Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Zadaća preko vikenda

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Zadaća preko vikenda

Potaknuta količinom zadaće koju moje dijete ima preko vikenda otvaram ovu temu. Zanima me imaju li vaša djeca i koliko zadaće preko vikenda.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

svaki vikend. nekad više, nekad manje.
    doduše, on je u boravku, pa torbu i knjige do vikenda ni ne vidimo, ali svakako im učiteljica zada bar nešto, da se ne opuste previše

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma kako, da se ne opuste previse

A mi bi svi psovali da nas sef s posla salje da odradimo nesto preko vikenda!

Zar djeca nemaju pravo na odmor?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kad mi se u ovaj kasni sat ne da zezat sa smajlićima. iza fali mgreen

ali naša škola je malo pomaknuta, učiteljica isto, pa možda ja i nisam mjerodavna

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

makaki
    melita iz 4 predmeta koja ima zna imat po 8 zadaca
    te rijesi u uzdb. te rijesi u RB, te prepisi u pisanku te nacrtaj u pisancicu - hrvatski
    isto to, sve isto ili recimo upola - matka
    plus RB i neki crtezi - PiD

a oskar mi uopce ne veli da ima zadacu... :cupamkosu:, pa se igramo zandara s pregledavanjem svih knjiga i biljeznica (al djaba mi i to kad on nis ne zaokruzi) pa ja zovem klince iz razreda i tak u krug... vec sam luda

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Isto kao i ostalim danima, ali moji to odrade čim dođu iz škole, tak da im ništa ne ostane za vikend.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uglavnom svaki vikend, tj. dogodi se jednom mjesečno da nemaju.

Meni je to čudno jer očito da pravila ne vrijede za sve. Radim u školi, i otkad je u škole uveden HNOS, zadaće preko vikenda se ne daju (to sam i čula na jednom seminaru o HNOS-u).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je u boravku pa sve obavi u školi. za vikend ne dobivamo ništa posebno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ništa posebno. Djeca su isto boravkaši pa to UGLAVNOM obave u školi.... Ali moj mlađi je sklon zafrkavanju za vrijeme boravka, pa ne napravi zadaću i onda prek vikenda mora riješiti sve "repove". Isto, nema igranja i bilo čega drugog dok se zadaća ne riješi. A kad pita zašto on mora, a stariji brat ne mora - odgovor je jasan: Dragi moj, napiši ti zadaću u školi svaki dan, pa za vikend neće ostati ništa! Sad je bolje.... nadam se da će uskoro shvatiti da SEBI radi zlo...
    Zadaće prek vikenda češće su za roditelje (prikupiti sličice neznamnija Maksimira ili gradskih trgova, ranije je bilo sličice voća i povrća i slično, donijeti jednu vrstu povrća - neki sitni zadaci koji se u pravilu rade zajedno s djecom).

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    moja je u boravku pa sve obavi u školi. za vikend ne dobivamo ništa posebno.
    Kod nas isto ovako. Jedino engleski i vjeronauk ne rade u boravku pa te zadaće onda napravi doma.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

N. nema zadace preko vikenda
    S. isto nije imao u prva 4 razreda, sada vise ne kontroliram, samo pitam jel sve napisao, a on naravno uvijek je

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kako, da se ne opuste previse

A mi bi svi psovali da nas sef s posla salje da odradimo nesto preko vikenda!

Zar djeca nemaju pravo na odmor?
    inace slazem se u potpunosti s Ancicom

genijalna mi je bila moja frendica koja je uciteljica, pa kaze da dok nije imala svoju djecu u skoli, isto je zadavala hrpetine zadace, "da se ne opuste" preko vikenda
    kad su njene cure pocele doma donositi zadacu za vikend, skuzila je koliko je to u najvecem broju slucajeva nepotrebno i ne-fer prema djeci
    pa je prestala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

uglavnom nema, rijetko kad se dogodi da im daje zadaću preko vikenda, a ako i imaju zadaću, onda je to vrlo malo.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nikad nemaju zadaću preko vikenda. Ne sviđa mi se mišljenje da zadaću treba dati "da se djeca ne opuste", jer vikend služi upravo tome da se opuste. Za vikend ostaju obaveze poput sviranja, čitanja lektire, ali to ne stvara pritisak djeci i ne remeti planirane aktivnosti za vikend.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj ima isto kao i svaki dan, možda ipak malo manje... Kad je škola ujutro, onda napiše odmah u petak poslije škole, a kad je škola popodne, piše u subotu ujutro.
    To stvarno nije puno, sat vremena uvrh glave ( njegovim puževim tempom... )

