Pokazuje rezultate 1 do 50 od 92

Tema: Biopsija korionskih resica - hitno molim pomoć!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ancila avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Koliko sam čitala,mandy je nekoć imala loš rezultat,a nalazi su joj bili za 2 tjedna.
    Ne govori li ti i ta činjenica u prilog tome da je kod tebe sve ok?
    Jer onaj kom ne valjaju rezultati dolazi prije na red,kako bi,u slučaju da tako odluči,mogao prekinuti trudnoću.
    Posljednje uređivanje od ancila : 18.02.2010. at 16:13

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj ancila prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam čitala,mandy je nekoć imala loš rezultat,a nalazi su joj bili za 2 tjedna.
    Ne govori li ti i ta činjenica u prilog tome da je kod tebe sve ok?
    Jer onaj kom ne valjaju rezultati dolazi prije na red,kako bi,u slučaju da tako odluči,mogao prekinuti trudnoću.
    da, ovo je posve točno, ja sam zvala nakon 13 dana i rekli su da još nije gotovo i da nazovem sutradan, kad mi se javila genetičarka i rekla da je nalaz loš, kao i da je onaj brzi bio loš ( za taj mi je rekla da traje 7 dana), a ovaj je samo potvrdio prvotini; međutim kod mene se radilo o krom. grešci (nekoliko grešaka na istom kromosomu) vidljivoj u 93 % stanica i iako je to bilo itekako vidljivo nakon prvog testa, oni ne žele potvrditi nalaz dok ne budu gotovi nalazi dugotrajne kulture, da se ne bi radilo o tzv. mozaicizmu ( nekakvom presliku stanica) za kojeg mi ni danas nije jasno odakle se može preslikati ( vjerovatno iz majčinih stanica);
    karol ja zaista mislim da su tvoji nalazi dobri, posebno zato što i ancilini kasne, znači da je negdje greška u sistemu, ako želiš možeš nazvati dr Stipoljev i zamoliti je za razgovor i upitati je o čemu se radi; koliko znam samo je ona tamo genetičar, drži se, sve će biti dobro

ancila avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    da, ovo je posve točno, ja sam zvala nakon 13 dana i rekli su da još nije gotovo i da nazovem sutradan, kad mi se javila genetičarka i rekla da je nalaz loš, kao i da je onaj brzi bio loš ( za taj mi je rekla da traje 7 dana), a ovaj je samo potvrdio prvotini; međutim kod mene se radilo o krom. grešci (nekoliko grešaka na istom kromosomu) vidljivoj u 93 % stanica i iako je to bilo itekako vidljivo nakon prvog testa, oni ne žele potvrditi nalaz dok ne budu gotovi nalazi dugotrajne kulture, da se ne bi radilo o tzv. mozaicizmu ( nekakvom presliku stanica) za kojeg mi ni danas nije jasno odakle se može preslikati ( vjerovatno iz majčinih stanica);
    karol ja zaista mislim da su tvoji nalazi dobri, posebno zato što i ancilini kasne, znači da je negdje greška u sistemu, ako želiš možeš nazvati dr Stipoljev i zamoliti je za razgovor i upitati je o čemu se radi; koliko znam samo je ona tamo genetičar, drži se, sve će biti dobro
    Eto,hvala mandy,ovo je informacija iz prve ruke.
    Nije da oni ne žele potvrditi nalaz,nego analiza genoma dna (a to je ovaj kratki test) pcr metodom nije postupak koji ti pravno dozvoljava prekid trudnoće,odnosno to je novi,mladi,nestandardizirani postupak (iako je pouzan 100%-u Istraživanju Begovića i sur.na Rebru analizirali su uzorak od preko 700 plodovih voda tijekom godine dana i nisu našli NIJEDAN LAŽNO NEGATIVNI REZULTAT!!!odnosno ukoliko na tom brzom testu nisu našli trisomiju,trisomiju nisu dobili ni tehnikom klasične citogenetike...imam i link kog zanima) koji pravno ne omogućava ništa,pa ga ni ne govore.
    Mozaicizam je pojava trisomija u samo nekim stanicama,odnosno kada sve plodove stanice nemaju kromosom viška,nego samo neke-ovisno o broju prekobrojnih stanica,takva će biti i fenotipsko klinička slika.Kod mandy se,čini mi se,radilo o edwards sindromu koji je težak i kao mozaični i kao potpuno aneuploidni oblik.
    Preslik,tj,translokacija je sasvim nešto drugo-otkine se komadić jednog kromosoma koji se pojavi na neuobičajenom mjestu,ali o tome ne znam baš puno.
    Inače,sasvim sam druge struke,ali kao što vidite,dobro sam se educirala metodom straha i vlastite kože.

U povjerenju,ipak nisam dr.Stipoljev
    Karol,kad ova agonija završi,zovem te ne kavu.

E,da,da li si krvarila u ranoj trudnoći i da li si pila neke hormone?To ti zna jako promijeniti biokemijski test.
    Karol,jaaaaaaaaaaavi seeeee!!!!
    Posljednje uređivanje od ancila : 18.02.2010. at 17:25

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •