medejain prvotno napisa
Pozdrav cure,
čitala sam upravo ovu temu na forumu prije 2 dana kada sam se spremala za pobačaj putem tableta i iskreno malo sam se isprepadala čitajući neka tužna i bolna iskustva :(
Javljam vam se jer ja, srećom, imala odlično iskustvo. Bila sam u 8 TT i imala sam zakazan termin kiretaže, međutim, poznanica koja je inače kirurg na ginekologiji je preporučila da mi svakako prvi izbor bude pokušaj pobačaja neinvanzivnim putem, tj. putem tableta budući da planiramo što prije započeti s radom na novoj trudnoći :)
Bila sam u Poliklinici Ginekos gdje su mi prvi dan rano ujutro umetnuli vaginalno 4 tablete. Cijena tableta je 300 kn, a uz njih plaćate i sam UZV pregled 250 kn. Upoznali su me sa cjelokupnim procesom i što sve mogu očekivati tijekom dana dok tableta djeluje, dr. Ujević je jako draga kao i cjelokupno osoblje. Doma sam odmarala cijeli dan, pila puno tekućine (a pojela još više hrane jer sam zabrijala da ako nešto zvačem manje osjećam bol :)), dobila sam kratkorajnu groznicu - više zimicu koja je trajala 2 sata ali koja nije bila neugodna jer sam se omotala u deku i nastojala si skrenuti misli gledanjem filma, dosta sam i spavala... Uglavnom, Ginekos je u svakom trenutku dostupan, zvali su me i provjeravali kako sam, nekoliko puta su mi ponovili da ako je bol prejaka ili ako se loše osjećam da ih odmah kontaktiram. Stvarno su jako uslužni i mislim da je ženi puno lakše u tom procesu kad se netko još dodatno brine i provjerava je li sve pod kontrolom.
Uglavnom, ja sam uspjela odmah prvi dan sve riješiti, tijelo je samo odbacilo tkivo i jako sam sretna što sam uspjela ovim putem, bez potrebe za kirurškim zahvatom. Znam da je bol jako individualna stvar - vidim po frendici koja se za razliku od mene svaku menstruaciju ruši i popije bočicu lijekova, te je jako nezahvalno procjenjivati da li nešto boli "jako" ili "malo" jer svi imamo različite pragove boli. Osobno mogu potvrditi da ugodno i opušteno svakako nije, ali imala sam osjećaj kao da imam jaču menstruaciju i uz jedan popijeni ketonal cijeli dan, bolovi su bili na razini od 1-5 oko 2. Ako mi se, ne daj Bože, ikad ponovno dogodi ovakva situacija i bude primjenjiva metoda pobačaja tabletom, to će svakako biti moj ponovni izbor.