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nema zadaće preko vikenda

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zapravo nema zadaće preko vikenda.
    Osim u slučajevima kada nešto ne stigne dovršiti pod boravkom, a to je vrlo rijetko, jer imaju jako dobru boravkašicu s kojom riješe i nauče sve što treba.
    Inače, njihova učiteljica nam je odmah u početku naglasila da neće djeci davati zadaće preko vikenda, baš zato da se djeca odmore od svakodnevnih obaveza i škole...
    Toga se uglavnom i drži.
    A i ja mislim da je to posve u redu...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja radim u školi i baš zato postavljm pitanje. Učiteljica mog djeteta još podupla zadaću za vikend i to joj je ok pa me zanimalo kako je kod drugoh. Ja nisam davala zadaću nikad, ni prije HNOSA.To mi jednostavno nije u redu. I odrasli imaju vikend za odmor od posla i poslovnih briga, trebaju ga imat i djeca. Tko stigne i želi radit će s djetetom, al ovolka zadaća je samo teret i nema opuštanja ni za vikend.
    Citiraj Matilda prvotno napisa Vidi poruku
    Uglavnom svaki vikend, tj. dogodi se jednom mjesečno da nemaju.

Meni je to čudno jer očito da pravila ne vrijede za sve. Radim u školi, i otkad je u škole uveden HNOS, zadaće preko vikenda se ne daju (to sam i čula na jednom seminaru o HNOS-u).

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

znala sam da ćete se zapiknut za to "opuštanje"

naravno da ja ne mislim da im sad treba natovariti posla za 5 sati rada, ma ni za sat.
    u boravku ne rade vjeronauk i njemački, pa iz toga redovno donese nešto za što obično treba ukupno 15 minuta.
    Moj T je otprilike ko mukičin oskar što se tiče prenošenja informacija, pa ja samoinicijativno pregledam torbu - to je sat vrenmena u čitavom vikendu.i oni rade u boravku zadaću, ali za vrijeme boravka je i dodatna matematika, i voćari, i folklor i vuna i svata još, pa se ne stigne sve.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo zadacu preko vikenda, cesto i ogromne kolicine.
    Uciteljica nam je rekla da ih ona daje jer njoj savjest ne dozvoljava da ih pusti da dva dana nista ne rade ali da po HNOS-u ne bi trebala pa stoga ne biljezi ponedjeljkom tko nije imao zadacu.
    Naravno da je u razredu stvorila atmosferu da je luzer svatko tko ne napravi zadacu vikendom.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moja uvijek ima zadacu preko vikenda i to naravno, vise nego preko tjedna, nisam znala da ne bi trebali imat.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad sam si malo razmišljala o svom odgovoru pa vidim da možda i nije točan.
    kako je u boravku u njemu piše zadaće, a pretpostavljam da ih pišu i petkom što znači da oni koji idu doma imaju zadaću za vikend. Kad porastemo vjerojatno ćemo i mi imati zadaće za vikend.
    engleski isto radi u boravku, a na vjeronauku nemaju zadaće

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imaju zadaću iz vjeronauka i engleskog svaki vikend i to podosta i to me strahovito smeta, jer zastupam mišljenje da djeca isto imaju pravo na odmor od škole.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ni kod nas nema zadaća preko vikenda.
    ponekad... kako petkom donesemo torbu i spustimo je u ostavu, samo je u ponedjeljak ujutro sa tog istoga mjesta i uzmemo.

učiteljica čak ne dopušta da se gradivo koje je zaostalo zbog bolesti ili putovanja nadoknađuje u jednom vikendu, nego - "kad stigne".
    zato dijete ide s velikim veseljem u školu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nemamo zadaća preko vikenda.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da A nema zadacu preko vikenda. Ponekad nesto sitno, al ja to ni ne skuzim jer je on stvarno ekspresan tip. Otkad smo razrijesili pocetnicke muke.

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ni kod nas nema zadaća preko vikenda.
    ponekad... kako petkom donesemo torbu i spustimo je u ostavu, samo je u ponedjeljak ujutro sa tog istoga mjesta i uzmemo.

učiteljica čak ne dopušta da se gradivo koje je zaostalo zbog bolesti ili putovanja nadoknađuje u jednom vikendu, nego - "kad stigne".
    zato dijete ide s velikim veseljem u školu.
    identično i kod nas.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nisam se mislio uključivati u ovu temu, ali ipak moram reći nekoliko crtica.

Za početak, upravo sam ponovno išao čitati HNOS i nigdje nisam naišao da piše da nema zadaća vikendom.

Piše (citiram):

Konceptualno unesena promjena u odgojno-obrazovnu
    i nastavnu djelatnost u πkoli odnosi se na usmjerenost
    poučavanja na uËenika. Ona podrazumijeva:

• ...
    • upućivanje na samostalno učenje kod kuće,
      upućivanje u tehnike uspješnog učenja i sustavno
      praćenje izradbe domaćih zadaća,
    • ...
    • razumljivu komunikaciju, dogovorena načela rada
      u školi, način praćenja učenikova rada kod kuće, i
      zahtijevanje dosljednosti u njihovu provođenju,
    • ...
    I da se razumijemo, ja ne dajem zadaće ni vikendom (iz jednostavnog razloga što vikendom nema škole) ni preko vikenda. Ja zadam zadaću u petak, a onda neka učenici zajedno sa roditeljima dogovore kad će rješiti tu zadaću. Izuzetak je petak popodne... Tada ne dam zadaću jer je škola u ponedjeljak ujutro, pa im ipak želim ostaviti subotu i nedjelju slobodnu. A ako je škole u petak ujutro, onda je zadam. Ništa previše, 2 lagana zadataka. Ne da se ne opuste, već jer znam da vrlo velika većina učenika u višim razredima osnovne škole, osim pisanja domaće zadaće knjigu, ništa više ne rade. Čast izuzecima, ali moram konstatirati da su takvi zbilja u manjini.

I smješno (ili možda žalosno?) mi je kad prosvjetari ovdje kažu da ne rade ništa vikendom. A kad pripremaju nastavu za ponedjeljak?

Za kraj jedna istinita pričica... na jednom roditeljskom sastanku napadne mene jedna majka riječima "Otkud vama pravo tražiti da dijete ima domaću zadaću ili geometrijski pribor na nastavi?". Moj odgovor na to je bio "Gospođo, što se mene tiče, vaše dijete ubuduće ne mora imati ni geometrijski pribor, ni zadaću...ma ne mora imati ni udžbenik ni bilježnicu. Ali kako onda očekujete da dijete savlada gradivo ako ne može pratiti nastavu?"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja ima zadaću. Isto kao i tijekom tjedna.
    matematika - jedna stranica (udžb, radna ili zbirka)
    hrv - prijepis, slova, čitanje
    priroda - pisani odgovori na pitanja
    ostali predmeti - isto tako

Neki su odmah za ponedjeljak, neki za ostale dane u tjednu ovisno o rasporedu, ali nastojim da to sve riješi preko vikenda tako da se ne skuplja i ne ostaje za zadnji dan...
    Dosta je spora, odgađa, ne da joj se, a gradiva ima dosta...

Moram priznati da ne znam kako boravkaši-prvoškolci uspiju usvojiti gradivo bez dodatnoga rada kod kuće i uz roditelje?!
    Uče li pjesme iz hrv. napamet?
    Odgovaraju li napismeno na pitanja iz prirode (npr. kod nas je zadnje tema Osobna higijena; pitanja kada se peru zubi, opiši svoj posjet zubaru i liječniku itd. Odgovori se pišu za svako pitanje u jednoj dugoj ili više rečenica.... Najmanje jedna stranica u pisanci (ona široko piše pa je svaka zadaća cca 2 pune pisane stranice ...)

Ili matematika? Što ako neke stvari ne shvate na nastavi?

Isto smatram da je zadaća preko vikenda u redu. Razlog da se trebaju odmoriti jer se i mi odmaramo od posla mi je malo

(btw. i ja svaki vikend radim kod kuće, učim ili sl. to mi je normalno i ne vidim razloga zašto ne bi i moja djeca to radila)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko vremena provedu boravkaši u pisanju zadaće (u školi)?
    Matematika i ostali manji predmeti su brzo gotovi, ali hrvatski i priroda - za to ipak treba vremena ...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam točno koliko dugo pišu zadaće.
    u 12 imaju ručak, pa odmor od cca sat vremena. znači, počnu pisati zadače oko 13:30.
    do 15 su gotovi, pa se opet igraju (oni koji ne završe, pišu dok se ostali igraju)

nisam primijetila da i druga djeca nose nešto za doma, osim nečitača koji nose Početnicu ili lektiru, pa kod kuće vježbaju.
    ja ne znam što bih radila s njom doma.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

dobro, jedno pitanje za vas koji torbu zaboravite do ponedjeljka, šta vas ne zanima šta vaša djeca rade u školi?
    pogotovo boravkaši.
    teško mi je povjerovati da su svi tako jako pričljivi i da podnose dnevne temeljite izvještaje.
    osim toga, nama na potpise doplaze testovi za vikend. i obavjesti - vrlo često ne u informativki jer nama učiteljica šalje pisma.
    možda je tako samo kod nas, ali svejedno mi je nepojmljivo da ne treba barem štajaznam, staviti novu gumicu u pernicu, pa se ćirnu i knjige.
    od 50-ak sati odmora stvarno ih pola sata sat neće neznam kako oštetiti
    Posljednje uređivanje od babyboys : 25.02.2010. at 20:34

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

barem sada, dok sve ide glatko, želim da shvati kako je škola njezina briga.
    a ona u školi - naša.

ako smo za vikend kod kuće, pogledamo.
    ali, vrlo često odemo petkom i vratimo se nedjeljom i onda je uzmemo kako smo je ostavili.
    gumice, šiljenje olovaka... neka budu njezina obaveza.
    radije neka dobije opomenu od učiteljice i neka nauči da mora brinuti o svojemu priboru, nego da ja to radim umjesto nje.
    ako treba nešto dokupiti, neka prijavi.

kod nas nema informativki niti ikakvih pisama; učiteljice viđamo svaki dan kada idemo po dijete i svaki dan dobijemo izviješće. uvijek nađu vremena za svakog zainteresiranog roditelja tako da informacije gotovo nisu ni potrebne.

jednom prilikom sam ih pitala je li normalno da nemam pojma da su imali lektiru i ona je rekla da jest.
    odonda gledam njezinu školu kroz prizmu manje zabrinutosti. čini se da za sada sve dobro hendla sama.
    kad zapne, tu smo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da ne ispadne kako smo indolentni prema školi....
    nismo, ja u sebi brinem, ali ne želim da ona to zna. svoje brige radije podijelim s učiteljicom, nego s njom.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

petak je radni dan kao i svaki drugi, pa ako po pripremi za sat imaju zadaću, onda je i dobiju, a ja se ne opterećujem time je li petak ili ne. Stvar školovanja je da nauče organizirati svoje vrijeme, da rade redovito, i uglavnom se problemi s previše školskih obveza preko vikenda javljaju zbog kampanjskog učenja i neredovitog izvršavanja svojih obveza. Sat vremena subotom ili ned. popodne ili čak 2 i 3 ne smatram previše vremena za školu. Jer ako si djeca ne pogledaju što imaju u pon ujutro (npr) kako će biti spremni za nastavu, treba li onda ukinuti i ispitivanja pon? -)

isto tako slažem se da vikend služi za odmor, ali nažalost rijetki od nas se odmaraju za vikend i imaju subotu slobodnu, npr. ja : treba ispraviti testove, pripremiti nastavu za sljedeći tj i sl. Mm nije prosvjetar i kak ti ima slobodne vikende, ali ipak rijetko kada ne potroši bar 2,3 sata na rad jer ako želiš dobro raditi svoj posao onda to znači i više angažmana.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    dobro, jedno pitanje za vas koji torbu zaboravite do ponedjeljka, šta vas ne zanima šta vaša djeca rade u školi?
    pogotovo boravkaši.
    teško mi je povjerovati da su svi tako jako pričljivi i da podnose dnevne temeljite izvještaje.
    osim toga, nama na potpise doplaze testovi za vikend. i obavjesti - vrlo često ne u informativki jer nama učiteljica šalje pisma.
    možda je tako samo kod nas, ali svejedno mi je nepojmljivo da ne treba barem štajaznam, staviti novu gumicu u pernicu, pa se ćirnu i knjige.
    od 50-ak sati odmora stvarno ih pola sata sat neće neznam kako oštetiti
    X

Kod nas se traži da roditelji pregledaju bilježnice i potpišu na zadnju stranicu da su ih pregledali. To mi napravimo odmah u petak, subota jutro je rezervirana za eventualne "rupe" iz boravka (kod mlađeg, kod starijeg nema ništa, on ima odlične učiteljice i jutarnju i popodnevnu, što kod mlađega nije slučaj).

Mi samoinicijativno s djecom vježbamo npr. zbrajanje i oduzimanje (to smo prije radili), sada tablicu množenja, sa starijim pisano množenje... Zadam mu u subotu 5 zadataka - to otme 15 minuta. Ako ide - stvar je gotova. Ako ne ide, onda provjerim da li razumije, pa zadam još pet. Mlađi je "nepismen" u smislu da mu teško ide pravopis, pa on dobije sličnu provjeru u vidu 2-3 rečenice iz gradiva koje su radili. Ako zna - ok, ako ne zna, onda tražimo rupe u razumijevanju. Priroda i njemački rješavaju se za računalom (dobili smo cd uz udžbenike, taman dovoljno da se u 5 min ponovi gradivo). Ponekad od svoje volje rade mentalne mape.

Za sada bi mogli i bez toga, ali uspostavili smo naviku da se tako radi i vjerujem da neće biti nikakav problem malo pomalo pomicati potrebno vrijeme učenja.

Iduće godine moj stariji izlazi iz boravka, ali navika pisanja zadaće čim dođe kući odavno je uspostavljena, tako da ne očekujem probleme.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih reći - možda je roditeljima djevojčica u ovoj fazi lakše, jer one su obično savjesnije. MOj mlađi, bez nadzora redovito gubi stvari, zaboravlja obaveze, ne mari za svoje stvari (u prvom razredu izgubio je bogtepitaj koliko majica za tjelesni) itd. Sad je puno bolje nego lani u prvom razredu, ali treba mu još uvijek nadzor dok piše zadaću. Ne sjedim s njim, ali ga propitujem što je i kako riješio. Pregledam bilježnice još jednom kad je zadaća gotova.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi ne sjedimo kod kuće kako bismo vježbali matematiku.
    a autu se igramo: ako brat ima dvije jabuke, tata tri više od njega, ti jednu manje od tate, a baka četiri više od tebe... koliko tko ima jabuka?
    preko tjedna, nakon što nauče novo slovo, uzme kućnu pisanku i ispiše red maloga i red velikoga, da vidimo kako ide motorika. to sve skupa traje 15 minuta.

mislim da u prvom razredu, ako nema nekih problema, nema potrebe "školu" donositi doma.
    za kasnije ćemo vidjeti.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja je boravkašica i sve (osim engl. i vjeronauka) napravi u školi, ali ja svejedno svaki dan navečer sjednem s njom 10-ak minuta i pogledamo što su taj dan radili u školi, da nije slučajno ostalo nešto nedovršene zadaće, da vidim ima li nešto što joj nije jasno, ...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ma i mi to kroz igru tokom tjedna, ali knjige i bilježnice mogu samo vikendom, jer oni preko tjedna nose samo šlape i eventualno informativku.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo u skoli u Italiji, i redovito ima zadacu vikendom - obicno iz nekoliko predmeta, 4 do 5 (nije u boravku, ali i talijanski boravkasi imaju zadacu vikendom).

Nas sustav je organiziran tako da se zadaca i ponavljanje nose doma, medjutim to rjesavamo na nacin da zadacu napravi odmah, a ponavljanje kroz igru, pa ona to ne vidi kao nesto naporno.

Zadacu rijesi (petkom) cim dodje iz skole, pa je vikendom slobodna. Ako ima npr. neku pjesmicu nauciti napamet, onda ju jos jednom odrecitira u nedjelju navecer, tek toliko da si ju ponovi.

Cetvrtak je jedini dan kada nemaju zadacu (zato sto nisu boravkasi, a cetvrtkom radi tjelesnog ostaju u skoli do 16h - do koliko inace ostaju boravkasi).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je boravkaš i nosi knjige doma tako da kad god zaželim mogu pogledati što su radili i gdje bi trebali dodatno vježbati.
    ponekad imaju i nešto sami za doma napraviti. npr. iz PID je jednom trebala zapisati vremensku prognozu i razgovarati što mama i tata rade te njihovo zanimanje. poslušati još jednom pjesmicu iz galzbenog. naučiti do kraja napamet pjesmicu iz hrvatskog. uglavnom sve je to ponekad, a ne svakodnevno.
    ono što moja treba dodatno raditi doma je čitanje, krenula je kao nečitač u školu i još joj čitanje ne ide tečno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo, sad sam je pitala: djeca koja ne stignu napisati zadaće u školi, nose doma.
    još nikada nisu dobili pjesmicu za naučiti doma napamet, sve istešu u školi.
    lektiru pročita u školi, slabiji čitači nose doma.

meni se čini da je naša učiteljica super i da imaju jako lagan prijelaz od vrtića do škole.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa to mi je drago čuti! (Jedino smatram da bi lektiru ipak trebali doma čitati i riješiti pitanja jer tako ipak razvijaju neku naviku čitanja koja nije samo školska obveza. Apri, tvoje je dijete posebno, tako da ti nemaš brige s time, ali mislim da je takve djece vrlo malo, i da ih većina onda knjigu (ovdje lektiru) izjednači s mukom i "tlakom", ne razvijaju ljubav prema knjizi i čitanju ...)

Sve ovisi o učitelju/ici i njihovom načinu rada. Mi smo zadovoljni s našom, dosta je stroga i zahtjevna (mene duša zaboli kada dobije npr. 4 zbog jedne pogreške, ili 4 iz likovnog ili pjevanja, ali što je tu je; svi kažu da se njezini učenici u višim razredima puno bolje snalaze i prolaze - tako da svako zlo za neko dobro) ...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma da... kod nas je to malo specifično jer je čitanje podrazumijevajuća stvar.
    dnevno se čita sat i pol do dva, neovisno o školskom gradivu.

pitam se, bi li joj škola bila tako draga i nezahtjevna da je došla kao nečitač.
    i ne sviđa mi se odgovor.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitam se, bi li joj škola bila tako draga i nezahtjevna da je došla kao nečitač.
    ja ti mogu odgovoriti za moju, škola joj je jako draga i po mom mišljenju nezahtjevna . jedino kaže da ne voli biti u dežurstvo no to je naša realnost. ali vidim da i tamo dobro pliva. jučer sam ju našla u dežurstvo s troje drugašića i igrali su vješala.
    to malo što ju moram tražiti da čita ne predstavlja mi veliki napor, malo pregovaramo oko toga da li je sada vrijeme za čitanje ili igranje no to je u odnosu na neke druge pregovore totalno opuštajuće

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma da... kod nas je to malo specifično jer je čitanje podrazumijevajuća stvar.
    dnevno se čita sat i pol do dva, neovisno o školskom gradivu.

Znamo mi odgovor.... i to je u 90% slučajeva razlog zašto vaša torba može prek vikenda čučati u ostavi, a torbe druge djece ne mogu. U konkretnom našem slučaju, bolje mi je u školi prošlo dijete sa smetnjama koje je silom prilika i čitalo i pisalo i imalo odlične radne navike debelo prije škole, nego bistri mlađi deran bez ikakvih smetnji koji to nije imao. Čitao je i on onak, ofrlje, ali to nije bilo na istoj razini. I pisao je , ali zrcalno jer je ljevak. Smatrala sam da zna dovoljno, a ono šipak.... Pa je u prvom razredu imao veselje skupa sa mnom. I to stjecanje radne navike teško je nadoknaditi u školi, što god govorili u vrtiću i pri upisu. Gradivo je često preopsežno da bi ga nečitači ili loši čitači mogli kvalitetno savladavati. Moj je donosio dvojke iz provjera jer je "znao odgovor na pitanja iako nije pročitao pričicu na koju su se pitanja odnosila".

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kad je E. krenila u skolu nije znala citati, nakon 2 mjeseca vec je odlicno citala i sada sa veseljem sama cita.
    primjerice, lektiru je procitala od puta, isla je spavat i rekla je da ce je prolistat, vratila se za sat vremena i
    cijelu mi knjigu prepricala.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moje dijete nije u dvije godine školovanja nikad dobilo ocjenu manju od 5. čita od svoje pete godine, množi od predškolske. ali naša torba ne stoji netaknuta jer JA tako ne mogu, mene zanima što se i kako dešava i JA žalim da razvija naviku.
    preko tjedna mu dam mira jer uz boravak i 4 aktivnosti tamo, te tri puita tjedno treninge mi ne pada napamet tlačiti ga. zato vikendom , sa zadaćom ili bez nje, sat vremena posvetimo školi.

i mislim da tu nema ničeg lošeg.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mi preko vikenda posvećujemo sat-dva školi, ali to nije zadaća. Protivila bih se da moja djeca dobivaju zadaće preko vikenda, osim ako se radi o nekim iznimnim projektima. U tom slučaju više bih voljela da je vikend uključen u rok.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •