-
gdje me nadje...veliki sam ljubitelj cheescake-a, a za pocetak cu ti napisati jedan recept koji je meni najdrazi i jako je jednostavan. torta je naprosto prefina...mjere su engleske (1cup je 230 ml)
1,5 cup integralnih mrvica
pola zlicice djumbira u prahu
2 velike zlice secera u prahu
6 velikih zlica otopljenog putra
sve staviti u posudu i dobro promijesati rukom. neces dobiti glatko tijesto nego vise onako razmrvljeno tijesto. prosuti smjesu u okrugli pleh za tortu i "utisnuti" rukom u kalup tako da dno bude prekriveno, a na rubovima malo vise tako da dobijes 1-2 cm visinu, da ti to pridrzava kremu.
227 gr sira
50 gr secera
1 vanili secer
240 ml slatkog vrhnja
izmjesati slag od slatkog vrhnja. sir dobro izmijesati mikserom, dodati secer. sve pomijesati u gustu kremu i odmah zlicom istresti u kalup s tijestom.
ostaviti da se hladi nekoliko sati (najbolje preko noci).
prije serviranja ovlas na sredinu ili po rubu istresti dzem od sitnog voca. to mogu biti visnje, brusnice, i sl. kiselkasto voce. crveno je najefektnije. ja sam kupila u konzumu zamrznute visnje i prokuhala ih desetak minuta u seceru. dobije se rijedak dzem i ovo ide perfektno zajedno. isto mozes napraviti s brusnicama (kojih trenutno nema ali vidjala sam ih na placu jesenas) i po originalnom receptu stavljaju se brusnice.
za zdraviju varijantu umjesto secera moze se staviti fruktoza (u nesto manjoj mjesri jer je ona sladja), smedji secer ne bi dosao u obzir zbog boje.
mrvice dobijes tako da kupis integralne kekse i sameljes ih (ja koristim one mc vitis)
djumbir moze ali i ne moras staviti.
sir koristis onaj dukatov "zagrebacki sir", plavi.
malo sam zbrkano pisala pa ti pitaj ako ti nesto nije jasno.
u svakom slucaju kolac je fenomenalan...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma