Ja sam pila femoston 2/10 i cyclo progynovu, nije isto, tako mi je rekao dr
Printable View
Ja sam pila femoston 2/10 i cyclo progynovu, nije isto, tako mi je rekao dr
Jesu li ti u Sistini rekli sto moras napraviti od nalaza ili ti je to rekao tvoj ginic? Ako su ti rekli oni u Sistini, sta su sve trazili? Ja sam u fazi vadjenja onog sto mi je rekao moj ginic, a ne zelim da dodjem bez neceg. Planiram ovo ljeto u Sistinu, ali to sve jako dugo traje. Ovo cekanje mrnstruacije i brojanje dana ciklusa samo dodatno stvaraju stres.
Sada pijem Femoston 2/10 da se pojavi krvarenje, trebala sam cikloproginovu poćeti čim dobijem krvarenje, ali ga nisam dobila .. . ne znam, sve mi se poremetilo nakon toga blighted ovuma.
Ta dva lijeka su sličnog sastava ali Femoston se pije bez pauza između ciklusa a Cikloproginova 21 dan pa krvarenje i pauza do 28. dana, pa ispočetka...
U Sistini su mi rekli sta treba napraviti :
Pap test i mikrobioloske analize ( cervikalan bris, mikoplazma, chlamidija), Hormoski status 3 dan ciklusa : LH, ESTRADIOL, Prolaktin, FSH, TSH i AMH.
Hormonski status imam, a drugi tjedan imam termin kod svoje ginekologice, nakon toga ću se javit u Sistinu da vidim kad bi me mogli primiti na 1.razgovor.
Iskreno nisam ni razmisljala o tome da tražim preko HZZO, strah me da se to ne oduži, a ne znam ni od kuda da krenem.
Meni je AMH sa 6 pao na 3.
Inače ne pijem ništa osim crvene mace
Mislim da ako ti i bude falilo da ćeš to dole moć napraviti.
Spring summer i Dalma ne prolaze mi poruke.... iz Sistine su mi napisali koje pretrage se trebaju obaviti - papa, brisevi, hormonalni status. AMH mi je pao sa 6 na 3, a stalo je unutar parametara. Nisam razmišljala da idem preko Hzzo, ne znam od kud da krenem i bojim se da će predugo trajati.
Cure moje, nisam se javljala neko vrijeme i nadala se da cu vas iznenaditi s necim lijepim, ali ne. Danas sam vadila betu s toliko nade i pozitive, kao nikad do sad....a 7. postupak nam je bio...
Nekako sam ovaj FET provela u potpunom miru i sve je bilo bas kako treba biti...Vratili su mi zadnja 3 zamrznuta embrija (odlicna i kvalitetna). Toliko veliko razocaranje i tuga na kraju....Dakle, od 7 dobivenih embrija iz stimuliranog postupka imali smo 1 ET i 2 FET-a, samo 1 biokemijska.
Sad me čeka opet odobrenje HZZO-a jer cu najvjerojatnije u ponovnu stimulaciju. Imamo jos 2 slamke spermatozoida.
Kakva je sad situacija s podnosenjem zahtjeva? Sjecam se da je netko spominjao neke promjene sa predracunom i potvrdom klinike koji se prilazu uz zahtjev....sto je s tim? To su nam prije iz klinike slali na mail prije podnošenja zahtjeva.
Draga Branca, zaista mi je žao. Nažalost, točno znam kako ti je. Ja sam isto sad bila na 2 FET-u, opet negativno. Isto 1 ET, 2 FET-a i ništa.
Opet sve ispočetka... Nisam čula da se promijenila procedura oko dokumentacije, ja sam zadnje u ožujku predavala zahtjev za FET i tražili su i predračun i potvrdu, sve kao prije...
Puno hvala. Razumijem te. Ni ja nisan znala sta cu prvo. Odradila sam briseve i hormone i sada slijedi dogovor za odlazak u Makedoniju. Molim za pomoc cure koje su skoro bile tamo da mi kazu mogu li ici u Makedoniju s osobnom i sto je s testom na koronu, tj.treba li se testirati prije odlaska? Mislim da bih isla aviinom jer je to najbrze.
Branca, jako mi je zao:(
Domaćice, bas mi je zao! :cry:
Ne mogu vjerovati da nas sad ceka sve opet nanovo....sto novih strepnji....
Meni je sad problem kako naci pozitivu i nadu da ce mi 8.put biti bolje i drugačije, i da ce uspijeti...a znam da moram...
Spring-summer, ne treba ti test za Mk. Samo za nazad u RH. Ja sam imala covid putovnicu jer sam prije 2 i po mjeseca preboljela pa sam bez problema presla nasu granicu. Možeš sa osobnom iskaznicom putovat u Mk. Sretno ti dolje i javljaj situaciju obavezno! :-)
Branca da...sve razumijem. Meni je sad preporučio da napravim HSG pa idem kod svoje MPO na konzultacije, tako da ću svakako imati malu pauzu koja će mi goditi i zbog terapije i zbog svega...
Da li su tebi rekli radit kakve pretrage možda?
Branca, tesko je sve prolaziti skroz nanovo i pitati se hoce li iduci put uspjeti, ali moramo vjerovati da ce se digoditi i da ce bebica stici.
Hvala na informacijama. Ja nisam ni preboljela covid, a nisam se ni cijepila. Bitno da znam da u Makedoniju bez obzira na to sto nemam covid putovnicu mogu uci bez ocr testa. Reci mi da li ae trebam testirati u Makedoniji kad budem isla nazad za RH ili se mogu testirati kad dodjem natrag u Hrvatsku?
Branca baš mi je žao. Treba ovaj neuspjeh ostavit iza sebe i bit pozitivan da će idući put biti uspješno.
Ja sam bila kod svog ginekologa, sve super, da su mi jajnici super i kaže ona da šta čekam s bebom neka se požurim. A onda se ispostavi da imam polip i da bi ga trebala odstraniti i to tek u 9.mj.
Pitala sam dr. L da li sto od nalaza trebam ponovit ili kakvu novu pretragu obavit, ali je rekao za sad nista. Kao vidjet cemo, da mu se javim kad dobijem odobrenje od HZZO-a. Ja cu ipak sama krenut ponavljat vecinu nalaza, ici još na kakve konzultacije sto mogu još napravit dok cekam da mi ispune zahtjev u Petrovoj i dok mi ne riješi HZZO. Barem cu se zabavit s necim dok cekam. On meni inace bas ne trazi nikakve pretrage, vise ja nesto predlazem. Mislim da su se svi moji mpo doktori vodili mojim nalazima koji su stvarno skolski, ali trudnoce nema i nema. A neki problem ocito postoji. Fizicki je sve ok, pa pretpostavljam da je do moje glave i manjka srece....a najvise godina. Nisam više pametna...
Tebi HSG pretpostavljam nije trazio zbog prohodnosti jajovoda, kad to u vasem slucaju nije bitno, nego zbog eventualnih mioma, polipa i sl.?
Joj ti polipi, i meni su znali pomrsiti racune. Bas znaju sve zakomplicirati. Nakon histeroskopije sam u RH mogla odmah u postupak, s prvom mengom. Meni se stalno vracaju pa uvijek strahujem od njih. I sad me malo frka da mi nisu stvorili problem. Privatno dobiješ brzo phd nalaz pa nije problem, ali ako ides preko bolnice zna se cekati duže pa i tu gubis vrijeme. Nadam se da ces sve riješiti cim prije i vec u 10.mj biti u postupku.
Pozdrav svim borilicama,
Javljam vam se trenutno iz Makedonije, dosli smo u ponedjeljak na transfer,jutros su vratili 2 js, 2 smrznuli i sada slijedi cekanje.
Ukoliko koju sta zanima, evo iz prve ruke pa pitajte..
Pozz svima
Branca bas mi je zao ❤
Samo neka dodju bebice:)
Buduci da si friska, jesi li isla avionom i je li stoji jos uvijek ona odredba da mi koji nismo brboljeli koronu i koji nismo cijepljeni mozemo u Makedoniju aviinom bez negativnog PCR testa? Skroz se nesto mijenja i dogadja, a ne zelim si stvarati dodatne stresove oko toga .
Branca, toooliko mi je žao kao da se meni dogodilo, čovjek se pita pa kako to, zašto to?
Preteške muke za najnormalniju stvar na svijetu-imati dijete.
No,vrijeme liječi rane i treba odbolovati i krenuti dalje.
Bit će kada treba biti, što brže želimo to se nekako blokira sve i ide sporije
.
Ali, bit će, strpljen -spašen.Želi ti mir u duši, sredi papire, to su samo papiri i glavu gore!
Ja idem na 2. FET u rujnu.
Draga Domaćice, pa sad čitam da i tebi isto kao i Branci, jako mi je žao.Kakva je to pretraga koju spominješ?
Jesi ti imala donaciju jajne stanice?
Jesi li imala neke pokušaje IVFa prije ova tri u Sistini?
Želim ti da se oporaviš emotivno od gubitka i punom parom naprijed do bebice.
Ja idem na 2. pokušaj IVFa, moj 1.FET( donirane j.stanice)
Cure drage, hvala na rijecima ohrabrenja i nade....:heart::heart:
Kaja1976, tocno to sto kazes strpljen-spasen....to mi je najveci problem. Cili zivot sam 100 na sat i sve sto radim mora biti odmah, i nema odgađanja...ali ovdje toga nema, treba sve biti u vrijeme kad se treba desiti, van svih mojih utjecaja....tako da cu prvo na tome poraditi, stati na loptu....Ja kao da se bojim da cu sutra u menopauzu, pa me hvata frka. A u biti i da uđem, pa uz donaciju spermatozoida bit ce i jajnih stanica....bitno da ima rjesenje....
Ima rješenja Branca, ja već jesam u menopauzi zato i trebam donirana jajašca, prekasno sam se pokrenula imati dijete, no znam da će biti.
Jako je važan taj unutarnji mir, znati pustiti i otpustiti i dati da se nešto desi, ne grčiti, forsirati, gurati na silu, onda puuuuno teže ide...
Na kraju se ipak dogodi, ali sa nepotrebnom halabukom. Treba biti sa lakoćom u mislima, znaš kako žene koje skoro već odustanu od svega uvijek uspiju, jer su otpustile taj grč i blokadu.
To i mene muči, isto sam sto na sat, trebamo naučiti laganini, sve dođe što nam treba doći.
A znam točno što nas sve muči....ta psiha, vrijeme svima curi, sat kuca tika-taka i nama se žuri....
A to ne ide tak....
Treba vjerovati jer će sigurno biti, možda ne odmah kako smo si mi zacrtale.
Kaja1976, točno to, od rijeci do rijeci.
Taj tvoj optimizam i prave riječi me odusevljavaju od prvog dana kad si se prikljucila forumu. Ostani takva uvijek! Zato sam uvjerena da ces svoju najljepsu nagradu na kraju dobit....:heart:
Ovo je prvi pokusaj donirane js, a prije toga 2 sa vlastitom ali nije uspjevalo.
Od 8 js oplodilo se 5, 2 su vratili, a 2 zamrznuli.
Vratili 3 dan.
Sad terapija 15 dana , injekcije, hormoni i vaginalete i mirovanje.
Hvalaaaaaa
SSilivija, jesi li i prije ovog zadnjeg pokusaja s doniranim jajnim stannicama takodjer isla u Sistinu? Mene muce godine i bojim se kako ce to izgledati s mojim jajnim stanicama.
Mi smo preko Hzzo isli, mislim da je ukupno bilo 6.700€.
Da odmah se dobije terapija koju treba piti i kada kao pripremu, svaki pregled se salje mailom njima i onda se dogovarate sta/ kako/ kada.
Fostupni su uvijek i na viber/ wap i na mail odgovaraju odmah.
Sve se moze karticama placati svugdje.
Vrlo su pristupacni i sve objasne odmah u prvom mailu.
Ne nisam, sve smo pokusali ovdje, ali nije islo.
Mene su jaaaako ohrabrili kada sam tamo otisla prvi put i rekla s obzirom na godine da su me realno u Hr otpisali( nizak ahm 0,7, 42 godine
Branca i domaćica jako mi je žao :(
Ne znam uopće što pametno reći.
Ostale cure sretno!
Branca, da.. ja od 2017. imam neku "cistu" na jajniku malo veću od 1 cm... Tada sam radila laparoskopiju no nisu ništa našli ali ta "cista" se i dalje vidi na uzv… Ne raste, ne smanjuje se, nitko ne zna što je i gdje...
E sad, nakon 3 neuspjela pokušaja dr. L želi da napravim HSG jer misli da bi ta cista mogla biti hidrosalpkins….
U petak idem kod svoje MPO na konzultacije (ona mi je i radila laparoskopiju) pa da čujem što će reći... jer do sad nitko nije vidio problem, niti smatrao da je to nešto što bi smetalo za postupak..
Draga Kaja, da... ja sam isto imala donaciju js jer sam skoro u menopauzi.
Imala sam pokušaje u HR ali nikako nisam reagirala na stimulacije tj nisam dobivala js pa su odustali i poslali me u Sistinu…
Ali i ja sam zapravo malo kasno krenula u sve.. zato što sam se vodila mišlju kako još nije vrijeme, kako trebam bolji posao, kuću... bla bla, uvijek je bilo "..još samo ovo, još samo ono..." i eto vrijeme prošlo i sada je to 5 do 12 kako se kaže...
Hvala puno. Kad citam sto sve mi zene moramo proci da bismo dobile dijete, tek onda vidim koliko smo hrabre.
Ima li tko preporuki za neki smjestaj blizu klinike? I vidim da se spominje taksist Blagoje. Ima li netko njegov broj mibitela da mi posalje na privatnu poruku? Nadam se da te poruke mogu primati.
Spring-Summer vrati se par stranica unatrag jer je se o smještaju puno pisalo i cijene i iskustva, što privatno što hotel.
A Boban Janevski ti također može puno pomoći jer ima i prijatelja koji iznajmljuje apartmane u centru grada. Isto tako ti može poslati broj od Blagoje ili nekog drugog pouzdanog taksija.
Cure se sad manje javljaju pa prelistaj malo temu.
Da može biti i to što dr. L misli a možda ti se može I punktirati cista ako se ništa ne napravi i na HSG.
Bilo je tu na forumu nekih cura kojima je puntirana cista prije postupka. Isto je kao i kod punkcije folikula.
Te ciste nekada predstavljaju problem kad se ide u stimulaciju jer krenu rasti još više.
Svakako pitaj dal postoji i ta opcija da se punktira.