Samohrana majka - svjesni odabir
Bok drage!
Hm...kako započeti i objasniti...
Imam 29 godina, zaposlena sam, već dvije godine bez partnera. Prije tri i pol mjeseca ostala sam trudna (točnije u 15. sam tjednu:) s muškarcem koji je dobar, kojem je stalo do mene, sretan je zbog bebe, no ja ne osjećam za njega dovoljno i ne mogu se odlučiti i vezati za njega...
Svjesno sam odlučila - živjeti ću sama s djetetom, s time da, naravno, ocu neću ništa uskraćivati.
Što vi mislite o tome?
Ima li tko u sličnoj situaciji?
Naime, uglavnom se susrećem s osudama okoline - da je moja odluka sebična, zašto kad nema nikakvih prepreka da budem s njim, da nisam svjesna što me čeka i da ću samo otežati sebi i djetetu...
Zbunjena sam.
Jako sam sretna zbog djeteta, polako postajem svjesna da moj dosadašnji "ležeran" život završava i da ću se morati suočiti s velikom odgovornošću..Malo me strah...Nisam više toliko sigurna u svoju odluku...
Hoće li sve ispasti dobro...Puno pitanja i nedoumica...
Re: Samohrana majka - svjesni odabir
Citiraj:
s3ja prvotno napisa
...zašto kad nema nikakvih prepreka da budem s njim
Moram se još osvrnuti na ovaj dio, IZLUĐUJE me kad ljudi misle da bi svaka žena morala prihvatiti bračnu ponudu "kad otac već želi priznati začeto dijete" - fuj, fuj, fuj! Mislim, oni imaju pravo "odlučiti" žele li se vezati uz ženu i dijete, a ako oni odluče, onda bi ti automatski trebala pristati? To mi je koma razmišljanje. Ti želiš ovu bebu, ali isto tako se želiš jednog dana udati za muškarca koji ti znači puno, puno više od ovog. Ili se možda ne želiš udati. Tvoj izbor, a ne stvar dušebrižnika iz okoline koji misle da smiju i mogu osuđivati svakog tko je različit od njih. Užas.
Re: Samohrana majka - svjesni odabir
Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Citiraj:
s3ja prvotno napisa
...zašto kad nema nikakvih prepreka da budem s njim
Moram se još osvrnuti na ovaj dio, IZLUĐUJE me kad ljudi misle da bi svaka žena morala prihvatiti bračnu ponudu "kad otac već želi priznati začeto dijete" - fuj, fuj, fuj! Mislim, oni imaju pravo "odlučiti" žele li se vezati uz ženu i dijete, a ako oni odluče, onda bi ti automatski trebala pristati?
luna :heart: