sutra: juha od danas, šufnudle s vrhnjem i pekmezom, tijesto i neko povrće za Mašu
Printable View
sutra: juha od danas, šufnudle s vrhnjem i pekmezom, tijesto i neko povrće za Mašu
pečena svinjska rebarca i krumpir pečen u ljusci , salata od paradajza
da ta
ja zblendam cijele krastavce (samo ogulim koru, ali ne i sjemenke), dodam jogurt, česno češnjaka, kopar, sol i neke mljevene sjemenke (danas sezam)
ubacim šaku leda, još zblendam i još na kraju popaprim
možeš dodati i žlicu kiseloga ili slatkoga vrhnja
netko stavlja i maslac, ali ja štedim kalorije na ovakvim stvarima
može se staviti i žlica - dvije ribanoga sira ili mljevenih oraha... ma staviš dodatke koji ti god pašu.
ja nekad dodam i sitno nasjeckanu debelu crvenu papriku.
Hvala:kiss:
Super za koštice, imam one male krastavce i ako čistim koštice ništa ne bi ostalo. Probam čim prije.
juha od tikvica
srdele
miješana salata
pečeni krumpir i povrće
i salata
ništa više
vruće je
pileće bijelo meso u umaku od brokule i vrhnja
fažoleti lešo s mladim krumpirom i masl. uljem, polpete od tikvica, salata od krastavaca i jogurta
pašgetice i barilin umak, paradajz i mozzarela pokraj.. vruće vruće nema nakuhavanja
lazanje sa tikvicama
kod nas promjena plana: u intersparu akcija dagnji, 12 kuna po kilogramu.
eto mi ručka za 20 minuta i 25 kuna
očišćene?
kako misliš - očišćene?
samo meso?!
ma ne, u školjci.
ima i trave na njima.
da, to sam mislila
jer sam mislila poslat šogoricu da ih kupi, ovako neću jer ih neću imat kad čistit
ma nemaš ih što čistiti, samo onako u mrežici stružeš jednu o drugu.
nema gušta u pidoćama ako nema malo trave po njima :mljac:
to bi onda jela samo ja.
mislim, nije ni to neki problem... :)
Rizoto od slanih riba i zelena salata
danas juha od tikvica, neka riba, tikvice i blitva na lešo, riža za dijete
Danas je bila pileca juh, raznjici sa piletinom i povrcem i spinat
U frižideru imam junetinu na kockice, papriku, tikvice, slatko zelje. Imate kakvu ideju što napraviti s tim sastojcima za ručak? Vruće mi je i mozak mi je prokuhao.
Boxica, super ideja, zvuči fino, samo ne znam kako bi paprika na saft prošla kod malca, 2,5 godine još to nije jeo. A dobro, uvijek mu mogu izvaditi van.
Možda neko varivo od toga da napravim, ideje?
Evo na kraju je ispalo prisiljeno zelje sa junetinom, jako fino, lagano, na žlicu baš nam je pasalo po ovoj vrućini.
jučer: juha od prethodnog dana, pohana piletina, rižoto s graškom i bobom, kupus salata
danas brzinski ručak jer smo prijepodne kod zubara, njoke sa sosom od paradajza, navečer možda neka juha
subota: škampi na buzaru sa zelenom tjesteninom
nedjelja: janjeći kotleti i balancane na gradele, pečene paprike
danas: balancane na grillu (od jučer), lešo fažoleti sa mladim krumpirom i masl. uljem (to je svako drugi dan jer svi obožavaju) i uz to pohana piletina, miješana salata.
Složenac od piletine, mozarelle i sezonskog povrća
tortilje s piletinom
Rižoto od tikvica i paprike i miješana salata.
Hladna salata od tjestenine (tuna, paradajz, krastavci, paprika, kukuruz, mrkva)
Varivo od tikvica, salata; za desert hladna lubenica.
Danas krem juha od brokule, škarpina, krumpir, blitva i kelj na lešo
sutra: povrtna juha, juneći perkelt, tijesto, kupus salata
Crni rižot i zelena salata
rižoto sa tikvicama i šampinjonima,paradajz salata
danas putujemo, a mm dečkima peče pileći file i krumpire, da budemo sigurni da će se najest
kuhano juneće meso, povrće sa sosom od rajčice i hrena. Prije toga juha bistra
Pečene paprike, pole krumpira u ljusci, kajgana sa sirom
kako radite varivo od tikvica?
Isjeckam meso (obično piletinu ili teletinu) na komadiće i prodinstam na luku. Dodam sitno nasjeckani češnjak i celer-korijen, te krupnije nasjeckanu mrkvu i rajčicu. Podlijevam s vodom. Kad malo omekša dodam krupno nasjeckanu tikvicu, malo kasnije i krumpir (tikvici i krumpiru treba malo vremena da se skuhaju). Od začina koristim kocku juhe, sol vegetu, papar, slatku crvenu papriku i lovorov list. Inače, više volim pečene tikvice, rižoto ili punjene tikvice, varivo mi je zadnja opcija.