Pa ovako kako ti opisuješ je i na Srebrnjaku, gdje je Lea bila hospitalizirana, osim što nema roditeljskih kuća u bolnici pa te, znači, ne mogu zvati po noći, ali i to je razdvojenost od djeteta po noći.
Pa ovako kako ti opisuješ je i na Srebrnjaku, gdje je Lea bila hospitalizirana, osim što nema roditeljskih kuća u bolnici pa te, znači, ne mogu zvati po noći, ali i to je razdvojenost od djeteta po noći.
Naravno. Ali ovo je vrlo specifična bolnica, djeca u pravilu dolaze samo na operatine zahvate. Za akutne stvari postoje druge bolnice koje imaju mogučnost boravka 24 sata.
Ovaj model je nešto što oni mogu izvesti zbog kapaciteta (kad sam ja bila zadnji put gradili su još jedno krilo sa isključivo sobama za majku i dijete) i specifične potrebe za monitorima 24 sata.
Ali skrb je takva da stvarno nema brige da li je dijete zbrinuto dok vas nema , ako oni procjnene da vas trebaju zvati svakako zovu. U principu to izbjegavaju , da bi se roditelji odmorili preko noći, jel su hospitalizacije u pravilu traju više tjedana .
Npr.ako se dijete probudi po noći oni prakticiraju načine uspavljivanja kakve inače ima roditelj (sve piše u kartonu).
E. se bila probudila jednu noć i bila je budna od 11 -02 u noći ,zabavljala se sa setrama i doktorima u njihovoj prostoriji , oko dva ju je doktor stavio u kolica i provozao po odjelu da zaspi (to je bila njezina rutina). Da je ona plakala ili da ju nisu mogli smiriti zvali bi mene , ali ona nema problem sa drugim osobama dok god dobiva potrebu pažnju.
U našim bolnicama sa specifičnim odjelima gdje su hospitalizacije dugotrajne mislim da bi svakako trebale postojati kuće za roditelje.
Posljednje uređivanje od sirius : 12.02.2010. at 08:45 Razlog: greške u pisanju-e. u rukama