Nera mi je super....
Rea isto tako :)
Printable View
Danas je rođendan Ivani Brlić Mažuranić, pa me sjetio na jedno divno žensko ime, poznajem jednu in real life: Kosjenka :)
šta nije divno da djetetu možeš uvijek citirati: A bijaše među vilama jedna mala vila, po imenu Kosjenka, koja bijaše ove noći prvi put sašla na zemlju s oblaka...
Ja znam jednu crnu Kosjenku laboranticu. Bila mi je stranka i jako mi se zamjerila.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Nera i Tea
Cure da se i ja malo javim. Citam vas, ali nisam pisala. Cekam svoju bebu, ali jos ne znam spol. Nadam se sljedeci tjedan. Ako bude curica dvoumila sam se izmedju dva imena: Eva i Karmen.
Odlucila sam se za Eva.
A ako bude decko, nemam pojma...
Oba su mi imena lijepa :)
Evita?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Maja i Dea????
Karmen,Evita,Dea❤
Čula sam i za Beu i Veu... :/ Bea, Dea, Gea, Lea, Nea, Rea, Tea, Vea
i meni je Marla isto lijepo ime :mrgreen:
MM se nažalost ne slaže...kaže da ne želi da bude luda kao ona Marla Stinger (Fight Club)...no, još ga stignem uvjeriti kako je to jedno lijepo ime :-x
A propos teme, znam Kosjenku i prekrasna je zena.
Leda, ne vidim da je itko naveo ovo, meni divno ime...
Helena, Anika, Patricia, Ilona, Ester, Luna, Vivien
Mila :heart:
najvažnije je da se izabrano ime roditeljima sviđa.
pa bilo to staro ime, starinsko, ili novo, od 2 slova.
ružno mi je kad se tuđa imena komentiraju, onako zlobno. pa roditelji su vjerojatno s ljubavlju tražili, mislili i odlučili koje bi ime dali svom djetetu...
a takve komentare ja obično čujem od onih koji i inače svašta komentiraju, obično na negativan način, uz novu frizuru, cipele, ili bilo kakav drugi tuđi izbor. pa tako i izbor imena koje je susjeda, prijateljica ili netko drugi dao.
čini mi se da se na svako ime nekako navikneš?!
valjda samo ime nema toliko utjecaja, koliko cijeli život, svi osjećaji, sve skupa proživljeno s djetetom, pa i to izabrano ime postane baš onako pravo!
ja imam neobično ime. i to mi je jako drago!!!
iako ga rijetko tko u prvi tren ispravno kaže, meni to nije problem.
a imala sam svakakvih situacija i ranije u školi, i u banci, i na telefonu (evo baš jutros jednu poslovnu komunikaciju), i kod upoznavanja, ali meni je to sve baš simpatično. obično ljude ispravim, i idemo dalje s razgovorom skroz normalno :-)
Ja sam odabrala ime Mila za drugo dijete (pod uvjetom da bude žensko, jel) i već pilam muža s tim iako bi to trebalo biti tek za koju godinu :)
Bok, voljela bih dobiti mišljenja za ime djevojčice koja će se roditi za mjesec dana. Za sina sam znala jos u mladosti kako će se zvati a sad muž i ja muku mučimo s curom..
U užem izboru su Stela, Iris i bilo je Eva, no kad sam otkrila da je to ime u prvih pet koja se trenutno daju bebama u HR postalo mi je bezveze. Zatim Eliza i Helena.. Meni se jako sviđa kombinacija dva imena tako da zaista nema još jedne u razredu/vrtiću i to mi lijepo zvuči. Npr Stela Helena, kako vam se to čini?
Nira ♡
Blanka, Greta, Linda, Bjanka, Ledi
Meni je Helena jako lijepo ime... Dugo nisam čula ime Vinka...
Iako smo tek na početku trudnoće, počinjem maštati o imenima :heart:
Kod odabira mi je važno i značenje imena, tako je i Ema dobila ime (od Emanuel=s nama Bog)
Nismo još puno pričali, ali uglavnom se mužu ne sviđaju moji prijedlozi...prije t smo nekako zajednički došli na Tena, to mi je lijepo i paše uz Ema (možda malo i previše?)
Inače mi je jako lijepo i Mila, slatko Lota, a posebno Teodora (značenje=Božji dar). Ali mislim da Teodora nema šanse kod mog muža. Vidjet ćemo, makar mi je trenutno neki osjećaj da bude dečkić, a onda sam u još većem problemu :lol:
Imate kakve prijedloge na razmatranje? :mrgreen:
A Lora?
Ema i Lora ♡
Teodora mi je nekako pretvrdo... Mozda Dorotea?
Ema i Dorotea :)
Ja nosim frajerica <3 ali da je curica zvala bi se Eva.
Dvoumila sam se izmedju Karmen i Eva, pa je Eva pobjedila.
Eto, mozda se nekom svidi i budem malo od koristi ;-)
Meni je puno ljepsa kombinacija Elena-Stela. Ali posto imamo jako dugacko prezime jadnom djetetu bi trebala cijela stranica da se potpise. Posto ja i dragi radimo na bebi ja stalno smisljam imena. Deckic bi definitivno bio Petar. A za curicu bi Aurora ili Luna to mi je prekrasno ali MM se neslaze on bi Miu
fitnessgirl, i Dorotea mi je lijepa verzija imena, zadržava isto značenje :heart: Lora tako-tako.
Da, i Tea je lijepo, a tu se opet vraćam i na Tena :heart:
Moj popis ženskih imena za uži izbor :heart: imam ih dosta, al kakve sam sreće moj i mužev popis se neće preklapati ni u jednom :lol:
Mila (=ona koja je draga)
Tena (=u svemu najbolja , grč. ljetovati, sjediti na suncu)
Dorotea (=Božji dar)
Teodora (=Božji dar)
Dora (=dar)
Matea (=Božji dar)
Jana (=milost)
Manuela (=s nama Bog)
Lena / Elena (=sjaj, svjetlost)
Ines (=čistoća, svetost)
Iva (=Bog je milostiv)
Klara/Katja (=svjetla, čista)
Lara (=dražesna, vesela)
Veronika (=ona koja nosi pobjedu)
Zlata (=zlato)
Zora (=zora)
Koja vam se sviđaju i koja vam najbolje pašu uz Ema?