Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: tko zna više o tom cjepivu MO PA RU?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Za branku1 možeš tražiti i odgodu cijepljenja, ali svakako će ga cijepiti do 10 mjeseca u školi ( ako se prije ne cijepi).
    zašto misliš da će je svakako cijepiti do listopada?
    mi smo cijepili kod pedijatrice kada smo odlučili da nam to paše (kako bi bilo istovremeno s bratom)
    nitko nas ništa pitao nije.

njezini u školi su se cijepili DiTePerom (valjda) još u 11. mjesecu, nas još uvijek nitko ništa ne pita.
    cijepit ćemo uskoro, na proljeće, ali ne znam gdje se to može kupiti...

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kaj ne ide u prvom razredu samo DiTe, a ne DiTePer?
    Posljednje uređivanje od suncokret : 16.03.2010. at 11:09

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    kaj ne ide u prvom razredu samo DiTe, a ne DiTePer?
    Tako je. Nema komponente za pertusis .Samo difterija i tetanus, te polio posebno.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    imam pitanje
    moje se dijete neće (ne može) cijepiti MO-PA-RU, a njegov je bratić nedavno cijepljen
    kako su bili u kontaktu, postoji li opasnost od "zaraze" prilikom stvaranja antitijela
    (nešto slično je pedijatrica objasnila da se može dogoditi...)
    Ako je cijepljeni bratić star godinu dana i primio Priorix, ne trebaš brinuti zbog prijenosa cjepnog virusa na tvoje necijepljeno dijete, jer nema za sada nikakvih indicija (dokaza) da se cjepni virusi iz Priorixa prenose na kontakte.
    Ako je bratić pred upis u prvi razred cijepljen domaćim MoPaRu cjepivom, a to mu je druga doza (ako je primio prvu sa godinu dana), opet ne trebaš brinuti o prelasku cjepnog virusa na dijete jer svi su se zabilježeni prijenosi cjepnog mumps virusa na kontakte dogodili sa djece koja su prvi put cijepljena.
    Ako je nekakava treća situacija u pitanju, napiši koja je dob bratića, čime se cijepio, je li se cijepio ranije...... pa ćemo vidjeti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    zašto misliš da će je svakako cijepiti do listopada?
    mi smo cijepili kod pedijatrice kada smo odlučili da nam to paše (kako bi bilo istovremeno s bratom)
    nitko nas ništa pitao nije.

njezini u školi su se cijepili DiTePerom (valjda) još u 11. mjesecu, nas još uvijek nitko ništa ne pita.
    cijepit ćemo uskoro, na proljeće, ali ne znam gdje se to može kupiti...
    njima je došla u školu doktorica i svi koji se nisu ranije cijepili, cijepili su se skupa negde u 10. mjesecu ( između ostalog i moj). I bio je točno popis koga i zašto se cijepi!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    njima je došla u školu doktorica i svi koji se nisu ranije cijepili, cijepili su se skupa negde u 10. mjesecu ( između ostalog i moj). I bio je točno popis koga i zašto se cijepi!
    Tako i kod nas. Ali su roditelji dobili pismenu obavijest , te su morali napisati da li je dijete nedavno bilo bolesno ili neki drugi razlog zašto ga ne cijepiti , te su taj potpisani papir djeca nosila u školu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je nekakava treća situacija u pitanju, napiši koja je dob bratića, čime se cijepio, je li se cijepio ranije...... pa ćemo vidjeti.
    cijepljeni bratić je dobio MOPARU (koliko ja znam), ima godinu dana, dakle, prvo cijepljenje... a moj necijepljeni, isto godinu i nešto, ne može zbog alergije na jaja...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pls, ako netko zna, bitna mi je info brzo...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

eto, javljam što sam saznala pa, ako je nekome od pomoći info, super...
    dakle, zvala Zavod za JZ, epidemiologiju
    i rekli da za MO PA RU postoji šansa (minimalna, ali postoji, navodno prošle godine neki roditelji dobili mumps od cijepljenih), a za PRIORIX nema evidentiranih slučajeva i za sada se smatra da nema nikakve mogućnosti prijenosa
    odahnula jer je taj mali bratić primio Priorix... uh...
    sve dobro završilo
    rekao čovjek i da više ne cijepe MO PA RU-om upravo zbog tih slučajeva, da je za sada po defaultu Priorix na repertoaru cijepljenja...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •