kako se smije nosit nakon 3 mj, tj. zašto se ne smije nosit da su joj glava i leđa naslonjena na moja prsa i da ju jednom rukom držim na njenim prsima, a drugom ispod guze i od kad se smije tako držat? držala smo ju par puta tako prije nego smo pročitali da se ne smije, može li to imati kakve posljedice?
Ovako se moja V obožava nositi još od 3 mjeseca i to sam rekla pedijatru i pokazala mu i rekao je ok.
u jednoj knjizi piše da sling može biti štetan zbog prevelikih vibracija tijekom nošenja bez dovoljno čvrste podloge za glavicu, da li joj je s 3 mj dovoljno čvrsta
A ja sam izabrala sling kao nosiljku baš zato jer mi se činilo da ju baš on može ljepo učvrstiti na moja prsa. Najljepše zaspi u tom položaju. A osim toga sam isto tako pročitala da se u "nosiljkama" dijetetova motorika razvija bolje jer se i bebino tijelo giba sa mamom i centar za ravnotežu u mozgu ima bolje stimulacije
e sad imamo jedni zvečku s tankom drškom, ja joj dotaknem prstiće zvečkom i stavim zvečku u sredinu dlana, nakon toga ju ona drži i po par minuta, da li je to u redu ili ju ne trebam tako poticat na držanje predmeta?
Moja V. je prvi put primila zvečkicu u toj dobi i onda je lagano počela loviti igračke iznad sebe. Mislim da nakon 3 mjeseca bebe imaju osjećaj dubine pa usojevaju u svom naumu hvatanja. a osim toga naletila sam da je dobro dijetetu pružati razne materijale kako bi imalo više podražaja (mekano,tvrdo, plastično,plišano...
pedijatrica nam je rekla da radimo slijedeće vježbe kad smo bili na pregledu s 2 mj (iako inače nema nikakvih problema, već da ju vježabamo za slijedeću fazu razvoja): otvaramo joj na silu rukice, iako ih i sama sad drži otvorene, širimo skupljamo ruke, i mičemo ruke gore dolje te da ju polegnemo na leđa, stavimo igačku naprijed, držimo guzu prema dolje i pustimo ju da se diže
da li su te opisane vježbe u redu ili je to isto forsiranje djeteta?
I mi isto radimo sa V. i smatram da to nije forsanje pogotovo ako pratiš i njen razvoj. Ako joj se nešto ne sviđa tj. vidim da protestira kad je na trbuhu neću ju forsirat. Probat ću opet za dan-dva. Inače to otvaranje rukica radimo svaki dan prije kupanja kad radimo masažu. Isto tako joj stopala masiram već par mjeseci kao pripremu za hodanje jednog dana kad bude spremna za to. Obožava masažu i to mi je i super priprema za spavanje. Totalno se opusti (drugo je što se nakon pol vure probudi
) Btw masažu smo naučili na radionici u domu zdravlja i možda bi ti bilo zgodno da se raspitaš o nečem takvom kod pedijatra pa buš od stručne osobe dobila još smjernica. Meni je to bio super način da vidim gdje griješim u vježbanju i masiranju jer jedno je pročitati, a drugo vidjeti!