Znaći, gleda se bruto, a ne dohodak. Ako je tako, onda
me, budući da mi je bruto 11.230,00 kn ,ne može prijaviti za uzdržavanog člana. Ajoj, jel sigurno tako? Danas mi je jedna knjigovođa rekla da misli da se radi o dohotku (neto+porez,prirez)
Znaći, gleda se bruto, a ne dohodak. Ako je tako, onda
me, budući da mi je bruto 11.230,00 kn ,ne može prijaviti za uzdržavanog člana. Ajoj, jel sigurno tako? Danas mi je jedna knjigovođa rekla da misli da se radi o dohotku (neto+porez,prirez)
Posljednje uređivanje od sandrolina : 02.02.2010. at 14:35
Ima li itko da zna ovo...hitno mi je.
Imam jedno pitanjce..naime MM je dobio IP od firme i u njemu je vidljivo da za 4 mj nisu uplačeni ni doprinosi ni plača . E sad u 12 mj oni uplačuju te zaostatke i naveden je osobni odbitak od 3600,00 ...e sad da li je to o.k znam da se prije nije mogao koristit dupli odbitak nego samo jedan bez obzira koliko plača isplatili taj mjesec. Zna li itko išta o ovom
Da li netko zna gdje se na obrascu upisuje uplaćeno za treći mirovinski stup, a gdje uplate za životno osiguranje? Hvala unaprijed!
Molim odgovore na nekoliko pitanja:
1.radila sam do 31/03/2009, od 01/04/2009 san na komplikacije pa kasnije porodiljni do kraja godine. Iskoristim poreznu olakšicu svaki mjesec, do kraja godine?
2.djete se rodilo 01/08/2009 i od onda je upisan na moj IP obrazac. Da li na poreznoj prijavi od 01/08/2009 upisujem 1,5 kao faktor (tj. 2700,00 kn)?
hvala
1. PO ovome si radila 3 mjeseca, a četiri dobiva lovu+ eventualno božićnicu, pišeš cijelu godinu olakšicu 1800 kn.
2. od 8 mjeseca imaš pravo i na djete, ali si prvo izračunaj koliko ti ispada ako je dijete od 8-12 mjeseca na tebi, ako ti je slučajno previše olakšica u odnosu na porez i prirez koji si platila, koji mjesec možeš prenesti i na muža , tak da što više iskoristiš olakšice.
Vidi da li u svojoj hrpi imaš još kakvih računa u svezi zdrastveno ( UZV, pregledi, zubari , lijekovi, dopunsko) jer i to nosi svoje, te ako si recimo provjeravala bojler i za to imaš račun. Te stvari stavi svakako prije djeteta, jer se tu zna dosta nabrati ( olakšica na to ne smije biti veća od 12000 kn).
Tak da vjerujem da ćešmoći dosta prebaciti svojih mjeseca na njega, u tom slučaju trebaš skopirati rodni list od maloga i priložiti u njegovu prijavu, te pisati u onu donju križaljku na prvoj strani koliko je mjeseca djete " njegovo".
Naravno i u svoju pišeš koliko je mjeseci "tvoje".
E vidiš primjetila sam zbunjujući nekaj kod tebe u potpisu je da je rođen 29.7 , a ti kažeš da je 1.8.
ako je 29.7 imaš pravo i na cijeli 7 mjesec olakšica po sinu.
Pozdrav,
nisam našla na ovom forumu baš isti slučaj poput mog, pa ako mi netko može odgovoriti. Naime, cijelu sam proteklu godinu bila ili na održavanju trudnoće ili na porodiljnom (beba se rodila 16.07.) i nemam na IP kartici ništa uplaćeno od poslodavca, nego naravno samo od HZZOa neoporeziva naknada, ali sam zato uplaćivala uredno sredstva na svoj dobrovoljni mirovinski fond. U poreznoj su mi upravi rekli da to nema veze i da mi se od toga ništa neće vratiti jer nema porezne osnovice, odnosno osobni odbitak je nula. Zanima me jel to točno i da li sam to dobro shvatila. Hvala
Vidjela sam da je Juroslav rekao da nema smisla podnositi jer nema uplaćenog poreza. Je li to vrijedi i ako je dotična osoba zaposlena u dvije škole i inače mora podnositi poreznu prijavu? Prošle godine to nije znala pa su joj poslali opomenu pred kaznu od 5-15 000 kn ukoliko je ne podnese u roku od 8 dana. Dakle cijelu prošlu godinu je bila na bolovanju ili na porodiljnom.
ako nije radila cijelu godinu i nije uplatila ništa poreza onda ne mora niš ispunjavat. mislim, šta da ispuni kad nema šta? (nije dobila ip obrasce, pretpostavljam, ako nije radila)
mm prošle godine (2008) radio u 2 škole, treba je dobiti povrat poreza nekih 70ak kuna ali još nije niš dobio. ne kužim...
a ove godine je radio u školepovrat će valjda dobiti za 3 godine