Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 128

Tema: Koliko šavova ste dobile???

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pa ne bu ti dali anesteziju za šivanje šavova. Anestezija se daje kod operacije, znaš ono kad spavaš i moliš boga da se probudiš. Ti valjda misliš na nekaj protiv bolova. To ti daju, barem su meni dali, tako da šivanje nisam niti osjetila. Odmah osjetiš nekakav čudan okus u ustima. E sad, neke cure govore da im nisu dali i da ih je to stravično bolilo, vjerujem da je, ali pravilo je da se daje. A možda nakon nekog vremena prestane djelovati, pa ti ne mogu više dati dok ne prođe određeno vrijeme, a zaštiti te moraju, pa onda nastane ono da su te šivali na živo. Ne znam, samo pretpostavljam.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

dr rekla oko 20 sto bi znacilo cak i vise beba bila ogromna

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam izbrojila 4 vanjska, a za unutarnje nisam ni pitala!A sve je počelo na stolčiću i sa velikom nadom da neće biti ni jedan!!!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja nemam pojma koliko imam šavova i koliko sam rezana. kad sam dr koja me šivala pitala koliko imam šavova tj koliko će me šivat rekla je "koliko treba" tako da nemam pojma :/ a do sad sam vidjela samo 2 konca kako su mi ispala. a još se ne usudim uzet ogledalo pa pogledat stanje dolje.... strah me kaj ću vidjet, mada sam rodila prije skoro mj dana. :? :shock: 8)

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja isto nemam pojma koliko imam šavova! Mislim da ih ni sam dr. nije mogao pobrojati Kad sam ga pitalal koliko ću imati šavova, rekao je: "Vanjskih oko 4, a unutarnjih nemam pojma."...ja sam osjetila puno više vanjskih šavova od tih "oko 4" I rezana sam i popucala sam....čak imam šav i na rupici na kojoj ne bih trebala imati, pa si sad mislite na kojoj

I čisto me strah se dolje pogledati

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

2 unutarnja i 3 vanjska.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

meni su rekli da imam 6 šavova.e sad valjda su mislili na unutarnje i vanjske jer dok se znam maolo luknut dolje na ogledalce
    nevidim niš.a i dok se malkice znam pipnut moram priznat da ne osjetim skoro niš.hvala doktorici koja me je šivala divno je to napravila.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja ću se nadam se ubrzo javiti sa svojim izvješčem
    Možda bi bilo zgodno da se pored broja šavova napiše i da li ste bile rezane ili ne, budući da je utvrđeno da se kod rutinske epiziotomije redovito više šije
    :/

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Epi, 5 vanjskih šavova, a da li je bilo unutarnjih nemam pojma...mislim da ćak niti nije. Ali tko zna ...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovaj put prošla bez epi-jupii :D ,vanjskih 3,popucala po starom ožiljku od epi,unutarnja 2 ali u odnosu na prvi porod ništa strašno,sjedila sam odmah nakon poroda..

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za prvi porod ne znam, dugo su me šivali, imala sam epi. i sama sam popucala, pa nisu mogli naći odakle još krvarim. U drugom porodu nisam imala epi i nisam popucala, imala sam 2 šava.

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

epi, dvadeset i kusur, u tri sloja

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Epi, 6 šavova. Sjedila sam odmah 2. dan, nije me nešto posebno boljelo. Sestre se čudile kako to već sjedim (skoro po turski).

Zhabice što nisi ti njoj: Kako to ja u kupe, a vi u špade? ...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nisam ni pitala kolko šavova. šivala me jedno 20 minuta, pretpostavit ću da ih je bilo puno :/

al tak mi je svejedno bilo. spičili su mi lokalnu i nisam osjećala baš niš a beba je bila samnom pa sam ju cijelo vrijeme samo gledala

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da se pridruzim imam 35 sava unutrasnjih i vanjskih boliiii jako sjest nema sanse mada 2 tj.prosla od poroda kaze sestra da u svojoj praksi nije vidla tako nesto al tjesim se imam bebu koja je super pa mi ni zao :D

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da se pridruzim imam 35 sava unutrasnjih i vanjskih boliiii jako sjest nema sanse mada 2 tj.prosla od poroda kaze sestra da u svojoj praksi nije vidla tako nesto al tjesim se imam bebu koja je super pa mi ni zao :D

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

epi+15 šavova

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

0 :D [/b]

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bez epi 4 sava vanjska sjedila 2 ili 3 dan nakon poroda

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pojma nemam koliko ih je bilo jer NISAM HTJELA ZNATI

Malog su ručno okretali, rođen na vakum, odmah me stavili na klavocin da spriječe upalu dole, imala hematome još mjesec dana. Znam samo kad sam stavljala rivanol da mi je da prostite dole sve bilo skoro do koljena naotečeno :/
    Eh, da, kad su me doveli na odjel patologije (jer na babinjačama nije bilo mjesta ofkors) sestra je zvala druge sestre da vide kaj su mi "ovi gore" napravili :shock:

Tako da, koliko šavova? Ne želim znati

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

4 vanjska
    53 unutarnja

Oporavak ne želite znati

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni je dr. na porodu samo rekla da su me dosta rezali ali bome me i dobro sašila :D
    (ako to uopće je za veselje )

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja sam pitala ali mi nisu htjeli reći :shock: bome sam i osjetila da ih je PUNO

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam onda super prošla jer ih i sama sigurno imam dosta ali sam osjetila zatezanje samo tjedan dana, sjedila bez ikakvih problema nakon 10-ak

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nisam pitala koliko ih je i ne želim znati , odmah me hvata jeza :shock:
    Od jučer napokon normalno sjedim , znači deseti dan :D

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala Bogu niti jedan šav

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja ne znam,kada sam pitala doktoricu koja me šivala,nije mi tila reć :? ,samo je rekla da nije puno,tako sam se i osjećala,mada bi voljela znati koliko ih je bilo

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prvi put milijun-valjda oko 50ak
    drugi put niš, jedna ogrebotina koju je dr šila estetike radi (nije bilo nikog u rađaoni ) iako nije krvarila ni ništa.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ajme, citajuci ove vase postove :shock: a mislila sam da ja imam puno savova...
    1. porod - epi 6 savova, 2. porod - bez epi, nisam popucala, bez savova :D

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovako i ja.
    Samo 1.neznam jer sam bila pod anestezijom,al definitivno ne tako puno,ali su bolili...
    2.ništa!!! :D :D :D

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

eto, ocito medjica, bez obzira na epi pri 1. porodu, nekako uspije postati vise elasticna na 2. bar kod vecine nas

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

svaki porod sve više elastičnija međica ,bar u većini slučajeva(čast iznimkama)

ja oba puta epi,šavova bilo ali nisam pitala koliko.Prvi put je bila veća epi nego sad tako da je i oporavak bio lakši.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Daisy@ prvotno napisa

ja oba puta epi,šavova bilo ali nisam pitala koliko.Prvi put je bila veća epi nego sad tako da je i oporavak bio lakši.
    nije međica elastičnija, nema šanse, kako?
    Mjesto gdje je epi je tvrdo ko kamen i apsolutno neelastično.
    Samo su prvi porodi nerijetko jako "nasilni" -na dripu, ubrzavani...i po defaultu se reže

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

pa ja nisam dobila drip, a opet su me rezali. kad sam pricala s primaljom o svom 1. porodu, pa sam konstatirala da su me rezali jer sam radjala u predradjaoni pa su se zurili, ona mi je rekla da bas u predradjaoni pokusavaju sto vise izbjeci rezanje (zbog traume drugih rodilja). tako da pretpostavljam da je zbilja bila potrebna.

oziljak od epi je definitivno jako tvrd, ali mozda ostatak medjice postane elasticniji, pa je zato epi manje potrebna pri drugim porodima.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam nekoliko puta pitala doktora za vrijeme šivanja koliko imam šavova. On kaže da se to više ne šije tako da se broje šavovi nego na neki drugi način (pretpostavljam uzdužno kao što bi šili platno ) :/
    Kako god da je on to šio, meni ožiljak i danas jako smeta

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma ja samo mislim da ti u bolnici to ne zele reci. ja sam jos dok me sivao pitala, izbjegao je odgovor. zatim sam na svakoj viziti isto to pitala (tada su jos bile vizite skidaj gace!), i opet mi nitko nije htio reci. kad sam dosla doma, zamolila sam patronaznu da pogleda rez i da mi kaze koliko je savova, pa mi je ona rekla.

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa

nije međica elastičnija, nema šanse, kako?
    Mjesto gdje je epi je tvrdo ko kamen i apsolutno neelastično.
    Samo su prvi porodi nerijetko jako "nasilni" -na dripu, ubrzavani...i po defaultu se reže
    kako da objasnim :/ ,nakon poroda mišići donje zdjelice više nisu onako čvrsti kao prije poroda,i sa svakim porodom(3.,4....)ti mišići u porodu su kompletno podatniji nego kod prvorotke,ožiljak od epi u porodu može biti tvrđi i ponekad smetati ali u pravilu ne smeta za porod bez epi jer je pritisak glavice velik i ako glavica ide polagano mic po mic prirodno van, međica ima vremena "prilagoditi" se svom rastegnutom i pritisnutom stanju. Kod nekih ženica međica je sama po sebi dosta podatna a kod nekih je potrebno malo toplih obloga,lagane masaže i čekanja da se mišići opuste.
    Ja sam primalja i kad se porađa glavica kod prvorotke ili kod višerotke to se ne može usporediti koliko je brže spuštanje glavice na izlaz i namještanje za porod. Kod 1. traje malo duže,a kod višer. zna biti jako brzo da moraš biti stand by! Kod nas barem, više se ne reže pod mus,(osim ako tijek poroda to zahtijeva),ali ako je sve ok,i međica izgleda podatna,uvijek se pokuša ići bez,uz naravno potpunu suradnju rodilje.
    ja recimo sam imala drugi put malo veću bebu i bez obzira što sam kolegica ipak sam dobila epi ,moja međica je tako zahtjevala,tj. nije se dala dovoljno rastegnuti za porod moje cure.

Valjda vas nisam udavila

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

eto jos jedne sa vecim brojem... imala sam ih 17 sivali su me i sa jedne i druge strane a na jednoj strani sam bila sivana skroz do noge jer su mi gurali ruke unutra otao mi je komad posteljice unutra..nisam mogla jedno 2mj.hodati kako treba.... :/

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja ne znam koliko sam ih imala, uvijek sam se čudila kako to svi znaju, je čak ne znam ni tko me porodio, valjda im je bil a nedjelja pa mi nisu htjeli ništa reć!!

rezana jesam, ( on vidio, ja niš osjetila), ali mislim da je bilo dosta šavova, znam da je tek 15 dan prestalo bolit, a u poetku je bilo katastrofa sa sjedenjem i ležanjem i svim.

iskreno se nadam da će drugi put bit bolje!

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a kod višer. zna biti jako brzo da moraš biti stand by!
    a zato se primalja nije odvajala od mene i na svaki moj trud je skakala, za razliku od 1. poroda

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    a kod višer. zna biti jako brzo da moraš biti stand by!
    a zato se primalja nije odvajala od mene i na svaki moj trud je skakala, za razliku od 1. poroda

bit će da je zato,eto otkrih male tajne velikih majstora kuhinje....

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jadna zena je bila totalno isprepadana (ko da ona radja), jer je bila guzva i doktorica nikako da dodje. samo je mrmljala sebi u bradu: nemoj jos roditi, nemoj jos roditi a ja sam mislila da se samo sali ajd, lijepo je znati da ce mi tako biti i na iducem porodu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bilo me strah pitati. Kad sam se ohrabrila tad se više nije moglo odrediti. No, nekako mi se čini da nije previše jer sada se ništa ne vidi. A nisam imala problema s odlascima na wc kao što su mi neke žene pričale da jesu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

3 mislim vanjska,pri šivanju umalo zaspala koliko mi je godilo nakon muke poroda a i mislim da to uvelike ovisi o stručnosti doktora,stvarno mu svaka čast.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

1 unutarnji šav kojeg ne bi ni bilo da sam imala snage na kraju poroda. Ovako je doktorica pomogla mom zlatu da izađe pa sam zaradila jedan unutarnji. Nisam ni osjetila kad ga je šivala, ali ipak nisam mogla baš sjediti prva dva dana.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ukupno 52 što unutarnjih što vanjskih, šivali me preko 2 sata, dobar dio se
    razišao u prvih 5 dana, mjesec dana nisam mogla nikuda , a iduća 3 mjeseca nisam smjela ni pomisliti na sjedenje

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hrpetinu,ne znam točno koliko al se dobro sjećam da je trajalo 85 minuta :shock:

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

..hm iskreno se nisam usudila pitati koliko imam šavova (čemu kvarit lijepi događaj )....činilo mi se da imam nešto unutrašnjih i pokoji vanjski.....sve u svemu sjedila sam već par sati nakon poroda na krevetu i doručkovala .. a sestre su me tjerale da ležim da se šavovi ne raziđu

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

1 sav vanjski :D

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

40 šavova ukupno, dobro i brzo šivanje i jao dobar oporavak - sjedila sam nakon 18 dana.
    Iako mislim da ih ne bi bilo toliko, samo da su mi dopustili da se krecem, samo da su mi dali stolčić...i da nije bilo brutalne epi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •