Re: DOHRANA SA 4 MJESECA?
Citiraj:
ana1 prvotno napisa
Dora je pri porodu težila 4 kg, sad sa 4 mjeseca ima 7100kg. Pedijatrica je jako zadovoljna sa njezinim razvojem ali mi je rekla da bi mogli početi uvoditi dohranu, odnosno davati joj malo vočnih kašica i prokuhane vode. Zadnjih mjesec dana stolicu ima svakih 4 do 5 dana a ne više 4 dnevno. Na temelju toga je to i predložila. Kaže da je mlijeko jako probavljivo i da ona sa svojom hiperaktivnosti sve potroši. Budi se 2 puta po noći, i jede svaka 3 sata otprilike. Isljučivo je na prsima. Iako u svim knjigama piše da dijetetu je u prvih 6 mjeseci dovoljno majično mlijeko molim vas za pomoć i savjete! Malo sam izgubljena što učiniti.
Beba ti je "kao avion"...moja sa 7,5mj. ima oko7200gr (ako ne i koji dkg manje). Smatram da je stvarno rano, osobito kad je tako napredna (ja sam dojila svega dva mjeseca, poslije adaptirano, a u šestom mjesecu bebinog života krenula sa dohranom...i još ove gluposti sa stolicom - koliko ja znam kod dojenih beba i nakon svakog podoja može biti stolica (takav je bio slučaj kod moje bebe) kao što ima beba koje po nekoliko dana nemaju stolicu i sve je dobro i normalno. Čak i djeca koja su na dohrani ako nemaju svakodnevno stolicu, a vidite da im to ne stvara probleme, i to je normalno (sve piše uostalom u Mojoj prvoj godini :mrgreen: ).