Meni je trebao rodni list ne stariji od 6 mj.
Meni su oba ivf postupka uspjela odmah!
Printable View
Meni je trebao rodni list ne stariji od 6 mj.
Meni su oba ivf postupka uspjela odmah!
Psihički si stabilnija možda, nisi na stimulaciji, ne razmišljaš o tome kolko se oplodilo, hoće izdržati, jednostavno si već upoznata sa svime i koncentriraš se na sebe, ko da ideš na izlet ;-)
Frendica se sprema u Prag po drugo dijete, FET i rekli su nakon cjepiva mora dva ciklusa čekati.
Ma da, logično, hvala ti puno LF.
Lara ,tooooo se zove sreća- oba su pala od prve!
Ti si čudo.:-)
Kad se ide na FET onda su dovoljna 3 dana u Makedoniji?
Jedan putuješ, sutradan ujutro u Sistinu i idući dan na avion?
Možda se cjepivo može zaobići jednostavnim ostankom doma 10 dana u SI nakon Makedonije, ionako treba mirovati po preporuci.
Ja sam se dan prije povratka u RH testirala u onom šatoru odmah kraj bolnice Sistina. PCR je duplo jeftiniji nego kod nas. Dala sam im adresu hotela da mi tamo pošalju rezultat testa, i u hotelu su mi ga isprintali. Puno jednostavnije nego samoizolacija ili naručivanje na cijepljenje u HR.
I da, rodni list pod obavezno.
Mene nisu tražili rodni već vjenčani list i to friški.
http://forum.roda.hr/threads/94392-R...-failure-(RIF)
Kaja evo ti tema pa malo pročitaj što je LF pisala ovdje.
U Sistini ne rade testove na kromosomske greške.
Ako se dogodi blizanačka trudnoća i jedan se dobro razvija a drugi ne taj drugi se sam resorbira i nemoj se sada oko toga još brinuti. Znam da imaš sto upitnika iznad glave al probaj to malo ostaviti sastrane. Nitko bez obzira na sve testove koji se rade ne može garantirati da će dijete biti zdravo. Donori su testirani na puno toga jel tako i to znamo, s vlastitim mužem ne bi toliko testiranja napravila a planiraš djecu i osnuje se obitelj, kužiš što ti hoću reći. Čovjek nekomu i nečemu treba vjerovati pa tako da su i embriji zdravi i da će se dijete roditi zdravo.
Sretno I javi se kako si :heart:
Na kakvu donaciju je Kaja išla?
U Makedoniji ne rade predimlplantacijsko testiranje, ali ne brini sad unaprijed o tome.
Kaja, nemoj se obeshrabriti. Evo primjer ove moje što sad ide u Prag na drugo dijete. Donacija spermatozoida.
Prvi put vanmaternična (šok!!!), drugi put blighted oovum, treći put uspjelo. Dijete ima godinu i pol i sad ide na drugo. Sve ovo je bilo iz istog postupka.
Kad ga neće, onda ga stvarno neće...ne znam što bi rekla, puno je tu koraka do pozitivnog ishoda. Ne vjerujem u ovo, ali s vremenom sam počela vjerovati da se jednostavno moraju zvijezde poklopiti.
Da, zvijezde nam određuju put izgleda.Sada sam već u manjoj panici, puuuno mi pomažu naše pričice. Jučer sam prokrvarila i bez one tablete što sam upravo maloprije umetnula u rodnicu, tako sam upute dobila i sad ----čekam...., grčeve, bol, uzela Brufena 2 kom u granulama onaj , preventivno...
Ja sam išla na donaciju jajnih stanica, muž je ok, valjda, nismo imali smermiogram pa je Boban tamo nešto na 1. dogovoru ispitivao uzorak, ali nismo anlaz dobili, rekao da je ok za takav postupak. oplodilo se bilo 6 stanica.
Umetnuta mi dva tik tokića, imamo još 4, to su za mene 2 pokušaja još po 2 mrvice odjednom i to je to.
Novi ciklus sa novom donoricom i novim oplodnjama više ne bih jer ,,,,previše godina, premalo vremena a i novaca....sve moram platiti, nemam pravo na niš.
Sara, hvala za link, budem proroštala, to mi je sad top tema ,makar znam da treba malo obratiti pozornost i na život van IVFa .
Život je prekrasan i zanimljiv i ja mu se veselim.Ova moja blighted ovum trudnoća je možda i blagoslov! Pa kaj misliš da se dijete razvija a da bude prepuno anomalija?!
LF- ica, hvala na dijeljenju iskustava.
Javim se...:ghug:
Najbitnije da si sve podložila u glavi i optimizam, što ti i imaš.
Nažalost, treba se naoružati strpljenjem.
Donorice su mlade i zdrave, većina ima jedno dijete (ne znam koje podatke si dobila) tako da nema frke, bit će sljedeći put.
E da, i zahvalno je što si dobila 6 zametka, od 8 jajnih stanica. Boban i ostali embriolozi su čudo.
Hvala. Cak razmisljam da prvi put idem autom jer bih tada imala pratnju pa bi mi bilo lakse. Znaci, stoji jos uvijek ono da se u Srbiju moze uci na 12 sati bez testa na koronu ako si u tranzitu? Mislila sam da ga traze na ulazu u Makedoniju. Sve se iskompliciralo s tim Covidom.
Alisa, jesi li se cijepila?
Alisa, Kaja, hvala. Bila sam se prisli tjedan javila mailom dr. L, ali nisam jos dobila odgovor. Nije usao ni u spam. Cekat cu jos do kraja tjedna pa cu se probati javiti dr. Janevskom. Koliko se ceka na termin?
Spring, mi smo išli avionom direktno tako da ne znam za tranzit. Sigurno bi ti bilo bolje da imaš pratnju, meni to puno znači.
BTW mi se vratili i sad cekanje
Joj Kaja baš mi je žao. Sli samo hrabro naprijed.
Ja sam bila u ZG na konzultacijama. Dr je super, pozitivno je skorz reagirala na moju odluku da kao samica idem u Makedoniju. Dala mi što sve moram izvadit da imam friške nalaze. Rekla da ne viruje baš da ću dobit odobrenje od HZZO-A ali da možemo pokušat, zašto ne. Baš baš pozitivno iskustvo. Za nekih mjesec dana sam ponovo kod nje pa tada valjda šaljemo zahtjev jer ću imat tada sve nalaze.
Eto pokrenula sam se i ja
Bambina, sretno. Samo neka budu sretne i lijepe vijesti:)
Spring-Summer, nisam se cijepila. Ne treba mi sad još strah i od komplikacija od cjepiva. U tranzitu kroz Srbiju sigurno ne trebaš test, a ni za ulaz u Mak.
Spring...Joj ne znam napamet, a trenutno nisam doma.
Znam da trebaju cervikalni brisevei, amh, fsh i ostali ti za hormonalni sliku, sve hormone za štitnjaču, vitamin D.... Znam da sam dobila tri uputnice. Cerv briseve sam prije koji dan radila, u ponediljak ću ostalo. Napišem ti sutra navečer kad dođem doma sve točno što mi je napisala.
S tim nalazima idem njoj u idućem ciklusu od 2.-5.dana ciklusa na pregled da vidi koliko je folikula i šta već treba, pa ponovo od 10.-14.dana da vidi dolazi li do ovulacije.
I s tim sam spremna za Makedoniju, jedino eto ne znam koliko ću čekati dogovor od HZZO-A.
E i za cijepljenje ne znam što da vam kažem. Znam samo da se preporuča čekati dva miseca iza korone za postupak. To znam jer mi je to dr rekla pošto sam ja taman prebolila (s blagim simptomima). Tako da se meni ni ne preporuča još se cijepiti pa nisam ni pitala.
Bambinaaaa, iščekujemo s tobom dobre vijesti....zajedno u mislima.
Dalma, super da si pokrenula akciju ,bez toga niš, ne bu se samo...
Curke, vezano za moj pobačaj, niiiiikakvih grčeva ni bolova,a ni velikih krvarenja, sporo ide nešto jako tamno i gusto, ai osjećam se super, letim!!
Danas sam satima bila u vrtu i na suncu, imam toliko energije, valjda je to to.
Ja sam se tako bojala da ne padnem u nesvijest od bolova što sam čitala po forumima, ali baš niš od toga.
Lazarevski je najtočnije pogodio da će to samo laganini otići...valjda onda neće trebati kiretaža, a vidjet ću jer sam velika kukavica pa ću platiti ako treba bar lokalnu.
Eto, Springica, ti si baš temeljita, to nije loše.
Alisa, kako tvoje kilice?
Znaš da sam odlučila skinuti svojih 6, 7 kg viška do 2. FETa, imam vremena cijelo ljeto.
Išla bih početkom jeseni.
LF, proučila sam tvoje postove o testiranju trodnevnih embrija prije transfera glede kromosomske ispravnosti....tu zaranjamo u tajnoviti podvodni svijet jer kaj ako su svi moji zameci kromosomski neispravni, testiranje se ne vrši...a to se na trodnevnima ne vidi.
Kad bi čekali petodnevne onda bi se valjda pokazalo koji valja pa toga umetnuti, ha?
Donorica je mlada 28 god. i ima jedno dijete, vidla sam sliku i to je to.
Nije moja krvna grupa a ni muževa, mi smo oboje A, ja +, a on -.
Donorica je 0 krvna grupa. Jer i njene stanice mogu biti falične iako je mlada, ali se nadamo da nisu ostale ako su ove dvije bile.
A tko će to sve ispitivati i kako?
To mi sada u glavi šetucka, malo malo pa gruntam o tome. To nemre ni Boban znati kada ih gleda, djeluju mu savršeno.
Cijepiti se neću samo zbog granice, bit ću u samoizolaciji na bolovanju ovoga puta.
Lako naknadno napraviti doma antigenski test koji košta 150 kn i nalaz poslati na mail carinske policije a oni te miči iz Si ako ti je to bitno tada.
Mužu su na granici dali papir na aerodromu na povratku u zg da mora ići u samo izolaciju ili se testirati na pcr il priznati bat . Obicne Brze testove ne priznaju pa pazite. Ako je negativan pcr il priznati bat, posalje se na mail granici i oni vas skidaju s karantene
Bambina, što je ..."il priznati bat"?
Brzi antigenski test
Hvala Mango:-)
Pa to je taj za 150 kn što se radi u HZJZ, sada je i PCR test jeftiniji, 500 kn.
Evo ovako:LH, FSH,E2, PRL (od 2.-4.dana ciklusa);
TSH,fT3, fT4, anti TPO, antiTg;
C.briseve;
D vitamin (pa ako bude nizak pit D-vital)
I zadnje pred sam postupak testove na HIV i hepatitis (vrijede 6 miseci).
Još mi je napisala da uzimam Folacin a 5 mg i Koenzim Q10
Dalma, hvala ti puno.
Kaja, vjeruj mi, većina ovdje znamo kako se osjećaš i želiš odgovor zašto se to dogodilo. Nemoj razmišljati o tome, rano je na temelju jednog transfera. Ovo za tebe je bio veliki uspjeh jer se uspjelo primiti. Kromosomske anomalije su česte ne samo u IVF nego i kod prirodnih trudnoća gdje veliki postotak žena niti ne znaju da su bile trudne. U IVF-u se čini da ih ima jer su evidentirane. Negdje sam pročitala 70% žena navodno imalo biokemijsku trudnoću zbog kromosomske anomalije. Jednostavno se tu nešto ne spoji kako treba.
Oni moji postovi su na temi ponavljajućih neuspjelih transfera i biokemijskih trudnoća.
Rano je razmišljati tako, nadam se da nikad nećeš ni morati i da je ovaj postupak dobitan.
Ja sam osobno najviše odgovora dobila u Sistini od dr Lazarevskog koji ima iskustva sa puno slučajeva. Treba imati na umu da njemu dokaze ljudi iz "cijelog svijeta". Pod time mislim da dolje.... Makedonija, Kosovo, Albanija jaaako puno ljudi živi vani i puno ima slučajeva gdje su parovi isprobavali u zemljama gdje žive tipa Svicarka, Njemačka, Švedska, Belgija i na kraju probali i u Makedoniji. Tako da smatram da on ima veliko iskustvo. A i u Hrvatskoj kom god bi od doktora spomenula njega, svi su ga pohvalili.
Brzi antigenski možete i na www.brzitest.hr
Besplatno, imate tamo da navedete lokaciju gdje vam odgovara, u koji dom zdravlja. Brzo se dođe na red, tipa drugi dan. Nalaz gotov to isto jutro. Čisto informativno.
LF-ica., pa ti si živa rizičarka znanja, hvala ti na svim dijeljenjima svojih iskustava.
Zanima me kako sad taj FET ide, ista procedura pretpostavljam...priprema endometrija, provjera UZV i umetanje u maternicu...plus naravno kompletna dosadašnja terapija?
Jel se to sada isto odmrzava? Jel preživljava kao smrznuta jajna stanica?
Jel netko bio na doniranima jajnim stanicama više od 3 pokušaja?
Spring, daj me podsjeti. Ti ideš preko hzzo? Koliko se sjećam, nebitno kad ideš ako sama placas
Sama placam. Zanima me jer se u odredjene dane ciklusa mogu vidjeti stvari poput one hoce li mi trebati samo donacija spermija ili i jajne stanice, a u mailu sam samo dobila odgovor da je prvi odlazak kod njih sastanak s dr. Lazarevskim da on vidi stanje. I je logicno da on bude taj koji ce tocno reci kako stvari stoje i migu li zanijeti sa svojim jajnim stanucama.
Dobila sam broj mobitela od Janevskog. Kako s njim komunicirate? Zovete ga? Pisete poruke? Drugi korak mi je zakazati termin a cini mi se da mu vise pase da ga se nazove ili napise poruka na mobitelu.
Samo sam dugo u tim vodama i morala sam naći odgovor na sve :-)
Po meni bi procedura trebala biti ista, eventualno ako odluči doktor nešto oko terapije mjenjati.
Bolje preživljava od jajne stanice. Doduše, mi smo imale velike sreće i dobre embriologe što su nam puno jajnih stanica preživjele jer se uvijek vode polemike oko smrznute jajne stanica vs. friške.
Nemaj brige, donorica je mlada i ima dijete, to puno znači.
Pošalji Janevskom prvo poruku preko whatsappa pa ce se javiti kad stigne. Najbolje da i njega pitaš jer kod nas je bila čista situacija, znalo se u kome je problem. Svi su extra ljubazni i pristupacni
Bambina, malo sam se pogubila, oprosti da li je uspjelo?
Ti si bila sada nedavno...