danas pileća bistra juha, lazanje sa mljevenim mesom i tikvicama, krastavac salata, obični žuti rolat sa pekmezom od kajsija (iz pekača za kruh)
Printable View
danas pileća bistra juha, lazanje sa mljevenim mesom i tikvicama, krastavac salata, obični žuti rolat sa pekmezom od kajsija (iz pekača za kruh)
Blaaago cu ih prepržit, hvala.
pileća krilca s mladim krumpirom
zelena salata
Preprženi komadići puretine sa slatkim vrhnjem, zeleni rezanci i salata od paradajza, krastavaca i paprike.
lagana povrtna juha, teleće bržole i lešo fažoleti s mladim krumpirom, miješana salata
danas njoke s tikvicama, za salatu još ne znam...
Juha, teletina sa mlincima, miješana salata.
zapečene palačinke punjene mljevenim mesom i pirjana cikla
za mrvicu pirjana cikla, kuhani komadić kunića i amaranth
lešo mahune prelivene vrhnjem/jogurtom i koprom
jučer: dinstana leća na luku, njoksoni, paradajz salata
mladi krumpir sa začinima u pečnici pečen, pohana piletina, šopska salata
domaća pizza
vinski gulaš
pečena teletina u vlastitom soku s povrćem
leća + ječam sa špekom, šarena salata
musaka od krumpira i mljevenoga..i pomidor salatica...
Slanutak na maslinovo ulje sa češnjakom i peršinom i lignje-kolutići, radić salata.
jučer varivo od tikvica
danas varivo od graška sa piletinom
He he he, svi više-manje isto...
Kod mene je grašak bio u nedjelju, mahune jučer (+ pohani šnicli koje je tražio muški dio familije), a danas će biti juha, krpice sa zeljem i piletina.
Ne pišem večere - jučer pileće bijelo meso s krumpirovim valjušcima u umaku od vrhnja i curryja (ali mala količina, samo za djecu), a danas ću ili crni ili bijeli rižoto od morskih plodova.
Ne pišem svježe salate jer to jedemo svakodnevno, a juhe isto uglavnom ima jer to ja jedem ujutro :oops:, budući da mi mlijeko ne odgovara kao ni suha hrana. Jučer bila juha od komorča i zelenih tikvica sa zobenim pahuljicama. Danas crvena dalmatinska juha sa sitnom tjesteninom.
Kad vidim napisano sve što sam kuhala, čini mi se kao da cijele dane radim samo to - motam se oko štednjaka, ali nije istina, motam se i oko frižidera :yes:! Unutra je bila podravska bučnica s makom.
peterlin, ja bi isto u tvoj frižider 8-)
Danas umak od šampinjona i široki rezanci - to ću zmutit kad stignem sa posla. Kasnije navečer vjerojatno napravim zapečeni grah za sutra ili priprema za rižoto...Ubije me to kuhanje danas za sutra...
btw kupila sam začine za jambolayu - jel netko probao? neki drugi recept osim onog na vrečici?
sutra varivo od mahuna i pohane tikvice + riža za Mašu
junetina u saftu sa šampinjonima, njoki s prezlima i zelena salata
kuhani teleći jezik, šalša od pomidora i restani krumpir
špagete sa šalšom i zelena salata, sladoled
nakon nekoliko mjeseci, kod mame na ručak
i uopće ne znam što bih naručila, nemam apsolutno nikakvu želju.
Jučer teleća juha s hrpom raznog povrća, lešo i krumpir-salata. Ovih sam dana nakuhala sataraša, šalše i punjenih paprika, tako da ima za naredne dane kad mi se ne da ništa po ovoj vrućini, a kamoli kuhat.......danas ipak musaka od mljevenog i tikvica i balancana umjesto krumpira. Desert- voćna salata.
ostatak mesa od jučer i pečeni krumpir s ružamarinom
sataraš
u ponedjeljak je bio pileći paprikaš i makaroni.
jučer grašak i mrkvica varivo sa hrenovkama.
danas šogorica kuha dečkima - pečeni krumipir i pileća prsa na tavi, valjda i salata.
večeras ću skuhat grah mladi za sutra. u petak špinat ili čak blitva ala špinat , vidjet ču. za vikend ne znam, nismo isplanirali aktivnosti prema kojima trebam prilagoditi jelovnik.
jucer pileca juhica, oslic, kuhani kropmpi i parene tikvice salata od domacih pomidora sa peljesca mljac ( dvije zdjele smo pojeli MM i ja)
danas krem juha od tikvica brokule i cvijetace i pasta sa salsom od gore pomenutih pomidora
sutra varivo od mahuna i pohani patlidzani i sveki ce Luciji sutra praviti pitu od jabuka jer je jutros rekla da zeli da joj baka ispece pitu od kolaca hahah
danas ništa...MM na putu,ja pojela koji sendvič i paradajz..
sutra,povrtna juhica sa noklicama,Quiche Loren,salata
špagete carbonara - taman toliko vremena sutra imam za izdvojiti na spremanje ručka :-)
he he, i ja to radim
moje dijete je jedno vrijeme za doručak tražilo upe (supe) pa sam danima kuhala paradajz juhu, juhu od brokule..., ali kako za dorčak stvarno malo jede, prestalo mi biti drago zbog toga jer uz sav trud, ona desetak žlica i dosta
danas: juneća juha, pire krumpir, paradajz ili kopar sos i junetina iz juhe
Danas riblja juha, lubini i komarče lešo, krumpir salata
juha, punjena jaja i šopska salata, za desert dinja i sladoled
hladna juha od krastavaca s koprom
rižoto s piletinom i celerom
miješana salata
kelj na lešo i faširanci