Htjela bih se malo više baciti na spremanje sokova doma, ali ne znam koji bih kupila... Ima netko da je super zadovoljan? Jel' taj fakat Jack LaLanne tak' revolucionaran?Upomoooć!
Htjela bih se malo više baciti na spremanje sokova doma, ali ne znam koji bih kupila... Ima netko da je super zadovoljan? Jel' taj fakat Jack LaLanne tak' revolucionaran?Upomoooć!
Ja imam Moulinex-ov i zadovoljna sam, ne znam jesam li superzadovoljna jer ga nemam s čim usporedit, tj. u odnosu na cijedilo za naranče je super![]()
Ako se smije prati u suđerici - je.
Ogromnom većinom sokovnici imaju sito s aluminijskim dijelovima i ne smiju ni blizu suđerici. Ostali detalji su očiti: snaga, lakoća trpanja, sastavljanja, rastavljanja... samo to vražje pranje :/
Davore, ja nemam suđericuJel' čišćenje takva koma da mi je onda bolje odustati dok ne nabavim s.?
evo ja isto imam moulinexov i dobar mi je. isto ga nemam s čime usporedit. perem i plastiku i sito u perilici.
al da vi znate šta ja sve znam oprat u mašini
jedino šta je bučan da te bog pomogne. ali to su mislim svi.
Ja sam dobila Clatronic. . . jako je jednostavan za ciscenje. I jako je dobar, cak i nije prebucan. Za usporedbu, mozda mrvicu bucniji od kucne mesoreznice.
Ma nije pranje toliki problem, nego postane problem ako se ne opere odmah![]()
Ma nije pranje toliki problem, nego postane problem ako se ne opere odmahMogu si misliti!
OK, znači zadovoljni ste ovim "klasičnim" sokovnicima, ne mora nositi potpis vitalnog dedice![]()
"Jack, što si rekao... ništa te ne čujem, Jack"Mayaa prvotno napisa
![]()
Ah, čuj, postoji stanovita razlika u cijeni između "normalnog" sokovnika i ovog Jackovog. Circa faktor 3 ako se ne varam.
Ja sam inače veliki pobornik sokovnika. Malcu sam svakodnevno radio kašice upravo pomoću sokovnika. Pranje me nije posebno oduševljavalo, ali je nešto jednostavnije ako se pere s četkom.
Pa kako napraviš kašicu, ja ubacim jabuku i izađe samo sok, ubacim bananu, ne izađe ništa.Davor prvotno napisa
Moj i banani dusu izvadi. Jednom smo pomijesali jagode i bananu. . . sebi naravno jer Ema jos doji . . bilo je super!
Kad sam htjela nabaviti sokovnik, svi su me odgovarali u stilu: to je komplicirano za prati, bla bla, bla....
Onda sam dobila na poklon neki običan Phillipsov i meni super!! Jes da je bučan, ali ne radi osam sati nego par minuta, ima 700 dijelova, ali kad se čovjek ufura, bez problema se to opere i sastavi, a da ne spomenem da nam je to super u danima kad mališa neće voće pa mu smućkam ono kaj nađem doma (mislim na voće i povrće), a njemu sve fino (neki dan sam probala jedan svoj 'uradak' od borovnica, ribizla, breskve, jabuke i lubenice i bilo je ooooooooooodvratno, ali je on uredno popio i rekao da mu je fino..inače, ne stavljam nikakav šećer u te sokove)
Svo voće i povrće kojem iz sokovnika pod normalno dobiješ sok daje kašicu kada ga se skuha ili barem ofuri vrelom vodom. Jabuku je dovoljno kuhati dvije minute i kašice k'o u priči. Ako je pregusto, treba pronaći gdje sokovnik puše zrak iz prostora oko sita (nikako onaj zrak za hlađenje motora) i poklopi se rukom. Posljedica je da kašica koja se nakupila u sokovniku pomoću tlaka špricne van. Tipično je kašica gušća što se namirnica više kuha.Arijana prvotno napisa
Radio sam kašice od jabuka, korabice, blitve, mrkve... teško se više i sjetiti.
Proizvodnja nije posebno izdašna jer dosta kašice ipak ostane u stroju, ali heck, koliko djece treba nahraniti i koliko uopće pojedu? Uz pranje stroja i sve ostale kerefeke ovaj postupak je ipak drastično jednostavniji od svih ostalih načina spravljanja kašice.
A banana, neću valjda nju kuhat.., jabuka tako ipak izgubi vitamine, povrće ne želim djelit sa sokovnikom jer sam ga sama posijala i ima ga malo, taman za N. i M.
A o pranju sokovnika... grrrr. Ipak mi se zasad čini jednostavnije voće od gospon Clausa, a povrće i meso u expres i onda štapni mikser.
daisy2005 prvotno napisa
ja imam taj jack lalanne....i platil sam ga oko 1000 kn možda malo manje....i fakat mi je super, pogotovo zato kaj mogu bacati nutra zbilja velike komade voća ako ne i cijele....pere se u suđerici i to sve (osim motora naravno) tak da sam zadovoljan
Mi imamo sokovnik vulgaris domesticus - no name.Sada me zanima kakve sokove pravite, odnosno sto kombinirate.
Moja masta je dosegla do mrkve, narance, jabuke i limuna.
Da li cijedite povrce i koje?
Sto vam je fino?
Npr. spinat, brokula, cikla, lubenica i ananas, to je iz one reklame za Magic bullet.
Ja ga kupila i to je bio prvi sok koji sam radila i super je.
mrkva, cikla, jabuka, ingver
mrkva, jabuka, naranca,
kruska, jabuka, sljiva,
celer, jabuka, limun
mamasita, brokula kao sok, jelto stvarno dobro?
i smjesas brokolu sa anansom i lubenicom?
Već kad spominješ ingver (đumbir), a dolazi zima... Žmikneš sok od đumbira, potrpaš u najlon vrećice za spravljanje leda pa u zamrzivač. Potom kad ti treba, u vrč limunade strpaš jedan takav ledić i eto - džindžerele!
Potrebno je nešto više strpljenja kod žmikanja đumbira, jer je jako vlaknast i sito se napuni tako da sve jako vibrira. Takvo sito se mora očistiti pa idemo dalje. Za jedan korijen treba barem dva čišćenja sita. Koma. Ali je zato rezultat super, a s jednom "tablom" ledića možeš dobiti cijelo jezero džindžerele 8)
iskopirati ću postove s receptima na sokovi iz sokovnika, pliz nastavite tamo.
prekjucer sam u Metrou kupila Clatronic sokovnik, 400w, 158 kn ( na akciji) i sasvim je ok :D
daj se skini s neta, i dobauljaj do mene... nemrem hodat po stanu, nemam mjesta :?anjica prvotno napisa
Podižem....
Jako su me zainteresirala ova dva sokovnika i zanima me ima li ih tko:
Green Star
Oscar VitalMax
Iskustva?
ja sam mislila kupiti onaj s top shopa sto svemu dusu iscjedi.... i onda sam nasla u kuhinji stari novi ISKRIN sokovnik, star je ali neotpakovan i cijedi superrrrrrrrrrrr
ja obozavam praviti smoothies, samo sto ja pravim sa blenderom ali cu pokusati sa sokovnikom i onda sve zajedno pomijesati u blenderu sa jogutrom i ledom njam njam njam, mi smo se totalno navukli na to
Podizem temu, jer zelim preporuku za sokovnim koji se lako rastavlja, cisti i pere u perilici. Nadam se da ne trazim previse' I ako moze i red velicine novaca (ovih nasih hrvatskih).![]()
navijam za Moulinex, ak trebaš maleni, kompaktni uređaj, ja imam ju2000, on je mali, sada ima i drugih i većih, ali meni je ovaj sasvim dosta..iako moja susjeda ima veliki za koji ne treba sjeckati voće prije stavljanja i ima izravno posluživanje (ima i moj to, dakle da kako sok curi tako se poslužuje)...veliki JU570 je platila negdje oko 700 kn, moj sada košta oko 300 ak se ne varam, ne sjećam se više jer sam ja to kupila prije dobre 3 godine
Ja imam Philips 700w sa 2 brzine - aliminijski i stvarno je super i svakako ga preporučan. Platili smo ga bili oko 1100 kn, ali ima već par godina od toga, mada mi se čini da drži cijenu i da se nije značajno smanjila. Ima veliki otvor za voće pa ne treba gotovo ništa sjeckati (uđe cijela naranča!) i nije kompliciran za čišćenje (ako naravno opereš odmah po korištenju). Ja ga samo poplahnem i frknem u suđericu i super se opere.
Moj najdraži sokić: 2 naranče, mala limenka ananasa, 1 mango i 1-2 mandarine (ako je sezona). Ispadne oko 1l fenomenalnog soka. A ako tome dodate i malo Bacardia imate, kako moje cure kažu, savršeno piće za "ženske večeri"![]()
kad kupujes osim kvalitete nek ti glavna stvar bude koliko ces ga lako oprati, moja mama je uzela neki bezobrazno skupi sokovnik ali mi svaki put prisjedne kad radim sok..posudila sam od tete onaj jeftini tigar jacka lalanea (ne znam kak se pise prezime) i fakat je super, operem ga zacas..2,3 dijela i to je to..treba malo prosvrljati kaj se nudi
![]()
Ja kupila nedavno u Lidlu. 199kn. Jednostavno se čisti što mi je bilo najvažnije. I tamna je plastika pa neće promijeniti boju od voća.
Perem sve u perilici osim sita kojeg očistim četkicom.
Ja imam Excellov, toplo ga preporucam, stvarno je izvrstan, platila sam ga 400 kn, sto je za njegove funkcije super cijena. Jer; periv je u perilicu, rastavlja se u 3 velika dijela, vrlo lako se i rucno opere, melje sve sta u njega stavim i iskoristi maximalno od voca. Sok baca na jednu stranu a ostatke od voca na drugu van, u posebnu posudu koja nije spojena sa aparatom pa se moze jednostavno ispraznit kad se napuni, vratit i moze se dalje radit sok. Ja nikad ne radim od manje od 4 kg voca, od toga dobijem 2-2,5 litre soka!
I ono, po meni najbitnije, ima veliki otvor za ubacivanje voca, mogu bez problema cijelu jabuku stavit!
Tako da, ponovit cu, toplo ga preporucam jer je meni jedan od najdrazih aparata!
philips! odličan je i nije puno koštao. kupila sam ga u Kiki za cca 200 kn, tu negdje...
Mi smo nabavili Championov sokovnik nakon loseg iskustva sa ostalima, na jednom je puknuo jedan dio, drugi je prestao raditi, a i uvijek bi ti sokovi bili pre kašasti! Champion je stvarno zakon, dobra investicija kako kazu, uspijeli smo ga nabavit direkt iz Amerike, ispadne duplo jeftiniji :D
OK, a čime ga napajate? Nije valjda da sam od sebe prima 220V.
Ja vec godinu i po koristim ovaj:
http://www.tehnomanija.rs/katalog/ph...k-hr-1858.html
Sve se pere u masini, samo sto ja sito ipak malo ocistim od vlakana pre stavljanja u masinu.
Posuda za pulpu je malo veca, ali uredno i ona stane, samo zauzima prostor.
pa imaju u ponudi sokovnike za evropsko trzisteDavor prvotno napisa
![]()
Podižem temu.
Ima li tko Vervita sokovnik i kako ste zadovoljni? Zašto je bolji od ostalih (ako je, a po cijeni bi trebao biti)
Jel bi on isto spadao u one "spore" sokovnike, o kojima sam na nekom topicu pročitala da su bolji? Ima li takvih kod nas?
http://www.vervita.hr/index.php?opti...d=42&Itemid=17
S obzirom da izgleda isto kao nas Omega VRT sokovnik... imamo ga mi. Navodno je prepun superlativa, ali taj tehnicki dio sam prepustila muzu (evo bas sam ga pitala - rijec je o istom sokovniku). Lako se cisti, ali jos uvijek nije gotovo u dvije minute. Sito treba natopiti u vodu ako ga ne mislis odmah prati, ali inace nije tesko izvaditi vlakna.
Dolazi s dva sita, dva cepa... mi obozavamo sokove s vise puple. Cijedi sve, od travuljare do obicnih vocki i povrcki. Jedino pojma nema sto s bananama. Banane idu u stapni mikser ako ih trebamo. Imamo ga preko godinu dana i jos mu nista nije usfalilo (kupljen je tu u Americi... za puno, ali jos uvijek podosta manje novaca nego u Hr).
Ja imam sokovnik Vervita, godinu dana, i jako sam zadovoljna. Da, to je spori sokovnik, ne uništava enzime. Radim sokove od voća, mrkve, cikle itd.
O, puno hvala! Baš sam vesela što je i on spori![]()
Ja sam oduševljena njime, i često radim sokove. Odlična investicija (druga najbolja investicija - prva je meni ipak blender, za zelene sokove).
Nas VRT je kupljen upravo za zelene sokove.
Philips HR1861
http://hand-blender-uk.blogspot.com/...juicer-uk.html
pere se u sudjerici (ali se mora ukloniri ostatke voca i povrca inace se filter u sudjerici mora non stop vaditi i cistiti)
moj je kriterij bio da moze koristiti mrkve i jabuke. slabiji sokovnici riknu kod tvrdog voca