Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Pašteta od tunjevine - molim recept

  1. #1

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno Pašteta od tunjevine - molim recept

    Kao što naslov kaže, tražim jedan fiiini receptić za paštetu od tunjevine.
    Ideje na vidjelo!

  2. #2
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Neki dan sam je radila po ovom receptu:
    •250 g tune iz konzerve
    •100 g maslaca
    •100 g majoneze
    •3 kisela krastavca
    •4 slane srdele ili fileta inćuna
    •sol i papar
    Tunu izvadimo iz konzerve, ocijedimo, te zajedno s maslacem i majonezom izradimo u multipraktiku.
    Zatim dodamo krastavce, slane inćune i sve zajedno još jednom izradimo dok smjesa ne postane jednolična.
    Dodamo sol, papar i sve zajedno još jednom izradimo.

  3. #3
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    tuna, kuhano jaje, majoneza, malo luka, krastavci, sol-sve izmiksaš i mažeš na topli toast, mljac
    http://www.coolinarika.com/recept/pasteta-od-tunjevine
    http://www.coolinarika.com/recept/718807
    http://mojakuhinja.blog.hr/2008/07/1...a-od-tune.html
    http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=368
    ima toga još varijacije na temu. zaguglaj pašteta od tunjevine ili tune

  4. #4
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    ja to odoka:

    na jednu konzervu tune (a obicno pravim sa dvije ili 3) ide otprilike jedno kuhano jaje, 2-3 krastavca, pola vrecice majoneze, senfa zlicu, nekakvog sirnog namaza zlicu (sirko, zdenka sir, moze i kiselo vrhnje), i jos ubacim ako imam kapara, incuna.... ma ne mozes falit

  5. #5
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    luk sam zaboravila!! nikako bez njega!! stavi po ukusu, ja stavim recimo 2 reznja na jednu konzervu. ja ne stavljam ni sol ni papar.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    SZ Hrvatska
    Postovi
    1,942

    Početno

    mmm, cure mi sline, sve zvuči tako fino...

  7. #7
    mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    919

    Početno

    evo naš najdraži recept, provjereno na ukućanima i gostima

    Mikserom izmješati:
    - ocijeđenu tunu iz konzerve
    - dva trokuta sira (Zdenka, Picok ....)
    - vrećicu majoneze
    - 6 dag margarina
    - sol i papar
    - malo mljevene paprike

  8. #8
    summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    St
    Postovi
    4,600

    Početno

    Citiraj oriel prvotno napisa
    Neki dan sam je radila po ovom receptu:
    •250 g tune iz konzerve
    •100 g maslaca
    •100 g majoneze
    •3 kisela krastavca
    •4 slane srdele ili fileta inćuna
    •sol i papar
    Tunu izvadimo iz konzerve, ocijedimo, te zajedno s maslacem i majonezom izradimo u multipraktiku.
    Zatim dodamo krastavce, slane inćune i sve zajedno još jednom izradimo dok smjesa ne postane jednolična.
    Dodamo sol, papar i sve zajedno još jednom izradimo.
    ja radim ovako s tim da nekad ubacim i malo parmezana
    slane srdele joj daju posebnu aromu, meni puno draze i malo pikantnije nego verzije sa mlijecnim namazima i jajima

  9. #9
    MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    581

    Početno

    A kaj bi se moglo staviti umjesto majoneze?

  10. #10
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    tunjevina + sir dimsi , sve u blender, jaaako fino

  11. #11

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    156

    Početno

    evo još jedan recept, jako fini i jednostavan
    staviti u mikser:
    - 1 tunu
    - 1 sardinu ( običnu u ulju )
    iscijediti ulje iz konzervi
    - 2-3 češnja češnjaka
    - 4 zdenka sira - sirići trokuti za mazanje ( normalna plava )
    - pol male žličice senfa
    - peršin
    - maslinova ulja prema potrebi, želji - tko koliko voli

    sve to dobro izmiksati i to je to
    dobar tek

  12. #12
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    ako hoćeš zdraviju varijantu, da ne velim da je i po Montignacu - tuna i svježi sir. that`s it
    Posljednje uređivanje od ivy : 29.01.2010. at 12:33

  13. #13

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    19

    Početno

    Citiraj oriel prvotno napisa Vidi poruku
    Neki dan sam je radila po ovom receptu:
    •250 g tune iz konzerve *
    •100 g maslaca *
    •100 g majoneze *
    •3 kisela krastavca *
    •4 slane srdele ili fileta inćuna *
    •sol i papar
    Tunu izvadimo iz konzerve, ocijedimo, te zajedno s maslacem i majonezom izradimo u multipraktiku.
    Zatim dodamo krastavce, slane inćune i sve zajedno još jednom izradimo dok smjesa ne postane jednolična.
    Dodamo sol, papar i sve zajedno još jednom izradimo.
    ovo dobro zvuči,koliko dođe paštete od ove količine?

  14. #14
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    grad gdje spavaju anđeli
    Postovi
    237

    Početno

    Oko tri četvrtine staklenke od zimnice, mislim da je to 700gramska.

  15. #15
    MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    581

    Početno

    Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    ako hoćeš zdraviju varijantu, da ne velim da je i po Montignacu - tuna i svježi sir. that`s it
    Da, mogla bi umjesto majoneze staviti sir ili vrhnje

  16. #16
    LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    215

    Početno

    Ja isto radim odoka ... U mikser staviti tunu, jednu ili dvije ociscene slane srdele (po ukusu, sto vise srdela to je pasteta jaca), kapare (isto po ukusu jer su specificnog okusa koji ne vole bas svi), majonezu, Zdenka sir, malo maslaca (eventualno), par krastavaca, narezani suseni paradajz u ulju - par komada.
    Majonezu napravim sama i to neku light verziju - na jedan zumanjak 5 zlica ulja + malo soli, limunov sok, zlicica senfa + malo vrhnja

    Nedavno sam radila tuna-majonezu, sve ovo isto, ali bez sira i maslaca i MM je otkacio, kaze da bi to bio super umak za neku hladnu salatu ...

  17. #17
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    tunjevima i malo vrhnja(ili majoneze) u blender i to je to

    meni je najbolja ovako jer se najviše osjeti tunjevina

  18. #18
    LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    215

    Početno

    Puntice, moze i tako I ja volim okus tune

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •