Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3113

Tema: Motorički razvoj djeteta u 1. godini života

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jel zna netko kad najkasnije dijete mora uspijeti okretati se sa leda na trbuh? Moja moze na bok, al na trbuh ne, dok se s trbuha zadnja dva dana uspjeva okrenuti na leda.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Jel zna netko kad najkasnije dijete mora uspijeti okretati se sa leda na trbuh? Moja moze na bok, al na trbuh ne, dok se s trbuha zadnja dva dana uspjeva okrenuti na leda.
    koliko ja znam sa 7 mjeseci se mora okretati u oba smjerova, i trbuh/ledja i ledja/trbuh

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj BebaBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Teško je za reći kad bi to bilo "najkasnije"... Iako su grube smjernice dobro poznate, motorički razvoj u prvoj godini života zapravo je jako individualan... Bitno je da se ipak uoči nekakav napredak djeteta u motorici. Također je korisno vježbati s djejetom (baby fitness).
    I još nešto: prvo ide okret s leđa na trbuh. Tek kad se ovo dobro savlada počinje okret u suprotnom smjeru, s trbuha na leđa (koji je motorički puno zahtjevniji). Ovo što ti sada primjećuješ kao okret, vjerojatno je tek prevrtanje, vjerojatno uslijed nestabilnosti kod oslonca na laktove u potrbušnom položaju.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa Vidi poruku
    Teško je za reći kad bi to bilo "najkasnije"... Iako su grube smjernice dobro poznate, motorički razvoj u prvoj godini života zapravo je jako individualan... Bitno je da se ipak uoči nekakav napredak djeteta u motorici. Također je korisno vježbati s djejetom (baby fitness).
    I još nešto: prvo ide okret s leđa na trbuh. Tek kad se ovo dobro savlada počinje okret u suprotnom smjeru, s trbuha na leđa (koji je motorički puno zahtjevniji). Ovo što ti sada primjećuješ kao okret, vjerojatno je tek prevrtanje, vjerojatno uslijed nestabilnosti kod oslonca na laktove u potrbušnom položaju.

Moja malena se sa sest mjeseci i koji dan pocela okretati sa trbuha na ledja, sada to radi SVAKI put kad je stavimo potrbuske, ali ne zna se okrenuti sa ledja na stomak.
    Da li je to pogresan obrazac motorickog razvoja?

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Zaza prvotno napisa Vidi poruku
    Moja malena se sa sest mjeseci i koji dan pocela okretati sa trbuha na ledja, sada to radi SVAKI put kad je stavimo potrbuske, ali ne zna se okrenuti sa ledja na stomak.
    Da li je to pogresan obrazac motorickog razvoja?
    Fizijatri bi rekli da je. Osobno, mislim da nije ništa zabrinjavajuće. Bilo bi dobro vježbati s njom, iz položaja na leđima, okret na trbuh. Naravno, pod uvjetom da ti netko demonstritra kako se to pravilno izvodi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •