X. Često ovo promislim, off topic :).
Printable View
Moji su trenutno na Rebru i dobili smo naputak kako urediti stan protiv grinja. Malenom sam sad pocela vodit pef dnevnik.
I hvala ti ovo kopiram i printam!!! Svaka cast!
Moja z. Opet pocela kasljat , a na seretidu smo :(
Moja je zasad OK... kažu da jako puno biljka sada cvate, sve je buknulo. Pratim je.... Zasad mi se čini da je više tip astme koja je trigerirana infektima, kod nje se i benigni (ono, bez temp, žuta slina) znaju zakomplicirati. Sve skupa, nije dosad tako bilo loše, kuc-kuc. Od 9.-toga je imala 2 epizode ventolina i medrola (jer vent. nije djelovao) u ovoj "školskoj godini" - zasad.
Izbacit tepihe, stavit antialergijsku posteljinu (tu pazit da kad se protrese jastuk na suncu da nista ne izlazi iz njega jer inace nije dobra antialergijska navlaka), izbacit tapiciran namjestaj (stomice i sl), plisance, brisat prasinu sa mokrom krpicom, izbacit plisance i cesto luftat. Ovo zadnje je trenutno problem zbog malene jer sad sve cvjeta pa to radim navecer dok nije ona u toj sobi.
Uglavnom klasicni savijeti :(
i zavjese maknut naravno.
Posteljinu prati na 60,u sezoni peludi skidati svu robu naravno svaki dan,plus kosu prati(nama to nije problem dečkić je).
Cure jel vi koristite omekšivače?To isto nebi trebalo....Mog ubi ovo vrijeme ,jedva čekam ponedjeljak i kontrolu.
On odbrojava jer se testiramo ponovno,a dr.je rekla da ako nije alergičan na pseću dlaku(nije bio)da može pesek u stan??????
I koža mu je koma,iako mu je neurodermitis dugo mirovao,ne znam više s čime mazati....
Jedino pozitivno je da su antitijela došla i nema celijakije:-D,bar nešto:mrgreen:
Super za nalaze :)
Pazi sa psom, nije problem dlaka vec grinje koje se na psa hvataju osim : psi bez poddlake ;maltezeri ( mi imamo ), pudle, bichoni.
Z. Na ventolinu :( trazila sam aerius dokicu pa cu probat davat.
Cure imam jedno pitanje, curica mi je stara 11 mjeseci, ima atopijski dermatitis. Alergo testovi su pokazali da je alergična na soju, naknadno sam primjetila da je smeta prehrana gdje ima glutena jer joj se stanje sa kožom pogorša pa smo prešli na bezglutensku prehranu i koža je sada super, test je napravljen ali je negativan. Koje pretrage mi još preporučujete. Unaprijed hvala.
Zaboravi sam napisati da su imunoglobulini (IgA, IgM, IgG) svi niski.
Zaboravila sam napisati da su imunoglobulini (IgA, IgM, IgG) niski.
Da,na grinje smo alergični...mopsa pikiramo:mrgreen:,pričat ću sa dok.u ponedeljak.Ma i ja se nekak bojim dase stanje ne pogorša zbog psa.Nisam pametna uopće više,ove nam godine sve nešto naopačke po pitanju astme:-(
normalno da su vam niskijer praktički niste glutein ni jeli, pitanje samo dal su ispod prepuručenih vrijednosti, onda je uzrok tome kaj sam navela.
trebala bi napraviti rist i rast na glutein, pšenicu, ječam, raž, zob, a možda i Hla na rebru ( nama je on pozitivan), što znači da ima predispozicije za celijakiju. Moj je na bezgluteinskoj od rođenja, alergičan na glutein.
Jelena, davala sam joj keks koji ima gluten i pšenični gris, IgA 0,1 (0,4 do1,7);IgM 0,3 (0,4 do 1);IgG 2,7 (3,5 do 11,8), a gdje se rade rist i rast
Vadili su joj krv u Klaičevoj
očito je toga premalo pojela da bi se pokazalo i mojem klincu su takvi rezultati, napominjem on ništa osim malo ječma nije jeo ( to se testirao oralno), a ni ja nisam jela takve stvari dok je dojio, znači do pred mjesec dana.
rastevi se vade u klaićevoj ili svetom duhu ili negdje drugdje.
moj klinac najmlađi je jako na grinje alergičan, pa životinje ne dolaze u obzir, a i ne bi u stanu ih držala.
lunahor imaš li iskustva s komisijama za Crikvu, mislim možda klince ove godine poslati, mali bi mi imao pravo pratnje, pa bi možda i svi skupa bili. dal papire daje specijalista ili doktor, idemo za 10 dana kod alergologa.
Nama ih je dala dr.sa Srebrnjaka,a pedijatar potvrdi,ali mi smo na kraju odustali......
Opca praksa te salje na komisiju i nosis sve papire onda na komisiju. Kod nAs svi s astmom dobiju 2 il 3 tj ak imas preporuku a imas. Ali mi i dalje idemo ambulantno jer one nece ostat same iako bi mogle , znam da djeca na bolnickom imaju terapije ujutro i posle rucka do spavanju su slobodni, na spavanje ga vracas. I subotom jos imaju inhalacije za razliku od amb.
Jel netko pije aerius sirup ? Kad bi on trebao prodjelovat i koliko dugo se pije ?
Cini mi se da je kroz par sati. Malac ga pije povremeno a malena ovisno o simptomima, reko je dr da moze i mjesecima ako treba.
moji piju, ali recimo klinac je na njemu višeod mjesec dana ali je ipak prije 10 dana dobio obstruktivni, mala mi je isto malo zaštopana, počelai ona pred cca 10 dana, malo kašljuca, za sad to rješavamo malo ćešćim čišćenjem, umivanjima i svako malo joj kažem da zeme vodu. oboje su na flixotidu.
Kad idete u crikvu jelena? Mi smo u drugoj pol 6.
to je za sad samo ideja nisam ziher dal ćemo ići i kad
lunahor koja je dijagnoza kod klinki?
Molim ako ima koga! Curici već par dana pomalo curi nos, imamo problem laringitisa skoro kod svakog curenja nosa. Evo do danas je bilo sve ok, vratili smo se iz šetnje i počela je kašljuckati i češkati se. Dala sam joj flonidan koji joj najčešće smiri simptome ali evo sada joj već pomalo hropti dok diše. Smijem li joj nakon flonidana dati još i Ventolin, ide li to skupa???
Ako je Ventolin propisan, možeš ga dati. Bez obzira na Flonidan, različito djeluju.
Flonidan je za rinitis, svrbež, osip..., Ventolin za plućnu opstrukciju (škripa, suhi kašalj...).
Nažalost, ovih dana svašta ide skupa...
moja trenutno nije bolesna ali je na trajnoj terapiji (flixotide + melarth)
smije li se cijepiti dok to uzima?
redovno cjepivo sa 3 god.
nemoj ju cijepiti. Barem ja ne bih, a vjerojatno će ti to reći i pedijatar
Nisam baš pratila, ali zašto se ne bi smila cijepiti na trajnoj terapiji? To bi značilo da se svi moraju cijepiti preko ljeta (barem ovi kojima se trajna terapija tada ukida?) ili nakon polaska u školu, kad dobrom broju njih bude lakše i imaju veće pauze od astma profilakse? Moja se normalno cijepila na svemu tome... meni je, u stvari, ta trajna terapija ko pranje zuba, doduše, mislim da je svakom prijavim stila ima astmu i uzima to i to kao trajnu profilaksu.
hvala na savjetu! budem nazvala pedicu, vjerojatno cemo onda prolongirati 1-2 mjeseca (kraj lipnja) jer su nam na Srebrnjaku dali uputu da preko ljeta pauzira sa trajnom terapijom pa bi tad eventualno mogli cijepiti...
Čekni s dr-ovima jer ne kužim zašto bi trebalo pauzirati od cijepljenja ako je dijete na profilaksi, a ne bolesno. Mislim, neki to uzimaju stalno, cijelu godinu, onda nikad ne bi bili cijepljeni. Ako se dobro sjećam, moja se normalno cijepila unatoč flixotidu/singulairu/seretideu i ventolinu (na čemu god bila) i čak mislim da mi je ped rekla da se zbog toga ne odgađa. Mislim, da je tome tako onda niti jedan astmatičar ne bi mogao ikad bit cijepljen protiv gripe (jer cijepljenje ide od studenog nadalje, kad većina jest na flixotidima i ostaloj profilaksi), a svima se to kao savjetuje. Mi smo se normalno cijepili protiv gripe (mislim da nam je ovo 3. godina) u sutednome, a profilaksa započinje u rujnu...
Kad je odlazila na operaciju još smo pojačavali ventolin, da slučajno u narkozi ne bi bilo cirkusa s disanjem - po uputi anesteziologa.
Tako da, osim ako nije nešto specifično, ne kužim zašto bi se moralo sva redovna cjepiva astmaša sabijat u ljeto (ako su te sreće da su preko ljeta profilaksa-free).
Pls napiši što ti je reklo, čisto da znam ako sam dosad fulavala... i da drugi znaju.
Astma jelena kod obje.
ja nisam cijepila - tako sam odgađala cjepivo i na kraju kada smo ju konačno došli cijepiti, više ju cijepiti nije niti trebalo.
No, najbolje je pitati liječnika, ja sam laik s djetetom koje ima astmu - samo kaj se kod moje astma javila oko 4 godine, tako da smo glavninu cjepiva već bili obavili
sad ak je neko na ventolinu, ne vjerujem da bi doktor cjepio, ko i iza antibiotika najmanje 2 tjedna.
Moja je na melarthu i flixotideu pa se ide cijepiti u cetvrtak. Njoj je za more najavljeno smanjenje terapije al ne ukidanje pa se po tome nebi ni mogla cijepit.
Malcu je bilo odgodeno zbog sasvim neceg drugog (atipicnih konvulzija) skoro 2god i cim je eeg bio ok cijepio se bez obzira sto i dalje uzima antiepileptik.