jučer: dinstana leća na luku, njoksoni, paradajz salata
jučer: dinstana leća na luku, njoksoni, paradajz salata
mladi krumpir sa začinima u pečnici pečen, pohana piletina, šopska salata
domaća pizza
vinski gulaš
pečena teletina u vlastitom soku s povrćem
musaka od krumpira i mljevenoga..i pomidor salatica...
Slanutak na maslinovo ulje sa češnjakom i peršinom i lignje-kolutići, radić salata.
jučer varivo od tikvica
danas varivo od graška sa piletinom
He he he, svi više-manje isto...
Kod mene je grašak bio u nedjelju, mahune jučer (+ pohani šnicli koje je tražio muški dio familije), a danas će biti juha, krpice sa zeljem i piletina.
Ne pišem večere - jučer pileće bijelo meso s krumpirovim valjušcima u umaku od vrhnja i curryja (ali mala količina, samo za djecu), a danas ću ili crni ili bijeli rižoto od morskih plodova.
Ne pišem svježe salate jer to jedemo svakodnevno, a juhe isto uglavnom ima jer to ja jedem ujutro, budući da mi mlijeko ne odgovara kao ni suha hrana. Jučer bila juha od komorča i zelenih tikvica sa zobenim pahuljicama. Danas crvena dalmatinska juha sa sitnom tjesteninom.
Kad vidim napisano sve što sam kuhala, čini mi se kao da cijele dane radim samo to - motam se oko štednjaka, ali nije istina, motam se i oko frižidera! Unutra je bila podravska bučnica s makom.
Danas umak od šampinjona i široki rezanci - to ću zmutit kad stignem sa posla. Kasnije navečer vjerojatno napravim zapečeni grah za sutra ili priprema za rižoto...Ubije me to kuhanje danas za sutra...
btw kupila sam začine za jambolayu - jel netko probao? neki drugi recept osim onog na vrečici?
sutra varivo od mahuna i pohane tikvice + riža za Mašu
junetina u saftu sa šampinjonima, njoki s prezlima i zelena salata
kuhani teleći jezik, šalša od pomidora i restani krumpir
nakon nekoliko mjeseci, kod mame na ručak
i uopće ne znam što bih naručila, nemam apsolutno nikakvu želju.
Jučer teleća juha s hrpom raznog povrća, lešo i krumpir-salata. Ovih sam dana nakuhala sataraša, šalše i punjenih paprika, tako da ima za naredne dane kad mi se ne da ništa po ovoj vrućini, a kamoli kuhat.......danas ipak musaka od mljevenog i tikvica i balancana umjesto krumpira. Desert- voćna salata.
u ponedjeljak je bio pileći paprikaš i makaroni.
jučer grašak i mrkvica varivo sa hrenovkama.
danas šogorica kuha dečkima - pečeni krumipir i pileća prsa na tavi, valjda i salata.
večeras ću skuhat grah mladi za sutra. u petak špinat ili čak blitva ala špinat , vidjet ču. za vikend ne znam, nismo isplanirali aktivnosti prema kojima trebam prilagoditi jelovnik.
jucer pileca juhica, oslic, kuhani kropmpi i parene tikvice salata od domacih pomidora sa peljesca mljac ( dvije zdjele smo pojeli MM i ja)
danas krem juha od tikvica brokule i cvijetace i pasta sa salsom od gore pomenutih pomidora
sutra varivo od mahuna i pohani patlidzani i sveki ce Luciji sutra praviti pitu od jabuka jer je jutros rekla da zeli da joj baka ispece pitu od kolaca hahah
danas ništa...MM na putu,ja pojela koji sendvič i paradajz..
sutra,povrtna juhica sa noklicama,Quiche Loren,salata
špagete carbonara - taman toliko vremena sutra imam za izdvojiti na spremanje ručka![]()
he he, i ja to radim
moje dijete je jedno vrijeme za doručak tražilo upe (supe) pa sam danima kuhala paradajz juhu, juhu od brokule..., ali kako za dorčak stvarno malo jede, prestalo mi biti drago zbog toga jer uz sav trud, ona desetak žlica i dosta
danas: juneća juha, pire krumpir, paradajz ili kopar sos i junetina iz juhe
Danas riblja juha, lubini i komarče lešo, krumpir salata
juha, punjena jaja i šopska salata, za desert dinja i sladoled
hladna juha od krastavaca s koprom
rižoto s piletinom i celerom
miješana salata
sutra: juha od danas, šufnudle s vrhnjem i pekmezom, tijesto i neko povrće za Mašu
pečena svinjska rebarca i krumpir pečen u ljusci , salata od paradajza
da ta
ja zblendam cijele krastavce (samo ogulim koru, ali ne i sjemenke), dodam jogurt, česno češnjaka, kopar, sol i neke mljevene sjemenke (danas sezam)
ubacim šaku leda, još zblendam i još na kraju popaprim
možeš dodati i žlicu kiseloga ili slatkoga vrhnja
netko stavlja i maslac, ali ja štedim kalorije na ovakvim stvarima
može se staviti i žlica - dvije ribanoga sira ili mljevenih oraha... ma staviš dodatke koji ti god pašu.
ja nekad dodam i sitno nasjeckanu debelu crvenu papriku.
Hvala
Super za koštice, imam one male krastavce i ako čistim koštice ništa ne bi ostalo. Probam čim prije.
pečeni krumpir i povrće
i salata
ništa više
vruće je
fažoleti lešo s mladim krumpirom i masl. uljem, polpete od tikvica, salata od krastavaca i jogurta
pašgetice i barilin umak, paradajz i mozzarela pokraj.. vruće vruće nema nakuhavanja
kod nas promjena plana: u intersparu akcija dagnji, 12 kuna po kilogramu.
eto mi ručka za 20 minuta i 25 kuna
kako misliš - očišćene?
samo meso?!
ma ne, u školjci.
ima i trave na njima.
da, to sam mislila
jer sam mislila poslat šogoricu da ih kupi, ovako neću jer ih neću imat kad čistit
ma nemaš ih što čistiti, samo onako u mrežici stružeš jednu o drugu.
nema gušta u pidoćama ako nema malo trave po njima![]()
to bi onda jela samo ja.
mislim, nije ni to neki problem...![]()
Rizoto od slanih riba i zelena salata
danas juha od tikvica, neka riba, tikvice i blitva na lešo, riža za dijete
Danas je bila pileca juh, raznjici sa piletinom i povrcem i spinat