Re: vas dorucak iz proslosti
Citiraj:
Fortuna prvotno napisa
-udrobljen kruv u mliko + 2,3 zlice secera
- keksi pettite + mliko + secer
-kruv + pasteta + mliko sa cokoladom ( jel ono se zvalo kras ekspres u smedoj kao plasticnoj kutiji )
-kruv+ maslac+malo secera
Potpisujem ono sto sam i ja doruckovala, ali ova zadnja varijata, koja se kod nas zvala "Kruha-putra-secera" :D mi je bila najdraza :D :D Jos kad je kruh topal, pa na njega stavis onaj mali putric koji se odmah upije, pa to sve zamirisi... Nostaaalgiiiijaaaaaaaaaaa :D
Moram napomenuti da su kolicine kruha i secera kod mene bile manje nego kod tebe, i uvijek se kupovao crni ili integralni kruh.
Medjutim, vrlo cesto sam znala jesti i kajganu u razlicitim oblicima (s malo vrhnja, po ljeti uz krastavce), panin sa budjolom i onaj sok od narance na pingvina (skolski dorucak), itd.
Moj ocuh i njegova najmladja kcerka su godinama doruckovali bijelu kavu i Petit Beurre kekse (kupovane u onoj velikoj vreci)...
Apricot, moja mama se i dan-danas raznjezi kad vidi sir Buco (navodno ga ima za kupiti u Konzumu), kaze da ga je ona svakodnevno doruckovala...
Citiraj:
Elly prvotno napisa
Apricot, moja mama se i dan-danas raznjezi kad vidi sir Buco (navodno ga ima za kupiti u Konzumu), kaze da ga je ona svakodnevno doruckovala...
Pa nije, valjda, da smo tvoja mama i ja generacija :shock:
O, što ja ovdje radim :shock:
Citiraj:
apricot prvotno napisa
Pa nije, valjda, da smo tvoja mama i ja generacija :shock:
Ma valjda ipak niste... :D
Citiraj:
Fortuna prvotno napisa
-udrobljen kruv u mliko + 2,3 zlice secera
-udrobljeni cajni kolutici + 2 zlice secera ( cajni kolutici su se kupovali svaki drugi dan u veeeeeelikoj kesi jer je za troje dice )
- keksi pettite + mliko + secer
- kruh ili keksi +zgrijani jogurt ( jer ne valja za angine ladno iz frizidera :shock: ) + secera ali kako kad
-2,3 fite kruva +maslaca + marmelade ili meda
-kruv + pasteta + mliko sa cokoladom ( jel ono se zvalo kras ekspres u smedoj kao plasticnoj kutiji )
-kruv+ maslac+malo secera
-kruv + salama + caj ( sa puno secera) ili + bjela kava (jel tribam rec da je bila sa puno secera :shock: )
-pura sa mlikom (..........a mislile ste da je to bilo bez secera jel?? malo morgen :D . sa secerom,naravno)
-cokolino ( kog bi maznila od najmladjeg brata)
Sve ovo, ali definitivno bez šećera
+ Eurocrem ili Kinder lada