U frižideru imam junetinu na kockice, papriku, tikvice, slatko zelje. Imate kakvu ideju što napraviti s tim sastojcima za ručak? Vruće mi je i mozak mi je prokuhao.
U frižideru imam junetinu na kockice, papriku, tikvice, slatko zelje. Imate kakvu ideju što napraviti s tim sastojcima za ručak? Vruće mi je i mozak mi je prokuhao.
Boxica, super ideja, zvuči fino, samo ne znam kako bi paprika na saft prošla kod malca, 2,5 godine još to nije jeo. A dobro, uvijek mu mogu izvaditi van.
Možda neko varivo od toga da napravim, ideje?
Evo na kraju je ispalo prisiljeno zelje sa junetinom, jako fino, lagano, na žlicu baš nam je pasalo po ovoj vrućini.
jučer: juha od prethodnog dana, pohana piletina, rižoto s graškom i bobom, kupus salata
danas brzinski ručak jer smo prijepodne kod zubara, njoke sa sosom od paradajza, navečer možda neka juha
subota: škampi na buzaru sa zelenom tjesteninom
nedjelja: janjeći kotleti i balancane na gradele, pečene paprike
danas: balancane na grillu (od jučer), lešo fažoleti sa mladim krumpirom i masl. uljem (to je svako drugi dan jer svi obožavaju) i uz to pohana piletina, miješana salata.
Složenac od piletine, mozarelle i sezonskog povrća
Hladna salata od tjestenine (tuna, paradajz, krastavci, paprika, kukuruz, mrkva)
Danas krem juha od brokule, škarpina, krumpir, blitva i kelj na lešo
sutra: povrtna juha, juneći perkelt, tijesto, kupus salata
rižoto sa tikvicama i šampinjonima,paradajz salata
danas putujemo, a mm dečkima peče pileći file i krumpire, da budemo sigurni da će se najest
kuhano juneće meso, povrće sa sosom od rajčice i hrena. Prije toga juha bistra
Pečene paprike, pole krumpira u ljusci, kajgana sa sirom
Isjeckam meso (obično piletinu ili teletinu) na komadiće i prodinstam na luku. Dodam sitno nasjeckani češnjak i celer-korijen, te krupnije nasjeckanu mrkvu i rajčicu. Podlijevam s vodom. Kad malo omekša dodam krupno nasjeckanu tikvicu, malo kasnije i krumpir (tikvici i krumpiru treba malo vremena da se skuhaju). Od začina koristim kocku juhe, sol vegetu, papar, slatku crvenu papriku i lovorov list. Inače, više volim pečene tikvice, rižoto ili punjene tikvice, varivo mi je zadnja opcija.
pileća juhica, i neki sataraš/varivo od rajčice i paprike s pilećim prsima
Jučer - rižoto s rikvicama
Danas - varivo s kupusom
Ma svakako je ukusno, sa mesom ili bez. Barem meni. Lovor mi dade poseban šušt i gušt.![]()
A kruha pojedem fetu-dvije samo kad su variva na meniju, inače ni mrvice!
Moja je teta pravila varivo samo od tikvice. Napravila bi zapršku, na nju izribane i iscjeđene tikvice, malo zelene paprike (svježe) i pred kraj jogurt. Obožavala sam to kao dijete, ali MM ne voli, a vjerujem da se ni M. ne bi svidjelo pa ne pravim.
Mi smo danas imali ručka od jučer, samo sam umjesto njoka skuhala tijesto i za salatu paradajz.
Sutra juha od tikvica, papaline, prženi krumpir i paradajz.
danas pecena buca(tikva), integralna pasta i salsa od pomadora![]()
Polpete od tikvica i lešo fažoleti na masl. ulje, pomidore sa mozzarellom
Da, to je bijelo varivo od tikvica. Može se i od krastavaca raditi...
Ja radim i crveno varivo od tikvica koje bi se tm-u i M. možda dopalo. Može sa zaprškom ili bez... Otkad je mm na dijetnoj prehrani radim bez zaprške: dinstam luk na mrvici ulja da postane staklast, pa gore nabacim tikvice naribane, posolim, dodam čašu vode ili manje i po želji ukuhanog paradajza. Obavezno stavim kim i kopar. Prokuham da tikvice omekšaju i to je to... Jede se uz palentu, pire ili njoke od krumpirovog tijesta.
Crveno varivo od krastavaca je slična stvar, a opet drugačija: na zapršku (malo ulja i žlica brašna) stavim crvene paprike, gore naribane krastavce, dodam čašu vode tj. koliko treba jer oni sami puste vode... Posolim, dodam papra i kopra (suhog ili svježeg, može i vlasac), pa ubacim 2 krumpira narezana na sitne kockice ili naribana. I to je to. Gotovo je kad je krumpir gotov. Kad je gotovo može se dodati jogurt ili još bolje, vrhnje za kuhanje. Mljac! Uz to obično okrenem kakvo meso na naglo (piletinu ili teletinu) a može i na saft.
škampi na buzaru, zeleni rezanci
desert: pita od marelica
Varivo od krastavaca + pileće bijelo meso.
Za djecu lubenica, a za odrasle se razmišljam da napravim ledene nektarine u crnom vinu, ali tek navečer, kad klince pošaljemo u krpe...
Eh da, Peterlin, kod tikvica na bijelo sam zaboravila na luk.
Danas rižoto s tikvicama i paprikom i pohane tikvice, paradajz salata.
Sutra pileća juhica, pohana piletina, pire krumpir i kupus salata - klasika! I čokoladna torta za bebušku, malo ranije ćemo slaviti rođoš - 1. dio zbog tete koja nam dolazi u goste.
Riblja juha, friško ulovljeni cipli i paprike/tikvice/balancane sa gradela...ma, kod mame je najbolje!
![]()
jucer pomfrit, grah na salatu, paradajz-krastavci salata
danas rizoto s plodovima mora, paradajz-krastavci salata
jučer: ćevapi,šampinjoni sa grila, krpice sa zeljem
danas: krem juha od graška, rižoto od tikvica
goveđa juha, aprikot-knedele
pileča juhica, rostilj - piletina i svinjetina, pomfri,salata kupus ,paradajiz , desert torta svarcvald![]()
Skoro cijeli prosli tjedan smo jeli vani - ako smo nesto i kuhali, vise se ne sjecam sto je to bilo.
Zato danas nadoknadjujemo s kuhanjem: skoljke na buzaru, lignje na rostilju, krumpir u ljusci kuhan na pari, ljetna salata, za desert voce i sladoled.
Danas pileća juha, pečena kokoš i krumpiri, miješana salata.
Danas juha od jučer, meso iz juhe, paradajz sos, njoksoni.
Krpice sa zeljem + šunka iz škrinje (uskrsna). Ima i juhe od jučer i tankih mahuna na salatu.