Jučer su moji dečki iz škole došli mrtvi gladni

jer je bio korizmeni ručak u školi i boravku.... Lijepo to ide - opet tijesto sa šećerom (fuj) i taj korizmeni ručak moraju jesti sva djeca svih vjera i boja....
Btw. zapovijedani post (na Pepelnicu i tijekom cijele korizme) obvezuje sve vjernike koji su navršili 14 godina, pa prema tome, ako kuharica i ravnatelj žele postiti - nek poste! A djeci nek DAJU JESTI.... Baš je jučer bio roditeljski, rekoh 2 riječi o tome ali davno sam digla ruke, nema smisla.... No, da ne skrenem s topica. Kad su djeca došla doma lijepo smo im dali normalan ručak, s mesom (iako su svirali o korizmi). Kažem ja njima - lijepo se vi u korizmi odrecite svađe, tučnjave, zločestoće i lijenosti, to će biti dovoljno. A jedite ko i inače....
A da prostite, 90% djece koja su iz takozvanih katoličkih obitelji uopće pojma nema zašto se posti. Baš su moji jučer pitali... Da im ne solim pamet s porijeklom tih običaja, rekoh da je to nekad davno propisano za doba godine kad i inače ima manje hrane, pa da ljudima lakše bude podnijeti glad. Nemam pojma kako bih im to objasnila, zapravo. Koje crno čišćenje od grijeha u dobi od 8 godina???