mi smo danas bili 2 sata vani![]()
čak smo na suncu popili kavu ja i mm, a micek je pajkio ko top :D
i opće mi ne fali pravi hladni snježni božić!
mi smo danas bili 2 sata vani![]()
čak smo na suncu popili kavu ja i mm, a micek je pajkio ko top :D
i opće mi ne fali pravi hladni snježni božić!
A što kad se beba oporavlja od viroze,dal slobodno ide bar na 5 min na zrak? Zaboravila sam pitati pedicu. Žao mi ga što smo par dana već zatvoreni u kući,nisam se usudila ići van jer je imao temperaturu.
Mi da. Pazim da je minus negdje do -5. Bitnije je da ne puše, a u šetnju idem i radi sebe jer se odmah bolje osjećam.
Ja bih rekla da je minus i sve to loše vrijeme stvar navike. Nama se to čini strašno i opasno za dijete, a što bismo onda radili u Bjelorusiji, Švedskoj i drugim sjevernijim zemljama? Recimo da se morate preseliti tamo ili roditi tamo.. ne vjerujem da ne bi izlazili do proljeća van![]()
Otkad sam prekjučer skoro pala na poledici s D. u MeiTai, više ne šećemo po ovako niskim temeraturama. Za kolica mi je prehladno.![]()
inaće idemo van ali eto već dva dana nismo meni je nekako brrrr ali frajer je uvijek super zatoljen i to u kolicima
obično šećemo od pola sata pa do 2 sata ovisi koliko ja mogu izdržati a on je u boiću dugih rukava , štramlicama termo hlačicama, vestici s kapuljačom ( neki puta urla kad mu stavim kapicu) debele čarapice i naravno sve to u skafander s kapuljačom
jadan ne može rukice pomaknutia toliko mu bude vruće da ga kopčam u vanjskom hodniku
neki put mu stavim dudu ali ako neće onda prebacim pelenicu
a leži na svojoj velikoj dekici i pokriven je još s njom i serada od kolica
svaki put ga izvućem i topli je kao da nije ni bio vani![]()
![]()
u nosiljku ga ne stavljam jer mi je pretežak a to ću ipak prepustiti MM da uživa![]()
nedavno sam pala na snijegu i povukla starijeg sina kojeg sam držala za ruku, pa smo pali obadvoje pred pekarom. to mi je nekako otvorilo oči i ne nosim elu u marami dok je snijeg ili led na cesti. ušuškam ju u kolica i ona fino spava nekih pola sata a onda idemo doma jer zna biti ljuta "zagipsana" u skafanderu.
ja se šećem s B. svaki dan.
utoplim ga u skafander, pa na njega stavim dekicu, fino u košaru s kupolicom i na šetnju.
spava snom pravednika, šećemo se po sat, dva, zavisi od moje kondicije.
mi smo svaki dan vani. kolica ili jedna od nosiljki. još nam se ništa gadnog nije dogodilo. anika spava a ja uživam.
Mi smo vani bez obzira na temp... ona mi je ionako u marami tako da je zaštičena od hladnoće i vjetra.
Mi idemo van u pravilu svaki dan. Spriječava nas samo kiša i izuzetno niske temperature jer se ni meni ne hoda po vani na -5 i manje. Čim izađemo van malena odmah zaspi i uživa.
Da, definitivno da!Moj je mališa 3 mjeseca i šetamo skoro svaki dan od 3. tjedna. Osim kad pada kiša. Čak i onda kad je bilo hladno (tamo negdje prije Božića) išli smo van. Mislim da je zdravija ta "suha" hladnoća (mislim-bez magle i kiše) nego one lude proljetne temperature usred zime.
Dobro se ubundamo - štramplice, trenirka, skafander,kapica..... pa još dekica kojom je pokriven i namještena nekoliko cm ispred nosića tako da zrak koji udiše "prolazi" kroz nju, pa još onaj krov od kolica...kad se radoznalci naluknu u kolica valjda pomisle da sam skrenula pa vozim kolica puna dekica, bebe nigdje
Kako god bilo, šetnja obavezna, što friškije to moj mališa bolje spava![]()
prvi izlazak van smo obavili već sa tjedan dana na balkonu, u baby sjedalici, zabundani, weledina kremica na ličeko za hladno vrijeme i 20 min. bilo je - 3.
prvu šetnju smo imali sa 2 tjedna u marami po naselju 30 min. i nakon toga svaki dan malo u marami, bili već i u shopingu jedno sat vremena, a jučer prvi puta i u kolicima sat vremena po naselju, temp. - 6. nismo još puna 3 tjedna.
obukli smo si ovak: tanki bodić sa dugim rukavima bez nogavica, gore majčica sa dugim rukavima, dole čarapice i preko svega toga frotirasti bodić (strampler) sa nogavicama, ali bez rukava. tanka pamučna kapica i preko svega toga debela jaknica sa kapuljačom. zatim zamotana u dekicu i u kolica. bila je topla čitavo vrijeme čak i po ličeku, a nije se niti znojila (na vratiću se to provjeri ako je bebi prevruće vratić se znoji), dakle optimalno.
u marami smo otprilike na minus temp. isto tak slično obučeni, samo bez dekice zamotani u marami. nisam je dodatno još zamotavala i u moju jaknu iako je bio minus jer bi se počela znojiti.
i eto sve pet![]()
Posljednje uređivanje od moia : 10.02.2010. at 14:43
s ovim se slažem, može biti opasno kada je poledica i previše snijega. po takvom vremenu s maramom se niti ja ne bih usudila sama. sa dragim je ipak drugačije, drži me za ruku i budno zvjerka gdje ima leda ili potencijalne opasnosti jer ruku na srce protiv poledice i debelog snijega od padanja nitko nije imun, a sa bebom u marami preriskantno.
Posljednje uređivanje od moia : 10.02.2010. at 14:48
A danas? Ja sam u ZGu i os uvijek razmisljam da odemo van barem na 10ak min. Mali ima 1 godinu, mislila sam ga nositi bez kolica.
i ja sam u zg
bili smo danas vani sat vremena a ciconja ima 4 mj.
bio je u kolicima prekriven prozirnom ceradom od kolica snjeg je jako padao i bilo nam je super
nakon 10 min. vožnje je zaspao
kolica sam gurala kroz snjeg i tako sam ja jačala ruke![]()
Posljednje uređivanje od dorica : 10.02.2010. at 20:35
evo u zgbu snijeg jos uvijek pada, al mi uredno svaki dan idemo van. nosimo se u slingu, a da nisam jedina luda u kvartu, dokazala mi je jedna mama koju sam srela kod antunovica s bebacem u MT. ipak je s kolicima nemoguce po tom snijegu (ili su moji kotaci totalno losi, mozda da imam one s amortizerima bi bilo lakse).
Kada je bilo jako hladno onda nismo isli van... a inace oboje obozavaju biti vani i mali mi najvise i najbolje spava vani kada je hladno...
ja mislim da sam vec napisala, idemo van i po mecavi i po -20. sad se gospodica vise nece nositi u slingu (osim ako joj se ne spava), pa nju stavim na vrat, malog za ruku i hopa. tako idemo svugdje, a u ruksaku spreman sling. puna ratna sprema![]()
kad ju stavim u sling skinem joj jaknu da se ne prekuha jer se ja grijem od hodanja i nosenja.
I mi isto idemo van čak i kad vani pada snijeg, ako ništa drugo barem oko zgradeTako neki dan kad je jako padalo, a ona plakala od ranog jutra zbog zubića, fino sam ju spakirala u Bjornicu (nažalost više voli bjornicu nego sling, a u slingu mi ju je ipak lakše nositi...) i otišle smo do apoteke u susjednim zgradama po homeopatiju za zubiće, a usput smo stale i u kvartovski dućan po kruh i sitnice. Nakon šetnjice je bila smirenija, a nekih 2 sata nakon homeopatskih kuglica je lakše zaspala i spavala sat i pol u komadu
Ako slučajno ne idemo van, cijeli dan je nezadovoljna i cendra, a čim ju spakiram u kaputić i krenemo niz stubište presretna je i brblja "Aaaaa" da ju svi stanari čuju![]()
nia-malo ot, koja homeopatija za zubice, moze i na pp ili sms. thnx