Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 208

Tema: Da li je moguče da me ljudi "cijene" na osnovi izgleda?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Da li je moguče da me ljudi "cijene" na osnovi izgleda?

Ukratko, moja svekrva me nakon poroda počela nepoštivati, smatrati me manje vrijedom i šikanirati, a sve jer po njenoma mišljenju: ne izgledam kao žensko, i predebela sam, ne držim do sebe.
    Inače smo imale dobar odnos (sad ispada da je odnos bio "dobar" samo zato što sam joj zapravo bila "inkubator" za unuka) ali od kad sam iznjela svoje mišljenje o svojoj kilaži a to je: da me zaboli jesam sad debela il ne, boli me đon za sijedu kosu i nije me briga za nedepilirane noge, ona se prema meni užasno odnosi. Njene frendice dođu u kuču na kafu i bubnu nešto tipa: Ajme šta si to od sebe napravila...
    Zadnjih tjedan-dva sve skupa je skoro pa nepodnošljivo, a danas sam se i rasplakala jer pored što me ona svaki dan maltretira sa dijetama i vježbanjem, dok sam šetala Špira 2 dečka od nekih 15 godina su se zaderali zamnom "debela"

Inače me ne diraju ovakve stvari, al svakodnevno slušanje o mom groznom izgledu mi zaista nije potrebno. Situacija je takva da sam mužu rekla da se želim preseliti jer ne mogu podnjeti par očiju na sebi svaki put kad se približim frižideru.
    U 3 godine imala sam 3 trudnoče, ovo je prva koja je završila sretno, i kad joj rečem da imam vremena za opet izgledati "ženstveno i zgodno" sad mi to nije važno, ona argumentira sa tim da mi nije važno sad, al ako to salo ostane dugo nikad ga se neču rješiti.

Pored ovog, stalno mi spočitava da sam spora, da je ona kad je rodila sve radila brže jer sa dijetetom nikad nemaš vremena (yeah right, ja sve popolako pa opet sve stignem) i govori da se jako malo gibam da bih trebala u slobodno vrijeme iči gore dole po stepenicama u kući. Kad ja rečem da sam imala carski, ležala 7 mjeseci bez dizanja, ne spavam nočima jer sam stalno budna zbog djeteta, i pored toga odrađujem honorarno neki posao na kompjuteru kad mali spava, ona govori da su to samo izlike.

Meni je više puna pipa!!! I želim znati, dal je moguče da ljudima tuđi izgled toliko znaći da če promjeniti cijelo svoje ponašanje prema nekome samo jer je ta osoba po njihovom ružna i debela??? Jesu li ljudi zaista tako površni?!!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Roza, probaj ju staviti na ignore. stariji ljudi su općenito, prmjetila sam jako orijentirani na izgled drugih ljudi, a kamoli na izgled svojih u obitelji. pa ja ne mogu razgovarati sa svojim (starijim)susjedama bez da one u startu prokomentiraju da li sam se zdebljala/smršavila i kakvo je vrijeme

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

neki ljudi su površni, i takvi često cijene na osnovu izgleda. Ali, tvoja sveki je da prostiš i više od toga. Zločesta i okrutna.
    Posljednje uređivanje od Solange13 : 17.03.2010. at 21:36

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih rekla da je tvoja svekrva munjena.
    Jel može nekome normalnome izgled toliko značiti? Ne može.
    Opusti se, uživaj u svojem prekrasnom bebaču i naravno pokušaj se maknuti od svekrve, ako je to ikako moguće.
    Ne trebaš davati nikakva objašnjenja za svoj izgled, niti njoj, niti ikome drugome.
    Trenutno imaš najvažniju ulogu u životu - mama si prekrasnom malom biću i samo se toga drži, a na izgledu ćeš raditi kad će doči u prioritete, mislim da je sad daaaaleko na listi, jer tako i treba biti.
    Uživaj i probajte se maknuti od munjene.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma šta munjena, zločesta je. i strašno bezobrazna.
    reci ti njoj da je stara i naborana i da ode na fejslifting jer da danas godine više nisu nikakvo opravdanje za bore. i da je ružna. i da ćeš ti smršati, a ona će ostati ružna.
    baš me naljutila.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Prvo da ti kažem da imaš malog predivnog mišića koji trenutno zaslužuje svu tvoju pažnju(vidim da je i dobiva) i nemaš se potrebe živcirati radi takvih osoba i njihovih glupih uvjerenja.Sada si mama i dala si prednost majčinstvu,po meni je to ok i normalno,pogotovo što je ova trudnoća imala sretan završetak.Ja stvarno ne razumijem ljude sa takvim pričama i komentarima,mislim da su iskompleksirani sami sobom pa to prenose na ostale i šta zapravo koga briga kako ti izgledaš ako se ti dobro osjećaš(ovo sa dlakama me dotuklo).Činjenica je da puno ljudi sudi po izgledu(i većina njih misli da je kad odeš roditi zapravo to tipa solarija ili pedikure pa da se vratiš ista ili ti čak ljepša,zanosnija kao džepna Venera) i ne samo tebe kao rodilje,to je pitanje koje se provlači kroz sve domene života od vrtića do doma umirovljenika...Znam da je takve stvari teško čuti(sad ti i hormoni nisu baš skloni) ali u svakom slučaju trebaš negativno jednostavno blokirati i ne dopustiti da te nervira jer to sve prenosiš na bebolina...na tvom mjestu preispitala bih odnos sa dotičnim osoboma,ako nemaš podršku ne treba ti niti konstantna kritika za vratom...neke stvari moraš staviti tamo gdje im je i mjesto!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Roza, ! Probajte se čim prije osamostaliti.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

E baš si mi dala povoda da napišem nešto o čemu ovih dana puno razmišljam: naime moja mama je uvek akcenat stavljala na nečiji izgled, uvek se to naglašavalo kao jako bitno, uvek je imala neke zamerke na to kako sam iskombinovala boje, kako mi nešto stoji, da to "nije u modi", da sam se baš ugojila, da bih trebala manje da jedem.... Sve to u nezgodnim, pubertetskim godinama kad sam ionako sa svojim izgledom bila na "vi". Dovelo je do toga da sam se ja krišom prežderavala jer sam isto tako osećala par očiju koji me prati po kuhinji, da sam od fino popunjene postala debela i da me čisto zabole za moj izgled. Sve iz besa i revolta.
    E sad, svekrva ti je, nije mama, nije ti baš toliko bitan lik u životu. Ako možeš stavi je na ignore, ako ikako možete maknite se.
    Posle svega što si prošla, posle preležane cele trudnoće i carskog reza meni je nezamislivo i potpuno idiotski da neko može tako da te kritikuje. I to još u ovom periodu nakon porođaja kad je žena osetljiva.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ignoriraj je. Ili, recimo, poslusaj cvijetu.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ti si rodila prije mjesec dana, zaokupljena si djetetom i to je sasvim normalno.
    Doći će na red i sijede, i depilacija, i kile.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Roza, to su hormoni kod tebe i nedostatak takta kod nje.

Meni je moja šogorica komentirala kako sam debela i imam velik trbuh kao da nisam rodila pet dana nakon mog poroda kada sam došla u njezin dučan kupiti sendvić prije nego odem na intenzivnu izdajati se za dijete koje je tamo ležalo i čekalo tešku operciju.
    Što se može , opcija ignoriranja ne funkcionira tako dobro u stvarnom životu kao na Forumu, potrebna je vježba.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Potpis na cure. Izbjegavaj dotičnu u širokom luku. Ja kad ne želim posjete, zaključam vrata, navučem zastore i ne otvaram nikome pa makar lupali do sutra. Da li možeš to izvest ili ti je sveki u stanu?
    I mislim da to može srediti TM da se ti ne izlažeš stresu i ne upadaš u konflikte.
    I da, ljudi su stvarno tako površni.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Svi već znaju moju reakciju prema svekrvi, pošaljem ti na pp, da ne ponavljam.

Uglavnom, s manipulatorom, stokom sitnog zuba, ugnjetavačem kompleksašem i ostalim idiotima se stvar rješava ovako.

Posjedneš svekrvu i kreneš: Ti !#"$#%&"/#&%!&%!/ ... (monolog deranja psovki koje se nikad nikom nisi usudila reći - kolko daha imaš), još jednom mi nešto reci i više NIKAD IKAD NEĆEŠ VIDJET SVOJE UNUČE!!! I završiš sa: Stoko jedna nezahvalna, i to mi je hvala što sam Vam rodila unuče i što sam se napatila ko nikad u životu. Sram Vas bilo!

I pazi ovu veeeliku životnu mudrost. Odseli se, kod svojih, bilo gdje, kod frendice, makar na 1 DAN - i nastat će opća panika, isprike, molbe da se vratiš i cici mici.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

naravno da je moguce. samo ne vidim zasto bi njihovo misljenje trebalo biti bitno.
    budi povrsna kao i ona, pa ju nemoj cijeniti jer je nepristojna i zadire u tvoj osobni prostor .

ja (nekima) nisam bas lijepa( vrlo uvijeno receno) al ne dira me sto okolina misli (a misli svasta, vjeruj mi) jer sam MM najljepsa na svijetu. i drugo mi ne treba. bi li radije da si svekrvi super, a muz se zgraza nad tvojim izgledom? doci ce sve na svoje kad se uhodas. ili nece. kako god, nje se to stvarno ne tice. moda bi je se ticalo kada bi uistinu bila dobronamjerna, ali ovako... pih

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih rekla za razliku od Perice, da je svađa umjetnost. Imam dugogodišnje iskustvo s nazovimo to, čudnom svekrvom. To što ona meni ne odgovara, što je ima čudne postupke,... ne znači da ju treba isključiti iz života unuka.
    Nikad nisam bila tip od veliki drama, i mislim da je uvijek bolje promisliti i na elegantan način riješiti problem. "Najelegantnije" od svega je da muž rješi problem, jer je njegova mama u pitanju.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ukratko, moja svekrva me nakon poroda počela nepoštivati, smatrati me manje vrijedom i šikanirati, a sve jer po njenoma mišljenju: ne izgledam kao žensko, i predebela sam, ne držim do sebe.
    Pa sad, je li to zbog tvog izgleda, ili samo koristi priliku, jer sad (možda)nisi u situaciji da elegantno zatvoriš za sobom vrata i odeš, bez suvišne priče. A pravi razlog bi po meni bio animozitet (nekih) svekrvi prema snahama, jer su im (u njihovoj podsvijesti) "otele" sina. Pogotovo ako je jedinac i ako su dotad bili dosta vezani.
    Ona se isto tako osjeća "jačom" jer je na svom terenu.

Ono što ja ne podnosim, to je ljudska zloća i zloba, pogotovo prema onome tko je u tom trenutku u nezavidnoj situaciji, treba pomoć ili sl.

Njene frendice dođu u kuču na kafu i bubnu nešto tipa: Ajme šta si to od sebe napravila...
    Ovo mi je od njih jako ružno i nepotrebno. Što se njih tiče tvoja dotjeranost? Na forumu možeš pročitati da se "friške" mame jedva stignu istuširati i sl., a o nekakvoj manikuri ni ne sanjaju. I ja sam se poslije poroda posvetila djetetu, ali mi živimo sami (s razlogom).
    jer pored što me ona svaki dan maltretira sa dijetama i vježbanjem
    A ona nije dojila? Nema dijete dok dojiš, a s dojenjem će kile jako ići dolje.
    , dok sam šetala Špira 2 dečka od nekih 15 godina su se zaderali zamnom "debela"
    Ovo je, pak, samo za sebe, beznačajna epizoda, iako je takvo ponašanje ružno i neodgojeno. Klinci kojima je dosadno.

Inače me ne diraju ovakve stvari, al svakodnevno slušanje o mom groznom izgledu mi zaista nije potrebno. Situacija je takva da sam mužu rekla da se želim preseliti jer ne mogu podnjeti par očiju na sebi svaki put kad se približim frižideru.
    S obzirom na ovo napisano, mislim da biste vi sebi trebali pripremati teren za razuman uzmak, tj. selidbu. Sve se može promijeniti, samo nečija zloća ne.
    U 3 godine imala sam 3 trudnoče, ovo je prva koja je završila sretno, i kad joj rečem da imam vremena za opet izgledati "ženstveno i zgodno" sad mi to nije važno, ona argumentira sa tim da mi nije važno sad, al ako to salo ostane dugo nikad ga se neču rješiti.
    Pored ovog, stalno mi spočitava da sam spora, da je ona kad je rodila sve radila brže
    Čisto šikaniranje. Ja sam malo naglije naravi, nekad i naglijih pokreta, pa mi je na baby fitnessu dr Jovančević skrenuo pažnju na to da s bebom sve treba raditi polako, pažljivo, da nekad mora biti i "dosadno"...
    jer sa dijetetom nikad nemaš vremena (yeah right, ja sve popolako pa opet sve stignem) i govori da se jako malo gibam da bih trebala u slobodno vrijeme iči gore dole po stepenicama u kući.
    Pa zabranjeno je forsirati se poslije poroda! Žena je 42 dana nakon poroda u tzv. babinjama, kad bi se trebala što više odmoriti, skupiti snagu, i posvetiti se što više djetetu, a ostali da je rasterete što je više moguće. To je općepoznato, čak i u generaciji moje mame i bake, dakle i tvoje svekrve.
    Kad ja rečem da sam imala carski, ležala 7 mjeseci bez dizanja, ne spavam nočima jer sam stalno budna zbog djeteta, i pored toga odrađujem honorarno neki posao na kompjuteru kad mali spava, ona govori da su to samo izlike.
    Ovo stvarno nagriza živce.
    Meni je više puna pipa!!! I želim znati, dal je moguče da ljudima tuđi izgled toliko znaći da če promjeniti cijelo svoje ponašanje prema nekome samo jer je ta osoba po njihovom ružna i debela??? Jesu li ljudi zaista tako površni?!!
    Kao što rekoh, mislim da nije problem u izgledu. Ja bih se, ako je moguće, preselila k mami / sestri, ili blizu njih, po dogovoru, još na mjesec-dva, a onda - sami.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Na stranu da ti je po ovom što pišeš svekrva užasno okrutna, ali mislim da si ti premlaka u svom stavu. Moraš joj dati do znanja da ti takve komentare ne smije davati. Reci joj mrtvo hladno da ćeš ti smršaviti i opet dobro izgledati, a da će ona ostati stara i kako misliš da se ona hrani ovim komentarima i sebi diže ego. Ja bih joj najozbiljnije rekla da me takvo ponašanje smeta i da to nije kulturno, a ako želi da si tako razgovarate, onda ćeš i ti nju vrijeđati. Nemoj to šutke trpiti i opravdavati se. Nemaš se ti njoj što opravdavati kako si tek rodila, da si imala carske i sl. Ti jednostavno te komentare ne želiš slušati, a ona neka si misli što želi jer se tebe to ne tiče. Mislim da će ju to totalno ušutkati.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme Roza , kad ti pogledam avatar i vidim što si iznijela...predivnog mališana....ne mogu vjerovat da te ikakva baba ili mularija može izbaciti iz takta...i ja sam sa svojom u dobre-ali čujem svašta-od toga da se već brine hoće li beba imati sala kad naraste, pa da sam se udebljala (a ja gubim kile-dakle nije istina, kad joj to kažem-da sam na dijeti-zbog dijabetesa-onda se šali kako mi beba gladuje....(meni nije smiješno, uopće). Mislim, nije normalna žena...dok ja ne spavam zbog tokosplazme...pa krvarenja u trudnoći....mogu reći samo - blago njima, koje one probleme imaju. Ili- jadne li su kad ih takve stvari muče, kad nemaju pametnijeg posla. A opet-nikad nisam bila sretnija u životu (ja). Pored svih briga. Osjećam se ko kraljica. Eto.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj PericaY2K prvotno napisa Vidi poruku
    Svi već znaju moju reakciju prema svekrvi, pošaljem ti na pp, da ne ponavljam.

Uglavnom, s manipulatorom, stokom sitnog zuba, ugnjetavačem kompleksašem i ostalim idiotima se stvar rješava ovako.

Posjedneš svekrvu i kreneš: Ti !#"$#%&"/#&%!&%!/ ... (monolog deranja psovki koje se nikad nikom nisi usudila reći - kolko daha imaš), još jednom mi nešto reci i više NIKAD IKAD NEĆEŠ VIDJET SVOJE UNUČE!!! I završiš sa: Stoko jedna nezahvalna, i to mi je hvala što sam Vam rodila unuče i što sam se napatila ko nikad u životu. Sram Vas bilo!

I pazi ovu veeeliku životnu mudrost. Odseli se, kod svojih, bilo gdje, kod frendice, makar na 1 DAN - i nastat će opća panika, isprike, molbe da se vratiš i cici mici.
    joj joj joj

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis na cure. Izbjegavaj dotičnu u širokom luku. Ja kad ne želim posjete, zaključam vrata, navučem zastore i ne otvaram nikome pa makar lupali do sutra. Da li možeš to izvest ili ti je sveki u stanu?
    I mislim da to može srediti TM da se ti ne izlažeš stresu i ne upadaš u konflikte.

Bravo. Tako sam i ja našla put do sreće haha. Muž oduševljen.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kljucic, u žicu. Površnost, to je to. Roza , nakon svega što si prošla budi nježna prema sebi , bez obzira na druge.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    joj joj joj
    e Dorotea moja draga, probala ja fino, probala ja lijepo, al nije išlo. Popila ona meni živce jednom, popila drugi put i rekla sam e nećeš i treći put.

Sada je sve fino u rukavicama, sve prek muža i na finjaka.

Bila je sitacija da je MM cimala protiv mene. Pa si mislim, ako ti zoveš MM, ja ću fino nazvat TM. I nazvala ja svekra i pitala ga: Dobro, recite vi meni, jel meni treba da se meni ta "#$%&% petlja i brak, i jel uistinu potrebno da se moj brak raspadne i da se ja razvedem da me ta "#$%$ prestane maltretirati?

I od onda, kao što sam rekla, super smo si. Ona zna do koje granice smije ić. Eh sad, moja sveki je uporan bik po horoskopu (njene riječi) i ja sam znala da nema drugog načina. Brut-force.

Al eto, vidi RozaGroza kak možeš u svojim okolnostima...

Joj e - al da je meni sveki rekla da sam debela... Nebi unuče vidla dobrih pol godine. Pa nek si doma jede celer i gricka mrkvicu sama.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

perice ma razumijem ja tebe samo sve se to može oštro i jasno, ali bez vrijeđanja i psovanja. ipak je to njegova mama isto ko što si ti majka svom djetetu.
    bila sam i ja sa svojom u svađi nekoliko mjeseci nismo uopće pričali ni vidjeli se, i mm i ja, ali je mm jednom tjedno odveo malog kod njih i sjedio u sobi kod brata dok su se oni s njim igrali. mislim da se nikako ne bi trebalo koristiti djecu kao oružje ako oni svoje unuke vole i ako unuci vole njih. meni je to nisko. zamisli da tebe tvoja snaha danas-sutra ucjenjuje na taj način. mi se ne moramo biti dobri (iako smo sada super ok), ali to nema veze sa njihovim odnosnom. ljubav bake i djede djeci može biti bogatstvo koje ja svom djetetu ne želim uskratiti. a dobro se sjećam i kako je meni bilo teško kada se moj tata posvađao s mojim djedom kojeg sam voljela.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma da, Dorotea, slažem se u potpunosti, ali ja sam nju kumila i molila na 1000 načina, s poda ležeći u bolovima, nemoćna i jadna nakon poroda a ona me gledala s prezirom i kritizirala me unedogled.

nikada ne psujem, al kada je tema svekrve u pitanju i što si one sve dozvoljavaju, bez imalo suosjećajnosti, glorificirajući vlastite porode, to mi se gadi van svih mjerila.

ja ću svojoj djeci iskreno reći što sam prošla nakon poroda, i ako ću ikada imati snahu ću je sa suosjećanjem i ljubavlju usluživati, a ne nametati se, naređivati, omalovažavati, prijekorno gledati, tračati...

na kraju krajeva, sada kada zna granice, ona je divna baka, i ja je volim posjetit s malenom, i zakopala sam sjekiru jer ne želim da se svađam s njom, želim da dijete ima baku koju voli i koje je voljeno. i tako da je sada sve ok. meni je žao da sam morala s njom voditi bitku - al eto - sve je dobro završilo i sada se svi međusobno poštuju. i odlučila sam joj oprostit. eto.. valjda nije znala bolje.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Roza pa nedavno si rodila, nemoj se opterećivati bedastoćama nego uživaj u bebaču.

Najjednostavnije je srezati svekrvu u korijenu - idući put kad nešto prokomentira joj odbrusi da je zločesta stara baba.
    A ako nisi konfliktni tip ili ti se ne da zezati s tim mjesec dana nakon poroda, reci mužu da to riješi. Ja bih se daleko više naljutila na MM da u takvoj situaciji ne reagira. Jer ona je naprosto stara/zločesta/nitko i ništa (dobro, ovo ne stoji). A TM je taj koji treba ustati i podržati te.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

roza, svatko se češe di ga svrbi.
    vjeruj mi, tvoja svekrva je u sebi jadna da jadnija ne može biti i samo zato se doslovno iživljava na tebi. znam da ti nije baš neka utjeha, ali pokušaj si stvari tako posložiti sljedeći put kad ti doleti neka bezobrazna opaska.
    i definitivno naoštri jezik i pripremi nekoliko povratnih.

(a što tvoj muž kaže na sve to? da li ti pred njim dobacuje?)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Roza cure ti dobro kažu
    baba je netaktična i bezobrazna
    a ti si posebno osjetljiva radi hormona
    i slažem se sa icyoh, to treba riješavati TM sa svojom mamom
    on je TM, otac tvog djeteta, zna što si (ste ) prošla (i) da dođete do djeteta i sada ti stvarno ne treba tako nešto
    a i uvijek možeš poslušati premudru cvijetu

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajoj, Roza, samo ti to sada treba,
    ne smiješ joj dozvoliti da ti govori te stvari, jasno i glasno joj kaži DOSTA,
    a TM te mora u tome podržati,
    to je samo početak, ako joj to sada dozvoliš,
    sutra će te omalovažavati pred tvojim vlastitim djetetom.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a možda na taj način iskazuje ljubomoru zbog unuka, važna je djetetu i baka, ali mama je mama, samo jedna na svijetu
    i mene je dosta stvari povrijedilo, ali ignoriram koliko mogu i tjeram po svome i dam do znanja indirektno što mislim (indirektno tako da zadržim granice poštovanja, ali dovoljno da se skuži što hoću reći)

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Roza draga, kao prvo - nemoj se svadjati s njom.
    Osobe kao sto je ona ne moze povrijediti nista sto kazes jer ona je u svojoj glavi formirala svoj stav.

Ono sto mozes napraviti je - prestati se njoj pravdati.
    Kakav je ona tebi karakter u zivotu da joj se pravdas?

Daj joj do znanja da si se udala za njenog sina a ne nju.
    Da je tvoj muz onaj kojem se ti moras svidjeti, a ne njoj.

Kada ti sljedeci put krene tako nabrajati prekini ju odmah u startu, reci da ako ti nema sto pametno i korisno za reci da ti imas i pametnijih stvari za raditi a ne slusati njene zlobne komentare i onda se povuci u svoju sobu i zatvori vrata (ako ih mozes i zakljucati bilo bi odlicno).

Sve to smireno, nemoj se uzrujavati, ako se i uzrujas nemoj joj dati do znanja da te dira.
    Sa smjeskom na licu (koliko god tesko bilo) povuci se, znas onu draga - pametniji popusta

Kada vidi da ti njeni komentari ne smetaju ni najmanje prestat ce, svaka tvoja suza nju hrani, nedaj joj gusta.

Drzi se draga

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I jos jednu stvar bih joj natrljala na nos.

Tvrdi da voli svog unuka, a uznemiruje mu majku koja ga doji, dojilja i stres nikako neidu skupa.
    Krasno pokazuje tu ljubav, krasno

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Draga Roza, nakon svih patnji koje si proživjela, dobila si prekrasnog sinčića - uživaj u njemu, neka on bude središte tvog svijeta, tvoja najveća radost.

Iz vlastitog iskustva znam da neke osobe vole konflikte. Vole provocirati, traže razloge za svađu... Uživaju u negativnom ozračju, a koji su razlozi za to, možemo samo nagađati (iako to doista nije vrijedno našega truda). Isto tako znam da je najbolje rješenje - ignorirati takve ljude, to ih dovodi do ludila!

Ako je ikako moguće, nastojte se osamostaliti, kako su ti cure savjetovale, na taj način pokušaj sačuvati svoje živce i svoje zdravlje.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja bih Rozi opet preporučila (radi nje-ne radi sveki) terapiju ne javljanja na telefon i neotvaranja. To zbilja djeluje-jer shvatiš da imaš vlast nad svojim životom i da sam odlučuješ koga tu puštaš...S druge strane, kad sveki shvati da je ne obadaješ...izgubit će gušt i vjerojatno prestati...najbolji udarac, obrana, kako hoćeš-je voditi svoj život i pokazati koliko držiš do njenog mišljenja. A ne bi bi trebala držati niti malo-jer žena priča gluposti i to je svakome jasno.
    Svakako nisam za ove drastične metode, nezrele su mi i nisu vrijedne situacije ni osobe. Ali, kad se skuliraš-reci joj ovo što ti je Marsupilami napisala, sponatno joj odgovori ono št misliš-bez uvreda i s osmjehom. Stvarno nema pametnijeg posla....to je činjenica. Nije ni njoj lako-vodit nepostojeće i tuđe brige, al kad imaš propuh....onda moraš nešto...I reci mužu ako patiš-nemoj se povlačiti, nisi zaslužila, zbilja si žena ipo i s pravim vrijednostima, ozbiljno to mislim.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Da, tako površni, da ne povjeruješ. Stvarno je nevjerojatna,... Što ona ima u svojoj glavi? Kao da ne zna što si sve prošla. Iskreno, ali nažalost, mislim da je kod takvih ljudi sve uzalud-još bih i shvatila da je riječ o nekoj izgledom opterećenoj tinejdžerici, ali ona, koja je i sama majka, koja je valjda i sama spoznala koliko odricanja traži majčinstvo, pa da te toliko opterećuje tim glupostima. Ja je iskreno žalim što je toliko (is)prazna, jadna, da do sada nije spoznala prave životne vrijednosti. Možda glupo, ali stvarno je treba žaliti.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I mislim da ćeš-kad dođeš na svoje-hormonalno-vidjeti i koliko su smiješne i nebulozne njene izjave....moći ćeš se nasmijati, jer stvarno, meni je moja smiješna kad provali svoje...i muž se nasmije. Stvarno ima vremena za osmišljavanje ideja...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Roza, pokušaj ju ignorirati i usput si pjevuši:
    "ništa mi neće ovi dan pokvarit..."
    http://www.youtube.com/watch?v=xZUtB_pvueA

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imate vi pravo, i inače sam ja izdignutija i distanciram se. Na taj način nam je i opstao odnos, kad kod je bilo nekih trzavica ja se jednostavno udaljim na par mjeseci - iako uvijek je to odnos u kojem ja jako puno toga istoleriram, al baš zato jer ne živim sa njima inače i zaboli me đon. Ovaj put je teže jer smo tu kod njih sa malom bebom, i mislili smo kod njih ostati 2 mjeseca po porodu, al u ovakvoj atmosferi ne želim biti tu više ni 5 dana! Srečom kuča je ogromna pa se zatvorim u svoju sobu sa Špirom i onda me boli briga za cijeli svijet.
    Mm-a to sve skupa jako nervira, pokušao je razgovarati s njom ali kako je netko napisao, ne kuži ta ništa. Danas je rekla da je njeno ponašanje uzrokovano njenim umorom, i kao ja bih to morala razumjeti, a u kuči ima 3 sina, muža i 2 "snahe" (cure od sinova) kojima ne kenja, nego baš prakticira umorno ponašanje na meni!

Najviše me iskreno strah toga da če me toliko isprovocirati da ču izgubiti svoje "manire" i stvarno se posvaditi, a to mi se ne da jer mrzim dramu i svađanja. Al i Mm govori da moram opet pokazat svoje zube, profinjeno, jer kad ih pokažem ona se skulira. E sad, kako pokazat zube profinjeno, kad si neispavana, hormoni te šoraju, brineš se za milijon sitnica, plus i nama je kriza pa se brinem i o lovi (eto več radim tjedan dana honorarno)...mi smo zaista dva različita svijeta...ja sam u njenoj glavi neka frikuša. Da ne govorim o tome da kad god sam ja rekla u nekom razgovoru da me strah trudnoče jer se svašta izdogađalo prije i malo sam istraumatizirana, njena replika - e jest da je tebe sve pogodilo, ali znaš meni je jednako teško u svemu! Ili, ja rečem da me rasturaju leđa od mjeseci ležanja - nju njena leđa ipak bole više...ja ne plačem i ne paničarim oko Špirove guze - neodgovorna sam majka i nije joj jasno kako me "ne dira" to sve skupa - pa ljudi moji jesam ja luda?? Meni je nekako važnije zadržat bistru glavu u svemu tome nego sjest i plakat nad Špirekovom guzom, kakva korist od toga...dok ona dođe u sobu i onda krene sa kuknjavom o guzi. A nebiste vjerovale što je rekla mm-u. Mali je dobio u 4 dana 170 grama. A kao školski je 100 grama u 4 dana. A ona sa strahom pita: Da ne jede puno? Neče valjda on biti debel? !!! Jel to izjava neke normalne osobe??? Kao ja sam debela pa je strah da če i mali bit debel, a beba ima jedva 5 tjedana umjesto da bude luda od sreče da se dobro razvija ona se brine oče bit debel. I doda da se nada da če imat mm-evo tijelo jer ako bude na mene to če bit loše.

Uf, ma moram se ispuhati ovdje jer ako krenem sve ovo njoj govorit neče završiti dobro...moram se naspavati i onda ču bit manje ranjiva, pa ču se valjda znat postavit. Al jednostavno ne mogu ksebi doči da se to u današnje vrijeme događa........i da, kako je netko napisao, ona je smršavila 20 kila u mjesec dana nakon poroda i izdojila sina, pa je rekla da moja izjava da se ne smije na dijetu za vrijeme dojenja nije istinita tctctctc...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sva njena potisnuta sranja su sad isplivala na površinu.

Odselite se što prije da spasite makar provizorni odnos.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj draga moja, meni je muka dosla dok ovo citam, kako je sebicna pa to je za poludit strasno! strasno!

znas sta, uz sve brige koje imas, stvarno ti ne treba jos brinut i o njenom egu, to sta ona prica nema veze s tobom, ona je samo sad nasla "meko tkivo" di ce zarit svoje zloceste pandze i hranit se ignoriraj ju, zarezi, napravi kako god ti odgovara da se zastitis super je da je tm uz tebe, vjerujem da se tesko odselit ako vam je to financijski zahtjevno, onda ce ti preostat da to s njom rijesis na neki nacin koji ce ti omogucit mir. od srca ti zelim da te preestane gnjavit drzi mi se!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih rekla za razliku od Perice, da je svađa umjetnost. Imam dugogodišnje iskustvo s nazovimo to, čudnom svekrvom. To što ona meni ne odgovara, što je ima čudne postupke,... ne znači da ju treba isključiti iz života unuka.
    Nikad nisam bila tip od veliki drama, i mislim da je uvijek bolje promisliti i na elegantan način riješiti problem. "Najelegantnije" od svega je da muž rješi problem, jer je njegova mama u pitanju.
    X ko kuća!

Ne pitaj kak znam, iz vlastite kože....

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Roza, isključite tu ženu maximalno od svih informacija. Što ona mora znati koliko je dobio i koliko narastao ako to uzima na način da Te povrijedi. Pri slijedećemo komentaru na debljinu ja bi joj sigurno pristojnim tihim glasom da ne želiš i ne dozvoljavaš slušati bilo kakve komentare na račun svog izgleda i da o tome više ne želiš raspravljati. Slijedeći puta ako to ponovi ponoviš tu svoju rečenicu. Još mjesec dana i ona vas više neće gledati....

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo rose,partibrejkera!

Dakle, moje skromno mišljenje:
    1. svekrva nema takta,ali ni prava na takav način ti o tvojoj "zapuštenosti",pogotovo jer si rodila prije cca mjesec dana

2.svekrva ti možda i ne želi loše,možda ti se ne želi samo napiti krvi...,možda misli da tvoje dobro,a time neposredno i na dobro svog sina i unuka...
    to da moraš biti vitka mjesec dana nakon poroda-vjerojatno i ne očekuje,no smeta ju sigurno tvoj stav "baš me briga"...farbanje sijedih i depilacija traje ukupno max sat vremena,a razlika u dojmu je drastična....
    zapuštenost vanjštine kad-tad dovede do zapuštenosti na mnogim drugim područjima...

i sad me vi sve emancipirane coolerice linčujte

p.s. RozaGroza, čestitam na bebici,

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga Roza, baš mi je žao što, nakon svega, još i ovako nešto prolaziš.
    Koliko god to bilo teško, ne daj se isprovocirati, nemoj se svađati s njom niti joj se pravdati. I naročito ne daj da ona vidi tvoje suze - time se zločeste osobe hrane.
    I najvažnije od svega: ne spuštaj se na njezinu razinu, ostani dama.
    Kad ti opet dođe sa svojim glupostima, smireno joj reci da je tvoja težina tvoja stvar, da se to nje ni najmanje ne tiče i neka te lijepo ostavi na miru. To reci najsmirenijim glasom kojim možeš. Kad vidi da te ne može isprovocirati, to joj više neće biti takav gušt.
    I jako je važno da joj TM vrlo jasno i odrešito (bez puno objašnjavanja i pravdanja) kaže da on ne dozvoljava da se ona tako odnosi prema njegovoj ženi. Ovo ti sve govorim iz iskustva.

A ti se lijepo smiri, oporavljaj se od svega što si prošla, uživaj u svojem Špireku i izbjegavaj svekrvu u širokom luku. Smršavit ćeš kad/ako to ti budeš željela. Koliko sam te upoznala na forumu, vidim da si jedna divna osoba i trebaš biti ponosna na sebe.
    Nedaj da te dotuku tuđe površnosti.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

rosa, ja se slažem s tobom.

A svekrva je netaktična. A ti si Roza preemocionalna. Jel živite baš skupa ili vas dijele kakav kat, vrata, bilo što?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

uff,sad vidim da je sveki izjavila kak je smršavila 20kg u prvih mjesec dana nakon poroda i to dojenjem...
    da, nije ti lako, vidim...no velim ti, možda ona samo na vrlo grub način iskazuje svoj strah da ćeš se trajno zapustiti,a znaš kako se takvi scenariji dalje odigravaju...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    . Koliko sam te upoznala na forumu, vidim da si jedna divna osoba i trebaš biti ponosna na sebe.
    .

e, ovo potpisujem...RozaGroza, tvoja energija se prepoznaje među stotinama drugih!

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    apsolutno se slazem. jer ak je ti posaljes gdje joj je mjesto to ce samo pogorsati vas odnos, ali ako je najdrazi sinek posalje, onda to vec ima puno vise ucinka. cesto to treba ponoviti i vise puta, ali s vremenom se popravi (ili barem prigovaranje postane rijede). najbitnije je da se ti pokusas ne nervirati oko toga jer ces skrahirati. i naravno ak se mozete maknuti iz njezinog stana, to bi bilo idealno...sa svekrvama te blizom i daljom rodbinom ona "daleko od ociju, daleko od srca" djeluje obrnutno proporcionalno

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nova sam na forumu i nisam puno pisala,ali sam puno čitala, tako da sam upoznata s tvojom pričom i nisam mogla vjerovati kad sam ovo pročitala Tvoja svekrva trebala bi ti podići spomenik, a ne vrijeđati te! To je užasno okrutno!
    Moja baka je malo blaža verzija tvoje svekrve, o izgledu ne komentira ništa, ali je oko bebe strašno naporna. Ja sam svjesna da to treba ignorirati, to i činim, ali takve zločeste izjave ipak ostanu u podsvjesti i kopkaju. Moj šnjofko je isto kao predebeo, kad plače ona počne nabrajati sve moguće uzroke: Možda ima upalu uha, sigurno si mu previše stegnula pelene pa mu ne rade crijeva, bilo je puuuuno takvih izjava, da ne nabrajam. Par dana nakon njenog posjeta svaki sam put otpuštala pelenu nakon previjanja
    Mali Špiro centar je tvog svijeta i on će te obožavati bez obzira na tvoj mane i vrline i nemoj nikome dopustiti da unosi zloću u vaš mali savršeni zajednički svemir
    Pozdrav iz Slavonije od Ivana i njegove nesavršene mame...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da nemaš viška kila, našla bi sveki drugo nešto ) Ignore.
    ŠTo se tiče ta dva dečka, jednom sam rolala sa svojih cca 55kg onda-na 176 i dva dečka su se derala za mnom: guzata. Toliko o tome

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    2.svekrva ti možda i ne želi loše,možda ti se ne želi samo napiti krvi...,možda misli da tvoje dobro,a time neposredno i na dobro svog sina i unuka...
    to da moraš biti vitka mjesec dana nakon poroda-vjerojatno i ne očekuje,no smeta ju sigurno tvoj stav "baš me briga"...farbanje sijedih i depilacija traje ukupno max sat vremena,a razlika u dojmu je drastična....
    zapuštenost vanjštine kad-tad dovede do zapuštenosti na mnogim drugim područjima.
    Ovo što pišeš stoji, naravno sad dolazi ALI:
    1.) sat vremena je obično luksuz koji si mama male bebe ne može priuštiti, da joj je baš to i glavni prioritet
    2.) čemu ta razlika u dojmu - ne slažem se da za ikog treba sad friška mama pokušavati popraviti dojam
    3.) što se tiče aludiranja na "kasnije probleme" - meni za to nije niti vrijeme, niti mjesto. Mislim da je krajnje neukusno da se svekrva brine kakav će biti moj seksualni život s njezinim sinom, ili tako nešto.
    4.) ...
    Nisam mišljenja da to što žena postane majka, dalje ostaje izlika za "loš izgled", ali mislim da sve u životu ima svoje vrijeme, mjesto i prioritete.
    Trenutni prioriteti su beba, beba i samo beba i ne vidim razloga da bi bilo drugačije, kako vrijeme prolazi i beba raste, svatko od nas se "sredi" kako njemu odgovara, nema pravo na to aludirati niti svekrva, ma niti muž, apsolutno nitko.

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •