Mislim da pretjerujete s zgražanjem i usporedbama tipa istrčavanja na prometnu cestu, stavljanjem ručice na vruću peć...
Mislim da pretjerujete s zgražanjem i usporedbama tipa istrčavanja na prometnu cestu, stavljanjem ručice na vruću peć...
Žao mi je što ti smetaju usporedbe a ne smetaju ti nečija djela!
Što misliš o flasterima na bradavicama? I još me zanima što misliš o papru na bradavicama?
Jesi li kad probala slanu kavu? Pokvareno mlijeko? - kakav je osjećaj kad dobro potegneš iz šalice a mlijeko pokvareno?
Omg!
toliko o usporedbama - ja te pitam za pokvareno mlijeko ženo!?
Pa nitko ovdje nije gurao djecu pod auto niti je stavio ručicu na peć - ajme ne!!!!!
Pričamo o tome kako su neki zaista mazali grudi limunom, paprom i octom i to su dali svojim bebićima da probaju!
Ja to ne bi mogla - ne hvala!
Ali nisi ti to povezala vidim ja!
I dok odustajem od rasprave u uhu mi zvoni Oliver - 'tko sam ja da ti sudim'
a što nije moguće da beba jednostavno sama s vremenom prestane tražit bez bilo kakvih trikova?
naravno da je moguće.
ali je zato ponekad potrebno puno više vremena.
teško će koje dijete samoinicijativno prestati dojiti prije navršene dvije godine.
opet promasena poanta....ja u toj usporedbi istrcavanja i stavljanja octa na sisu nisam mislila na pretrpljenu bol (iako je to tocno, da smo manje osjetljivi na nefizicku bol iako ona moze biti i jaca od fizicke) vec postavljanja (granica) prema djetetu kao i samog usmjeravanja djeteta u odgoju i zivotu.
onako kako bi ishendlala istrcavanje na cestu (postavljanjem (jasnih!) granica, a pri tome ne mislim na drzanje djeteta na lajni ili dizanja ograda) isto tako bi ishendlala neko drugo ponasanje, bilo da se radi o vrucoj peci, nedozvoljenoj namirnici ili dojenju ako sam odlucila prestati sa njime.
steta sto su na tu tematiku Bubicin i BB postovi prosli nezapazeno...
zapravo, uopce nisam usporedila istrcavanje na cestu vec sam majku koja je "rijesila" problem sisanja (mislim Tina) premazivanjem sise sa octom (jer je to kao najlakse i kako ce dijete od 18mj razumijeti da sad vise nema sisanja) pitala kako ce objasniti/rijesiti istrcavanje djeteta na cestu, jer 18mj dijete koje ne moze shvatiti da vise nema sisanja jako lako moze u setnji poletit i izletiti na cestu i nekako ce se valjda postaviti...zapravo moje pitanje je bilo vise retoricki i odnosilo se na rjesavanje "problema".