Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: noćna ovisnost o ciki i mojoj blizini :(

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno noćna ovisnost o ciki i mojoj blizini :(

stavila sam ovu temu u ovaj podforum jer to meni već predstavlja problem....
    naime...
    imam malu spavaču sobu u kojoj nema mjesta da stavim kinderbed za bebicu, da bi ga mogla po noći premjestiti kod sebe za podoj i vratiti natrag, jer naša starija cura uredno svaku noć doseli kod nas i tako spava do jutra..
    naš krevet je definitivno preuzak za nas četvero-ako želimo da se itko kvalitetno naspava, tako da sam ja već skoro 5mj sa dečkičem na kauču u dnevnom boravku..
    prošli smo tešku relaktaciju i prodojili sa 3 mj, tako da mi je upočetku odgovaralo da smo skupa, samo sad je to postala navika da moj sinko cijelu noć glavom traži sisu, pa malo cucla, pa malo spava...meni to paše radi stvaranja mlijeka, jer po peleni vidim da se doooobrooo ponoći najede, ali ovako nema šanse da se vratim mužu u krevet
    noć izgleda ovako...u 23h zaspe na cici, onda jede u 2ipo, pa onda svaki sat ili 45min po malo, tako do jutra...mislila sam da ako ga pustim da se promeškolji da će sam nastaviti spavati, ali ne...glavinja dok ne nađe sisu (makar kroz majicuje čopi) a ako nema razbudi se i plače...
    sad bi ga ja polako stavila u kinderbed u dječju sobicu i dizala se na podoje, ali ne znam kako da to izvedem...ima li iko ikakav savjet ili iskustvo, molim vas...
    P.S.moram napomenit da dojim ležečki zbog velikih cicki i jer nam je tako najlakše, ali smo sad počeli vježbati i sjedečki, ponajviše radi ove situacije...
    please help

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hmm, kako mi je ovo poznato, mi također rabimo siku kao dudu varalicu
    uspješno smo dojile, onda smo imale stanku od 10 dana zbog moje bolesti (izdajala sam se), nastavile dojit i tad je sisala i po 9h po noći
    to izgleda ovako: aktivno sisa nekih 10 min i onda, kako ja to kažem, drži siku u ustima i povuće onako lagano svakih pola minute negdje, potom zaspi i ispusti bradavicu i onda paničan plač (a još uvijek žmiri i spava, to mi je najbolje), ako joj ne vratim taj čas bradavicu, budi se i vrišti, vratim joj bradavicu, automatski se smiri i spava dalje
    sad mi je ok jer dulje spava po noći, spava na kauču sa mnom nekih 2h na siki, potom ju stavimo u kindi (jer jedino tako možemo večerat, istuširat se i slično) i spava čak do 5 ujutro, al onda kreće spavanje sa sikom u ulozi dude varalice, meni je to ok jedino što moram skroz mirovat ležeći tako da se njoj ne pomakne sika, a tako mi je jakoooo neudobno za spavat, kako vi to rješavate, da li su oni jastuci za dojenje (nemamo ga, nažalost)dobri za to, za podbočit si leđa dok se doji ležeći, ovako sam u nekoj neravnoteži i stvarno mi je teško već?

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    tako mi je jakoooo neudobno za spavat, kako vi to rješavate, da li su oni jastuci za dojenje (nemamo ga, nažalost)dobri za to, za podbočit si leđa dok se doji ležeći, ovako sam u nekoj neravnoteži i stvarno mi je teško već?
    ja ležim na boku, sa lijevom rukom (ako dajem lijevu ciku)držim ciku i lagano stišćem-a lakat mi je već kao slonovsko stopalo tvrd, ili ležim s glavom na jastuku, ali onda lijevu ciku pridržavam desnom rukom, jer kad se isprazni pa je mekana mu klizi iz usta...
    a jastuk za dojenje imam, ali ga baš i ne podmećem pod leđa nego više pod glavu, tako da niš' koristi

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja svojoj ne moram pridržavat siku, nego ležim s rukom pod glavom na boku, a problem mi je tako na boku stalno balansirat ravnotežu jer kad malo zaspim, prevrćem se na leđa, njoj se pomakne sika i plače (iako već odavno prestane aktivno sisati), pa sam se mislila podbočit nečime pod leđa, jastuci su mi neki lagani pa su beskorisni za podbočit težinu

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja ti nažalost nemam nikakav koristan savjet kako prestat rabit siku kao dudu varalicu, samo sam se prepoznala u tvojoj situaciji, po danu isto tako spavamo samo sa sikom u ustima, ili pod glavom, tj. rabimo siku kao jastuk

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne zuri, nece tako biti doveka, on raste i postepeno ce sam izbacivati podoj po podoj.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kod nas je tako duuuuugo bilo. Meni je isto to smetalo, ali kad sam probala da je ponovo noću uspavam bez sise bilo je još gore.
    I najviše mi je, kao i tebi smetalo to što sam stalno rukom morala da držim sisu. Ali zanimljivo je to da čak i kad bih zaspala, sisu nisam puštala. Znao je da me probudi grč u ruci, ili MM ako vidi da ja još uvek držim sisu a mala se okrenula na rugu stranu
    Nemam neko rešenje, samo te razumem...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

babuska, ti bi željela polako ukidati noćne podoje ili i dalje dojiti po noći ali da je on u kinderbetu pa da se ustaješ za podoje?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa Vidi poruku
    babuska, ti bi željela polako ukidati noćne podoje ili i dalje dojiti po noći ali da je on u kinderbetu pa da se ustaješ za podoje?
    Oprosti sad tek vidim da si napisala.

Za početak napravi organizaciju, ja mislim da je to najvažniji dio
    Uzmi 7-14 dana i krenite sa ritualima za uspavaljivanje.
    Prvo klopa a onda, vidi što vam najbolje odgovara, nošenje, ti ili suprug, ukoliko vam to nije opcija onda ga stavi u kinderbet i mazi.
    Mislim da bi bilo dobro da se suprug uključi jer će vjerojatno biti lakše da on taj dio othendla.

I opet ponavljam, treba odlučiti da ti to zaista želiš, ne mislim ja sad da ti ne želiš, nego da nemaš neku grižnju savjest, namirisat će vas malac i razotkriti.

Po noći kad se probudi, nahrani ga i opet taj vaš ritual, nošenje/maženje/nešto treće - kinderbet.

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja te razumijem, bezbrojna noćna buđenja bila su nam pratioc jaaako dugo...
    Koliko sam shvatila ti nemaš ništa protiv dojenja noću, nego bi se voljela sa kauča vratiti u krevet?
    Ako je to tako, čini mi se da si izabrala najtežu varijantu jer mislim da će bebica od 5 mjeseci i dalje zahtjevati od tebe mnogo noćne pažnje pa to neće ići u prilog tvojem spavanju.
    Kako ti se čini ideja da se ti i beba vratite u krevet, a da stariju curicu probate nekako šarmirati da ipak cijelu noć prespava u svojoj sobi i dođe ujutro na grupno maženje?

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dok sam pisala stigao je i drugi Nikin post
    To mi se čini isto ok način ako si sigurna da ga želiš u njegovom kinderbetu

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj lionne prvotno napisa Vidi poruku
    .
    Kako ti se čini ideja da se ti i beba vratite u krevet, a da stariju curicu probate nekako šarmirati da ipak cijelu noć prespava u svojoj sobi i dođe ujutro na grupno maženje?
    ajmeee, tek ovo mi se čini nemoguća misija...ne mogu ukinit njen "cjeloživotni" ritual...to traje otkad je ona imala 7mj i bilo mi je skroz ok dok se pimpeša nije rodio.ne bi joj ja to ukinila jerjako malo pokazuje ljubomoru, ali ovo bi moglo biti
    hvala na savjetima, sutra ćemo sastaviti kinderbed u sobici pa ću ja pokušat za početak spavati u njenom krevetu i dizati se na podoje-sjedečki- to je ono najoptimističnija ideja, da vidimo kako će funkcionirati...
    nosim već danima gazicu u majici radi mog mirisa, ali malo me i strah stavit mu to s njim u krevet da se ne bi ugušio, a i mislim da njega ta gazica uopće ne zanima, nije vezan za ništa drugo osim za moje cike....

kažu mi neki da sam ga razmazila, i to mi je grrrr uopće za slušati jer sam se toliko napatila da prodojim, da bi im sad svima najrađe glavu odgrizla.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a što nikako ne stanete svi 4 u krevet?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nama je to ok jer smo zasad samo nas troje

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

a što nikako ne stanete svi 4 u krevet?
    krevet je 160x200, muž zauzme trećinu, starija kćer trećinu ipo (spava ko helikopter), ja+mališa+jastuk iza njega da ne padne s kreveta-onih par cm šta nam preostane, tako da

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A da staviš princezu sa tatom na svu noć a da ti i mali preselite u njenu sobu???? Posoji li mogućnost za tu varijantu???

I to što ti govore da si ga razmazila znam kako je, i mi smo se napatili s dojenjem, a od svega teško kome pada na pamet kakav drugi komentar osim da sam ga navikla na ruke Tačno da nekom glavu otkineš!

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

A da staviš princezu sa tatom na svu noć a da ti i mali preselite u njenu sobu???? Posoji li mogućnost za tu varijantu???
    ajme, ovo nam je zadnja varijanta, mislim, mogu ja s njim spavati u dječjoj, ali nije mi to-to, imam osjećaj da živim sa cimerom, a ne sa mužićem....fali mi baš njegova blizina
    ma nije meni teško po noći šetati iz sobe u sobu, a ni malecku mi neće njegovo plakanje probuditi, ta spava kao top!

I to što ti govore da si ga razmazila znam kako je, i mi smo se napatili s dojenjem, a od svega teško kome pada na pamet kakav drugi komentar osim da sam ga navikla na ruke Tačno da nekom glavu otkineš!
    ljudi su nevjerovatni, prvo te dave i gnjave da odustaneš, onda kad uspiješ svi su kao sretni, a onda zaborave pa uvik nešto prigovaraju, baš grrrrrr
    a sve kao dobronamjernooooo

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj babuska28 prvotno napisa Vidi poruku
    krevet je 160x200, muž zauzme trećinu, starija kćer trećinu ipo (spava ko helikopter), ja+mališa+jastuk iza njega da ne padne s kreveta-onih par cm šta nam preostane, tako da
    tako nas četvero spava.živi smo, al kralježnice nam nisu zahvalne

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a kakvih sam se ja savjeta o dojenju naslušala, da sam išta poslušala ne bismo mi baš karijeru u dojenju imali
    ja znam svoj cilj i ne slušam savjete jer što me zanima sama proučim i informiram se skupa sa suprugom (između ostalog i ovdje, kod pedijatrice i sl.), no moram priznati da me svejedno smetaju ti svi savjeti, iako ni na sekundu ne posumljam u svoj odabir, smetaju me zato jer mislim da mi nema tko šta pametovati za moje dijete:moje dijete je dobilo nas kao roditelje i mi ćemo se uvijek truditi odabrati najbolje za nju, naravno u okviru onog što mi smatramo najboljim

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

a kakvih sam se ja savjeta o dojenju naslušala, da sam išta poslušala ne bismo mi baš karijeru u dojenju imali
    ja znam svoj cilj i ne slušam savjete jer što me zanima sama proučim i informiram se skupa sa suprugom (između ostalog i ovdje, kod pedijatrice i sl.), no moram priznati da me svejedno smetaju ti svi savjeti, iako ni na sekundu ne posumljam u svoj odabir, smetaju me zato jer mislim da mi nema tko šta pametovati za moje dijete:moje dijete je dobilo nas kao roditelje i mi ćemo se uvijek truditi odabrati najbolje za nju, naravno u okviru onog što mi smatramo najboljim
    mogu samo potpisati!

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

samo da kratko podignem!
    krevetić u dječjoj sobi montiran, a u njemu Bucko leži-sam jer ja ne stanem tamo, ja ću u curkin na koji dan.
    vidjet ćemo kakva je bila noć, ali večer je zasad ok...

podojila sam ga sjedećki, kad je zaspao spustila sam ga u krevetić i zašuškala...
    plan je kad zakmeči da ga podignem, podojim i vratim natrag (imam laaaaganoooo svjetlo i dignutu roletu napola).
    a moja kapitulacija je ako se probudimo zajedno
    javit ću sutra kako je sve prošlo..

P.S.ako sam mogla prodojiti sa 3mj, onda bi ovo trebao biti "mačji kašalj"
    Posljednje uređivanje od babuska28 : 15.03.2010. at 22:23

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moja se jučer probudila oko 1 i malo se igrala nekih sat vremena, onda je papala, zaspala, ispustila siku, plač, ponovno držanje sike u ustima,... ni ona ni ja nismo spavale, onda smo ju stavili u kindi (koji je u istoj sobi) i zaspala je bez problema i spavala mirno do jutra
    ja bih tako rado da spava s nama u bračnom krevetu, al tu se stalno budi, a kad ju stavimo u kindi, spava mirno
    meni nije problem da ona popapa koliko god puta hoće tokom noći, al mi je teško spavat tako da drži siku u ustima po 7-8sati i zaplače čim ju ispusti
    dudu varalicu joj ne želimo dati jer bi me nekako pekla savjest da joj to uvalim
    da li to ona možda osjeti miris mlijeka pa nikako nema mira

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

mi smo se probudili zajedno
    do prvod buđenja sve je bilo ok, onda ja nisam bila toliko prisebna da sjedim i dojim, neko sam ga u polusnu samo ubacila kod sebe u mali krevet i prikopčala...on jedva dočekao
    ma dobro, nisam ni mislila da ćemo uspjeti iz prve...

ali evo sad spava u svom kindiću
    ja bih tako rado da spava s nama u bračnom krevetu, al tu se stalno budi, a kad ju stavimo u kindi, spava mirno
    ajme tina55, pa zašto??' imat ćete vrimena za maženje "pola života" zajedno kad napuni još koji misec...ja bi sve dala da se mogu stisnuti s mužićem kao nekad...hladno mi je nogama već mjesecima, brrrrrrr

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi se stisnemo svi tri, ko u vlakiću
    a meni ju je tako žao stavit samu u kindi, djeluje mi tako usamljeno da bi ju najrađe odmah izvadila iz kindija, čim ju pogledam (al ondabi ju samo probudila, što ne bi bilo dobro)
    kad realno razmislim znam da nije usamljena u kindiju i da se čak voli smiriti u kindiju, a čim se probudi i kmekne, stižemo po nju

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

mi se stisnemo svi tri, ko u vlakiću
    a meni ju je tako žao stavit samu u kindi, djeluje mi tako usamljeno da bi ju najrađe odmah izvadila iz kindija, čim ju pogledam (al ondabi ju samo probudila, što ne bi bilo dobro)
    kad realno razmislim znam da nije usamljena u kindiju i da se čak voli smiriti u kindiju, a čim se probudi i kmekne, stižemo po nju
    hahaha, rekao bi ti jedan moj stari doktor:"vidi se da ti je prvo"....meni je drugo i sve bi dala da mi oboje spavaju u svom krevetu, a mužek i ja u našem...s tim da su ipak jutarnja mazuljkanja u četvero-zakon

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj babuska28 prvotno napisa Vidi poruku
    hahaha, rekao bi ti jedan moj stari doktor:"vidi se da ti je prvo"....meni je drugo i sve bi dala da mi oboje spavaju u svom krevetu, a mužek i ja u našem...s tim da su ipak jutarnja mazuljkanja u četvero-zakon
    he, to je istina
    a i bebica kao da me čula, sve manje vremena provodi u kindiju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •