Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Cviljenje, cmizdrenje i cmindranje

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Cviljenje, cmizdrenje i cmindranje

Ema će za nekoliko dana navršiti 4 godine. Naš je problem u tome što ona u zadnjih 6 mjeseci cvili i cmidra u svim mogućim i nemogućim situacijama. Kada nešto ne može cvili, kada nešto želi a mi joj to ne dozvolimo cvili, kada ju pošpotamo zbog nećega cvili. Dakle cvili za sve. Probali smo s njom o tome razgovarati, probali smo ignorirati, probali smo sa "positive reinforcement" kada odabere pristojan i odgovarajući način ponašanja u situaciji. No međutim sve to funkcionira par dana i onda sve ispočetka. Imam osječaj da joj je ovaj oblik ponašanja postao navika jer ponekad zacvili prije nego uopće ja završim što sam htjela reći.

Ja sam već pomalo na rubu živaca. Lovim se da sve češće dreknem na nju i onda se osječam krivom i tako se vrtimo u krug. Terrible Twos nismo ni primjetila pa nam se vjerojatno sada ovo vraća na naplatu. Ako imate kakvih ideja, please podijelite.

Inače nikada nisam svoje cure udarila niti pomislila na to ali ovo cviljenje mi toliko ide na živce da sam joj neki dan rekla da ode u sobu jer sam toliko bila ljuta i isfustrirana da mi je pomisao da jupo guzi ušla u glavu. Naravno da sam se suzdržala i ohladila nakon par minuta ali ne volim taj osječaj ljutnje koju sam počela osječati. Pomagajte.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ignorirala koliko god mogu ili, ako je takvim tonom trazila nesto od mene, govorila da ne razumijem sto mi zeli reci.
    Danas, kad ima gotovo 9 godina i dogodi joj se cviljenje i zapomaganje, samo joj ponovim tu istu poruku, da je ne razumijem dok mi smireno ne kaze. I to nam pali.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje dijete je počelo cviliti/cendrati. Ja sam mu rekla:
    1.) da ga ništa ne razumijem dok cvili/cendra
    2.) da je meni to jako smiješno kad cvili/cenda jer onda govori smiješne riječi.
    On je još nekoliko puta cvilio, ja sam onda prasnula u smijeh, a ubrzo i on isto.
    Tako smo se "riješili" cviljenja jer mu nije zanimljivu kad me to ne nervira, nego nasmijava.
    Nadam se da ne bude skužio da me to ustvari nervira.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ignorirala koliko god mogu ili, ako je takvim tonom trazila nesto od mene, govorila da ne razumijem sto mi zeli reci.
    Danas, kad ima gotovo 9 godina i dogodi joj se cviljenje i zapomaganje, samo joj ponovim tu istu poruku, da je ne razumijem dok mi smireno ne kaze. I to nam pali.
    kod nas ovo (još uvijek) ne pali, a izkluđuje me toliko da i meni pada na pamet "po guzi". isto cendra na sve i svašta.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je utješno da su svi kad-tad u toj fazi. i da nije do mene i mog odgoja nego su klinci jednostavno takvi...
    a lijeka još nismo našli.
    zapravo, najbolji lijek mi je da se sakrijem i zatvorim u radnu sobu koja je dovoljno udaljena od svih ostalih prostorija da djecu ni ne čujem ni ne vidim, te odmorim malo uši i misli.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Uhvati i nas cvilidreta faza.
    Reagiram kako kad...kako sam raspoložena. Nema razgovora dok se ne smiri i lijepo objasni što želi...pitanje je samo na koji način će se smiriti. Nekad se skulira i skontrolira koliko može da izgovori a nekad ne pa ja uhvatim s njom očajavati i žaliti što opet završi ili smijehom ili još žešćim cviljenjem jer "nemoj ti, sad ja plačem"...uglavnom zaključak uslijedi da je to ružan način na koji se razgovara i time ne dobiva ništa. Samo na lijep način možemo dobiti ono što želimo pa nek izvoli drugi put razmisliti prije nego počne cviliti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moj sin od 5 godina je takav. Mene to I-Z-L-U-Đ-U-J-E!!!

Ako ne može dobiti jesti kaj si je zamislio, kad mu kažem da je dosta kompjutera, kad mu kažem da mora ići spavati, da ide oprati zube...Pa onda kada nešto ne može. On umjesto da pita krene cviliti.
    A oduvijek smo ga jednako odgajali i jednako mu ili jesmo ili nismo dozvoljavali.
    Baš sam mu nedavno rekla, tj. pitala ga da kaj stvarno misli da će cendranjem nešto dobiti. I da kaj ne kuži da me time samo ljuti.
    On mi je odgovorio da da, da misli da će time nešto dobiti. A nije još nikada, pa mi nije jasno od kud mu to!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo iz faze cendranja prešli u fazu "svjesnog" cendranja, kad glumi da cendra i sam sebi se smije
    Ipak neki napredak po tom pitanju.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

vidim nisam jedina u brizi. Nisam prestroga, ali gluposti i što stvarno nesmije nedozovljavam i dok smo mi same doma, ja, ona i mlađa mogu ju kontrolirati i brzo se smiri i sve se lijepo dogovorimo. Ali čim je tu muž ili neka od baba ili bilo tko drugi ona je NEMOGUĆA, ja uopće nemogu doć do nje, a kamoli joj nešto objasniti.
    Nemogu to razumjeti. Već sam mislila da idem kod psihologa.
    Onda ima faze po noći, ne svaku noć, al svaku treću, da se probudi i cvili i baca se. Sad je li sanja, jel ju nešto boli?????

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    meni je utješno da su svi kad-tad u toj fazi. i da nije do mene i mog odgoja nego su klinci jednostavno takvi...
    a lijeka još nismo našli.
    zapravo, najbolji lijek mi je da se sakrijem i zatvorim u radnu sobu koja je dovoljno udaljena od svih ostalih prostorija da djecu ni ne čujem ni ne vidim, te odmorim malo uši i misli.
    Slažem se.
    Moj je oduvijek takav. Jedino što tada pomaže je ventilana.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

baš me tješi ovo što pišete, već sam se zabrinula da sam negdje gadno fulala u odgoju
    i to što cvile bi nekako izdržala da se mogu malo odmaknuti kad mi prekipi, ali ne, kud ja tud i onaj koji trenutno cvili, ili oba

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moj je nervozan pred bolest pa samo cvili, onda kad se konacno razboli bude dobre volje LOL

kod nas pali to da mu ja kazem da neka lijepo kaze, onda ce dobiti (ako mu zelim dati, ako ne, onda kazem da cemo razgovarati kad mi lijepo kaze). ako ne poslusa, nastavim raditi ono sto sam i prije radila. pa se onda skulira.

ili kad pocne sa zahtjevima ovakvim, onakvim, pa bi ovak, pa bi onak, (recimo, jeo bi, al ne bi ovo, nego ono, pa ne bi u kuhinji, nego u sobi, ili obratno, pa bi ovaj tanjur, a ne onaj, itd..)samo prekinem sa: zelis jesti ili ne? ako hoces, jedi ovako. ako ne, ne moras.
    i to pali.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I naša curka ima 4 godine. I ona negoduje kad nije po njezinom s tom iznimkom da ona ne cvili nego URLA.Takva je bila od svog prvog dana. Nekad se pitam kakvo joj je to grlo koje se nikad ne potroši. U stanju je urlati i po sat vremena ako za nešto zapne. Nikad joj nismo davali što želi samo jer vrišti, ali ne odustaje. Mislim da je to njezin način da nam vrati za ono što nije dobila u danom trenutku jer zna da nas to gura na rub živčanog sloma. Pomaže mi kad uhvatim par smirenih dana i ponašam se kao da me to ne smeta - onda vrlo brzo prestane. Sreća u svemu je da je to donedavno radila po noći, a sad radi po danu pa smo koliko toliko naspavani Nedavno sam joj rekla da ja ne volim slušati kad se ona tako glasno dere i da ću biti u drugoj sobi te da slobodno dođe kad se malo stiša (nekad stvarno mislim da će mi uši eksplodirati). Frka me kako će s tim ići kad dođe beba ...

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

otkad imamo malu seku koja čim zakmeči muž ili ja je dignemo/mazimo/sl. filip zna zakmečati podjednako i prilično je zbunjen da s njim ne postupimo isto. tako da ga to prolazi. inače on zna biti cendrav pred bolest ili kad je jako umoran, tako da kad je plačljiv, odmah vadim toplomjer.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Uf, ajde nisam jedina. Jedino imam jedno sramotno priznanje: LUPILA SAM GA PO GUZI jednom u takvoj cmizdridentnoj situaciji. (Sve znam, ne trebate kritizirati, to je bio moj neslavni moment izvan kontrole!) Proizvelo je zanimljivu reakciju: iznenađeno me pogledao i uvrijeđeno je bacio igračke i kroz cendranje otišao (SAM) do kupaonice na kupanje. Da, slažem se da je inače poticanje da razgovjetno i smireno kaže što želi dobar put.

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

prvo sam mu govorila da ga nista ne razumijem, a kad ne bi upalilo, pocela sam i ja cvilidretarskim glasom mu govoriti da ga ne razumijem. prvi put kad sam to napravila, dah mu se na moment zaustavio kak je iznenaden bio Od onda mu samo kazem da ga ne razumijem i prestane da ne bi cvilila i ja zajedno s njim

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Već sam ludaaaaaa, moja ne odustaje od blago rečeno cviljenja, koje bi prije nazvala deračina i vrištanje...Ništa ne pali, ni slanje na hlađenje u drugu sobu, ni lijepo, ni cici-mici, ni oštro, ni ljuto, ni podignutim tonom, ni tiho i molećivo, joooooj.... ni pregovaranje, ni mito i korupcija...... NIŠTA..... pa sam joj jednom rekla da sutra neće na ritmiku ako odmah ne prestane (a derala se 40tak minuta, bez namjere da stane) pa mi je odgovorila da ju baš briga za ritmiku, mogu ju i ispisati, i sa folklora ju mogu ispisati ako želim.... Pa sam joj rekla da ću ju ispisati iz vrtića..... EEEEE; TU sam pogodila!!! NEEEEE, nemoj, onda će teta X saznati da se ja doma derem bez razloga i tebi i tati trgam živce!!! .... I to je to.... znam da je grozno, ali kad postane neizdrživo, samo najavim sastanak sa tetom X, da malo popričamo što ima novo doma... btw. teta je tak opasna.. kad dođem u vrtić, jedva da me pogleda i odzdravi, a ako mi ima kaj za reći, kaže maloj da mi prenese... grrrr!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mio-mao prvotno napisa Vidi poruku
    pa sam joj jednom rekla da sutra neće na ritmiku ako odmah ne prestane (a derala se 40tak minuta, bez namjere da stane) pa mi je odgovorila da ju baš briga za ritmiku, mogu ju i ispisati, i sa folklora ju mogu ispisati ako želim.... Pa sam joj rekla da ću ju ispisati iz vrtića..... EEEEE; TU sam pogodila!!! NEEEEE, nemoj, onda će teta X saznati da se ja doma derem bez razloga i tebi i tati trgam živce!!! .... I to je to.... znam da je grozno, ali kad postane neizdrživo, samo najavim sastanak sa tetom X, da malo popričamo što ima novo doma... btw. teta je tak opasna.. kad dođem u vrtić, jedva da me pogleda i odzdravi, a ako mi ima kaj za reći, kaže maloj da mi prenese... grrrr!!
    Nemoj govoriti stvari koje nećeš ispuniti, uvaljuješ se i šalješ krivu informaciju. Što to znači, da i ti govoriš u ljutnji ono što ne slijedi?I kakva je to teta X s kojom plašiš dijete? Nadam se da si se samo pregrubo izrazila.
    Sorry, ali malo sam zastala kod ovog tvog posta.
    Inače, kužim problematiku. Mi smo je prošli tijekom ljeta kad su me svi gledali tipa što ova žena radi djetetu?! Ela se derala nasred dvorišta gdje kraj kojeg prolazi hrpa turista jer je htjela gledati crtić, a ja sam joj dopustila samo dva komada. I morala sam izdržati jer mi imamo dogovor ''deal je deal'' i ona se toga u principu drži. Imali smo fazu 'sobe za razmišljanje'' koja bi u početku upalila za sekundu, pa sve slabije do njenog prkosa kad se lijepo zaigrala u sobi i nije ni htjela izaći kako bi pokazala da je ona u pravu, a ne ja ...pa smo odustali od te mjere. Soba je ionako bila samo zbog grubosti koje je nekad znala pokazati - tipa ugrizla je muža, ili me je lupila - da joj pokažem kako je to nedopustivo i da se ne želim družiti s nekim tko je grub i tko me hoće povrijediti. Te su nam faze trajale po tjedan dana, najviše, kao neko isprobavanje granica... Mi imamo sistem da je podignemo i kažemo da razumijemo kako je to njoj važno i da ću je utješiti i onda je mazimo i objašnjavamo kako to ne može iz tog i tog razloga... ona se najprije otima ljuta, a onda se zbilja utješi na našem ramenu i nađemo neku alternativu. I tako nekako je i to cendranje prestalo, evo već dugo nije...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I da, Svizac, znam da si ti nabrijana pedagogijom kao i ja, ali ovog ''znam da ti je to jako važno, ali ne može, znam zlato, dođi da te tata utješi, '' se dosjetio moj muž koji više-manje čeka da ja nešto proučim pa mu ukratko-prepričam-sadržaj što me zbilja ljuti, ali ima čovjek smisla, pa probaj. Nama pali.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi cemo skoro u ovu dobnu skupinu ali vec ima cviljenja. Ja kazem da mi bas bas smeta, nekad napravim i patnicku facu i obicno isti cas prestane. Nadam se da ce uvijek tako : optimist:
    Posljednje uređivanje od Lucija Ellen : 23.03.2010. at 01:34

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku

kod nas pali to da mu ja kazem da neka lijepo kaze, onda ce dobiti (ako mu zelim dati, ako ne, onda kazem da cemo razgovarati kad mi lijepo kaze). ako ne poslusa, nastavim raditi ono sto sam i prije radila. pa se onda skulira.

ili kad pocne sa zahtjevima ovakvim, onakvim, pa bi ovak, pa bi onak, (recimo, jeo bi, al ne bi ovo, nego ono, pa ne bi u kuhinji, nego u sobi, ili obratno, pa bi ovaj tanjur, a ne onaj, itd..)samo prekinem sa: zelis jesti ili ne? ako hoces, jedi ovako. ako ne, ne moras.
    i to pali.
    ovo mogu potpisat...

i dodat da je ovaj treci uz svo cviljenje i cendranje uveo i lupanje nogama o pod - ne onako da zalupi (ko u pjesmi ) vec da nervozno otresa nogama... to pak ne mogu gledat... i uz to adekvatno glasanje... prestrasno...

nedavno sam uzela one antifone - one slusalice koje radnici okruzeni bukom nose na usima (mm ih koristi na poslu i ima doma jedne "rezervne" kojima se uglavnom igra bas ovaj treci, jelte...) i tako kuhala rucak... dosao me pitat zasto sam ih stavila na usi od tada ga samo pitam jel potrebno da skocim u garazu po slusalice ako cemo razgovarat ili cu moc to i bez njih...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Joj da - cviljenje. Moje racionalno ponašanje ne pali baš, samo nastavlja dok se meni ne digne kosa na glavi. MM drekne da ga ne može slušat i da ušuti i to pali. Nije baš pedagoški, ali F. bitno manje cvili MM-u nego meni. Ja još tražim pravi pristup, za sad kužim da objašnjavanje ne vodi nikud. Ponekad upali da ćemo razgovarati kad se smiri i počne normalno govoriti. Ponekad brojanje. A ponekad ništa.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ajme meni, kao da sam upravo ja pisala neke od postova.
    I moja će ubrzo imati 4 godine i cvili bez veze. Mislim da to traje već oko 6 mjeseci. Inače je jako pametna i napredna curica, ali kada je "uhvati" , nikakva objašnjenja ne pale, tj. ne prihvaća ih. Najgore je to što to samo meni radi, a kada je čuva netko drugi ili kada je u vrtiću-sve super. Ok kada se dere kući, ali najgore mi je kada smo vani pa počne deračinu pred drugima. Tada bi je najradije po guzici i odvukla doma. Eto, neki dan bili na nekom rođendanu. Prvo sve super a onda se naljutila zbog neke gluposti, pa je počela cendrati, pa urlati, pa sve nešto oko mene, pa se više nije htijela igrati s drugima, pa joj sve počelo smetati...Imam osjećaj da je pred drugima samo nešto opravdavam-pa umorna je, pa plače jer joj se spava, pa ovo, pa ono, ali neda mi se više. Kako vi postupate kada vam urlaju tako kada ste vani? Ne mogu je ignorirati, a kada joj idem nešto objašnjavati, ona još gore...

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod nas je to sad već ne znam koji puta faza koja traje. Prvi put je trajala 3 mjeseca i pretvorilo se u inat i uvijek sve suprotno od onog što bismo rekli. Dok sam ja bila puna razumijevanja, razgovarala, opraštala, on je ponavljao gradivo kad god je mogao. Onda sam promijenila ploču i prestalo je za tri dana! Sad znamo kako: kad počne, bilo gdje se nalazili, jednostavno se okrenem i odem. Onda se još malo dere jer sam otišla, a onda prestane i sasvim normalan dođe za mnom. Kad počnem razgovor o tome, obavezno mijenja temu što mi je izvrstan pokazatelj da je to samo ispitivanje mojih granica i mogućih obrazaca ponašanja.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

meni su pomogle tete u vrtiću, one kad netko počne vikati i cviliti stave ruke na uši i kažu ostaloj djeci da isto to naprave... sve to mi je otkrila starija kćer koja je to napravila kad se manja počela derati...
    probala sam i radi!!!!
    sretno!

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cure moje evo update situacije. Cviljenje se smanjila na samo ponekad tu i tamo. Što smo napravili. Evo malo od svega što ste same napisale i preporučile. Od govorenja da ju ne razumijem, do ignoriranja, do okretanja leđa i odlaženja u drugu sobu i onda čekanja itd.

Zvrk definitivno koristim i ovo što si ti navela, vrlo smirenim glasom joj kažem "Razumijem da se sada osječaš žalosno, razočarano, frustrirano (pokušavam što detaljnije dokučiti točno kako se ona u tom trenutku osječa) ali ne možeš ovo dobiti ili moraš sada ovo napraviti. Mama te jako voli i kada si spremna sa mnom razgovarati slobodno mi dođi."

Ne upali sve uvijek ali polako je naučila da joj to cviljenje ne donosi ništa.

Osim svega toga počela sam mijenjati sebe. Naime skužila sam da sam bila vrlo kratka sa živcima i da sam dosta često planula bez veze i derala se. Uvijek sam se ponosila što nikad nisam svoju dijecu udarila ali moje deranje je isto u jednom trenu postalo vrlo problematično i bolno za moju djecu. Potražila sam pomoć sa svojim problemom i frustracijama, dobila pomoć i sada uspjevam puno kvalitetnije se nositi sa svime što mi djeca "prirede" Primjetila sam da se obje a Ema pogotovo puno bolje i pristojnije ponašaju od kada sam ja promijenila svoj način i ponašanje i da se puno puno puno više smijemo jedni s drugima umjesto da se deremo i ljutimo.

Svima puno hvala na podršci, savjetima i primjerima. U trenutku kada se sve ovo odvijalo bilo mi je jako bitno znati da nisam sama i jedina pa vam još jednom od srca hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

[QUOTE=ljubičica;1585934]Ajme meni, kao da sam upravo ja pisala neke od postova.
    I moja će ubrzo imati 4 godine i cvili bez veze. Mislim da to traje već oko 6 mjeseci. Inače je jako pametna i napredna curica, ali kada je "uhvati" , nikakva objašnjenja ne pale, tj. ne prihvaća ih. Najgore je to što to samo meni radi, a kada je čuva netko drugi ili kada je u vrtiću-sve super.

potpisujem, jedino moja ima 3,5 godine, kad sam ja u blizini zna biti nemoguća a kad me nema je predivna (tako bar svi koji ju čuvanju bez mog prisustva kažu) nekad bi voljela postaviti skrivenu kameru negdje gdje je ona solo i snimiti pa da ju i ja takvu doživim..
    Posljednje uređivanje od h.kitty : 18.05.2010. at 14:08

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja će za koji dan 3 i isto je pokušala s tim cviljenjem dobiti ono što želi. Najbolj ejoj to prolazi s mojom mamom jer ova ne može čut nju da cvili i plače. Kod mene joj ne prolazi pa je prestala pokušavati. Uglavnom, što je veća publika to ona više izvodi predstavu. Onda se na kraju posvađamo mama i ja jer ja hoću da ju ignorira a ova bi ju tješila ili joj dala što hoće.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Moje dijete je počelo cviliti/cendrati. Ja sam mu rekla:
    1.) da ga ništa ne razumijem dok cvili/cendra
    2.) da je meni to jako smiješno kad cvili/cenda jer onda govori smiješne riječi.
    On je još nekoliko puta cvilio, ja sam onda prasnula u smijeh, a ubrzo i on isto.
    Tako smo se "riješili" cviljenja jer mu nije zanimljivu kad me to ne nervira, nego nasmijava.
    Nadam se da ne bude skužio da me to ustvari nervira.
    kod nas ista stavr..krene cvilit za glupost.....npr otvori mi sok...
    ja većinom napravim pod 1 i to upali..puno manje cvili al još se nekad dogodi..
    morat ću probat i ovo pod 2

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

joj znam... ko i uvijek, 'ljubazno i odlucno' informirati dijete da je takvo ponasanje pomalo iritirajuce i da se zna lijeop izraziti i da to tako i napravi. i tako to treba ponoviti par tisuca puta i savladati iritaciju isto toliko puta, ali bit ce ljudi i od njih..

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj svizac prvotno napisa Vidi poruku
    Osim svega toga počela sam mijenjati sebe. Naime skužila sam da sam bila vrlo kratka sa živcima i da sam dosta često planula bez veze i derala se. Uvijek sam se ponosila što nikad nisam svoju dijecu udarila ali moje deranje je isto u jednom trenu postalo vrlo problematično i bolno za moju djecu. Potražila sam pomoć sa svojim problemom i frustracijama, dobila pomoć i sada uspjevam puno kvalitetnije se nositi sa svime što mi djeca "prirede" Primjetila sam da se obje a Ema pogotovo puno bolje i pristojnije ponašaju od kada sam ja promijenila svoj način i ponašanje i da se puno puno puno više smijemo jedni s drugima umjesto da se deremo i ljutimo.
    X

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Malo ću podići ovu temu, jer se moram izjadati. Marko intenz

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Malo ću podići ovu temu, jer se moram izjadati. Marko intenzivno cendra već mjesecima. Ma koliko se ja trudila izbjeći situacije u kojima on cendra, on ih uspjeva isprovocirati. Na primjer, danas je otkrio komadić oguljene kože na prstu i tulio bar 5 minuta da mu to nikada neće proći. Više ne znam što da radim, isprobala sam sve navedene metode, ali kod nas nema učinka. Ne moram vam uopće govoriti o frustraciji koju to sve kod mene izaziva. Nakon jednog takvog ispada osjećam se jadno, tužno i nekompetentno u ulozi majke.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj svizac prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je potpuno točno. Samo ne uspijevam uvijek ostati smirena. A. cendra već mjesecima, jasno mu je da s tim ništa ne postiže, ali ne odustaje...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidiš a moju svako malo nekaj boli, i stalnomora lijepiti flastere posebi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    moj je nervozan pred bolest pa samo cvili, onda kad se konacno razboli bude dobre volje LOL

i to pali.
    ovo u potpunosti potpisujem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •