Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Noćni rad i dojenje

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Noćni rad i dojenje

Kada počnem raditi miš će imati godinu dana. Siki i po 7-10 puta noću, pa vas molim ako netko ima sličnih iskustava, da me posavjetuje.
    Kako napraviti taj prijeaz sa dojenja na zahtjev do tog da mene nema cijelu noć
    Imam noćne more od povratka na posao, premda ga obožavam, miš mi je važniji.
    Nema šanse da radim samo danju jer su mi kolegice trudne ili na porodiljnom, a ostatak su starije žene koje su već na rubu izdržljivosti jer smo sve trudne ili rodile.
    Kada početi raditi prilagodbu i kako?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Po zakonu si oslobođena noćnog rada do 3. godine djetetova života.Tako je bar bilo 2006. kada sam se ja vratila na posao nakon porodiljnog.Ne vjerujem da se to promjenilo no raspitaj se prije.

OT Ispričavam se što samo ovako uletavam na forum,pratima vas neko duže vrijeme pa eto odlučih da sam dosta špijunirala

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa Vidi poruku
    Kada počnem raditi miš će imati godinu dana. Siki i po 7-10 puta noću, pa vas molim ako netko ima sličnih iskustava, da me posavjetuje.
    Kako napraviti taj prijeaz sa dojenja na zahtjev do tog da mene nema cijelu noć
    Imam noćne more od povratka na posao, premda ga obožavam, miš mi je važniji.
    Nema šanse da radim samo danju jer su mi kolegice trudne ili na porodiljnom, a ostatak su starije žene koje su već na rubu izdržljivosti jer smo sve trudne ili rodile.
    Kada početi raditi prilagodbu i kako?
    Vjerujem da ti je muka od same pomisli na dulje razdoblje odvojenosti svakoga dana, ali kad jednom kreneš, vidjet ćeš da će sve sjesti na svoje mjesto. Nekako te vrtlog svakodnevice uvuče da toga nisi niti svjesna, pa niti ne stigneš očajavati, već se prilagodiš situaciji.

Imaš još više od mjesec dana za pripremanje, što je OK period.
    Budući da se učestalost noćnog buđenja mijenja kod djece, velike su šanse da oko godine dana beba spontano prorijedi broj noćnih podoja.
    U međuvremenu možeš pokušati uključiti supruga u noćno hendlanje, npr. da proba malenog umiriti na rukama, da proba zaspati bez dojenja, za početak jednom tijekom noći, ako uspije, nakon par dana dva puta... Možeš izdojiti malo mlijeka, pa neka suprug da didaktičkim kljunićem, tek toliko da povuče par puta, ako maleni ne može zaspati bez par gutljaja mlijeka (iako mislim da nije stvar u mlijeku, već u dojenju radi blizine, topline, maženja, a to mu i tata može pružiti, iako na drugi način, zato i treba prijelazno razdoblje da mišić to prihvati). Vjerujem da ćeš postupnim, polaganim prorjeđivanjem noćnih podoja, do tvog povratka na posao uspjeti stvoriti pogodan teren za noćnu odvojenost.

Hoćeš li preko dana imati kakvu pomoć, s obzirom da ćeš cijelu noć raditi, a beba će te trebati i danju?

Javi kako vam ide.
    Sretno

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nadam se da će u jaslice, ako uspije prilagodba, a meni više odgovara da sam po noći na poslu.
    Kada dođem s posla čemo sikiti i u jaslice, a ja se naspavam do 12 i odem op njega.
    Radim 5-6noćnih, 5-6dnevnih i ostalo sam doma. Nekako mi je bolje nego svaki dan.
    Znam za zakon, ali sve su mi kolegice trudne ili prestare i izmorene,
    pa nema smisla da ja radim od7-15, a trudnice po noći.
    Podoji su nam sad na 2-3puta, a sinoć se probudio, okrenuo okice prema mm i opet zaspao.
    Pošto krećem s poslom za dva mj, neka se još mazi na siki po noći, a mm uključujem idući mj.

Hvala vam svima na lijepim riječima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo bili odvojeni i po više od 24 h dok sam radila i nikakvih problema nije bilo sa sisanjem nakon mog povratka, niti sa uspavljivanjem dok mene nije bilo. Jednostavno je znao razliku kad sam prisutna, a kada ne. Tati i baki bi zaspao bez problema uz slikovnicu i malo maženja. Slično i tijekom noći.
    Moj se budio puno, puno češće, povremeno i do 25x/noć. Tako da vjerujem da ni kod vas neće biti većih problema.
    Veći sam problem imala ja sa viškom mlijeka u tom periodu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •