Ja napišem post, i onda shvatim kakvu sam glupost pitala.:lol:
Printable View
Dakle stigle su, i dug je još tu.
Na koju foru su smislili to "dugovanje za 01/2012" istovremeno, na istoj uplatnici kad i "obračun 01/2012"?
Ko tu koga?
Šta je njima?
Što ćemo sad?
Ma nek se svi... :mrgreen:. Ja još nisam otišla po svoju uplatnicu, ali me dug sigurno čeka. 8-)
Bolje da se odlogiram inače će samo psovke letit.:mrgreen:
I nama je stigla uplatnica, ovoga puta otvorena. Ranije smo uplatnice dobijale zatvorena, no sad više nema privatnosti kolika su nam primanja.
i mi smo dobili ovakav racun, doduse nesto manje dugovanje ali to nije ni bitno...
nego razmisljam sto sad napraviti, ignorirati i nastaviti placati prema odluci skupstine (kao i do sada) ili pak pisati nekome zalbu (pretpostavljam Gradu) kako bi mi se napravio ispravan obracun za 2011. te storniralo dugovanje (buduci da je zadnja Bandiceva odluka o cijeni vrtica de facto priznala odluku skupstine od 20.04.) ili sto vec?!?!?!
i naša uplatnica je bila otvorena.
zašto više nisu zatvorene?
Ja takodjer dobila s dugom od 4800 kn. Strasno. Dajem izjavu i pokazujem uplatnicu kome god treba. Sramota!! Nikome necu nista pisati, voljela bih da me pozovu na sud. Ha, ha, a frendica sutkinja isto placala po starom i rekla da ono nema osnove
Isto i u vrtiću Bajka. Obračun 01/2012 300 kuna, dug 5000 kuna. Nadam se da će se situacija riješiti do kraja školske godine jer se bojim da inače neću moći ispisati dijete (ovo je zadnja godina).
Ne budi lijena, nazvala ja odmah Grad Zagreb / Ured za predškolski odgoj. Veli teta... dugovanja na uplatnicama idu automatski po obračunu, nisu dobili nikakvu službenu odluku što će biti s obračunom za prošlu godinu i to se moralo tako tiskati. Ona savjetuje da platim 300 kn, a za ostalo, tj. dug da pričekam što će biti, ne znaju ni oni.
A na to da uplatnice nisu u koverti i da ih svi mogu vidjeti, i čistačice komentirati se jako uvrijedila i naljutila, i ne vjeruje da se to dogodilo, i da bi drugi roditelji ili čistačice išle prekapale po uplatnicama, a ako znam za slučaj da joj kažem u kojem vrtiću pa će čistačica dobiti otkaz :roll:.
Luđaci. Valjda ne čita forum. Jer, ne znam za magriz, ali ja ne bi htjela da ta čistačica dobije otkaz, makar opominjala te bezobrazne roditelje :mrgreen:.
s kim si razgovarala u gradu? ja sam zvao neki dan i nakon nekoliko šetanja su mi rekli da se obratim načelnici odjela za predškolski odgoj, gospođi Devernay. od onda je već 3 dana pokušavam dobiti na telefon ali bezuspješno. ako netko želi probati, broj bi joj trebao biti 6100495 pa bih molio ako ju netko uspije dobiti i dobije njenu izjavu da je tu napiše.
I mi smo među dužnima kao Grčka. Pa i mene zanima što će nam to pametno poručiti iz Gradskog ureda. Ma imamo li kakve osnove za skupnu tužbu? Meni je već dojadilo čekati da se oni sami nečega sjete, a sjete se samo onoga što im odgovara ili na što ih sila stisne.
Dragi ljudi i mene pomalo nervira ovo odugovlačenje sa brisanjem duga. Ne zanima me uopće kakve će oni dobiti naputke kad se zna koja je odluka pravovaljana. Ko je ta osoba ili ustanova (Ministarstvo financija) koje će retroaktivno reć vi ste dužni bili platiti kad se zna ko donosi cijenu vrtića (GS). Ja znam da neću platiti dug pa makar se morao i suditi sa njima.
Žao mi je zbog tih vaših dugovanja,a žao mi je i što vrtić u Os košta 640,00kn već 2 godine za cijelodnevni boravak,400,00kn kratki ,a 500,00kn s ručkom ,i to je prošlo bez ikakve roditeljske pobune.Uplatnice ne dobijamo,ispisuješ ih sam ili platiš u Centru za predškolski odgoj.
Puno,ali ipak puno manje od teta čuvalica,a kvalitetniji program.
Ako su primanja manja od 1000,00kn po člau tada je vrtić 500,00kn.
Tužno,ali eto kod nas je tako.
Nazvala sam na "Odsjek za građane - 610 1554", i rekla "Dobar dan, imam pitanje vezano uz uplatnice za vrtiće, možete li me spojiti s nekim kome mogu postaviti pitanje o tome". Dali su mi taj broj koji si napisao, javila se odmah gospođa, nije se predstavila, a nisam ni ja :mrgreen:. Rekla sam samo da sam "mama, čije dijete ide u vrtić". Moguće da je to bila ona, zvučala je uvjereno i sigurno, kao da je načelnica :lol:. I užasno se uzrujala kad sam prigovorila što su uplatnice otvorene i svi mogu vidjeti taj dug.
A što nam sad to sve uopće znači, hoćemo li ju dobiti na telefon ili ne... i to hoće li netko ovdje na forumu napisati što je rekla. Ako je to bila ona, rekla je da ne plaćamo dug, nego čekamo jer ni oni nemaju službenu odluku. Ali nek se svi skupa slikaju s tim da ih mi zivkamo i tražimo info po forumu! Uh... ljuta sam.
Je l bilo nešto u medijima?
A da, zaboravila... Trebala sam pitati je li zvao neki novinar za dodatnu izjavu :).
Već vidim naslov članka: "Načelnica odjela za predškolski odgoj, gospođa Devernay savjetuje roditelje da ne plaćaju dugovanja. Čistačica u DV-u Grigor Vitez dobila otkaz".
8-)
Dakle, meni cijela ova priča oko cijene vrtića već toliko ide na živce da sam danas zabunom preko Interneta platila po starom, 400 umjesto 300 kuna... Ali da se Banditos ne bi pretjerano veselio, sljedeći put plaćam 200.
hahahahahahahahahahahaha
OK cure, tek sada mi nije ništa jasno. Danas je MM donio uplatnicu za siječanj i piše 300,00 kn, pretplata 1.100,00 kn. Nikako ne mogu skužiti što su tu računali i kako su došli do tog iznosa a znam da sam krajem siječnja bila u računovodstvu nešto razgovarati i rečemo mi je da imam platiti 550,00 kn za prosinac i čeka me 650,00 za siječanj.
Tko tu koga?
evo zgodan tekst
http://magazin.net.hr/kolumna/spetro...3/0425006.html
Odličan tekst i pogađa u sridu.
tekst je vise nego zanimljiv,
ali jeste primjetili da svi o necemu pisu, svi se zezaju na taj racun, svima je jasno sto je krivo u ovoj drzavi, samo nista se ne ispravlja, nista se ne mijenja
OK za vrtice smo nakon godinu dana sage uspjeli maknuti cenzus, ali sad za postoje dugovi. znaci opet borba.
ma ubi me ovo tmurno jutro, valjda sam se nadala suncu :(
ovo sam samo glasno rekla, ja spadam medju one koji ne zele u medije, dakle mislim da ni sama nista ne radim na promijeni situacije :cry:
Dobila uplatnicu za 01/2012., i naravno iskazan dug.
Do sada sam placala po odluci Skupstine i uredno se uz svaki racun zalila. Zalit cu se i sad (za taj dug), ali imam logicko-administraticni problem: do sad sam u zalbi pisala da placam po odluci nadleznog tijela (Skupstine), a sad bih sama sebi skocila u usta ako platim 300 jer bi ispalo da sad vise ne placam po odluci Skupstine nego mi je sad odluka Ureda ok.
Kako da u zalbi 'premostim' tu situaciju?
pa lijepo napiši: Budući da je gradonačelnik reterirao u svojoj odluci, smatram da je time zadovoljena pravda i da je odluka koje je donešena konačno ispravna.
Fakat. Fala.
iako zapravo i ne vidim razlog ikakvim objašnjenjima
ti si i onda poštovala, a i sada poštuješ, odluku koju je Skupština potvrdila
I ja mislim da nema potrebe da bilo šta pišeš, oni znaju za "dugove", znaju zašto su nastali i znaju da ne mogu ništa napraviti da ih naplate.
Mislim da je najveći problem šta će s onima koji po Bandiću nisu plaćali ili su plaćali manje od 200/400 i kako od njih sada tražiti da plate i šta s onima koji su plaćali po akontacijskim uplatnicama i platili više od 200/400 i vraćanje novaca takvima.
Dakle, problem su oni koji su plaćali po "bandićevim uplatnicama". :mrgreen:
Evo, meni je danas muž donio uplatnicu iz vrtića za 1. mjesec. Cifra 300 kn, uplatnica više NIJE u koverti a dug dolje je označen florescentnim flomasterom. Nema niti opomene niti pisma samo je naznačeno valjda da ne zaboravim. Naravno dug se stvorio zbog plaćanja po skupštinskom modelu a ne po bandićevom....
i šta sada?!?!?!? Kome da se žalim, kome da pišem, ili da čekam drugi mjesec da se netko sjeti izbrisati taj dug....
ja osobno mislim da oni imaju problem ako izbrisu ljudima koji su placali po skupstinskom modelu dug, tad moraju vratiti ljudima novce koji su placali po bandicevom. pitanje je da li si oni to mogu dopustiti?
ne znam sto to u praksi znaci. samo sam napisala svoje misli. s tim potezom bi svi roditelji na dobitku. oni koji su placali skupstinski model bi maknuli dug, a oni koji su placali akontacije bi sad imali lijepu svotu, ako bi im vratili. samo da li gradu znaci veselje roditelja, cisto sumnjam.
zanima me što će biti s dugom kad za koji mjesec budem ispisivao dijete iz vrtića
pitaj tanju_b, ona je imala ljetos taj problem
ali, to pitanje svakako treba postaviti Gradskom uredu
Jesi čitala postove od prošlog tjedna, ima nas dosta s dugovima u kutu dolje... mislim da svi i dalje čekamo da ih izbrišu :mrgreen:. Meni se ne da žaliti, pisala sam samo prvi mjesec kad sam dobila opomenu zbog duga, više neću... Sandee je pisala da se žalila, baci pogled na prethodnu stranicu.
Ali ja bi nazvala gradski ured i rekla u kojem su mi vrtiću pocrtali dug flomasterom, takve stvari me zbilja iživciraju.
Je l zna netko nekoga tko je plaćao akontacije na više od 400kn svih 7 mjeseci? Ja u svojoj okolini, a to je barem 20-tak roditelja među bliskim prijateljima, znam samo za ove slučajeve:
- ispalo im je nula kuna pa nisu plaćali ništa
- ispalo im je manje od 400kn pa su plaćali toliko
- imali su cifre od 500 do 2000 kn i plaćali su samo 400, eventualno su prvi mjesec platili punu "akontaciju" - ali kasnije nisu, nego su "prebijali".
Naravno, ne moram uopće dodavati da smo svi slično "bogati", tj. "siromašni", samo nam je grah na prijave i odjave prebivališta i/ili dohotka drukčije pao.