Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 83 od 83

Tema: Prerastanje AS 0-13kg

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Autosjedalice se testiraju i odobravaju za pojedine kategorije djece prema njihovoj tezini u skladu s odlukom ECE R44. Ako je neka sjedalica odobrena za koristenje u odredjenom smjeru za odredjenu skupinu (u slucaju koji spominjete do 13kg u smjeru suprotno smjeru voznje) onda nitko, pa ni njen proizvodjac ne moze tvrditi da bi bila sigurna za dijete s vise kila od odobrene kilaze (dakle ni 13.1 kg).
    Slobodno pisi proizvodjacu, ali on bi ksio zakon kada bi savjetovao da koristis autosjedalicu na nacin za koji ona nije dobila atest.

E, sad probat cu odgovoriti zasto se sjedalice obicno mogu voziti do 13 kg u smjeru suprotnom smjeru voznje. To je moje vidjenje i molim da me autosjedalicari isprave ako sam krivo shvatila.

Naime, do 13 kg sile u slucaju sudara nisu toliko jake i AS okrenutu suprotno smjeru voznje moze zadrzati u ispravnom polozaju pojas automobila ili njena obicna ISOfix baza.
    Kad je u pitanju teze dijete to nije dovoljno i da se AS ne bi pomakla u sudaru (a prvenstveno se to odnosi na rotaciju u slucaju straznjeg udara) potrebno je na AS imati dodatni sustav fiksiranja:
    - u slucaju AS koje se vezu pojasom, to su obicno tzv. sidrene trake koje se ucvrscuju u automobil.
    - u slucaju AS s ISOFIX-om u ISOFIX bazi trebaju postojati posebni "amortizeri" koji sprjecavaju rotaciju sjedalice i apsorbiraju sile udarca.

Autosjedalice koje imaju takav ili slican sustav fiksiranja onda shodno tome dobiju i atest za iducu kategoriju po tezini tj. "suprotno smjeru voznje za 9-18 kg".

Btw. mislim da u Americi postoje i AS u kojima se djeca mogu naopacke voziti i do 20kg, ali ne znam da li je itko te AS pokusao uklopiti u sustav atesta koji vrijedi kod nas.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Monchou prvotno napisa Vidi poruku
    Autosjedalice koje imaju takav ili slican sustav fiksiranja onda shodno tome dobiju i atest za iducu kategoriju po tezini tj. "suprotno smjeru voznje za 9-18 kg".
    Ovo je sigurno i jedan od razloga vise cijene.

Citiraj the enchantress prvotno napisa Vidi poruku
    nama je još 2-2,500 kn ok za as, ali 3.200, uh!
    jel ta sjedalica za običan puk ili je u stvari za one dubljeg džepa ili škrtarimo na našem djetetu?
    Ne skrtarite, ne bih to tako ... ali mi se cini da ta cijena i nije tako velika ako gledamo recimo ovako: sjedalica 0-13 je nekih cca 1000 kn a ona od 9-18 2000 kn (uzela sam okruglo cijenu, nisam provjeravala kakve su ustvari cijene) u zbroju je to taman toliko koliko kosta ova sjedalica koja se moze montirati do 18 kg suprotno u smjeru voznje, a upotrebljava se od rodenja.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da, imaš pravo. Kada se tako zbroji i oduzme ta se as jako isplati.

Mi smo kao i mnogi uzeli onu as koja je klikala na nasa kolica iako smo ju u takvu svrhu iskoristili samo jednom. Da sam imala ovu pamet koju imam sada vjerojatno ne bi kupila as koju imamo sada.

lovely___love avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

bellelli as,da li je neko nekad montirao,iskustva,zamerke,help

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

možda mogu sa pitanjem ovdje....curka ima 3g i 2mj i tek 12.5kg....po visini je u prosjeku vršnjaka,ali po kilaži nikako....
    dakle žgoljica...
    a sjedalica od 9-18 mi se nekao čine bebasto...kako da objasnim,a neke sjedalice iz veće skupine joj izgledaju ok kada ju zakopčam,ali po kilaži smo debeli ispod...
    i sad nisam ni sama pametna...
    ako ide po kilaži,svuda joj viri glava,ako ide po visini i starosti onda ima premalu kilažu....
    mi bi onako okomitu sjedalicu,ali mora imati svoje remene za vezanje....
    ako me ko kuži....

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako sam te dobro skuzila, ona je sad u sjedalici 9-18?

OK je ako joj viri glava preko vrha naslona, dok god joj sredina usiju ne dopre do vrha. Takoder treba paziti da su joj pojasevi na ramenima u ravnini ili malo iznad ramena, ne ispod.

Ova sjedalica je taman za nju i tipicna je za njenu dob. Tipicno dijete ce je prerasti tek blizu petom rodendanu.

Takoder, pruza puno bolju zastitu od sjedalice koja ide od 18 kg nadalje, tzv booster, jer se u toj vecoj sjedalici veze samo s pojasom vozila koji tako malom djetetu ne moze pruziti zadovoljavajucu zastitu, taman i da nekim cudom mozes namjestiti pojas na pravilnu poziciju (preko bedara i sredine ramena).

U sjedalici grupe 9-18 kg dijete je vezano pojasom u pet tocaka kontakta (dva ramena, dva bedra i prepone) i na taj nacin rasporeduje silu sudara na najjace dijelove tijela. Takoder, iz te sjedalice dijete ne moze izmigoljiti (ako je dovoljno cvrsto vezano) tako da si sigurna da ce, ako do sudara dode, dijete biti u poziciji maksimalne zastite. Za razliku od boostera gdje moras racunati na odreden stupanj djetetove zrelosti da razumije da se ne smije izvlaciti van pojasa i gdje postoji sansa da, ako se dijete u trenutku prije sudara odluci sagnuti, izvuci, okrenuti van pojasa, posljedice mogu biti kobne.

Samo se drzite ove vase sjedalice koju imate, potrajat ce vam jos dugo.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, sad te citam ponovo i vidim da pises da bi vi "onako okomitu sjedalicu". Kakvu sad imate?

Sjedalice 9-18 kg postavljaju se uspravno, u smjeru voznje (s par iznimaka, ima nekih u toj kategoriji koje se postavljaju suprotno smjeru voznje. al te su rijetke).

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nemam vremena da citam sve zbog bebe , izvinjavam se ako sam dosadna

imam graco 0+
    beba presla 9 i po kg.

jel da ostaje u toj autosjedalici?
    visinom je nije prerastao, mozda malo nogice udaraju u sediste jer je okrenuto suprotno od smera voznje. no jos ne sedi pa nismo izvadili buster a ni stiropor koji se tu moze vaditi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mislim da sam pronasla odgovor, moze i dalje, sve do 13 kg

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

samo pitanjce jer sam malo zbunj, zbunj. da li se prerastanje sjedalice gleda 2 cm od ruba ili do sredine ušiju?

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ribica tina prvotno napisa Vidi poruku
    možda mogu sa pitanjem ovdje....curka ima 3g i 2mj i tek 12.5kg....po visini je u prosjeku vršnjaka,ali po kilaži nikako....
    dakle žgoljica...
    a sjedalica od 9-18 mi se nekao čine bebasto...kako da objasnim,a neke sjedalice iz veće skupine joj izgledaju ok kada ju zakopčam,ali po kilaži smo debeli ispod...
    i sad nisam ni sama pametna...
    ako ide po kilaži,svuda joj viri glava,ako ide po visini i starosti onda ima premalu kilažu....
    mi bi onako okomitu sjedalicu,ali mora imati svoje remene za vezanje....
    ako me ko kuži....
    Tvoje dijete nikako se ne može voziti samo u busteru, vezano pojasom automobila, jer za takvo što mora imati minimalno 15 kg (inače pojas automobila neće reagirati na vrijeme i zablokirati se u slučaju sudara). Prijelazno rješenje, iako ne idealno, jer je sjedalica u kojoj je voziš sigurnija od slijedeće grupe, moglo bi biti sjedalica grupe 1-2-3. Znači buster s naslonom, koji ima vlatito remenje, koje se koristi do 18 kg (a sami buster je učvršćen pojasom automobila), pa se skida i onda se dijete, i dalje u naslonu, veže pojasom automobila. Ali kao što rekoh, grupa 1 je sigurnija od ovih kombiniranih, i svakako preporučujem ostanak u toj AS dok ju ne preraste (da sredina ušiju preraste gornji rub AS)

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj frost prvotno napisa Vidi poruku
    nemam vremena da citam sve zbog bebe , izvinjavam se ako sam dosadna

imam graco 0+
    beba presla 9 i po kg.

jel da ostaje u toj autosjedalici?
    visinom je nije prerastao, mozda malo nogice udaraju u sediste jer je okrenuto suprotno od smera voznje. no jos ne sedi pa nismo izvadili buster a ni stiropor koji se tu moze vaditi.
    Apsolutno, beba ostaje u toj AS, dok ne oteža preko 13 kg, tj, dok joj glavica ne dođe 2 cm od ruba AS, pri tome treba obratiti pažnju da nije u jaketi, da su povađeni svi ulošci koji se vade iz AS, pa se i sama AS može dodatno podignuti u okomitiji položaj, sve u cilju da dijete što duže ostane u toj AS. Naime, "jaje" je za sada najsigurniji oblik prijevoza, ako je pravilno montirano. AS grupe 0 i 0+ dobivaju bolje ocjene na testovima nego bilo koja slijedeća grupa, osim toga u njima se djeca voze u smjeru suprotno od vožnje, što je daleko sigurnije nego u smjeru vožnje.
    Ne žurite prebacivati dijete u grupu I

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sir_oliver prvotno napisa Vidi poruku
    samo pitanjce jer sam malo zbunj, zbunj. da li se prerastanje sjedalice gleda 2 cm od ruba ili do sredine ušiju?

U grupi 0 i 0+, tj. "jaju", tj. u sjedalicama okrenutim suprotno od smjera vožnje, pravilo je da se prerasta kada glava dođe 2 cm ispod ruba AS. Kada je dijete u grupi 1, okrenuto u smjeru vožnje, AS se prerasta visinom kada rub naslon dođe do sredine ušiju, znači pola glave može viriti iznad naslona sjedalice. Ako je to slučaj, a dijete još nije preraslo težinom, svakako je preporuka nabaviti dužu AS iste grupe, radije nego odmah prijeći u booster (za njega je minimum 15 kg, po mogućnosti čekati do 18).

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj SpOOklica prvotno napisa Vidi poruku
    U grupi 0 i 0+, tj. "jaju", tj. u sjedalicama okrenutim suprotno od smjera vožnje, pravilo je da se prerasta kada glava dođe 2 cm ispod ruba AS. Kada je dijete u grupi 1, okrenuto u smjeru vožnje, AS se prerasta visinom kada rub naslon dođe do sredine ušiju, znači pola glave može viriti iznad naslona sjedalice. Ako je to slučaj, a dijete još nije preraslo težinom, svakako je preporuka nabaviti dužu AS iste grupe, radije nego odmah prijeći u booster (za njega je minimum 15 kg, po mogućnosti čekati do 18).
    jučer su nam na pregledu auto sjedalice rekli da se možemo voziti dok mu ne dođe do sredine ušiju. imamo 0+ i tu smo negdje na granici od 2 cm. zato sam i otišla na pregled jer nisam sigurna. (inače sam ustaje i ima više od 9 kg.) moram priznati da sam malo razočarana

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ok,kužim,ali ja nisam mislilla na buster,već svakako na sjedalicu koja ima svoje vlastite pojaseve,jer ne sredini auta imamo samo donji remen,pa nam je i teško nać odgovarajuću sjedalicu,budući da gornji dio vežemo sa širokom trakom sa zatezaćem i onda je sjedalica fiksirana da se ni milimetar ne pomakne,nejr je sa tim zatezačem fiksirana za sic do zadnje strane sjelala od auta,tj u gepeku...teško mi je objasniti ali to je jedini način,jer jedino tako može bitit troje djece u autu vezano,druge dvije curke imaju svoj pojas,srednja još ima buster....
    jednom smo sjedili u tuđem autu u takvoj sjeedalici koju bi htjeli jer nam je bila super i dovoljno sam ju mogla stusnut remenje,ali kažem,to je bilo ako buster sa naslonom,ali je imala svoje remenje....dakle ko da iščupam vozačev sic i stavim ga iza
    što se tiče okomitog,naša sjedalica je do 13kg,a kada mjerimo po veličini je maaalo manja od 13-18,no name sjedalica,ali jako čvrsta i mi prezadovoljni,za sada joj uši ne vire,ali ona ju nikako više nevoli otkako je probala tu drugu gdje se i ona sama osjeća udobnije....a ne u poluležećem....
    moram pitat kolegicu koja je to sjedalica....ali ono što znam da nemamo za odvojit 2-3 000kn za sjedalicu.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ok,kužim,ali ja nisam mislilla na buster,već svakako na sjedalicu koja ima svoje vlastite pojaseve,jer ne sredini auta imamo samo donji remen,pa nam je i teško nać odgovarajuću sjedalicu,budući da gornji dio vežemo sa širokom trakom sa zatezaćem i onda je sjedalica fiksirana da se ni milimetar ne pomakne,nejr je sa tim zatezačem fiksirana za sic do zadnje strane sjelala od auta,tj u gepeku...teško mi je objasniti ali to je jedini način,jer jedino tako može bitit troje djece u autu vezano,druge dvije curke imaju svoj pojas,srednja još ima buster....
    ček, ček, da vidim jesam li dobro razumio: imaš tri cure od kojih dvije sjede lijevo i desno na stražnoj klupi bez AS i vezane su pojasom auta a jedna sjedi u sredini klupe u boosteru koji je pričvršćen pojasom auta u 2 točke vezanja i priručnom trakom?

molim te, brzo mi odgovori, ne želim nikaj pisati dok ne vidim jesam li dobro shvatil situaciju

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj sir_oliver prvotno napisa Vidi poruku
    jučer su nam na pregledu auto sjedalice rekli da se možemo voziti dok mu ne dođe do sredine ušiju. imamo 0+ i tu smo negdje na granici od 2 cm. zato sam i otišla na pregled jer nisam sigurna. (inače sam ustaje i ima više od 9 kg.) moram priznati da sam malo razočarana
    žao mi je ako si razočarana i vjerujem da je došlo do nesporazuma. točno je ovo što je spooklica napisala.

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma nije tako strašno, samo sam se zbedirala jer sam mislila da sam dobro naučila gradivo pa mi se na kraju poljuljalo samopouzdanje. zaključak je da ćemo uskoro ipak morati kupiti novu autosjedalicu.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ovako jedna curka je velika ko ja,ima 11g i 155cm,vezana auto pojasom,druga je 7g ima 135 i buster,vezana pojasom,a najmanja je 3g i ona je u sredini,gdje je samo donji autopojas koji je vezan za postolje sjedalice,a traka fiksira gornji dio sjedalice....vjeruj da se ovo ne miče mi klima niti milimetra i daleko čvršće nego ijedna sjedalica koju sam ja vidjela,jer nikekvo koljeno nemože stisnut sjedalicu koliko ju zatezač može...
    druge mogućnosti nemamo....
    jedino da neka od cura sjedi u sredini i veže se samo preko krila a to ne dolazi u obzir!!!
    obzirom na mogućnosti,ovo nam je najsigurnija varijanta
    pričala sam sa kolegicom,ona ima kombiniranu sjedalicu 2-3 sa 5 toči vezanja...e to bi nam bilo idealno...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni se javlja problem pojasa u autosjedalici.
    jedva da se moze vezati.
    dobro kad izvadimo buster upasce jos guza malo dublje, ali sada je bas tesno.
    nema jaknu, skidamo je.
    unutra je bilo mogucnosti za produzavanje, sada je produzeno na maksimum.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

jedino da neka od cura sjedi u sredini i veže se samo preko krila a to ne dolazi u obzir!!!
    Po Zakonu i po uputama, upravo bi to bilo propisno rješenje. To je naravno kompromis i odluka je vaša. Niti jedan savjetnik za autosjedalice ne može ti preporučiti vezanje sjedalice remenom koji nije originalno za to i namijenjen. Možda da vidite jel postoji mogućnost ugradnje standardnog pojasa sa 3 točke na srednje sjedalo?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vjeruj da se ovo ne miče mi klima niti milimetra i daleko čvršće nego ijedna sjedalica koju sam ja vidjela,jer nikekvo koljeno nemože stisnut sjedalicu koliko ju zatezač može...
    vjerujem, kak ne bih vjeroval, samo... ta traka ne prolazi mjestima koja je proizvođač predvidio da prolazi pojas kojim se AS učvršćuje i kod neke nesreće baš zbog toga i čvrstoće AS može puknuti i napraviti više štete nego koristi.
    ne postoje točne upute o pričvršćivanju AS u auto sam tak

pričala sam sa kolegicom,ona ima kombiniranu sjedalicu 2-3 sa 5 toči vezanja...e to bi nam bilo idealno...
    najsigurnija i jedina zakonski ispravna varijanta u tvojem slučaju je baš da najstarija curka sjedi u sredini i veže se pojasom u 2 točke

ali, kao što piše u mojem potpisu...

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e,pa baš s time,ova naša sjedalica ja predviđena da gornji pojas kojeg nemamo ide iza preko šipke koja spaja sjedalicu sa zadnje strane,tako da je po uputama sjedalica i spojena,samo šta nije gornji pojas,već traka za zatezanje....znači ta traka ide baš kroz za to predviđeno mjesto sa zadnje strane sjedalice....
    ok,sada smo u traženju nove sjedalice,pa ćemo vidjeti opciju ugradnje pojasa u sredini ili nać opet ovakvu sjedalicu kojoj pojas ide kao i ovoj sadašnjoj....
    hvala

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj lovely___love prvotno napisa Vidi poruku
    bellelli as,da li je neko nekad montirao,iskustva,zamerke,help
    tek sam sada vidjela. mi smo ju posudili na neko vrijeme dok nam mala ne stasa, a Be Safe nam je sada preskup, jer je prerasla 0+.
    muku smo mučili i sa uputama - vidi ovdje, pa je MM na kraju otišao na pregled AS i tamo se sve riješilo. svi koje znam da su imali tu as su se namučili s njom. i postavljanjem i odmontiravanjem.
    Posljednje uređivanje od the enchantress : 28.03.2010. at 15:11

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ribica tina, ja imam par pitanja:

koji auto vozite?
    jeste li u Europi ili Sj. Americi?
    Koje je marke i model autosjedalica (ova za najmlade dijete)?

traka za zatezanje koju spominjes, jel to traka koja je dosla s autosjedalicom? gdje se kaci za auto?

pitam jer ovo sto opisujes kako si vezala as je jedan od normalnih nacina vezanja sjeverno-americkih as s tzv. top tetherom (gornjom trakom) u vozilima koja su opremljena kukama za top tethere.

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovako jedna curka je velika ko ja,ima 11g i 155cm,vezana auto pojasom,druga je 7g ima 135 i buster,vezana pojasom,a najmanja je 3g i ona je u sredini,gdje je samo donji autopojas koji je vezan za postolje sjedalice,a traka fiksira gornji dio sjedalice....vjeruj da se ovo ne miče mi klima niti milimetra i daleko čvršće nego ijedna sjedalica koju sam ja vidjela,jer nikekvo koljeno nemože stisnut sjedalicu koliko ju zatezač može...
    Nikako ne bih to hazvala najsigurnijom varijantom, ali kao što reče Juroslav...

Što se tiče AS za veće kilaže, sa vlastitim pojasevima, kad sam nešto bila tražila, došla sam do informacije da takvog čega u Europi nema na tržištu, ali postoji u Velikoj Britaniji i S. Americi, Romerove As, koje mogu djecu držati vezanu pojasevima AS do 30 i 40 kg. Nažalost, kod nas ih nema

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo recimo Frontier 85 je baš ono što ti tražiš, veže se pojasom u dvije točke, gornji dio se učvršćuje sidrenom trakom (iako mislim da po opisu vi koristite traku za zatezanje tereta, sigurna sam da je čvrsto, ali bojim se da sa time možete prenapregnuti AS na neki duži rok, pa da dođe do neželjenog pucanja kada je to najmanje poželjno). I veže dijete vlastitim pojasom do 38 kg
    http://www.britaxusa.com/car-seats

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vozimo fiat palio,star 14g,i vežemo po uputama sjedalice,samo što gornji pojas koji inače ide prekoprsa na redini tvornički ne postoji i umjesto njega je traka za zatezanje tereta koja fiksira sjedalicu za sic,dakle može mi jedino iščupat sic,a to nije baš vjerojatno
    danas idemo pogledati neke sjedalice...pa ću vidjet kako se daju vezati....
    i opet ponavljam,tamo di je predviđeno da ide gornja traka pojasa,tamo ide traka zatezača,dakle nikakvo mjesto kroz koje treba ić traka nismo improvizirali
    idemo po preporuki gledat ovu sjedalicu,jer je jedna curka(sa ovog foruma) koja je također savjetnica za autosjedalice ili kako se to već zove preporučila,imala takvu i prezadovoljna je bila obzirom na cjenu,a i kada je bilo u ri pregledavanje sjedalica,čovjek je rekao da je obzirom na noname i prihvatljivu cijenu odlična!
    http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=171746

ne znam jel smijem stavit link,ako ne,maknite ga...
    hvala

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Po ovome opisu još mi par stvari nije jasno, pa te molim odgovor

- da li traka obujmljuje naslon sica vodoravno, pri čemu prolazi kroz AS, ili ju provučete kroz as pa fiksirate na nekakvu kuku izvan samog naslona, iza njega, u gepeku, na krovu
    - ako AS vežete za naslon sica da li se naslon sica može otkačiti i spustiti u ležeći položaj (za proširiti gepek), u tom slučaju valjda ima nekakav mehanizam zakočivanja u gornjem položaju?

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

traka prolazi kroz za to predviđeno mjesto na naslonu sjedalice i okomito je vezana oko naslona zadnjeg sica koji je naravno zakočen,tj cijeli taj zadnji naslon se može spustit ali i zakočit naravno,zatezač trake zevršava u gepeku
    dakle postolje je vezano sa pojasom kako i treba biti i zakočeno,a naslon sjedalice fiksiran za naslon
    gledali smo jučer sjedalice i mogu ih fiksirati opet sa trakom,ali i ovaj puta okomito,a ne vodoravno,meni osobno,to dvaput provučeno okomito djeluje daleko čvršće,i sa širom površinom zahvaćeno,nego samo pojas preko sredine naslona sjedalice....,samim tim što je i sila ako bi došlo do udarca raspoređena na veću površinu,jer ipak sjedalicu ispada da drže 3 pojasa...,.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

znači 0-13 je ok do 13 kg, i do 2 cm od ruba ...i ako su remeni niži od ramena je isto ok?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

da, remeni i moraju biti malo niži od ramena

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova