Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 208

Tema: Da li je moguče da me ljudi "cijene" na osnovi izgleda?

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

rozagroza,

Mali Špiro centar je tvog svijeta i on će te obožavati bez obzira na tvoj mane i vrline i nemoj nikome dopustiti da unosi zloću u vaš mali savršeni zajednički svemir
    moj mladji sincic ce uskoro imati cetiri godine, a ja sam jos uvijek poprilicno popunjena... ne izgledam ni izdaleka savrseno (ma ni iz aviona!)...
    ALI - bezbroj puta cujem od svog sincica: -mama, prekrasna si!
    -mama, volim te!
    -mama, obozavam te!
    -ti si moja najljepsa mama!
    -mama, tako si dobra!

i znas sto? ja se zaista i osjecam tako - najljepsom i najboljom mamom na svijetu!
    spiro ti to jos ne zna reci rijecima, ali pogledaj samo njegov pogled dok ga njegova jedina i najdraza mama doji! on ti govori sve!

izdrzi jos tih par dana, a onda te ceka more, sunce, setnje i uzivanje daleko od zlocestih osoba koje ti zele pomutiti najdivnije razdoblje i najvecu srecu!

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku

nisam ga nosila u jastuku kad se rodio pa će imati grbu-i sad ga stalno pipka, a moj neoprostivi grijeh je što svome djetetu neću obući robu od njegovog oca koja je stajala u nekome ormaru i čekala mene nezahvalnu da ne moram trošiti novac na to)

joj, odvalila sam na ovo!

iskreno, i ja se pitam kakva cu bit svekrva! tesko se stavit u tu situaciju... mislim da je tesko sacuvat zdrav razum kad se rodi unuk!

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa Vidi poruku
    rozagroza,

moj mladji sincic ce uskoro imati cetiri godine, a ja sam jos uvijek poprilicno popunjena... ne izgledam ni izdaleka savrseno (ma ni iz aviona!)...
    ALI - bezbroj puta cujem od svog sincica: -mama, prekrasna si!
    -mama, volim te!
    -mama, obozavam te!
    -ti si moja najljepsa mama!
    -mama, tako si dobra!

i znas sto? ja se zaista i osjecam tako - najljepsom i najboljom mamom na svijetu!
    spiro ti to jos ne zna reci rijecima, ali pogledaj samo njegov pogled dok ga njegova jedina i najdraza mama doji! on ti govori sve!

izdrzi jos tih par dana, a onda te ceka more, sunce, setnje i uzivanje daleko od zlocestih osoba koje ti zele pomutiti najdivnije razdoblje i najvecu srecu!

heheh, i kod mene je isto ovako!
    "mama, kako jepo miši tvoja kosica"

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

a moj meni kaže jooooooooj mama kako si debejaaaaaaaa i čapa mi salo po stomaku, vidi koliko saja imašali on to moje salo toliko voli, gurne mi ruke ispod majce i mjesi mi stomak, sav se rastopi od miline i to govori tako strasnim glasom i baš se vidi da uživa u mom salu
    no isto mi kaže da sam mu baš lijepa

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    a moj meni kaže jooooooooj mama kako si debejaaaaaaaa i čapa mi salo po stomaku, vidi koliko saja imašali on to moje salo toliko voli, gurne mi ruke ispod majce i mjesi mi stomak, sav se rastopi od miline i to govori tako strasnim glasom i baš se vidi da uživa u mom salu
    no isto mi kaže da sam mu baš lijepa
    Mislim da je ovih nekoliko zadnjih postova dalo odgovor na pitanje u naslovu teme, i to pogotkom u sridu!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Djeca definitivno u nama ne gledaju fizičku "ljepotu" i nikad ju neće gledati, hvala bogu, a dok su još jako mali ne gledaju ih ni u drugima i jako dobro osjećaju tko je dobar, a tko ne i dobar njima znači i lijep, a zločest ružan, oni su toliko neiskvareni da je to fascinantno.
    Iz svojeg života sa svekrvom ja sam donjela životnu odluku, da moja djeca nakon ženidbe-udaje NEĆE ŽIVJETI SAMNOM. Pomoć u svakom pogledu koliko oni to budu željeli, ali svatko na svoju stranu jer meni je to jedino prirodno i prihvatljivo. Eto život ti priušti dobro i zlo, a iz tog zla možeš naućiti dosta dobroga.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Dorotea pucam od smijeha, baš si mi uljepšala dan. Valjda če i moj Špiro volit moj špek,za sad cicu obožava
    Cure stvarno prekrasno pišete i imate skroz pravo, ko ju šljivi, imam ja svog sinčića i mm-a, njima sam najljepša, a ne patim da budem ljepa drugima...AL NE GNJAVITE ME SA MOJIM I SAMO MOJIM KILIMA ha ha...

Ja se iskreno nadam ne biti takva svekrva...užasno bi mi bilo da pravim probleme snahi. Ali iskreno, mislim da se osoba takva rodi, moja sveki je eto takva od mladosti, i imala je puno situacija kad je pvrjedila neke ljude jer nije mogla držat jezik za zubima. Ja nisam takva i govorim samo kad me se iskreno pita za savjet...al ipak je to moj sin pa ču i ja uvest pravilo kao Dani, neče živjeti sa nama, radije ču im pomoči da se osamostale nego ih zvati da žive sa nama.....

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

draga roza, nakon svega sto si prosla da konacno drzis svojeg spiru u narucju, ne mogu vjerovati kako se ta zena ponasa. snervala sam se skroz. bjez od nje sto prije mozes. plan ti je super, a ta 2 tjedna do dbk pusti da ti prolazi kroz jedno pa kroz drugo uho sve sto ta zloba kaze.
    neka si ti nama sretna i buckava, to je puno bolje nego suvonjava i nesretna
    a nas spiro je

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    Djeca definitivno u nama ne gledaju fizičku "ljepotu" i nikad ju neće gledati, hvala bogu, a dok su još jako mali ne gledaju ih ni u drugima i jako dobro osjećaju tko je dobar, a tko ne i dobar njima znači i lijep, a zločest ružan, oni su toliko neiskvareni da je to fascinantno.
    Dok su mali to funkcionira, poslije će im sigurno biti bitno da imaju zgodnu, uređenu mamu, a glede teme, jedno je biti u nemogućnosti brinuti o svom izgledu, a drugo je zapustiti se, ne mogu se zamisliti nedepiliranu mjesecima ili sjedu, iako sam majka jos uvijek sam i nečija supruga i želim se osjećati privlačno i lijepo, a s druge strane naravno da ljude ne cijenim prema onome kako izgledaju, al ipak dobiješ neku predodžu o osobi i kroz njen vanjski izgled, zar ne...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Draga RozaGroza,
    Postoji prirodni sjaj kojim zene i muskarci zrace kada im je srce puno... a kod djece je stalno tu. I zato su mame djeci najljepse, jer oni nas vide u punini, cak i kad smo na povrsini sive. Kada gledamo slike "dotjeranih" manekenki, vidimo pokusaj da se dobije taj sjaj i zracenje... to se radi svjetlom, sminkom i naknadnom obradom slika. Tesko ga je uloviti u dvije dimenzije, zbog toga su slike tako dotjerane i vidi se trud. Medjutim, problemi nastaju kada, umjesto sjaja koji vec zraci iz ljudi, pokusavamo imitirati sjaj s takvih slika -slika koje su nastale upravo kao pokusaj imitacije prirodnog sjaja

OK, dosta filozofije, htjela sam reci da se tvoj i Spirin sjaj prelio na puno nas. Iako se ne poznajemo cak ni virtualno, sjecam se sto je bilo s tvojom prethodnom trudnocom, a onda sam vidjela da si imala i jednu prije te. Zato je Spirin dolazak bio prekrasan i radostan dogadjaj, iskreno dijelimo tvoju srecu.
    Sjaji i dalje onima koji te vole, a dlake i sijede tretirat ces kada ti to budes htjela.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 21.03.2010. at 17:38

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kad dođeš k sebi od poroda i svega, budeš se i uredila ili ne budeš

bitno je da se makneš iz sredine koja ti ne odgovara.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

znaš kaj, poslala bi je ja u tri tegle marmelade u njenoj kući, kako se uopće usuđuje tako ponašati prema jednoj mladoj majci, koja se dosta napatila, izgubila najvrednije u životu..sad kad je beba tu, trebala bi ti ljubiti tlo pod nogama, a ne kritizirati te, pa i ona je majka..to je osoba bez dostojanstva, i njeno ponašanje govori o njoj, a ne o tebi..a čini mi se da je i ljubomorna...
    ti imaš ono najvrednije, ti si borac, ti znaš što vrijediš, zato nedaj po sebi, pokušaj na lijepi način pitati zašto je takva, a ako ne upali lijepo, onda budi oštra.. ona je baka, nemožeš je isključiti , ali ti si mama

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    kad dođeš k sebi od poroda i svega, budeš se i uredila ili ne budeš

bitno je da se makneš iz sredine koja ti ne odgovara.
    X
    Bravo Maria! Ko i uvek, pogađaš u centar

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Draga Roza, već sam ukratko napisala što mislim o svemu ovome, ali još moram dodati da sam tek danas vidjela tvoju temu o pelenskom osipu koji vas već toliko dugo muči (ali ide na bolje, hvala Bogu) - pa da je sve u protekla 3-4tjedna bilo ok, bez osipa, grčeva i sl., imala bi pune ruke posla, a tu je još i oporavak od carskog... A koliko se dugo maleni, ti i TM već mučite s tom guzom! Sorry, ali u ovoj situaciji davati bilo kakve suvišne komentare i tako podbadati, strašno. Ja je osobno uopće ne razumijem i ničime ne bih mogla opravdati takvo ponašanje. Emocionalna inteligencija i empatija su joj na nuli.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja lično volim da se osjećam opušteno, a to ponekad znači biti sređena i našminkana, a ponekad čupava i nedepilirana.I to je uvijek tako, a ne samo nakon poroda. Al boli me dupe za tim šta drugi misle o tome, pa čak kad je u pitanju i MM, jer ponekad nemaju pojma kao smo stvari provele dan i šta mi je prioritet(npr. meni je sada uglavnom prioritet da legnem uveče kada mala zaspi, dok MM bi se malo mazio, sin bi radio zadaću a kći da gledamo skupa nešto na interenetu. Tada odradim da MM pomogne sinu, a ja odem leći, jer još sam prilično umoran i neispavana)
    I da, još nešto, kako ta tvoja sveki izgleda? Imam osjećaj da je to neka Klaudija Šifer, sa nekih 20tak godina više, baš bih joj ja našla bar jednu fizičku(ako ne i psihičku) manu.Al onako, kulturno! Pa onda bih ganjala manire.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Željela bih reći nešto malo o zapuštenosti i izgledu i višku kilograma. A ne odnosi se na komentare svekrve ni na reakcije okoline, nego na osjećaj samopoštovanja.
    I ja sam govorila na početku da me nije briga za 15 kila viška nakon poroda i da će sve otići dojenjem i da friška majka treba jesti da skupi energiju. Sad je prošlo dvije godine od poroda, a ja imam 20 kila viška, nedepilirane noge i 3 (slovima: tri) veste i jedne hlače u koje stanem. Moje dijete naravno za to ne mari. Ali kad se pogledam u ogledalo, uplašim se. To nisam ja.
    I još, debljina nije samo estetski problem, nego i zdravstveni. Bole me koljena, spora sam, zapušem se brzo, tlak mi se povisio.
    Ne ulazim u razloge zbog kojih svekrva govori to što govori, ali ja bih voljela da je mene netko ili nešto natjerao prije dvije godine da se depiliram, smršavim, sredim se...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Naravski da ni ja ne želim za 2 godine imat sav ovaj višak, ali poanta je da sam sama svjesna svega i nije potrebno od nikoga da mi niti u dobroj namjeri govori kako bih trebala živjeti. Uvijek mi je zapravo bilo glupo kad bi netko tko nema problema s kilima govorio osobama koje imaju tih problema da moraju smršaviti i bla bla bla. Ja vjerujem da svatko zna kako se najbolje osječa. To što netko ima kila viška ne znači nužno da je u lošoj kondiciji, ili da puno jede, ili bilo šta. I iskreno ja NIKAD ne bi uopče niti primjetila kila a kamoli da si davam za pravo da nekome govorim da mora smršaviti, depilirat se itd. To mi je skroz nepojmljivo. Odrasle smo osobe i možemo odlučivati za sebe. Isto kao što ne bih došla nekome i govorila kako da odgaja svoje dijete, niti kako da se odnosi prema svome mužu, tako neču nikom govoriti niti kako da se odnosi prema sebi...ma eto nikad mi nije palo na pamet nekome govorit nešto o izgledu. Al to sam ja, ja ni inače ne davam savjete dok me se stvarno ne ispila u mozak, jednostavno ne volim niti se osječam ugodno drugima govoriti kako da žive. Live and let live, meni je najvažnije da su ljudi oko mene "raja", a jesu debeli, ružni, ljepi, depilirani, dlakavi, bez ili sa zubima...boli me đon.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

U pravu ste, obe...

Potreba za doterivanjem mora doći iznutra, sama od sebe. I svako najbolje oseća i zna šta želi i treba. Nedobronamerni saveti tu nikako nisu od koristi, pogotovo što im u ovom slučaju nije namera da pomognu, već da uvrede i povrede.
    Svaka od nas pre ili kasnije poželi da ponovo, osim majke, bude i žena, privlačna i pre svega sebi dopadljiva. Ružno je mešati se u momenat kada će se to dogoditi na ovakav nametljiv način kako to čini Rozina svekrva.
    No, već smo konstatovali da strelice ljubomorne babe treba ignorisati, zar ne? Špirin dolazak je sam po sebi jedno prelepo čudo i vanserijski događaj u kome roza sigurno maksimalno uživa...
    btw, kako mališina guza?

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Fana, jednim dijelom imaš pravo, i ja vučem još 15-ak viška (od idealnog) već 2 god, i bila bi prezadovoljna da se riješim bar 5-10,. Ali da je netko tebi ili meni kljucao po mozgu x tjedana nakon poroda (carskog ili kakvog već) ne bi se ugodno ni zahvalno osjećale. A puno i znači na koji ti način netko nešto kaže, eto da je sveki to rekla kao ti ovdje, vjerujem da se naša Roza ne bi žalila ni otvarala temu, nego uzela kao dobronamjeran savjet koji bi poslušala ili ne opet po svom filingu.
    Posljednje uređivanje od mašenka : 23.03.2010. at 08:51

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa Fana, što te netko treba tjerati, vidiš da si i sama svjesna da trebaš smršaviti.
    Od toga što bi ti to netko kljucao u mozak na dnevnoj bazi, ne bi imala baš ništa - dapače.
    A što se tiče ostaloga, i sa 20 kila viška se možeš depilirati i kupiti koji komad robe.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ukratko, moja svekrva me nakon poroda počela nepoštivati, smatrati me manje vrijedom i šikanirati, a sve jer po njenoma mišljenju: ne izgledam kao žensko, i predebela sam, ne držim do sebe.
    Inače smo imale dobar odnos (sad ispada da je odnos bio "dobar" samo zato što sam joj zapravo bila "inkubator" za unuka) ali od kad sam iznjela svoje mišljenje o svojoj kilaži a to je: da me zaboli jesam sad debela il ne, boli me đon za sijedu kosu i nije me briga za nedepilirane noge, ona se prema meni užasno odnosi. Njene frendice dođu u kuču na kafu i bubnu nešto tipa: Ajme šta si to od sebe napravila...
    Zadnjih tjedan-dva sve skupa je skoro pa nepodnošljivo, a danas sam se i rasplakala jer pored što me ona svaki dan maltretira sa dijetama i vježbanjem, dok sam šetala Špira 2 dečka od nekih 15 godina su se zaderali zamnom "debela"

Inače me ne diraju ovakve stvari, al svakodnevno slušanje o mom groznom izgledu mi zaista nije potrebno. Situacija je takva da sam mužu rekla da se želim preseliti jer ne mogu podnjeti par očiju na sebi svaki put kad se približim frižideru.
    U 3 godine imala sam 3 trudnoče, ovo je prva koja je završila sretno, i kad joj rečem da imam vremena za opet izgledati "ženstveno i zgodno" sad mi to nije važno, ona argumentira sa tim da mi nije važno sad, al ako to salo ostane dugo nikad ga se neču rješiti.

Pored ovog, stalno mi spočitava da sam spora, da je ona kad je rodila sve radila brže jer sa dijetetom nikad nemaš vremena (yeah right, ja sve popolako pa opet sve stignem) i govori da se jako malo gibam da bih trebala u slobodno vrijeme iči gore dole po stepenicama u kući. Kad ja rečem da sam imala carski, ležala 7 mjeseci bez dizanja, ne spavam nočima jer sam stalno budna zbog djeteta, i pored toga odrađujem honorarno neki posao na kompjuteru kad mali spava, ona govori da su to samo izlike.

Meni je više puna pipa!!! I želim znati, dal je moguče da ljudima tuđi izgled toliko znaći da če promjeniti cijelo svoje ponašanje prema nekome samo jer je ta osoba po njihovom ružna i debela??? Jesu li ljudi zaista tako površni?!!
    Jesu, ljudi su zaista tako površni.
    I oholi
    i iz nekog neobjašnjivog razloga vole da kinje ljude

jel to njoj krivo što si ti sretna pa pokušava da ti zagorča?

e pa svašta je čovjek mogao očekivati od okoline nakon svega što si prošla al ovo!!!!!?????

Bogu plakat!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

RosaG ne daj se zivcirati- imas toliko razloga za radovati se i ne daj babi da ti kvari veselje.
    Ja sam svojih 13 kila viška nosila još godinu dana nakon poroda (toliko o dojenju od kojeg se mrša, možda u varijanti kad se ne žderu slatkiši svako večer od umora) i onda ih još polako topila sljdeću godinu. Nakon toga se vratila na kilažu s koje sam i krenula, sve pet, sad sam trudna i opet debela i sretna. I nisam ružna, naprotiv, baš sam slatka trudnjača, posebno gustam u grudima koje samo u trudnoći+"debela mama" fazi imam. Uglavnom, nemoj se žuriti, doci ce to na svoje... i želja da više brineš o sebi i kilama i sve ostalo, sad ti je centar svijeta Špiro i da je sve drugo manje bitno. Tak treba biti.
    A svekrva, meni samo "mrš babo!" pada na pamet za odgovor. Ja ti svojoj mami ili svekru (svekrva je vrlo pažljiva pa njoj nemam priliku) samo odem kad mi krenu s pričama koje mi smetaju. Mami obično kažem da neću s njom razgovarati o tome i zaprijetim spuštanjem slušalica ili odlaskom ako počne gnjaviti, a svekru, kad me krene pitati nešto o čemu neću s njim ili davati neke glupe komentare, samo otvorim novine pred nosom i počnem čitati, potpuno prekinem bilo kakvu konverzaciju (vrlo pristojno, ha, ha).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da su tu posrijedi dvije odvojene teme.
    Prva je odnos sa svekrvom koji nije baš dobar, to je vidljivo iz aviona.
    Druga je debljina. I tu ja filozofiram na temelju svojeg iskustva. Roza je pitala je li moguće da nas okolina procijenjuje na temelju izgleda. Slažem se s gornjim postom. Ljudi su površni. Kad vide debelu osobu automatski misle da ta osoba ne drži previše do sebe. A ako debeljuca sama sebe ne poštuje, zašto bi je pošivali oni?
    Nadam se da se neće nitko uvrijediti, ali debljina nije normalno estetsko ni zdravstveno stanje. Nisam još upoznala osobu koja želi biti debela.

Pa Fana, što te netko treba tjerati, vidiš da si i sama svjesna da trebaš smršaviti.
    Od toga što bi ti to netko kljucao u mozak na dnevnoj bazi, ne bi imala baš ništa - dapače.
    A što se tiče ostaloga, i sa 20 kila viška se možeš depilirati i kupiti koji komad robe.
    Da ne uzurpiram topik previše, debljina me odvela u malodušnost, pa u depresiju pa do još prežderavanja i debljanja. To je krug iz kojeg se sad pokušavam iščupati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Debljina je problem, ovako kako ga je Fana opisala.

A ja si mogu uzeti slobodu i reći da RozaG ima pravo na dulji oporavak.

Da ta njena svekrva živi na Marsu i da ne zna što je ona prošla u zadnje 2-3 godine, ajde de... ali ovako, stvarno nije fer prema Rozi. DA je dobronamjerna, kuhala bi joj ciljane obroke, nosila voće, naručila posjet pedikea i frizera doma itd

Fana ti si u pravu, i svaka čast što si progovorila ovako iskreno o debljini.

Svima nama koji se borimo sa viškom kg želim što prije da dođemo do željene tjelesne težine.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

draga Roza ti si došla do svog predivnog djeteta..a što se svekrve tiče..
    ma znaš i dobro sama da nekim ljudima ma da si i (apropo teme) Kate Moss nakon poroda i da svaki dan sve zrihtaš ka u Hiltonu, takvi ljudi bi opet nešto našli samo da blebeću i kude. Zato mačku o rep te komentare i samo se šali pred njom na svoj račun. Da skuži kako te fakat te opaske ništa ne diraju.
    i uživaj u svom djetetu....a kile će se topiti same od sebe i cikanja...pusa Špiri!!!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sveki je podsvjesno "ljubomorna" na Špireka jer je on sad u centru pažnje i jer ste se vi kao familija zaokružili i sad je ona malo po strani. Zapravo se boji za svoju poziciju, a mislim da joj je u dubini duše ljubav prema svima Vama, ali nezna šta bi sa sobom u novoj situaciji. I ona je prošla tugu i sreću koju ste proživili, ali je isto ne opravdava da se petlja. Stoga bi joj ja rekla: "Bako mi Vas volimo ali ti metra od nas..."

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Fana prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da se neće nitko uvrijediti, ali debljina nije normalno estetsko ni zdravstveno stanje. Nisam još upoznala osobu koja želi biti debela.

Da ne uzurpiram topik previše, debljina me odvela u malodušnost, pa u depresiju pa do još prežderavanja i debljanja. To je krug iz kojeg se sad pokušavam iščupati.
    Tko je uopče postavio estetske norme, meni je to isto kao reči, žena koja se ne šminka ne može biti estetski prihvatljiva. Naravno ako dopustimo da nas ubiju u pojam sadašnja mjerila ljepote (i histerične svekrve hehe) onda nečemo nikad biti zadovoljne sobom...iskreno meni je jako zgodno vidjet bucmastu ženu, onako da je komad žene...ne vidim u tome ništa loše...i da, kad rečem bucmastu mislim na ženu koja ima i špekeca po trbuhu, i deblje ruke, guzicu, sve u paketu.

Naravno, tebi je očito veoma stalo do toga da smršaviš i vjerujem da je za tebe to najbolje, i kako je Maria rekla, suepr je da znaš to prepoznati. Ali ne mogu vjerovat da bi ti otišla na dijetu prije par godina, da ti je netko rekao: Požalit češ, debela si, moraš se više kretat, nemoj jest večeru itd itd. Ne bi! Svejedno bi sve išlo kako je i išlo, jer sigurna sam da si bila svjesna da se debljaš, ne treba ti nitko da ti to reče kad to najbolje i sama znaš. I ako znaš da če ti smetati debljina odeš na dijetu, ali tvoje je pravo biti debela i da te nitko ne gnjavi u vezi toga. Samu sebe možeš gnjaviti koliko želiš, ali tuđi "dobronamjerni" savjeti su tu skroz besmisleni......možda ako ti je to neka super frendica pa skupa idete na dijetu, to može bit poticaj, al kad te netko maltretira sa tvojim "lošim" izgledom, to mislim da je samo kontraproduktivno i jednostavno nije na mjestu.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

rozagroza ja ću ti reći kako sam ja. rodila sam drugo dijete i počela žderati ko luda. jela sam tone i tone svih mogućih delicija, čokolada, kolača, počela kuhati perverzna jela, mijesila sama svoje rezance, tjestenine i uživala u tome. uopće me nije bilo briga koliko sam debela i koliko sala imam. sada mi je dosta i idem skidati. jest da ću se oteliti dok ne smršavim, ali ja sam bila SRETNA, neopterećena. evo dijete mi je sada 16 mjeseci i krajnje je vrijeme da sasučem rukave i napravim nešto za svoj izgled koji je izobličen. bitno je kako se ti osjećaš, a špiro će sigurno voljeti tvoj špek na stomaku i bit ćeš mu najljepša mama na svijetu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa Vidi poruku
    draga Roza ti si došla do svog predivnog djeteta..a što se svekrve tiče..
    ma znaš i dobro sama da nekim ljudima ma da si i (apropo teme) Kate Moss nakon poroda i da svaki dan sve zrihtaš ka u Hiltonu, takvi ljudi bi opet nešto našli samo da blebeću i kude. Zato mačku o rep te komentare i samo se šali pred njom na svoj račun. Da skuži kako te fakat te opaske ništa ne diraju.
    i uživaj u svom djetetu....a kile će se topiti same od sebe i cikanja...pusa Špiri!!!
    Onda bi joj vjerojatno krenula prigovarati kako može biti ulickana i sređena pored djeteta a tek je rodila, kako samo nađe vremena za takvo što...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ali tvoje je pravo biti debela i da te nitko ne gnjavi u vezi toga.
    Roza, meni je ovo kao i moje je pravo da pušim i da me nitko ne gnjavi u vezi toga. (Ako uzmemo u obzir, da ne pušim nikad u zatvorenim prostorima i ne trujem nikoga osim sebe same), ali ljudi me gnjave i nekad mi ide na živce, jer znam da JA to moram riješit u mojoj glavi, ali s druge strane potpuno ih razumijem.

Meni je pušenje i debljina u istoj kategoriji. Ja udovoljavam svojim guštima na uštrb svog zdravlja, a ti svojim, opet na uštrb svog zdravlja. I jedna i druga smo slabići (bar po tom pitanju ).

Nije poanta u mjerilu ljepote, ja npr. imam 69kg i idem ka svojih idealnih 70kg. Visoka sam 178 cm (recimo, manekenski), ali ne izgledam kao manekenka, pa rekla bih, ni kao večina cura, koje kao "drže do sebe". Ali ja znam da je to za moju visinu idealna kilaža i kad je prekoračim nastojim malo pripazit, ali i kad opane, nastojim je popravit - najvažnije mi je da se osijećam dobro.

Ja mislim da ti nisi zadovoljna svojim kilima, zato te toliko i pogađa što drugi govore. Nikako ne opravdavam tvoju svekrvu, nije ni vrijeme, a ni red obraćat ti se na takav način, ali ti si navela da te naljutilo što su neka djeca za tobom vikala "debela", da ti misliš da je to o.k. ne bi se ni osvrnula, a kamoli da bi te to pogodilo.

Sad nije vrijeme da se uzrujavaš zbog debljine, ali nije ni vrijeme da se ubijaš čokoladom, grickalicama, sokovima... ilištavećne. Shvati da, kako tvoje dijete bude raslo, u tebi će vidjeti uzor i što se tiče prehrane i što se tiče tjelovježbe, a vjerujem da svojem djetetu želiš najbolje i da ne bi bila zadovoljna da bude debelo - nitko se nije zdebljao od zdrave i pravilne prehrane s pokojim "grijehom".
    Kad budeš djetetu kuhala zdravo i ti jedi tu hranu, nemoj kuhat odvojeno.
    Odoh ja već u bebi kuharicu... , ali nadam se da si shvatila poantu
    Posljednje uređivanje od Arijana : 25.03.2010. at 17:38

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma ljudi zena tek sto je rodila. Kakve slabosti, kakvi bakraci. Nek dodje sebi od poroda i trudnickih hormona, dok beba uhoda dojenje i malo poraste.

Dok je beba tako mala jednostavno je neuctivo bilo kojoj majci stavljati primedbe na izgled, zna se sta joj je prvi prioritet - beba. I sve treba staviti u vremenske okvire, nije ni beba mala zauvek, dakle sad treba da odmara i uziva sa bebom, kad bebi nije potrebna vise svakog minuta, moze ubaciti i druge stvari u svoj dnevni raspored.

Ne ne mozemo svi biti Hajdi Klum i Viktorija Bekam. I nije zdravo da budemo.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mene je to što su mi ta dva dečka viknula prvenstveno iznerviralo, jer sad definitivno nije neko dobro vrijeme za takve upadice, jer em sam neispavana, em sam pod hormonima em me svekrva nervira...iskreno, da nema tih faktora vjerovatno se ne bi ni osvrnula...na njih sam se nadovezala jer mi je to kao neki kozmički znak, testiranje mog strpljenja i živaca...nisam baš na to gledala kao na nešto što mi slama srce več na nešto što me nervira. Da su mi vikali sjedokosa ili vlahinja ili seljančura itd. na cesti jednako bi me izvelo iz takta.

Uspoređivanje pušenja i debljine mi skroz ne stoji. Meni osobno idu na živce pušači ne jer se truju cigaretama nego jer od mene stvaraju pasivnu pušačicu, a to što oni puše to je njihova stvar. Ja debela nit ikog trujem niti u krajnjem slučaju sebi radim toliko zla koliko sa cigarima...jednostavno sam debela, uopče mi je nepojmljivo od toga raditi bolest ili ovisnost (ako nije krajnost).
    A istina možda mene sve to skupa nervira kao fenomen zato jer sam ipak ležala skoro pune 2 godine, trudnoča za trudnočom, i stvarno imam recimo dobar razlog za kile, znam da se nisam doma prežderavala čipsa...što je najgore ja sam bila vegetarijanka 15 godina i pazila na svaki obrok, trenirala jahanje itd. tako da o zdravoj prehrani i zdravom životu znam onoliko koliko se o tome može znati, jedna sam od onih koje i sada jedu radije musli sa jogurtom nego sendvić za večeru. Možda se ne znam snaći u ovoj ulozi...jednostavno me nervira da žena nema pravo odlučiti za sebe...mislim zašto bi meni sa mojom 31 godinom i svim sranjima iza mene, netko dolazio kao budali i pričao o tome kako ču se ja eventualno osječat ako sad ne odem na dijetu?!

To mene nervira...i nervira me to što sam zaista primjetila da ljudi mjenjaju svoje ponašanje prema meni. Dok sam bila depilirana zgodna plavuša nikad mi nitko nije upadao u riječ, a moguče da sam toliko egoistična pa moj ego to sve skupa ne može podnjeti?! Jer ovako kad pišem, ne ćini mi se da bi se trebala pet posto nervirat oko tih stvari, a opet na licu mjesta kad se dogode zagrebu me za uho.

Ali kao što ste rekle...imam predivno dijete pored sebe i dobrog muža, to je ono što je najvažnije, puno važnije od "public recognition" pfffff. Srečom oni ljudi koji su važni nemaju predrasude prema debelima

E jesam se raspisala...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nek si se raspisala! JA mislim isto što i ti i dosta forumašica ovde.

JEsi tek rodila i jesi pregrmila sve i svašta i deplasirano i besmisleno je govoriti ženi sa bebom od mjesec dana kako je okrugla ili joj veš neopeglan ili šta već sve ne.

Još ćeš malo ti to trpiti pa ćeš jednom zaurlati ko lavica i svim začepiti usta

Ne daj se Roza da ti ove lijepe dane kvare bilo koji ljudi iz tvoje okoline, iz bilo kojih razloga....

Ne studiraj njene porive, ne razmišljaj, ne troši se.....crpiš iz sebe energiju na sasvim krivu stranu.

Ko hoće da ti prisjedne, naći će načina, ali ovo je fakat neumjesno

MM kaže da bi se komotno moglo svrstati u emocionalno maltretiranje.

I nemoj sebe više svrstavati u "debele" već u "sretne mame" i otpuši taj oblak što ti kvari vrijeme u tvom malom svemiru!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

u majku mu pa kakva je to svekrva?ok znam da su inace vijestice vecinom (cast izuzetcima poput moje)ali to je monstrum od zene ako je takva!draga nedaj se smesti spusti i ti njoj, hvala bogu pa ne zivimo od tudjeg misljenja jer ljudi i jesu povrsni nazalost...ta zena izgleda ima nekih psihickih smetnji

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

RozaGroza, pa tek si rodila. Imaš malu bebu, izgubila si troje dječice !! Pa što je toj ženi da stavlja tvoj izgled na prvo mjesto. Nije mi jasno da može biti tako okrutna.
    Sada nije vrijeme za dijetu i mršavljenje, ali u budućnosti svakako, ako ti se bude dalo. Ako ne, opet dobro.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nadam se da je shvatila, jer več par dana ne pričamo o mom izgledu. Lagano sam iskezila zube par puta pa je valjda došlo iz dupeta u glavu. Ali znam da ču ja ipak za nju uvijek biti neka neugledna, jer eto, kad sam bila najzgodnija i kad se mm ludo zaljubio u mene, ja sam njoj navodno bila debela i ružna. A ja tada trenirala jahanje i stvarno bila mlada i ljepa bez sijedih i kila viška. Tako da, valjda nisam njen tip...ne šminkam se i ne nosim po zadnjoj modi...a izgleda da je nekim ljudima to ipak mjerilo. Što če tek bit kad me vidi u kupačem kade ispadne ovaj stomak!!! Rekla je nekidan da moram do ljeta izgubit bar 10 kila jer kako ču na plažu...ja sam na to rekla da me boli đon za plažu, doči ću, skinut se i plivat a za to napravit mi nije važno mišljenje drugih.
    Recite vi meni jel moguče uopče izgubit 10 kila u 2 mjeseca??? Ne kužim to, ja računam da če mi trebat godina dana za doč kaktitakti na svoje...

Još uvijek je svaki dan na tapeti kako sam spora...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nadam se da je shvatila, jer več par dana ne pričamo o mom izgledu. Lagano sam iskezila zube par puta pa je valjda došlo iz dupeta u glavu. Ali znam da ču ja ipak za nju uvijek biti neka neugledna, jer eto, kad sam bila najzgodnija i kad se mm ludo zaljubio u mene, ja sam njoj navodno bila debela i ružna. A ja tada trenirala jahanje i stvarno bila mlada i ljepa bez sijedih i kila viška. Tako da, valjda nisam njen tip...ne šminkam se i ne nosim po zadnjoj modi...a izgleda da je nekim ljudima to ipak mjerilo. Što če tek bit kad me vidi u kupačem kade ispadne ovaj stomak!!! Rekla je nekidan da moram do ljeta izgubit bar 10 kila jer kako ču na plažu...ja sam na to rekla da me boli đon za plažu, doči ću, skinut se i plivat a za to napravit mi nije važno mišljenje drugih.
    Recite vi meni jel moguče uopče izgubit 10 kila u 2 mjeseca??? Ne kužim to, ja računam da če mi trebat godina dana za doč kaktitakti na svoje...

Još uvijek je svaki dan na tapeti kako sam spora...
    Bogdamigrijeheoprosti.... s nekim ljudima može se razgovarati samo o modi i dijetama jer to im je domet.

Zaboravi priču... Kad tvoje kile budu trebale otići, otići će same. I moje su otišle, a sad u perimenopauzi dolaze opet. Koga briga? Ja sam mm-u najljepša i najbolja žena, djeci najbolja mama, a to što mi je konfekcijski broj ove godine 46-48 je zadnja stvar na listi prioriteta... Zapravo, krivo.... to NIJE na listi prioriteta.

Odite lijepo na imanje Zrno, u Dubrovnik, na grunt u moj rodni kraj... Neki ljudi misle ako su nam dali privremeni krov nad glavom da mogu gospodariti našim životima. Nek samo misle... Nije to tvoj problem. Sada ste tu gdje jeste, dostupni svaki dan, ali kad odete u svoje, viđat će vas rjeđe, više će cijeniti te trenutke i sve će biti bolje. Izdrži još malo i sretno!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dobro je, neka luda baba malo ućuti...bilo je i vreme...-P
    Drago mi je da si malo iskezila zube, a i vidim da ti je sve manje važno šta ona priča...tako i treba...
    Nadam se da nećeš doći na ideju da skidaš 10 kila za dva meseca - to je nezdravo i van dojenja, a kamoli sada, kada bi svi toksini iz masnog tkiva dospeli u tvoje mleko. Da i ne pričam o tome koliko bi te to iznurilo, sad u ovom momentu kada si ionako neispavana. Samo ti lepo papaj i neguj svoj zdrav stav o plivanju i šetkanju po plaži bez obzira na kile i stomak...boli te đon, ali zaista...
    I mi danas idemo na ručak kod moje ljubljene sveki, tako da i ja očekujem salve glupih i neumesnih komentara...i žao mi je, unapred, što ću sebi i svojima pokvariti praznično raspoloženje kezeći zube, ali nema drugog načina - sa takvima koji ti nikad ne kažu ništa lepo, već samo kritikuju i nipodaštavaju, na žalost, nema drugog načina....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Svekrva ti je nevjerojatno netaktična (vrlo blag izraz), to su ti cure već jako dobro rekle, da ti imaš 280 kila i da sličiš na čudovište, ona ipak,
    da je normalna i dobronamjerna osoba, ne bi izgovarala to što izgovara. Ti imaš pravo na svoje faze u životu, i trajat će koliko trebaju trajati...svekrva ti je tu zadnja rupa na svirali.
    Ja nisam prošla ništa od onoga što si prošla ti, i nisam ni sklona debljanju, a opet, svaki put sam počela tek lagano mršaviti tek kad bi dijete prešlo godinu dana. I tek onda sam mogla početi razmišljati što i kako s figurom. Svatko ima svoj ritam, stil, brzinu, ima ih masu takvih kao ti,masu onih kao ja ili netko drugi.
    Luda nisi , a sveki ti je zlobnica prvoklasna (bar po ovome što si ispričala).
    Cure su ti već dale dobre savjete, ja ti dajem podršku da furaš svoj film i brineš se za sebe i Špiru. I muž da je uz vas.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ni slučajno gubiti kile dok dojiš, baš kako je vishnja rekla.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mozda je moguce, ali je nezdravo i opasno.
    a stvarno moras biti neka cudna biljka da tak nekaj predlozis bilo kome, a kamoli zeni koja je rodila prije mjesec i pol i koja doji.

nakon tvojih postova ne smijem reci rijec protiv ove svoje. ni kad je u top formi nije tvojoj do koljena. strava.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Tek sam sad skužila ovu temu i ne mogu si zamisliti kakva je to osoba... Kad ti je teško ,pogledaj svoje prekrasno djetešce jer jedino je on važan i budi sretna , zaslužila si...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

roza, upoznaj me sa sveki ... obožavat će te ...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja bi baš da se jednom pobroje cure kojima svekrve kad su rodile nisu rekle amabašništa od navedenog:
    -ne valja ti mlijeko,jer ne jedeš
    -ne valja ti mlijeko, jer ne jedeš što trebaš (što ja mislim da trebaš)
    -ne možeš mu/joj samo to obući, prehladit će se
    -moji su u toj dobi već...
    -daj ga/ju meni, kod mene će se smiriti
    da nabrajam dalje, il da ne nabrajam : hehhehe
    -
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 14.04.2010. at 07:41

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ja bi baš da se jednom pobroje cure kojima svekrve kad su rodile nisu rekle amabašništa od navedenog:
    -
    E baš tako! S tim da se ja ne mogu odlučiti - mama ili svekrva, jer naslušah se svega od obje (i brzo počela primjenjivati metodu "kroz jedno uho unutra, kroz drugo van")... Ja se samo nadam da neću priprdavati svojim snahama jednog dana, ako doživim, he he he... To je jedina lekcija koju sam izvukla.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.04.2010. at 08:30

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

meni svekrva nije rekla ama baš ništa od navedenoga, ali zato mama ....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    -
    All of the above....UF!!! Evo nas u Dubrovniku, preporodila se iako je vani užasna južina i pljušti kiša več danima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja cu samo reci da imam divnog svekra i svekrvu A i mamu! Nikad mi nisu rekle nista od navedenog. Sto se mrsavljenja tice, moguce je izgubiti 10 kg u 2 mjeseca, no jedino ako pricamo o porodu, jer sam pri porodu izgubila 8 kg i preostale 4 kg poprilicno brzo (u roku od 2 mjeseca) uz iskljucivo dojenje. I ne, nisam bila na dijeti...Ali 10 kg u mjesec dana ne racunajuci porod-mislim da nema sanse, osim nekih ekstremno nezdravih metoda. Ma pusti izgled, imas vremena i volje i doci ce sve na svoje! Ali, da su ljudi povrsni, o da, jesu... I to ne samo vezano za izgled, nego i titule. Ovdje je jako popularno svugdje lijepiti magistar, dipl. ing itd...ja jesam magistar, no nisam si to (jos uvijek) nigdje zakeljila niti stavila na zdravstvenu iskaznicu jer sam mislila da je nebitno i da, zaista te tretiraju drugacije samo kao "zenu", a ne "zenu magistar". Cak i kod doktora. Zalosno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ps-najbitnije sam izostavila !!! Spiro je PREDIVAN! A s obzirom da sam pogledala slikice, ako si ti na onoj jednoj slici gdje ste u ogledalu-ti definitivno nisi debela!

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme, Roza, pa vjeruj mi, ta je žena ljubomorna na tebe, koliko god kila imala, uvijek će ti napomenuti da trebaš daleko do savršenstva...smiješno.
    Pusti sad to i plažu, koja plaža, ovo ljeto će ti biti najljepše u životu jer ćeš biti s malim, na plaži, u stanu, gdje god, neće se ponoviti nikad njegovo prvo ljeto ( i meni-ja ću doduše biti u rađaoni, ne vjerujem da ću stići na plažu).
    Posljednje uređivanje od linolina : 14.04.2010. at 13:54

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •