Bubica je, sudeći barem po njezinim postovima, po mom mišljenju jedna jako umjerena, u svojim razmišljanjima trezvena osoba, željna pomoći drugima savjetom. Pod uvjetom da ti drugi to žele. Ne vidim razloga da je se napada.
Anemona, svaka čast. Ispade ti neki ekstremist!

Tebe, Anemona, Smajlić i pomikaki, sve potpisujem.
A evo i konstruktivne dutke_lutke.
Već je jednom prije bilo govora o ostavljanju djeteta samog u sobi, pa sam napisala da me to podsjeća na atmosferu u dječjem domu, gdje djeca silom prilika sama zaspe i spavaju sama. I da mi je to jako tužno. Na to se nadovezala sorciere, dojmljivim opisom kako je nju (sorciere) jedna djevojčica s prozora doma u suzama zvala da dođe po nju, da ta djeca čeznu za pažnjom.
Dakle, što se tiče odvajanja novorođenčeta i dojenčeta u posebnu sobu: razmislimo - u kojoj situaciji se ljudsko biće nađe samo u sobi, u nemogućnosti kontakta s drugim ljudskim bićem?
Pa u samici, u zatvoru. Samica je najstroža kazna, namijenjena samo najgorim prijestupnicima. A zašto? Valjda zato što ljudsko biće ima potrebu za kontaktom.
Dotičnima se, pretpostavljam, daje prilika da razmisle o svojim djelima i posljedicama tih djela, te da promijene svoje ponašanje. Drugi razlog je uklanjanje potencijalne opasnosti za druge zatvorenike.
Ovi razlozi kod male bebe, čini mi se, ne postoje. Zašto je se onda kažnjava?