Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 72 od 72

Tema: Vrlo rani spontani pobačaji

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

danas je tjedan dana odkako sm imala spontani...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

uh Ella, zao mi je

Glossy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj EEla prvotno napisa Vidi poruku
    EEla

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Ella... jako mi je žao i iz osobnog iskustva znam što proživljavaš...

daj si vremena da se oporaviš, fizički, a još bitnije psihički... odtuguj, udahni i kad osjetiš da je vrijeme - kreni u novi boj za svog malog anđela

ja nisam odustala, znam da nećeš ni ti

uostalom - znaš kako kažu: za sve vrijedno u životu valja se pomučiti... pa valjda tako moramo gledati i na ove neravnine na putu do željenog cilja...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

hvala ti...jako mi je teško...dr me zezaju,dali su mi bolovanje samo 2tj a ja nisam spremna vratiti se na posao nakon svega..nemam snage a država nema razumjevanja...jadno..

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma znaš što... ta dva tjedna (ako oporavak napreduje uredno) su u stvari sasvim dovoljna

sjećam se sebe prošlo ljeto. ta dva tjedna sam više-manje bila sama doma (mm radio) i sve to vrijeme kad sam bila sama sam vrtila isti film i lila suze. izbjegavala sam
    to raditi pred njim jer znam da ni njemu nije bilo lako i da se jako brinuo za mene... i za moje fizičko i za moje psihičko/emotivno zdravlje nakon toga

u stvari mi je povratak na posao dobro došao jer sam htjela-ne htjela morala misliti na druge stvari, koncentrirati se na svoje zadatke na poslu i brže sam se prešaltala u
    kakvu-takvu normalu. da mi i danas mi dođu suze kad vidim trudnicu na ulici ili tv-u, mamu s kikačem u kolicima... da. ali ne vrtim stalno taj film, posao i život me tjeraju
    da se posvetim i drugim stvarima, a ne samo samosažaljevanju...

tako da moj savjet jest - odmiruj i odtuguj, otplači ta dva tjedna... a onda dozvoli životu/poslu da te odtrgne od tih misli i kad osjetiš da si spremna... krenite u novu bitku!

sretno!

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hvala ti...jako mi je teško...dr me zezaju,dali su mi bolovanje samo 2tj a ja nisam spremna vratiti se na posao nakon svega..nemam snage a država nema razumjevanja...jadno..
    EEla, prije svog sina izgubila sam tri rane trudnoće (missed ab, i dva blighted ovuma) od čega sam dva puta kiretirana jer nisam prokrvarila sama. Ne samo da država nije imala razumijevanja već nitko nije mogao (tko to nije prošao) znati kako sam se osjećala. S time da ja nisam imala nikakvo dijete i već sam mislila kako ćemo ostati sami ili posvojiti... Nakon što sam treću trudnoću izgubila prokrvarivši na samo Valentinovo 2006. godine, negdje u meni se prelomilo - bit će što bude! Nitko ne može biti u mojoj koži, niti ja više imam snage za plakanje danima i danima. Usmjerila sam se na sasvim desete stvari, bavila se poslom, izlazila, tulumarila, a svaku misao i želju o trudnoći bih potiskivala. Mihovila nismo dugo čekali, imala sam samo jedan menzes u ožujku, u travnju je test bio pozitivan... Ovoga puta nisam trčala odmah kod ginekologa već čekala 8 tjedana kako bih znala na čemu sam po pitanju otkucaja srca - to me koštalo živaca, ali izdržala sam...

Gotovo četiri godine kasnije imam prekrasnog trogodišnjeg sina i kćer na putu. Mihovilova trudnoća bila je školska, a dosad je (da kucam u svaki komadić drva) školska trudnoća i s Gabrijelom (koja je uletjela neplanirano i neposredno nakon operacije žuči!). Što je ono bilo, taj grozan niz...? Tko to zna, nismo u stanju odgovoriti na sva pitanja. Ali znam da samo sami sebi u ovoj priči možemo pomoći i to tako da naprosto okrenemo novu stranicu... Isplači se u ta dva tjedna, a prvi dan otiđi na posao lijepo našminkana i dignute glave. I uživaj u svom djetetu koliko god možeš...

PS. Moja sestrična ima troje djece. I ona je između prvog i drugog sina imala missed ab. Obje trudnoće su nakon toga bile uredne. Takvih priča imaš na izvoz. Pusa i ne gubi nadu jer stvarno nemaš razloga

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj devet_mjeseci prvotno napisa Vidi poruku
    EEla, prije svog sina izgubila sam tri rane trudnoće (missed ab, i dva blighted ovuma) od čega sam dva puta kiretirana jer nisam prokrvarila sama. Ne samo da država nije imala razumijevanja već nitko nije mogao (tko to nije prošao) znati kako sam se osjećala. S time da ja nisam imala nikakvo dijete i već sam mislila kako ćemo ostati sami ili posvojiti... Nakon što sam treću trudnoću izgubila prokrvarivši na samo Valentinovo 2006. godine, negdje u meni se prelomilo - bit će što bude! Nitko ne može biti u mojoj koži, niti ja više imam snage za plakanje danima i danima. Usmjerila sam se na sasvim desete stvari, bavila se poslom, izlazila, tulumarila, a svaku misao i želju o trudnoći bih potiskivala. Mihovila nismo dugo čekali, imala sam samo jedan menzes u ožujku, u travnju je test bio pozitivan... Ovoga puta nisam trčala odmah kod ginekologa već čekala 8 tjedana kako bih znala na čemu sam po pitanju otkucaja srca - to me koštalo živaca, ali izdržala sam...

Gotovo četiri godine kasnije imam prekrasnog trogodišnjeg sina i kćer na putu. Mihovilova trudnoća bila je školska, a dosad je (da kucam u svaki komadić drva) školska trudnoća i s Gabrijelom (koja je uletjela neplanirano i neposredno nakon operacije žuči!). Što je ono bilo, taj grozan niz...? Tko to zna, nismo u stanju odgovoriti na sva pitanja. Ali znam da samo sami sebi u ovoj priči možemo pomoći i to tako da naprosto okrenemo novu stranicu... Isplači se u ta dva tjedna, a prvi dan otiđi na posao lijepo našminkana i dignute glave. I uživaj u svom djetetu koliko god možeš...

PS. Moja sestrična ima troje djece. I ona je između prvog i drugog sina imala missed ab. Obje trudnoće su nakon toga bile uredne. Takvih priča imaš na izvoz. Pusa i ne gubi nadu jer stvarno nemaš razloga

Predivne riječi...hvala puno...kako vrijeme prolazi,lakše mi je...Neznam što bi da nemam već jedno dijete..nemogu ni zamisliti kako ti je bilo...grozno.. Neću odustat i nedam se..nadam se da ćemo uspjeti i da će otkriti uzrok svega toga..Držim ti fige da sve bude u redu i veliko hvala..Ostajem doma sljedećih 6mj a možda i duže jer sam se uspjela dogovorit s poslodavcem da mi da otkaz kao višak....treba mi to..želim uživati u svojoj curici i zaboraviti na svo zlo i polako krenuti dalje.. puse

irena84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Dobar dan. Molim vas za vaše mišljenje.Imam 26 godina i 26.03.2011 sam imala spontani pobačaj u 5 tjednu tudnoće. Na ginekološkom odjelu u Puli ustnovili su da je plod bio preslab, ili je jajašce oplđeno pred samu mensturaciju. Nije bilo kiretaže već sam krvarila sedam dana s time da su mi dali inekciju da se maternica stisne da izađe sve van. Danas 05.04.2011, bila sam na ginekološkom pregledu gdje je ultrazvukom utvrđeno da je sve čisto i uredno. Pošto se ja dobro osjećam, i nisam imala nikakve kirurške zahvate, te su mi rekli da se to smatra menstruacijom dali ja mogu ostati odmah trudna, i dali postoji koji rizik s obzirom na gore navedeno.
    Ginekološki nalaz od 26.03.2011
    Ginekološka anamneza
    Poroda:0
    Ab:0
    ZM:15.02.11
    Menstr.ciklus: 30-35/7-8
    Nalaz
    Vanj.spolovilo nulipare, rodnica srednje prostrana, sekrecija oskudna, krvava.R.dio znači. vu zatvoreno. Uterus mali, u AVF-, mekan, mobilan. Adneksalno bez bolova, bez rezistencija.
    UZV-TVD: uterus AVF,, uredne teksture i kontura. Centralni odjek mjeri 13mm, hiperhogen, nehomogen. Prikažu se ovarija obostrano, uredna izgleda. Džep slob. tekućine 2cm u Douglasu.
    Gravindeks na prijemu negativan.
    Diagnoza
    Grav hbd V/VII
    Ab.spontaneus i.o.
    Preporuka
    Ad KKS, BHCG

Unaprijed zahvaljujem Irena
    p.s. 26,03,2011 nalaz krvi je pokazao da je beta 10

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno Nasi jadi...

Vec danima citam postove s ovog foruma i gledam sebe u vama. Nakon skoro dvije godine pokusavanja i tri kemijske trudnoce nismo docekali nasu bebalicu. MM i ja smo trenutno u fazi pauziranja i odmora, a na jesen krecemo sa inseminacijama i trebamo odluciti sto dalje. Treba nam odmor od depresije i razocarenja. Mi smo jedni od onih kod kojih se ne zna zasto jos nismo trudni(ili bolje receno, nismo jos dobili pravu dijagnozu), jer je "sve uredu". Ginekolog nam stalno ponavlja one iste grozne rijeci "biti ce" igovori nam da imamo jos puuuuno vremena jer smo jos mladi (ja 28, MM 35), a ja se osjecam kao da stojim na mjestu. Zadnja kemijska mi je bila u travnju. Pojavila se slaba druga crta, ja nekako pospana stalno i imam feeling da se nesto dogadja. To je bilo 26dc popodne. Sutradan ujutro opet slaba crta, napravih 2 testa. Taj isti dan popodne test neg. Sutradan vadim betu ona neg. Vjestica je dosla 5 dana nakon toga. Bila sam luda i nisam htjela poslusati muza kada mi je rekao da je jos prerano sa se radujemo. Jos osjetim posljedice tog soka, a da zacinimo stvari moja mladja seka je upravo saznala da je trudna... Presretna sam sto cu biti teta, ali nista oko sebe ne gledas sa istim ocima i radoscu kad prolazis kroz prazninu.... Prazna sam i ne mogu vise plakati. Ne pronalazim vise rijeci da se utjesim, pa sam odlucila konacno potporu potraziti od ljudi koji ptolaze i gore stvari od mene...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

crna ovca, znam kako se osjećaš. Evo i moje priče: 05/09 prvi IVF, vraćena 3 embrija stara 5 dana, prva beta 190, druga za 2 dana 588, prvi uzv vidi se jda gestacijska vrećica, da bi 4 dana nakon prvog uzv počelo krvarenje (subotom), pon. odem svom MPO dr. nema više gest. vrećice, utrokom beta 18, i tako se ruše nebo nad nama...a bili smo tako sretni jer smo uspjeli iz prvog IVF-a. Potom sljedi još 6 neuspjelih IVF-ova, da bih u siječnju o.g. dva dana prije očekivane M počelo nešto smeđe, pa stane, napravim test dan prije očekivane M, blaga crta, dva dana nakon kašnjenja M beta 99, ja i dalje pomalo krvaruckam, dr. mi naredi strogo mirovanje i utrogestane, za 4 dana ponavljam butu, iznosi 460 i dalje krvaruckanje, ništa se na uzv ne vidi, i za 5 dana opet skroz prokrvarim beta padne na 32, pa 17...i još jedan kraj.
    Upravo sada, jučer nakon kašnjenja dva dana M prvo ujutro bljeda crta, pa beta 18,75, jučer cijeli dan ništa, jutros opet 2-3 smeđe vodenaste kapi, i sad opet igra živaca. Mada znam da od tog nema ništa, ali ja sam ipak od jučer na heparinu ( budući imam trombofiliju) i utrogestanima, jer mooooooooožda se ipaknešto uhvati i ostane ( možeš mislit koja glupa nada), i što je najgore odgodit će mi postupak u 7 mjesecu koji sam planirala odraditi dok sam na GO (jer moram u drugi grad po svoje 3 zamrznute jajne stanice).

crna ovca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Draga Mury... prvo, palci gore za trud i predanost. Tvoja priča naspram moje je....svaka vam čast!!! Držim vam fige da ostaneš trudna upravo sada kad se najmanje nadaš...da odeš na G.O. i vratiš se na posao sa velikim osmjehom na licu koji se ne može sakriti...

Svaki dan razmišljam, a MM "viče" na mene, o našem početku na jesen. Ne znam ni gdje bih krenula?? Trudim se ne čitati previše još o cijelom postupku...ne znam idu li mi prvo inseminacije ili će na odmah preporučiti da idemo na IVF. Moj MPO dr. mi govori da ne preporučava da stimuliramo ciklus Klomifenom, jer imam redovne O, pa ne zna što bi moglo ispasti iz svega, a u biti čeka da ja kažem da ja sad to želim bez obzira što on preporučava. Nakon 6 mjeseci folikulometrija uz štopericu Decapeptylom nismo uspjeli zatrudniti. O.g. u travnju sam imala zadnju kemijsku trudnoću, a to mi se u isto vrijeme dogodilo i prošle godine??? Stalno mislim da je problem u meni, jer mi je maternica "zavaljena" prema kičmi i malo zakrenuta u desnu stranu, pa mi je desni jajnik malo teže dostupan.

Htjela sam to i prije pitati, što se događa sa plodom nakon neuspjelog IVF-a, jesi li prokrvarila ili je plod i gestacijska samo nestao???

Znam, da bi trebala malo početi čitati podforum potpomognuta oplodnja, ali iskreno...malo me strah.

MartyLove avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ja sam spontani imala 31.3. u 9+3tj...
    Saznala sam da sam trudna sa tri tjedna kad se vidjelo skoro pa ništa. Do 9 tjedna imala sam još tri pregleda. U prvom nije bio zadovoljan veličinom ploda, na drugom ultrazvuku, gestacijska vrečica imala je oblik banane i tada mi je rekao da ne vjeruje da će biti dobro ali dao mi je šansu 50-50%. Čekala sam dva tjedna i na trečem napokon sve super-'školski primjer' dobrog razvoja i kuca suce, malo suce....sad mi suza ide kad pomislim da se moglo razviti malo biće. No nije. Kada sam nakon tri tjedna došla na 4 pregled otkucaja nije bilo. Plod se već 'posušio' i po procjeni doktora umrlo je dva tjedna ranije ili samo tjedan dana nakon 'školskog primjera' dobrog razvoja. Par dana nakon toga bila sam na stolu na Sv. Duhu. Tuga i sve što sam tada osječala bilo je pojačano time da mi je muž otišao samo tjedan dana ranije na brod i da sam sve proživjela sama. Nakon sve te kalvarije vratila sam se na posao i ponekad još čula pitanje kako ti napreduje trudnoća ...pravila se da sam dobro ali bila sam jako tužna...nekako sam čekala muža da zajedno odtugujemo tu malu bubicu. Nakon 2 mj muž je došao i nekako je bilo lakše i meni i njemu koji je to sve proživljavao sam na moru.
    Čekala sam 3 m i sad sa prvom mjesečnicom tražila pomoć doktora jer muž opet treba na more pa da na malo pomogne
    Bila su tri folikularna mjehurića, bila je ovulacija, menga kasni 3 dana (uzela sam si najduži ciklus od 35dana) i idem na pregled.
    Možda jesam, onako odmah iz prvog pokušaja?
    Možda i nisam?
    Nadam se da ipak jesam?!!!
    Javim

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Danas mi je jedan od težih dana, bila sam kod doktorice na pregledu pa mi se sve vratilo.

Imala sam "samo" biokemijsku 30.06. nakon 5 mj . našeg truda, u mojoj 35 godini, 2 dana mi je kasnila imala sam plusić..pa dvije crtice..pa opet plusić..pa sam se malo tresla, nekontrolirano, pa nisam mogla smiriti tijelo koje se treslo od sreće..i plakanja

Život je stao tu sekundu, sama pomisao da je u meni moja točkica me skroz promjenila , nisam mogla zamisliti da se žene tako osjećaju kad vide taj plusić..

tada nisam znala niti razmišljala o betama..uzv....gestacijskim vrećicama...Otišla sam na posao kao leptirić i svako malo ponavljala "ja sam trudna"

Krvarenje je stiglo 03.07. bilo je jako ali samo 3 dana, beta 13 pa 6
    bolovi slabi ali psiha..jao..jao...tugaaa...

Drugu m sam dobila 28 dan, točno imam jako uredan ciklus, trajala je 1,5 dan.

Dr. danas kaže da je sve na svome mjestu, endometrij tanak, uterus prazan, a moram vam priznati da sam se čak potajno nadala da je ova zadnja M bila lažna
    Sve je normalno i na svome mjestu, samo moje srce zna da prvi plusić se nikad više neće ponoviti da bude PRVI jer ću slijedeći put imati puno ????? iznad glave.
    Nema dana da ne pomislim na tu moju točkicu što bi bilo..da je bilo..

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

moguće je da sam prije mjesec i pol imala spontani jer mi je menstruacija nakon kašnjenja od 15 dana (a inače je točna u minut) došla jaaako obilna i grčevita uz da tako kažem krvave komadiće/ugruške. ne pitajte me zašto ništa nisam poduzela u tih 15 dana kašnjenja i gdje sam ovih mjesec i pol jer je ta priča prebolna za ispričati...ono što mene zanima je dal mi ginekolog pregledom nakon mjesec i pol od mogućeg spontanog može ustvrditi dal se zaista radilo o spontanom ili ne

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mislim da ne

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Imala sam spontani pobačaj još dok nisam ni znala da sam trudna. Strašno me muči to da li sam mogla,da sam otišla par dana prije na pregled, spriječiti to.Uopće mi nije padalo na pamet da bi se to moglo dogoditi.

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Vatrica, spontani na žalost, nisi mogla spriječiti.
    Naprosto se dogodilo, vjerojatno ima razlog
    ali to se dokazuje pretragama, ako tako procjeni liječnik.

U kojem tjednu si imala spontani?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Bila sam trudna mjesec dana.

oleandrina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Drage forumašice... ne znam nastavljam li se na pravu temu, a nisam našla istu/sličnu situaciju kao svoju pa molim za bilo kakav komentar. Kod mene je najvjerojatnije došlo do biokemijske trudnoće, jer je u urinu bio plusić na 12. dan kašnjenja menstruacije (6 dana ranije bio je negativan). Međutim isti taj dan navečer počela sam lagano krvariti-tzv. spotting o kom svuda čitam, i onda je 2 dana potpuno stalo, pa je opet malo krenulo, skupa sa temperaturicom 37,2. Iduća 3 dana mi se pojavljivala smeđa sukrvica, lagana, do odlaska na privatni pregled zbog tih istih krvarenja. Na pregledu me ginekolog pogledao na uzv, znači u tom trenu je od ZM prošlo 6tj.+3d. S obzirom da na uzv nije bilo vidljivo ništa osim zadebljane sluznice, i nekakvog malog krvarenja (?) dr. je zaključio da sam imala spontani pobačaj i dao mi je hormonske injekcije da se izazove menstruacija. Menstruacija je došla nakon skoro cijelog jednog dana, bolna ali ne s puno sadržaja. Dobila sam i antibiotik radi prevencije moguće infekcije. Nikakve druge pretrage nije radio. Zar se spontani tako "dijagnosticira"? Ja sam za 2 dana (unatoč menzesu) izvadila betu iz krvi jer me to sve jako mučilo, bila je 73.
    Zna li tko za sličnu priču ili mu se dogodila, da biokemijska nije sama završila nego se menzes izazvao hormonima? Utješite me...

paučica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Oleandrina, žao mi je zbog tvoje situacije. I sama sam nedavno to prošla, gotovo isto kao ti. Isto je na uzv ustanovljeno da ploda nema, da sam imala spontani. Doktorica mi je prepisala tablete koje će pomoći da se sadržaj maternice istisne što prije van. Pretpostavljam da je to slično ovome što si ti dobila. Ja to nisam htjela piti. Nekako, nisam željela sudjelovati u tome što se I tako moralo dogoditi.
    Isto sam dugo razmišljala o toj trudnoći... Nakon nekog vremena bit će ti lakše!

Jeli ti to bila prva trudnoća?

SexySpru avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Oleandrina, evo ako će ti biti lakše ja sam kao i paučica dobila tablete koje imaju funkciju kontrakcije maternice da izbaci sve preostalo iznutra. Ja sam isto bila trudna 6 tj. Te sam pocetkom tog 6tj. Dobila nekakav smeđi iscjedak koji se pojavljivao tjekom jutarnjih sati a smanjivao se poslijepodne, s obzirom da mi je ginekolog bio na GO čekala sam od utorka do slijedećeg ponedjeljka, ali nažalost nisam dočekala već sam u petak prokrvarila i dok sam došla do bolnice (kroz nekih 3h) kod mene su ostali samo ugrušci, da su se već čudili u bolnici da izmišljam.
    Tako da mislim da ti je to sasvim normalono (ako se to tako može nazvati). Glavu gore, proći će, samo treba vremena.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •