Hvala, već sam mislila da je skuplji
Inače, jesu to već umućkane? :D
Printable View
Hvala, već sam mislila da je skuplji
Inače, jesu to već umućkane? :D
MalaMa mislim da se aih ne isplati raditi privatno jer kad sve zbrojiš košta te skoro isto kao i IVF u prirodnom ciklusu tako da mislim da je onda ipak bolje privatno raditi IVF u prirodnom ciklusu. S time da koliko se ja u to razumijem, prirodni ciklus podrazumjeva samo štopericu, a klomifeni su već blaga stimulacija tako da mislim da je to već polustimulirani. Tako sam barem ja razumjela nek me neko ispravi ako griješim.
Postoji granica progresivno pokretnih za AIH. Kod nas je isto druga dijagnoza asthenozoospermija (moja je endometrioza) i dr je rekao da kad pomnoži količinu progresivno pokretnih i volumen i koncentraciju i šta ti ja znam koje još brojeve da ispada gotovo 5 milijuna tih progresivno pokretnih i da je to skroz dobro za AIH. S obzirom da i ja imam dijagnozu-uznapredovala endometrioza (operirana sam prije 3 mjeseca) mi smo se ipak odlučili da preskačemo aih i planiran je u 7 mjesecu klomifenski IVF.
Tako da sve ovisi koliko je teška ta astenozoospermija i koliki su i neki drugi parametri.
hvala cure na odgovorima. treba to zbilja sve zbrojit, nije jeftino, mora se priznat.
a prirodni ivf je kad ne dobivaš stimulaciju već ti oplode samo tvoju jajnu st. ili ti daju i nešto od lijekova?
Pozdrav, cure!
Spremam se ovih dana na 1. pregled u VV i očekujem da vjerojatno neću tako skoro dobiti termin za postupak, a lova je presušila (imali smo nekih nepredviđenih izdataka i privatnih problema) pa razmišljam (kao i mnoge od vas) da probam ubaciti neki "jeftiniji" prirodnjak u Beta plus ili poliklinici Vili. Ono što me zanima imaju li možda kakvo plaćanje na rate? (Vidim da Betaplus prima kartice, a Vili čekove). To mi je jedino izvedivo u sadašnjoj situaciji, a da ne moram posuđivati okolo. Hvala unaprijed svim suborkama koje imaju kakvu infomaciju
Da,tako je, u prirodnom ifv nema nikakvih lijekova. Mislim da jedino daju štopericu
Meni se čini da se nekako možda dosta isplati polustimulirani
Sarahkay u Betiplus primaju kartice a mislim da je netko spomenuo da je moguće na rate a recimo ako imas American-Blue karticu (to je revolving kartica) ona ti automatski ide na rate.
Mislim da ih slobodno možeš nazvati i raspitati se za mogučnost obročnog plačanja-ne vidim zašto to nebi bilo moguće.
Samo da kazem da je aih ipak znatno jeftiniji od prirodnjaka, cijena aih je oko 1500 a prirodnjaka oko 4500 kuna. Ako je aih nekome opcija, cisto da znate.
bubiloo ne bih te htjela plašiti ali klomifen ti nije dobar izbor ako imaš endometriozu, ja sam ga koristila više puta pa mi se nakalemčila cista na jajniku koja mi se nakon operacija vratila vrlo brzo, do tad nisam ni znala da je imam (endo) tako da pripazi s klomifenom.
To ti je baš doktorica predložila?
Sad vidim da je kod dr. L. AIH 2500 kuna, to se stvarno cini puno, drugdje je koliko znam oko 1500.
Bubiloo, hvala na informacijama, budem te poslušala i nazvala ih. Također molim cure koje idu u Beta plus i Vili za informaciju što se traži svježe od nalaza? Ja imam sve nalaze nove (unutar 3-4 mjeseca) ali suprugovi su stari (brisevi i spermiogram više od godine) pa me zanima jel ih potrebno ponavljati ili se nešto ipak prizna. (Markere za HIV, sifilis i hepatitis imamo svježe). Koliko se čeka na 1. postupak u Beta plus, a koliko u Viliju ako su brisevi i hormoni ok?
Sarahky to ti je OK ja mislim da vam ne trebaju svježi nalazi spermiograma i nema nekog čekanja na red u Viliju, nego kako se dogovorite, bitno je da su markeri i tvoji brisevi friški cca 6 mj. za beta plus će ti netko drugi odgovoriti to ne znam
Iskreno meni se cini dosta skup dr L.
Spermiogram,npr.500 kn?! Nekak mi to sve puno skuplje neg drugdje
mene je začudio pregled sa konzultacijama 900 kn, mislim da toliko nije ni u Mariboru tamo je ako se sjećam 100 E
To su nove cijene, cini mi se kao da je bilo 600 kn prije...
Hvala, Mali Mimi! Cure iz Beta plus (ako je koja ovdje) molim i vaše informacije. Hvala unaprijed
Da, nove su cijene... moguće da budu i drugi digli... ili diže jer može.
Mi smo prije mjesec dana konzultacije i uzv platili 500 kn
Inače, cure koje su bile kod L-a na punoj stimulaciji, koje ste vaginalete dobile, ako jeste?
Dosta su skupe cijene kod dr. L u odnosu na druge privatnike.
Ja sam u Betiplus konzultacije i pregled platila 450 kn a spermiogram je 300 kn.
Sarahkey mislim da u Betiplus nema čekanja na postupak, naručito sad kad imaju biologicu koja je zaposlena na puno radno vrijeme.
Za ostale nalaze neznam.......možda je najbolje da dogovoriš konzultacije sa MPO doktorom i sve se dogovorite.
Betaplus ima cjenik na svojoj stranici sto je odlicno pa si mozete usporedit,a meni se cini da su dosta jeftiniji od dr.L
Evo betaplus
CJENIK POTPOMOGNUTE OPLODNJE
USLUGA Cijena (kn)
Inseminacija (AIH) 2.000,00
IVF/ICSI prirodni ciklus 4.500,00
IVF/ICSI blago stimulirani ciklus 6.500,00
IVF stimulirani ciklus 8.000,00
ICSI stimulirani ciklus 10.000,00
TESE stimulirani ciklus 12.000,00
Kriopohrana sjemena, oocita i zametaka, 1 godina 1.000,00
Kriopohrana jajnih stanica kod punkcije 3.000,00
Sekundarni IVF/ICSI (vitrificirane oocite) 6.000,00
Embriotransfer pohranjenih zametaka (FET) 2.500,00
Negativna aspiracija u prirodnom ciklusu
1.000,00
Negativna aspiracija u stimuliranom ciklusu 2.000,00
Opća anestezija za punkciju 800,00
Oni imaju razliku za icsi i ivf postupke, inače sam viđala da to bude isto
mi smo imali spermiogram star 8 mjeseci i doc je rekla da nema potrebe da mm ponavlja spermio jer će ga oni ionako raditi prije inseminacije.
isto tako; moji brisevi su bili stari 6 mjeseci a papa je bio novijeg datuma i to im je bilo ok.
najbolje je dogovoriti konzultacije pa vidjeti s njima.
imaju u cjeniku kriopohranu zametaka?!? ha ha idemo svi tamo :)
i kaj znači ovo kriopohrana js kod punkcije? ne kužim razliku između ovog čuvanja za 1000 kn i 3000 kn?
mala ma, poslije ispiranja sjemena (nakon obrade) trebalo bi ostati bar 5 milijuna progresivno pokretnih spermija, ispod tog nema baš šanse da ti aih uspije. ali, koliko sam iskopala na američkim sajtovima, oni smatraju 10 milijuna nekim brojem koji ti ajmo reći jamči pošenu šansu. kod njih je to neka granica isplativosti, ak ih je manje od 10 milijuna, parovi najčešće idu na ivf, jer je aih užasno skup, a šanse se s manjim brojem proporcionalno smanjuju.
štrumfeta, ako smo dobro shvatili (a ne znam kako drugačije shvatiti)-je, puno je, al čim skoro izađe novi zakon-bit će fet, a krio j.s. po želji
zbunjuje me fet-vani su prve 3 godine čuvanja besplatne
A kak je cuvanje u drugim priv.klinikama regulirano?
M@t nadam se da će i vama uskoro zasjati sunčeko i da će bit sve super,držim fige:)
pozlatile ti se riječi! "čim skoro" :-)Citiraj:
al čim skoro izađe novi zakon-bit će fet
m@tt a kad vi to onda krećete jel sad u 5.mj?
ja krećem ovaj tjedan.. jedva čekam! :-D
M@tt i tikice sretno vam ,da svibanj bude vas mjesec:-D