u kVA kolika je vršna jalova snaga kako bi se znalo koliku vršnu struju će uređaj cugnuti u trenutku kada se pokreće nekakav motor. Kad se motor zaleti, onda troši nekakvih normalnih, recimo 400W i struju manju od 2A adekvatnu toj potrošnji.
Zbog tog razloga se koriste tromi osigurači koji neće krepati na svako trenutno povećanje struje, nego malo kasnije ako se opterećenje nastavi.
Moj primjer: na istoj utičnici su mi vešmašina i sušilica i jedino kada su istovremeno uključeni sušilica na jako i vešmašina hoće frknuti osigurač, a i to se događa vrlo rijetko.
Pisali smo istovremeno. Kod izmjenične struje je situacija malkicu kompliciranija i gornja jednadžba fercera samo ako su napon i struja u fazi, što nije slučaj kod jako induktivnih trošila poput motora. Tipično motori potrgnu višestruko veću struju kod startanja, a bez obzira što je jalova skrka osigurače - struja je struja.Citiraj:
Koliki ti je osigurač?Citiraj:
Davor prvotno napisa
Crveni: 10A.
Evo da se i ja priključim.
I ja polako razmišljam o kupnji perilice jer više nememo gdje sušitit veš preko zime.
Iščitala sam cjeli topik i na kraju nisam sigurna šta bi i kak bi.
Odnosno zanima me sljedeće
1. Koliko je cjena i marka sušilice bitna za njenu kvalitetu (odnosno hoće li sušiti dulje ili krače i hoće li opće dobro posušiti veš).
Jer sam prošitala da neki imaju problema sa tim da im sušilica nedovoljno posuši veš
2. Koje su prednosti kod one nekondenzaciske (valjda sam dobro napisala) one koja ima cjev koju pukneš van
U principu nemam baš mogučnosti za takvu jer mi je dosta daleko vanjski zid jedino bi mogli na zid koji ide na stubište a ne znak koliko je to ok
3. Zanima me kod one kondenzaciske(one koja skuplja vodu) jer se sa vremenom pojavi vlaga u kupaoni
4. Moja mašina ima 900 okretaja a obično perem na 700 i dosta je pogužvan veš. Zanima me kada bi stavila u sušilicu i osušila jer bi morala peglati.
Jer mi to prosto nevjerojatno da nakon sušenja u sušilici ne moraš peglati.
5. Od onih nekih jeftinijih tipa do nekih 3000kn koju bi mi preporučili i koje karakteristike moram gledati koje su biten za sušilicu
Eto imam puno pitanja pa se nadam odgovorima
imas pred kraj druge strane sve o mojim kriterijima za kupnju. naravno ako ti je i to bitno onda gledaj i kolika je bucnost uredjaja.
domy, najbolje ti je nekoga zamoliti da ti opere i osuši rundu veša u perilici i sušilici pa ćeš znati na čemu si.
Mi smo izabrali najjeftiniji i najmanje komplikovan model,znaci bez lcd ekrana i bez mnogo digitalnog,jedino ima odlozeni start.
Sto jednostavnije,to se manje ima sta pokvariti ;)
Doduse,ne mogu reci da nisam bacala oko na one svemirske....ali Mm je glas razuma,tj finansijer,tako da nije bio spreman potrositi novaca vise nego mora.
A za ta 4.5 kw cemo videti kada je isporuce i kada pristupimo montazi(friziranju postojece ostave ne bi l' strpali masinu unutra :roll: )tada ce i struja doci na red.
No.to nije moja briga :lol:
Stigla je moja Whirlpool-ica! :D Za početak sam u nju ubacila jednu košaru prethodno osušenog veša sa štrika (koji je tri dana odležao čekajući peglanje, dakle, dobro presušen) na program za ventiliranje. Rezultat: sve osim jedne košulje i jedne neposlušne majice je otišlo u ormar umjesto na peglanje :D
Nama stigla nasa Candy takodje :D
Ja sam prezadovoljna i presrecna :D
Jos ce potrajati dok polecim svoju "peglersku" bolest,ali je za sada dovoljno sto sam u ormare odlozila trenerke i jos ponesto sto je proslo moj test "zguzvanosti" :lol:
Nadam se da ce mi kriterijum opadati sa svakom osusenom turom :mrgreen:
Ovo mi je prosto nevjerojatno.Citiraj:
Stvarno ne ogu vjerovati da je istina da se veš ne mora peglati.
To mi je jedan veliki + za kupnju sušilice
Ovisno je, naravno, o kriterijima. Meni obične pamučne majice za svaki dan ne moraju biti savršeno ispeglane jer će se, kad ih obučem, prilagoditi tijelu, a toplina i vlaga iz kože će ih dodatno "ispeglati" ili izgužvati ako su prethodno ispeglane. Raznika je mikronska. Osim što, kad se ispegla, veš možda ima neki ljepši "sjaj" jer se sva vlakna pritisnu i zapeglaju u horizontalnom položaju. Nakon sušilice vlakna strše na sve strane. Zato je veš tako mekan... :)Citiraj:
domy prvotno napisa
...tražila sam po postovima ali nigdje nisam našla da se spominje buka sušilice :/ ???!?!?!Mi se dvoumimo između Candy i electroluxa a bitno nam je da nije bučna jer će stajati kraj dječije sobe!!!!!!!Zna li netko o tome što :? :?po čemu znate koliko je bučna sušilica???
...tražila sam po postovima ali nigdje nisam našla da se spominje buka sušilice :/ ???!?!?!Mi se dvoumimo između Candy i electroluxa a bitno nam je da nije bučna jer će stajati kraj dječije sobe!!!!!!!Zna li netko o tome što :? :?po čemu znate koliko je bučna sušilica???
Nemam pojma po cemu se to zna :/
Ja odskora imam Candy,i takodje stoji prekoputa decje sobe,ali u ostavi,znaci,zatvorena je kao kad bi bila u kupatilu.I ne smeta bebi.
Ja spavam s bebom i malo me zivcira njen zvuk,ali mi ne smeta kad zaspim.
Sušilica manje-više samo šumi i ne radi neke ritmične iritirajuće zvukove.
Hvala Davore!! :)
i ja sam se dala u kupovinu.
prvo ću kupiti sušilicu, a kroz neko vrijeme i novu perilicu.
trenutno imam ariston kombiniranu i mrzim je!
za sušilicu sam mislila dati max 3000kn, možda beko :/ ako odlučim više, bit će to miele i ni jedna druga.
perilicu ću uzeti miele.
osim ako je bosch pa jedno stoput mora javiti da ce uskoro zavrsiti. i da je zavrsila. pa jos koji put ak nismo culi. tak.Citiraj:
Davor prvotno napisa
ja još nisam kupila, a u međuvremenu crkla erilica pa mislim da ću danas u potragu.Citiraj:
ivana7997 prvotno napisa
sama se dvoumim.
uzela bih Miele, ima u technomaxu perilica za 6 kg 6500 kn, a za 7 kg je 8300. e sad, isplati li se dati skoro 2000 kn više za 1 kg robe :?
kod sušilica je situacija 5337 kn za 6 kg i 6555 za 7 kg.
dajte, pomagajte vi što imate perilice i sušilice za 6 kg, stane li u njih prekrivač ili deka za dupli krevet, odnosno, stane li u ovu od 7 kg :?
...moja perilica pere 6 kg robe i nemože mi stati deka za bračni krevet.Susjeda ima perilicu koja pere 7kg i tvrdi da obere deku za bračni krevet :/
:oops: :oops: *obere-opere :oops:
a ja pitala prijateljicu i kaže da je u svojoj od 7 pokušala oprati deku i izazvala poplavu :shock:
uglavnom, kupila sam miele, 6 kg, košta 6500,00 kn, sušilicu isto miele 6 kg od 5340,00 kn al je nemaju na lageru pa ćemo je pričekati 10-ak dana