Camel nije rekla da nije ponosna nego ne smatra svoj čin posvojenja nesebičnim. Ako dobro razumijem, ali mislim da da, ona ne vidi sebe kao plemenitu i nesebičnu osobu zbog posvojenja nego kao sretnu osobu što je stvorila svoju obitelj i ima svoju djecu. Moje mišljenje je blisko camelinom, jer sam posvojila djecu zato što sam ih željela i željela sam zasnovati obitelj, a ne zato što sam izuzetno dobra i plemenita osoba koja je učinila divno karitativno djelo. Naravno da smo mi pružili ljubav našoj djeci, osigurali im obiteljski život i dom i da utječemo na njihov razvoj kao osoba, ali vrijedi i obratno. Ja sam zahvalna svojoj djeci što su oni mene posvojili, mislim da je to bilo jako plemenito od njih.

U ovoj raspravi se stalno provlači jedna netočna informacija, a to je da nema dovoljno ljudi koji bi se odlučili na posvojenje. Činjenica je upravo suprotna, takvih ljudi ima jako mnogo, mnogo nego što ima djece za posvojenje. U Hrvatskoj se taj omjer kreće oko 10:1, znači deset potencijalnih roditelja na jedno dijete koje može biti posvojeno. Odatle i potreba za borbom koju vode mnoge forumašice i forumaši i koju smo vodili mi koji sada imamo svoju djecu.