Stranica 2 od 7 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 332

Tema: Skacete li bas na svaki glas vaseg djeteta?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja u načelu nemam ništa protiv neodgovaranja na kme . jedini je problem što se ignorirani kme pretvori brzo u neizdrživo aaaaaa, u roku sekunde.
    to me podsjetilo na onu anegdotu kad frend bez djece dolazi kod svog frenda s bebom, i nakon pola sata ga pita - pa kako se čovjek uopće može naviknuti na ovo drečanje.
    na što mu frend odgovara - pa priroda je tako postavila stvari da taj zvuk bebinog plača ima valjda neku čudnu frekvenciju, iako nije glasan, da se nikako ne možeš naviknuti, oćeš nećeš - moraš nekako reagirati da prestane.

a što je najbolje, stvarno im dok su tako mali, uglavnom ne treba puno da budu zadovoljni.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Imala sam i ptičjeg mlijeka, sve sto sam pozelila, majka mi je bila uvijek tu, osim onda kada sam je zbilja trebala. jer sam cijeli zivot uvjeravana u to da sam glupa, ruzna, jadna i totalno nesposobna za bilo sto.
    mozda sam ja glupa, sorry na iskrenosti, al ovo dvoje mi nikak ne ide zajedno?.
    ne kuzim?
    al sigurna sam da najveca paznja u dobi od 5 mj nemre nastetit djetetu.
    moj mihi je oduvjek mazen, pazen, i taj vec sa 2 godine misli da sve moze sam. nikad ga nitko osim mene i tate nije cuvao, pa sam se naslusala komentara da cemo imat problema s vrticem, ovim onim, i gle cuda, prilagodba u vrticu trajala ne znam 2 tjedna, i sad kad se probudi kaze odma " ja bi jetić ( vrtić ) ", al za sad je samo po 3 - 4 sata da bude sa ekipom malo. pedijatrica nas svaki put pita , i jeste ga konacno malo dali baki na cuvanje, ne nismo ".
    a i te price vlastitoj djeci kakva su cudovista bila, necu komentirat, al sumnjam da cu ih nabrajat, sve kaj radim radim zato sto sam ih htjela i jako mi je jasno da se moram brinut o njima i bit uvijek tu.
    al dobro, mene stvarno zanima ovo kaj sam pitala prvo jer ne kuzim.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Imala sam sve materijalno, ali nikad nista emocionalno, nikakvu komunikaciju, razgovor, samo uvrede i takve rijeci koje sam gore napisala. I jos uvijek ih slusam - takoder od svoje majke. Za nju cu vjerojatno uvijek biti glupa, nesbosobna i grozna majka.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Pa onda svojoj Gabici pruzi puuuuuuuno emocionalnog- skaci na svaki kme!

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Pa onda svojoj Gabici pruzi puuuuuuuno emocionalnog- skaci na svaki kme!
    Sve si joj rekla , Mimah!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Već sam par puta pročitala i mada sam rekla sama sebi da neću odgovarat na ovu temu ipak moram jer mislim da ti već sada radiš istu stvar svom djetetu uime nekog osamostaljivanja,beba ti je 5 mjeseci,ONA SE NE INATI,to su priče koje ti vjerovatno okolina priča koja nema pojma o odgoju stabilne i normalne osobe.Stvarno nije na meni da sudim o ikakvim odnosima u tvojoj obitelji ali da ja imam takvu majku vjerovatno bi je frknula kroz prozor(karikiram),ti si tu da naučiš svoje dijete da ima sigurnost u tebi,da je voliš i da nije zahtjevna(ne znam da li takva djeca uopće postoje po mojem mjerilu samo radoznala i hiperaktivna).Moje mišljenje je da ti svakako ideš stopama svoje majke(oprosti ne želim te time povrijediti),ali ova tema nema nikakve veze sa temom koju načinješ a koja je zapravo prava tema.Moje je dijete staro isto pet mjeseci i većinu vremena ja na rukama,malo tata,malo ja, jer je ona radoznala i želi sve vidjeti i kenjka svaki put kad je spustimo,pa je opet nosimo i gnjavimo je ,jer znamo iz iskustva da će to vrijeme jako brzo proći a kad propuže i prohoda najmanje će se htjeti nositi i gnjaviti,na kraju ti ta ovisnost zapravo nedostaje.Moj savjet ti je :ukloni nepoželjnu obitelj,bila mama,svekrva,brat,tata...i gledaj svoju malu bucku(preslatka je)srcem i udovolji joj dok ona to želi,nemoj dopustiti da se povijest ponovi i da ona bude tebi zamjerala kao što ti zamjeraš svojoj majci.Što se tiče odnosa tebe i tvoje majke,odrasti i prebrodi to,budi bolja osoba i ne zamjeraj joj,da je znala što ti radi,radila bi drugačije,oprosti joj da ti možeš dalje sa svojim životom.I glavu gore vjerujem da te svašta muči ali imaš jedno predivno čudo u životu koje te može dignuti iz svakog dna života,samo je voli i dozvoli njoj da te voli bez trunke razmišljanja da si je mogla bolje odgojiti i bez tih bezpotrebnih tzv. lekcija kako bi se petomjesečno dijete trebalo naučiti poslušnosti.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nisam se uvrijedila, bez brige, naprotiv! Da stvari budu jasnije - moja majka je alkoholičarka i to nikako ne priznaje i ni u kojem se slucaju ne zeli lijeciti. a od nje se nazalost nemogu nikako maknuti nit je izbjeci posto zivimo u istoj kuci, mada oni zive na katu a mi u prizemlju. Kriza je a mi nemamo para za placanje stanarine. I pitaj Boga do kad ce tako biti.
    Hvala na komplimentu za bebicu :smile:
    I da, nakon sto sam po neznam koliko puta procitala sve komentare, kojih je sve vise, mogu vam se iskreno zahvaliti jer nalazim sve vise snage da promijenim sebe i svoj nacin odgoja za koji sam sve vise sigurna da je kriv!

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a nebi ti bilo lose procitati knjigu Otrovni roditelji, da rijesis sa sobom neke probleme iz djetinjstva...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mali OT - BebaBeba - gleda MM u prolazu ekran dok ja citam ovu temu i za sliku tvoje male pita: Kaj to Lorena (nasa mrvica)? I kad sam malo bolje pogledala, iste su
    a da se vratimo na temu - kao sto su cure rekle, odgovorom na svaki kme ces puno vise dati djetetu nego ignoriranjem, dok god se ti oko toga dobro osjecas. ako ti to nije instinktivno, nego reagiras s napetoscu, zurbom, "ja sad to moram, a ne da mi se", dijete ce to osjetiti i nece se bas lako smiriti (tako bar moja Lorena, kad joj smireno dodjem, umiri se taj tren, a kad me npr.prekine usred pravljenja rucka koji mora biti na vrijeme gotov za starijeg sina,onda nikako da se smiri i samo mi duze treba).

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja skačem na svaki sinov mig. jako me se dojmilo što sam bila pročitala u knjizi (neću reklamirati) a to je da zamisliš da imaš 3 mj i da zoveš mamu, nije uopće bitno zašto, a ona ne dolazi. koja je poruka tom malom biću? ja skačem na svaki sinov kme. dođem pomazim, poljubim ili što već i onda, ako je npr u krevetiću i vrijeme je spavanja odem. odgovorila sam na njegov poziv ali sam mu i dala do znanja, s puno ljubavi, da je vrijeme spavanja. ako treba ponovim i 10 puta.
    ja sam tina nosila u marami ili na ruke kad je bio mali. rekli su mi da ću ga naviknuti. sad ima 7,5 mj i neće više na ruke. on bi na pod. tako je brzo prošlo....
    nakon 7,5 mj znam prepoznati sve njegove kme (jednom sam s trećeg kata čula sina gdje kenjka u kolicima i zvala sam prijateljicu koja je bila s njim da mu makne kapu s lica, ona se šokirala ali to je bio taj kme) i reagiram na njih. nisam primjetila da je prefrigan. želi moju pažnju, to mi je skroz ok.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ti si sama rekla da je tvoja mama bila uz tebe stalno osim onda kada si ju zaista trebala,a sada ti to isto radiš svom djetetu.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

vidim da si počela shvaćati da griješiš, jer je tako. djeca su nam podjednake dobi pa te donekle razumijem. ja skačem na svaki kme i masu puta mi je teško ali sad je on već malo počeo shvaćati da kad ga polegnem i naslonim pelenu - idemo papati, smjestim ga u AS i napravim par koraka - krećemo se i tako malo pomalo postaje sve strpljiviji. ionako će prebrzo odrasti.
    nekidan me prijateljica gleda dok ga uspavljujem, leđa otpadaju i kaže: meni je P samo par puta tako zaspao na rukama, baš sam bila sretna! i ne bih se s njom mjenjala...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Prvo sto mi je palo na pamet kada sam procitala tvoj prvi post bile su babe,tetke, okolina i svi oni pametnjakovici koji su nas od rodjenja hranili i pojili svim i svacim, pa nam sad sole pamet kako joj ne dajes da pije vodu, i sl. sve znate...I mislila sam da si podlegla njihovom uticaju "nemoj je nositi, posle ce stalno hteti...", bla, bla.
    Kasnije sam uvidela da su tvoji problemi pored ovih(verovatno), jos neki, mnogo tezi, mnogo dublji, i da ih nije tako lako ignorisati i osloboditi ih se kao sto ignorisemo savete baka.
    Ali mislim da ti je Bog poslao najbolji moguci dar za isceljenje,jer bebina cista i neiskvarena dusa je verujem najbolji moguci stimulus da se oslobodis svih frustarcija za koje nisi ti kriva, i da krenes u novi zivot kao slobodan covek, sa samo jednim ciljem da tvoja beba bude najvoljenije i najsretnije bice na svetu, a ti si jedina osoba koja joj to moze omoguciti.
    Zelim ti da nadjes snage i vere.
    Meni su moje devojcice dale snagu da pomeram planine...sve za njih....

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Draga, postupi onako kako ti instinkt govori...
    Ne slušaj nikoga, pa ni nas.
    Mi ne poznajemo tvoje malo zlato, ti si njezin svijet i ona je tvoj.
    Glavu gore i možeš ti to!

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nezamislivo mi je da plače, a da ga ja ostavim da se "ispuše". Naježila sam se i na samu pomisao. Nekad ga znam možda minutu ostaviti, ako ne mogu istog trena doći do njega. Inače, ne uzmem ga svaki put, nekad legnem pokraj njega pa se igramo i trudim se nekako ga zabaviti. Što sam tu pročitala više puta - brzo će doći vrijeme kad neće dati ni da ga cmačem ni da ga nosim... Nije mi lijeno držati ga, jedino mi ga je teško držati, ali i to ćemo uskoro riješiti maramama ili slično... Ni ja ne mislim da me dijete iskorištava ili da zloupotrebljava moju pažnju. Uživam kad me treba i uživam ga nositi...
    Posljednje uređivanje od Aiko : 14.02.2010. at 19:23

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moram nešto priznati. s drugim djetetom ne skačem na kme dok se vozimo. s prvom bebom znali smo putovati iz zg u karlovac par sati jer bi ja stajala puno puta i pokušavala ga umiriti. sad krenem kad mi se čini da bi trebala spavati, povedem i starijeg sina da joj pjeva, a ako plače, ne stajem više od jednom ili dvaput. nekako sam bezosjećajnija, mislim da jednom mjesečno plakanje nije smrt.

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    moram nešto priznati. s drugim djetetom ne skačem na kme dok se vozimo. s prvom bebom znali smo putovati iz zg u karlovac par sati jer bi ja stajala puno puta i pokušavala ga umiriti. sad krenem kad mi se čini da bi trebala spavati, povedem i starijeg sina da joj pjeva, a ako plače, ne stajem više od jednom ili dvaput. nekako sam bezosjećajnija, mislim da jednom mjesečno plakanje nije smrt.
    Sudeći po prvom postu koji je napisala BebaBeba, mislim da i ona postupa tako. Nekako mi se to čini ispravan način. Ali tko sam ja da sudim o tuđem životu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

nisam baš sve prepažljivo čitala
    umorila me pusta svjedočanstva o savršenom majčinstvu

Bebabeba, ja pretpostavljam da voliš svoje dijete, da si brižna
    i da ga ne bi pustila plakati
    ovo što si opisala se meni prije čine zvukovi djeteta koje bi zaspalo,
    ali ne zna kako
    ako dijete do 6 mjeseci 5, max 10 minuta tako poluglasno keknjka
    (a zadovoljenih je potreba) i štoviše ne bi se smirilo u naručju,
    onda se meni čini ok pustiti ga samog da zaspi

jedan kratki period je moj sin pokazivao takvu nesposobnost da zaspe uz drugoga
    ali ja nisam mogla slušati kako on ispušta nijedan meni nemio zvuk,
    i ulijetala sam mu sa svojom prisutnošću i sisom,
    u možda mu i sabotirala na taj način da zaspi...
    nikad neću znati,
    isto kao što nitko ne može znati kakvo je uistinu tuđe dijete
    i što mu u kojem trenutku treba

ponavljam: ne govorim o puštanju djeteta da plaču,
    ali mislim da ni začetnica teme nije o tome govorila
    Posljednje uređivanje od cherry : 15.02.2010. at 12:30 Razlog: krivo ime forumašice, ups

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

CHERRY tocno tako, moja kad joj se spava apsolutno ne zeli da ju se drzi, a bome ni mazi ni ljubi ni nista! Cak joj i smeta kad je netko u prostoriji! I tocno tako, to sam i sama shvatila da joj se spava a nezna ni sama kako bi. Jedino kad zaista "zove" je ako joj slucajno ispadne duda prije nego zaspi.

A razliku glasova izmedu toga i kad je gladna, kad joj je dosadno ili kad joj je puna pelena uopce nije tesko prepoznati.
    Posljednje uređivanje od BebaBeba : 15.02.2010. at 12:36

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cherry prvotno napisa Vidi poruku
    nisam baš sve prepažljivo čitala
    umorila me pusta svjedočanstva o savršenom majčinstvu

Bebabeba, ja pretpostavljam da voliš svoje dijete, da si brižna
    i da ga ne bi pustila plakati
    ovo što si opisala se meni prije čine zvukovi djeteta koje bi zaspalo,
    ali ne zna kako
    ako dijete do 6 mjeseci 5, max 10 minuta tako poluglasno keknjka
    (a zadovoljenih je potreba) i štoviše ne bi se smirilo u naručju,
    onda se meni čini ok pustiti ga samog da zaspi

jedan kratki period je moj sin pokazivao takvu nesposobnost da zaspe uz drugoga
    ali ja nisam mogla slušati kako on ispušta nijedan meni nemio zvuk,
    i ulijetala sam mu sa svojom prisutnošću i sisom,
    u možda mu i sabotirala na taj način da zaspi...
    nikad neću znati,
    isto kao što nitko ne može znati kakvo je uistinu tuđe dijete
    i što mu u kojem trenutku treba

ponavljam: ne govorim o puštanju djeteta da plaču,
    ali mislim da ni začetnica teme nije o tome govorila
    U principu se vjerojatno večina nas slaže s tobom, jedina je razlika što je začetnica teme govorila da je skužila kak joj je dijete (staro 3 mjeseca) prefrigano i da ju iskorištava,...

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

To je trebalo bit pod navodnicima, poslije sam vidjela koliko se krivo protumacilo ovako napisano!
    Whatever, sto je tu je.

I nije 3 nego 5, nemoja tako, beba ce mi se uvrijediti :D
    Posljednje uređivanje od BebaBeba : 15.02.2010. at 12:42

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

To je trebalo bit pod navodnicima, poslije sam vidjela koliko se krivo protumacilo ovako napisano!
    Whatever, sto je tu je.

I nije 3 nego 5, nemoja tako, beba ce mi se uvrijediti :D
    Ajde kad več skačem na svaku riječ, znam da ti je beba stara 5 mjeseci, ali ako se ne varam napisala si da ste do njezinih 3 mjeseca starosti skakali na svaki mig, kao svaki mladi roditelj, ali da ste onda skužili da vas iskorištava. Dakle, prije 2 mjeseca.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ma, moramo svi sebi i drugima malo oprostiti te neke društvene 'naučenosti'

zaista grubo zvuči kad se malom, nevinom biću pridaju ti neki strašni epiteti
    ali mislim da ljudi na taj način pokušavaju reći kako je dijete pametno
    i kako se već naučilo ponašati na određeni način, i to ljude u stvari fascinira

mnogo sam blagonaklona danas

i

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cherry prvotno napisa Vidi poruku
    ma, moramo svi sebi i drugima malo oprostiti te neke društvene 'naučenosti'

zaista grubo zvuči kad se malom, nevinom biću pridaju ti neki strašni epiteti
    ali mislim da ljudi na taj način pokušavaju reći kako je dijete pametno
    i kako se već naučilo ponašati na određeni način, i to ljude u stvari fascinira

mnogo sam blagonaklona danas

i
    Ma slažem se, ali BebaBeba je imala 100 puta priliku pojasniti u kasnijoj raspravi da se krivo izrazila, ali nije. I od tud svi ovi "krivi" zaključci.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

BebaBeba je jaaaaaako brzopleta i jaaaako smotana, treba napomenuti

Anemona oba posta potpisujem ko i onaj od cherry

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nebi to nazvala skakanjem nego reagiranjem na potrebe djeteta... ono ih nezna drugačije izraziti nego "kenjanjem" ili plačem. Kad djeca narastu veća mogu se i korisno je postavljati granice. Ovak mali to ne mogu shvatiti i nije im od nikakve koristi.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kakva sam ja to bila? Imala sam i ptičjeg mlijeka, sve sto sam pozelila, majka mi je bila uvijek tu, osim onda kada sam je zbilja trebala. Bila sam kako krumpiric kaze "manipulativno derle" koje je duuugo iskoristavalo materijalno i bespotrebno a iznutra sam bila totalno prazna, nesigurna i bez imalo samopouzdanja. Zato i jesam takva kakva jesam, da sam svojih 20 nisam znala doslovno ni jaje ispec, samo zato jer sam cijeli zivot uvjeravana u to da sam glupa, ruzna, jadna i totalno nesposobna za bilo sto. zato se trudim oko svoje bebe, koju kao i svatko obozavam i uvijek sam za nju tu kad joj zaista nesto treba. Ne zelim u vasim ocima ispasti majka koja svoje dijete zapostavlja jer to definitivno nije tako. Ona nikad nece biti tretirana kao ja.

EDIT: Trina jako mi se svida tvoj post!
    BebaBeba nemam vremena za opće razlaganje, možda se netko nađe da objasni, ili možeš pronaći u psihološkoj literaturi o toj ideji da ćeš stvoriti nekoga da NE BUDE KAO JA. Upravo tako stvaraš nekoga - kao ti. Ono što nećemo, negiramo postaje istina. Stvar je u tome da ne misliš o tome kakva da ne bude, nego kakva da bude. I kakva da budeš ti. Želiš samostalnu, dragu bebicu. Super. Ljubi je, pomozi joj, budi uz nju kadgod možeš. Sad je ta sezona njezinog života.

Bit će vremena i da je učiš peć jaje i oprat pod. Sad joj treba samo to da zna da nije sama, da netko tu uz nju, da joj olakša, da joj pomogne, da joj odgovorom na svako kme pokaže da je važna.

E, i ja sam skakala na svako kme svoje djece. Naravno, ponekad bih samo rekla nešto bebi, ponekad bih je nosila, ponekad dojila, ali uvijek sam dala na znanje da je mama tu i da je gđa beba uvažena. Kako rastu, tako manje kmeče, a i više puta procijeniš da ne trebaš skočiti na svaki protest npr. petogodišnjeg djeteta

Usput, skakala sam kad god sam mogla... ako sam baš bila na zahodu ili radila nešto hitno i bitno - onda naravno nisam odmah skočila. Bez ekstrema.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ti si koristila metodu "isplači se do iznemoglosti" kako ju ja volim "od milja" zvati. Ona ne radi na principu da se dijete nauči poslušnosti, jer u toj dobi niti ne postoji poslušnost/neposlušnost, nego dijete shvati da te može zvati do mile volje a mama neče doči. Eto, u kratko i pojednostavljeno to se dogodi kod takve metode.
    Ja sam veliki protivnik iste, ali se slažem da je život puno jednostavniji ako je tako.
    I dalje stojim kod teze da su djeca tako kratko bespomočne bebe, i da je stvarno potrebno posvetiti im pažnju koju traže.
    I s tom pažnjom, odnosno kako ti kažeš "skakanjem na svaki kme" dijete stekne sigurnost u tebe kao roditelja, jer zna da si tu uz njega kad te zove, a time i sigurnost u sebe i lakše se osamostali kad za to dođe vrijeme.
    Naravno kad imamo 2,3,4 djece u igri da nemam toliko vremena na raspolaganju, i sve je to puno teže, ali opet ne vidim niti jedan razlog zašto trenirati ovo jedno.
    I zašto ljudi izbacuju rečenice tipa: dijete zna što mu odgovara i odmah to koristi. Pa neka "koristi" Bože mili, to mu je i posao. Ispada ne daj Bože da dijete naviknemo na pažnju, ljubav, odgovaranje na njegove potrebe, sigurno će postati zahtjevni monstrum.
    Neki dan na poslu komentira starija kolegica, dijete odmah koristi. Pa što koristi? Uopće se na zabrinjavam oko toga. Neka "koristi" moju pažnju, ja sam zadovoljna jer mu ju mogu pružiti.
    U potpunosti se slažem. Imam dvoje klinaca i najsretnija sam kad oboje, svaki na svoj način mogu i žele "koristiti" moju pažnju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Odgovor na inicijalno pitanje - nisam skakala na svaki kme....

Naime, vrlo brzo mama (koja osluškuje dijete) zna razlikovati što je kme-frka, a što je kme-meni je dosadno i ja bih malo pažnje... Skakala sam na svaki kme-frka, ali ne i na kme-dosada, jer nije bilo potrebe. Starijeg sam puno nosala jer je imao grčeve, mlađeg nisam (taj je tražio mir, a i danas je takav u devetoj godini - treba mu komad vremena samo za njega).

Daklem - NEMA pravila da li treba skakati na svaki kme ili ne. Dok je beba još mala pa često traži jesti, skačeš na svaki kme jer moraš - ne traži da s njim gledaš televiziju, traži hranu i maminu/tatinu toplinu. A kako se bebin/djetetov svijet širi, tako se malo pomalo roditelj može i treba odmicati. Moj stariji sin i danas traži i treba puno više nepodijeljene pažnje, a mlađi se od malih nogu čupao iz krila i tražio neku svoju zabavu. On više voli (sada) razgovor, a stariji i dalje više voli dodir... I odrasli su različiti. Nema druge nego stalno osluškivati što djetetu treba i ravnati se po tome.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih napomenuti ovo - kad dijete napuni neku dob (6-8 mjeseci, obično kad se počne posjedati, zna to biti i kasnije) spremno je da ga se polako uvodi u svijet čekanja: Pričekaj da mama obavi wc, pričekaj da se hrana ohladi, pričekaj malo MAAAAALO da završim započeto. Dijete mora znati da ćemo se odazvati, ali ne nužno odmah istog trena.

To je vrijedno iskustvo koje djecu uči da će im pažnja biti posvećena, ali ne nužno odmah. Vidjela sam, nažalost, mnogu i premnogu djecu koja to nisu iskusila i npr. došla u jaslice na adaptaciju. Katastrofa! I onda su jaslice i tete krive, a ne mi koji nismo djecu na vrijeme postupno i s ljubavlju poučili da se kojiput može i malo pričekati. Mame koje imaju više od jednog djeteta to spontano naprave u obitelji jer NEMAJU izbora, to se tako mora. I dobro je.... sva sreća!

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Stvarno mi puno znace vasi odgovori, posto sam ipak jos jako mlada (21 godina) i naravno neiskusna i bas se i neznam uvijek i kako postaviti!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Stvarno mi puno znace vasi odgovori, posto sam ipak jos jako mlada (21 godina) i naravno neiskusna i bas se i neznam uvijek i kako postaviti!
    Svi smo mi bili neiskusni i dalje smo neiskusni u svim novim situacijama u kojima smo prvi puta. Razumljivo.
    Evo za početak, ne trebaš se "postaviti" niste u borbi na suprotnim stranama, ti i tvoja bebica. Jednostavno djeluj sa srcem, nemoj razmišljati što je tebi tvoja mama i zašto i zajedno rasti sa svojim djetetom.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Skakala sam na svaki glas svih troje. uvijek, bez iznimke. I kad sam bila premorena, crknuta, na rubu snaga...nikad na te stvari nisam gledala kao na nekakav problem nego kao na moju obavezu prema djeci, jednako kao što sam ih trebala promijeniti kad su šporkali pelene, samo što je ovo "skakanje" ispunjavanje emotivnih potreba. Tebi se možda čini suludo i besmisleno "naučit" je na ruke ali zapravo svo to njinjanje i njonjanje, skakanje na svaki glas, kao što ti kažeš, ima daleko veće značenje od uznemiravanja umorne mame. Time pružaš svojoj bebi sigurnost, osjećaj da nije samo, jačaš joj samopouzdanje, eliminiraš nekakve frustracije i osjećaj nemoći kod nje..ma ima mali milion pozitivnih stvari. Meni su isto babe i neke mame govorile kako sam ih naučila na ruke. To je meni toliko glupa izjava..i ja i muž smo se uvijek čudili tome. Mislim, stvoriš dijete iz ljubavi, rodiš ga i obožavaš da bi ga malo ignorirao kasnije, kad ti se neda nositi ga jer smatraš da plače bezveze. Ne trebaš tražiti da se tema ključa niti se smatrati lošom mamom, na to možeš gledati samo kao jednu od tisuću stavki u kojima se bezbroj različitih mišljenja razlikuju. I ovdje ti svatko piše svoje. Iz toga se može nešto i naučiti a možeš nas i ignorirati.
    ooo da, moja majka. kad sam joj spomenula kako moja malena voli zaspati meni na prsima prvo kaj je izvalila - joj pa razmazit ćeš je, više ti neće htjeti spavati drugačije. hm, da imala bi joj što ispirčati na tu temu maženja, nježnosti ,paženje i osjećaja sigurnosti. ja sam inače od one djece / beba koja je bila ostavljena da urla dva puna sata dok nisam zaspala od iznemoglosti, pa mi to čitav život uzima kao svijetli primjer kak je ona mene dobro odgojila jer je nakon toga više nisam uznemiravala. a to, takav pristup je nastavila raditi do moje punoljetnosti, jel.
    inače da tragedija bude veća bila sam mirna beba.
    ma užas. da, razmazit ću bebu od 3 tjedna koja želi biti blizu mame. ali dobro, da sad ne duljim o mojoj dragoj majci...

htjedoh samo reći da mi se čini da ste BebuBebu malo previše stisle (ne mislim konkretno na Trinu) jer ja u njenim postovima nisam niti približno naslutila ono iz primjera moje majke. mislim da se BebaBeba samo malo nespretno izrazila, odnosno možda previše ugrubo formulirala svoje misli. iz onoga što je ona (iskreno!) napisala o sebi, da se o njoj jako puno zaključiti i mislim da takvoj osobi više treba pristup razumjevanja i nježnog usmjeravanja (ako već), a ne prodika.

šta se tiče mog / našeg skakanja, pa naša malena (za sada) plače rijetko. ona uglavnom cendra, ili kako BebaBeba kaže, "kenjka". čak niti kad je gladna ne brizne u plače, nego prvo jedno 5 minuta radi potiho kme-kme koje se pojačava ako mama ne trzne na vrijeme. uglavnom skroz jedna mala coolerica. kmeka također kad se bljucne pa joj je mokro, ili grčići ili zrak. imali smo dvije noćne eskapade ali tu je isto kemakala i ništa nije pomagalo, tako da msilim da ju je mučila ili probava, grčići ili jednostavno rast (raste mala ko iz vode - u 3 i pol tjedna dobila 710 g).
    pažnju za sad još ne traži, ne zove da ju se mazi, nosi, diže iz kreveta na ruke, ali mislim da je to zbog toga što je stalno gladimo i ljubimo i de facto smo stalno nekak oko nje. na večer ju nakon hranjenja ostavim bar jedno sat, dva, tri da mi odčori na prsima rudnu prije ponovnog hranjenja i onda spava tako duboko da hrče. eto moja malena od 2, sada 3 tjedna hrče. tatino čedo. jao si ga meni jer nam i pas zna hrkati po noći

i to je to.
    Posljednje uređivanje od moia : 16.02.2010. at 10:21

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    ali sad je on već malo počeo shvaćati da kad ga polegnem i naslonim pelenu - idemo papati,
    ovo smo primjetili i mi kod naše malene. počela je kužiti već s 2 tjedna čim joj naslonim pelenu kod bradice da stiže klopa pa se umiri.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ko i moja kad cuje muckanje bocice, isto tako skace od srece kad joj stavljam kapicu na glavu jer zna da ide van!

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Sad joj treba samo to da zna da nije sama, da netko tu uz nju, da joj olakša, da joj pomogne, da joj odgovorom na svako kme pokaže da je važna.

Naravno, ponekad bih samo rekla nešto bebi, ponekad bih je nosila, ponekad dojila, ali uvijek sam dala na znanje da je mama tu i da je gđa beba uvažena. Kako rastu, tako manje kmeče, a i više puta procijeniš da ne trebaš skočiti na svaki protest npr. petogodišnjeg djeteta

Usput, skakala sam kad god sam mogla... ako sam baš bila na zahodu ili radila nešto hitno i bitno - onda naravno nisam odmah skočila. Bez ekstrema.
    Lijepo rečeno. Tako i mi razmišljamo i postupamo. Ako i ne stignem iste sekunde, završim čim prije započeto i već sam tu. Nikad duže od minute-dvije.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja se slažem s Peterlin. u potpunosti. i mislim da je na to mislila BebaBeba(ispravi me ako griješim). znači,treba skakati na onaj kme-frka,ali netreba baš i na onaj kme-dosadno mi je.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Necu te ispravljat jer si u pravu!

I da, skacemo mi i na taj "kme-dosadno mi je" samo ne svaki puta!
    Posljednje uređivanje od BebaBeba : 16.02.2010. at 11:57

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Draga BebaBeba,

izazvala si pravu lavinu kritika s ovim topicom

ono sto ti ja osobno mogu savjetovati je slijedece: SLUSAJ SAMO SEBE I SVOJE DIJETE
    ti je najbolje poznajes
    a koliko sam citala tu na forumu, to je curica koja puno spava, malo place, puno papa, vesela je itd.... dakle - to ti je odgovor na to kakva si majka.

i jos jedna vazna stvar - savrsena majka (ili roditelj) ne postoje! ma koliko skakali

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninika prvotno napisa Vidi poruku
    ja se slažem s Peterlin. u potpunosti. i mislim da je na to mislila BebaBeba(ispravi me ako griješim). znači,treba skakati na onaj kme-frka,ali netreba baš i na onaj kme-dosadno mi je.

Zasto, ako znamo da je beba 5 mjeseci stara? Sto znaci: dosadno mi je! kada imas samo 5 mjeseci?

ja ne skacem na: Dosadno mi je! kod svog devetogodišnjaka, kod svoje skoro dvogodišnjakinje još uvijek da, jer to nije potreba za zanovijetanjem nego potreba za drugom osobom, toplinom, igrom, kako god...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Necu te ispravljat jer si u pravu!

I da, skacemo mi i na taj "kme-dosadno mi je" samo ne svaki puta!
    Uh, krenuli smo od toga da je beba razmažena, da vas koristi, da je prefrigana, onda si ti kroz postove uvidjela "da si u krivu" da zbog odnosa u prošlosti i utjecaja okoline "krivo postupaš", bilo ti je drago što su ti cure ukazale gdje si "pogriješila", kako se može bolje i drugačije i sad smo opet došli na ono prvo da postupaš kak postupaš i to je ok.

Sve ovo kaj sam popisala je eventualno ok, ali daj se odluči da li si u pravu ili u krivu, da li skačeš na kme, ili ne skačeš, da li ignoriraš bebu ili ne ignoriraš, da li si zadovoljna odnosom ili nisi,.....

Naporno je ovako čitati kad svaka dva posta mijenjaš mišljenje.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Tako je, spava cijelu noc, preko dana je non stop nasmijana i jaaaaako aktivna i zaista ju je tesko navesti na to da se bas rasplace! A da ne pricam o tome da papa i naprosto uziva u svemu sto smo do sad probali!

Na neki nacin mi je i drago sto sam izazvala kako ti kazes "lavinu kritika" jer su me zaista zanimala tuda misljenja, i uvijek me zanimaju!

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Anemona, promijenila sam zadnjih dana pristup svojoj bebi i puno se vise bavim s njom nego prije, a ovo sta sam gore napisala je bilo vezano za moju metodu o kojoj sam pricala na pocetku!

Samo sta ja koliko znam nigdje nisam napisala da je moja beba razmazena.....
    Posljednje uređivanje od BebaBeba : 16.02.2010. at 12:23

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

eto vidis
    ja skacem na svaki kme, jer jednostavno ne mogu dozvoliti da moj mali nespavac doceka vecer izbezumljen od umora a onda nema spavanja
    inace je ful vesel i nasmijan, ali eto...nece malac coriti pa ja skacem...
    ali ne znam hocu li skakati kad bude stariji, stavrno ne znam.

uglavnom, ja te ne osudjujem, tvoje dijete govori samo za sebe o vasemo odnosu i to je lijepo

ponekad je traziti savjete i dogovore na forumu totalno nepotrebno.

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa Vidi poruku
    ponekad je traziti savjete i dogovore na forumu totalno nepotrebno.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovo je jedna od tema koja mene pomalo naljuti. Zašto. Kad se pojavi ovakvo pitanje odmah krenu napadi, slično kao i s AD, hranjenjem, dojenjem...Odmah se digne bura i osoba koja je postavila pitanje odmah postaje nemajka, da je nemajka nebi niti postavila pitanje. Kao što je jednom jedna forumašica napisala da se prijavila na forum jer je bila isprovocirana koliko su majke na forumu savršene, a tu se nadovezuje i pitanje, tema koja postoji na forumu, da li vjerujete svim pričama na forumu?
    Ali da nebudem totalno of topic.
    Draga bebabeba, reagiraj kad god možeš na kme djeteta, sad je već spremna i za igranje. Legnite na pod, mazite se, okrečite se, pjevaj joj, nije nužno nositi djete non-stop. Idite u šetnju kad god možete, a kako tvom djetetu paše upavati se ti to sama najbolje znaš, ako vrišti, znači da majka ili osoba koja s njom hendla radi nešto krivo, do toga sad već nebi smjelo dolaziti jer vrijeme grčeva je iza vas, a zubiče češ prepoznati jer sve ide u usta i dijete žvače. Moj meni razmoči prst, koji nemilosrdno žnjara. Samo ju grli i ljubi što više, jer kako i sama znaš, lijepo je imati materijalno, ali bez ljubavi i pažnje to ne vrijedi ništa. Nečeš ju razmaziti pažnjom i ljubavi i tu ne postoji previše, nikada nije previše. O materijalnom se već može razgovarati, ali to dolazi ipak dosta kasnije.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Svaka čast na temi!

Moram reći da su i meni napunili glavu da se ne reagira na svaki kme.... Ali kad mali počne teško izdržim i 30 sekundi da ne izreagiram
    Stvarno razlikujem kada je gladan, kada kao "priča" ili se "svađa" sa lutkicama koje mu vise iznad glave ili se jednostavno želi nositi. Osim na ono prvo, ponekada se od umora ponadam da će prestati pa se neću morati dići ali 99% slučajeva to nije tako, pa se ja ili moj mužić zabavimo sa malenim, jer to je ono što on traži.

Trenutno sam se fino prehladila i sada mi je još teže. ali maleni to nemože znati, a ja ga nemogu ignorirati.

A da se pohvalim, iako živim sa roditeljima od mm, sveki je zakon i od veeelike pomoći glede nabavke namirnica i kuhanja ,i ponekad me pretekne do mog malca kada se javi A onda cvate jer ga je ona uspjela smiriti.
    I moram priznati da se u tom trenu osjećam ljubomorno duboko u sebi jer kao i svaka mama ja želim biti svaki puta ta koje će umiriti svoje djete.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto, ako znamo da je beba 5 mjeseci stara? Sto znaci: dosadno mi je! kada imas samo 5 mjeseci?

ja ne skacem na: Dosadno mi je! kod svog devetogodišnjaka, kod svoje skoro dvogodišnjakinje još uvijek da, jer to nije potreba za zanovijetanjem nego potreba za drugom osobom, toplinom, igrom, kako god...

e sad da ja malo pojasnim "što je pisac htio reći". znaći,stavim moje zlato na spavanje i on tiho "kmeći-pjeva si" ja ulazim i on počne plakati. ja ga umirim i izađem,on opet,ja ga ostavim i za 10 min spava.. eto,na to sam mislila pod "dosadno mi je".

Stranica 2 od 7 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •