Pokazuje rezultate 1 do 50 od 497

Tema: Kada ste počeli s dohranom?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

prije 5 godina čekala sam skoro 6 mjeseci da počnem s dohranom prve bebe. njegovi vršnjaci su već jeli, a naša pedijatrica je smatrala da mogu početi između 4.mj i 6.mjeseci prema svojoj odluci. tad me jedna od mama koje su ranije počele s dohranom pitala gdje samja to pročitala i molila da joj posudim knjigu. moram priznati da ni danas (očito da za drugo dijete nisam nabavljala nikakvu novu literaturu) nemam ništa gdje bi to jasno pisalo; u literaturi se svagdje navodi 4-6mjeseci. molim vas ako imate knjigu i autora, voljela bi pročitati više o opasnostima prerane dohrane(može i stučno, ne mora biti "priručnik za roditelje").

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    prije 5 godina čekala sam skoro 6 mjeseci da počnem s dohranom prve bebe. njegovi vršnjaci su već jeli, a naša pedijatrica je smatrala da mogu početi između 4.mj i 6.mjeseci prema svojoj odluci. tad me jedna od mama koje su ranije počele s dohranom pitala gdje samja to pročitala i molila da joj posudim knjigu. moram priznati da ni danas (očito da za drugo dijete nisam nabavljala nikakvu novu literaturu) nemam ništa gdje bi to jasno pisalo; u literaturi se svagdje navodi 4-6mjeseci. molim vas ako imate knjigu i autora, voljela bi pročitati više o opasnostima prerane dohrane(može i stučno, ne mora biti "priručnik za roditelje").
    imam ja mali prospekt koji sam dobila od patronažne ses. s koliko mj. se što daje i počinje se od 6 mj.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ne mislim mu ništa davati barem do 6 mj, baš mi je lijepo ovako kad siki.... i dok god ne vidim da je spreman za više papat će moje mlijeko. (čak i pedijatrica tako misli, vau!)
    babica mi je na prvom podoju rekla da je dojenje hranjenje s ljubavlju (ako se može, naravno, hoću reći time me još više motivirala)

lelica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prvi put sa 6mj, iako sada mislim da nije bio potpuno spreman, tako da drugi put mislim čekati i više.

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i nas je pedijatrica savjetovala da sa 4mj uvedemo dohranu, prvo voćne sokove iza svakog obroka, pa onda nakon par dana kašice. al ništa od toga

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo danas bili kod pedijatra, imamo 4mj i savjetovala nam je da s 5mj krenemo sa sokom od mrkve, jabuke i kruške te kašicama, mi nismo mislili davati ništa do 6mj jer isto smatram da nije potrebno i da djetetov organizam nije spreman, tako da ćemo ignorirat pedijatričin savjet, ni inače mi se nije sviđalo što mi je svaki puta rekla da mi dijete zasad dobro napreduje na isključivom dojenju, ali da ćemo slijedeći put vidjet da li ćemo uvest adaptirano mlijeko, ne znem ćemo takve obeshrabrujuće izjave za dojenje, kad je beba svaki puta dobila i na težini i visini baš koliko je trebala prema svojoj liniji
    zanima me kako ste počele sa 6mj, ja planiram svaki tjedan jedna namirnica, npr. prvi tjedan kad krenemo samo sok od jabuke, da li je to u redu, koliko puta taj prvi tjedan, jedan, dva dana?
    voljela bih čuti koji savjet o tom početku
    neki danas su me isto pitali da li ćemo joj to davat na flašicu ili? kakvu flašicu? pošto dojimo, ja sam joj mislila sve to davat na žličicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •