Jel ima neko recept za pitu zeljanicu? Imam svježeg špinata, a jednom sam to jela kod jedne poznanice i stvarno je bilo super. Uzela sam recept, ali ne znam više gdje mi je, a tako mi se to jede!
Printable View
Jel ima neko recept za pitu zeljanicu? Imam svježeg špinata, a jednom sam to jela kod jedne poznanice i stvarno je bilo super. Uzela sam recept, ali ne znam više gdje mi je, a tako mi se to jede!
Ja bas našla recept....
Sastojci za 10 osoba
500 g tankih gotovih kora s jajima za savijače
Za nadjev:
600 g svježeg kravljeg sira
4 jaja
200 g kajmaka
200 ml mlijeka
200 ml kiselog vrhnja
250 g špinata
žličica soli
papar
Za premazivanje:
100 g maslaca
Postupak
1. Za nadjev jaja dobro razmutite, dodajte mlijeko, kiselo vrhnje, ocijeđeni propasirani sir, kajmak, blanširan, ocijeđen i nasjeckan špinat, sol i papar. Sve dobro promiješajte.
2. Lim (vel. 35x22 cm) premažite dijelom maslaca, stavite jedan list tijesta, poškropite ga dijelom rastopljenog maslaca, složite sljedeći list tijesta i premažite dijelom pripremljenog nadjeva.
3. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite tijesto i nadjev.
4. Na kraju stavite preostala dva lista tijesta, poškropite preostalim maslacem, pa stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C oko 40 minuta.
Tenkju, Nani! :*
Ja ipak danas ne kuham, starci zovu na janjetinu s krumpirom....ne smijem se buniti... :D ;)
Blago tebi. I ja bi da me neko pozove na ručak, ali budući da smo i Fran i ja bolesni već tjedan dana svi nas zaobilaze u velikom luku. :(Citiraj:
Nani prvotno napisa
Janjetina kažeš :roll: Ako ozdravim idem na svadbu u subotu pa ću je i ja klopati. Obožavam!
p.s. Ispada da sam ja neki pravi žderonja i mora da mislite da imam barem 70 kila, ak ne i više od silnog kuhanja i prejedanja istoga. :mrgreen:
Moraš ozdraviti!!! Ako ne zbog janjetine, onda zbog zabave!!! A što se janjetine tiče, ja ti ustvari nisam neki veliki ljubitelj.....rijetko koja mi bude dobra, velika većina smrdi!!!!!!! Ova je provjerena, pa će biti ok!
e Nani, Nani...da smrdi...a ti bi onda umrla da si MM kad se ja najedem janjetine i kapulice mlade.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ivančice šta vam je, šaljem vam veliki :* i brzo nam ozdravite!
Uf majo majice, jadna bi ja bila s tobom....ma trpim ja već takve 'mirise'.... MM obožava janjetinu, a i kapulu, luk, mladi i stari.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja znam u šali reći da jedem samo pip (piceke i pajceke) :lol:
Janjetinu ne podnosim,zec me asocira na "Zeko i potočić",srnetina-Bambi,žablji kraci-žabe krastače,puževi-puževi balaći...i tako poduži je popis mojih asocijacija :mrgreen:
MM me pita kaj me picek i pajcek na ništa ne asociraju :lol: :lol:
a ja onda velim pa nekaj moram jesti.Papam ja i ribicu,ali samo neku i na ništ me ne asocira ;)
Zato MM papa sve :mrgreen: jedanput je na Braču probao i puha :shock:
Mogla bih ja sad moje bolne jadikovke, ali neću vala ovdje na hrani :lol: ! Neće mi kukanje ništa pomoći, a bogme ni ventiliranje. Sad je već ok. Već tjedan dana smo i Fran i ja bolesni, grlo, kašalj, curi nos, sinusi-ma koma. Franu to prva bolest pa je sav isfrasiran,ne kuži šta se dešava. A uz to je jadničak u petak pao i udario glavom u ugao niskog ormara. Maltene je oko izbio.Sad ima brazgotinu od dva centa preko cijele obrve. Možete misliti kad se to desilo, malte ne nisam opala u nesvjest. Neću više,prošlo je! Always look on the bright side of life, fić, fić...
Meni se ruca nesto socno, ali sta... Bas mi je ovo kuhanje dojadilo, a tek sam postala domacica :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
danas kuham rižoto
Snorki nekaj sočno ha :D . A da napraviš njoke u umaku od šunke,sira i vrhnja za kuhanje, ak nemaš šunke, može i panceta ili nešto slično. Umak je jako fini i sočan ;)
Of topic: Nana, stavi nazad onu Tarinu sličicu, ona mi se više sviđa. Ošišali ste je, buuu :cry: , ja volim curice s loknicama!
Ja danas sega-mega brzi rucak....skuham rižu i unutra ubacim tunu i kukuruz, zalijem limunom, sol,papar i gotovo!!! Neki stave jos i krastavce, majonezu i senf ali i ovako je supppper
Ja sinoć skuhala saft za danas jer imam ludu kuću na poslu :/
Treba mi prevodilac :roll: Apricottttttttttt :mrgreen:Citiraj:
nana prvotno napisa
Rucak je gotov i pojeden. Napravila sam pire krompir i fasirano sa lukom i jajima. Nije lose ispalo. Sve je pojedeno. :mrgreen:
Mislim, treba mi prevodilac za PANCETA :mrgreen:Citiraj:
snorki prvotno napisa
Špek, draga.... :D
Pa gdje mene nadjoste za spek :lol: :lol: :lol:Citiraj:
Nani prvotno napisa
tunu i kukuruz iz konzerve ili....i koliko kukuruza....ovo mi bas fino djeluje a i brzo gotovo-to volim :mrgreen:Citiraj:
Nani prvotno napisa
Rižot od sipa,ali ne crni,ja ga baš ne volim.
Dakle, cure, zavidno čitam vaše postove.
Oborila sam vlastite rekorde - u 10 dana dva ručka (jedan dan kelj cušpajz, drugi teletina i gljive)!
Muž je bio pet dana na putu, danas smo bili na baby-rođendanu, a sutra idemo mom tati na rođendan i pečenja.
Kuhala sam samo za malog, ja se hranila kruhom i sirevima (cottage, snorki, cottage :mrgreen: )...
Ali idućeg tjedna planiram kuhati špinata, faširance i krumpir salatu, francuski krumpir, buče na cušpajz... ;)
Ja sam danas imala punjene lignje s krumpirima.
Bilo je za prste polizati! :D
da, iz konzerve. ja stavim cijelu tunu i skoro cijeli kukuruz. rižu ponekad prvo malo poprzim na maslinovom i onda zalijem vodom i skuham. na kraju sve dobro zalijem limunom. meni jako fino!!!Citiraj:
lidac2004 prvotno napisa
Ja ću danas onaj Ivančicin recept sa Portala: piletina u sezamu i šarena riža.
P.S. Ovo će biti prvi put da ja nešto poham - drž`te fige!
Smajliji su nam opet celavi :cry:
Nesto razmisljam, mogle bi ove morske sirene da nam daju koji receptic zmorskih specijaliteta. Ja ne znam ni pastrmku ispec :/ A o lignjama, dagnjama, rakovima... da ne govorim.
U trgovinu su nam dosli svjezi specijaliteti, a ja ih zaobilazim u sirokum luku :mrgreen:
Hajde sirene, ja , Maya, Apricot, Wewa... dali smo vam tovar bosanskih recepata, a sada ocekujemo razmjenu :angel:
Da li to moje oci dobro vide.....snorki bi plodove mora???? :shock: :shock: :love: :* ...bravo bravo...dakle
Za početak možda nešto pohano - lako se priprema, iz vana izgleda kao meso samo je okus još bolji i prilog možeš kao mesu....dakle, pohani oslić ili moj favorite morski pas....
Molim, bez tih ljudozdera, a ni rakovi mi nisu bliski. Ne mogu ih vidjet onako raskrebecene na tanjiru :roll:Citiraj:
Nani prvotno napisa
Ribe me zanimaju. Kao i prilozi koji idu uz njih. MM zna super ocistit pripremit rijecne ribe, ali ove morske... :/
Znaš da se jednom onesvještavala na izraz "morski pas"! :lol:
Ne znam u kakvom obliku vama dolaze plodovi mora, ali pretpostavljam da bi se tebi gadilo to čistiti. Ako ima očišćenih, samo ih, zajedno s rižom, prodinstaj nekoliko minuta i poslije dodaj vode kao da ćeš najnormalnije kuhati rižu. Nema jednostavnijeg recepta.
Ribu možeš jesti i kuhanu (pa odmah imaš i riblju juhu) i pečenu na tavi sa maaaaalo ulja (može i bez njega, ako je tava teflon).
Hobotnicu neka ti očiste, a ti je samo frkni u rernu i poredaj oko nje krumpir. Zalij uljem i vinom. (imaj na umu da se svi ti muzgavci jaaako skupe - uvijek uzmi duplo više nego što ti oko kaže. I - najbolje je kupiti pa smrznuti, onda si sigurna da neće biti žilavo).
Možeš i finu salatu od hobotnice, a oslića možeš i skuhati sa krumpirom...red krumpira (na ploške), red očišćenog osilća, red krumpira, zaliješ sa malo vode, dodaš soli, pelata, peršina, na krjau čepnjaka i za 15 min gotovo...
Lignje, ako ti ih netko očisti, posložiš u pleh pa u pećnicu, zaliješ vinom i maslinovim, na kraju peršinom i češnjakom...mmmmmmmm
A uz ribu od priloga najčešće jedemo špinat ili blitvu, lešo krumpir (skuhan pod korom) sa maslinovim, češnjakom i peršinom, nekad i rižu....
Apricot, javi kak je ispao ručak, ja sam to mislila ovih dana raditi, čini mi se super, a mislim da će MM biti oduševljen. Njemu samo nek je pohano, manje bitno šta... :)
Snorki, evo bosanka se javlja za riblji recept:
kupis frisku oradu (cistis sama ili zamolis cika prodavca ;) ), ociscenu je filetiras (jako jednostavno, zarezes nozem kod repa i vuces noz uz kicmu, dobijes skoro pa sniclu, a ono malo koscica sto viri jednostavno izvadis), filete zarezes na svakih pola cm na strani sa kozom, posolis, pobiberis i namazes maslinovim uljem, svaki filet stavis na komad alu-folije (ispod fileta stavis kriskice limuna) i pospes nekom mjesavinom trava (recimo timjanom i ruzmarinom), zamotas sa svih strana (kao klepe) i peces nekih 10-tak minuta u dobro zagrijanoj rerni. serviras uz krompir salatu ili samo kuhani krompir i blitvu. bude MLJAC!
ovaj metod :D mozes primijeniti i na cijele ribe, samo se pece malu duze ;)
dakle, snorki zanimaju RIBE.... cool, nema sto...
najjednostavniji moguci: kupis bijelu ribu, ocistis (vec vidim problem), stavis u slanu kipucu vodu, 15-tak minuta, izvadis, serviras uz malo maslinovog ulja i kuhano povrce (bilo koje).
ma bas me zanima kad ces javit da si napravila riblji rucak... :mrgreen:
Da, pogotovo ovaj dio s maslinovim uljem!
samo da vidim kako se Snorki snadje s ribom? :D
kod mene danas pileca prsa nakratko zaprzena na maslinovom ulju, zatim poslagana u vatrostalnu zdjelu sa mozzarelom izmedju slojeva i zalivena krema paradajz supom i zapecena u rerni, uz to knedle od kukuruznog griza s persunom, za desert baklava s ljesnjacima.
sutra vjerovatno grasak s janjetinom. desert vjerovatno isti (ostalo baklave od Bajrama).
dakle, pileca prsa bacim na nalog na tavu, poslozim red mesa, red mozzarele, svaki red prelijem juhom od pomidora i zapecem na.....stupnjeva i koliko dugo....Citiraj:
wewa prvotno napisa
Ovo mi se cini bas dobro....
Uh, eto me pocetkom marta kod tebe na rucak 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)Citiraj:
wewa prvotno napisa