Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Može li starija beba (ponovo) naučiti dojiti?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam svog starijeg pokusala ponovno nauciti dojiti kad je imao 17mj. uspjesno smo dojili 10mj, kad mi se zbog trudnoce smanjila kolicina mlijeka, on bas vise nije bio odusevljen s cicom, i prestali smo. kad sam rodila, pokusala sam i njega vratiti na cicu, ali nije islo. bio je zainteresiran, htio je primiti, ali jednostavno nije znao sto bi s njom u ustima. onda sam se bacila u pretrazivanje, i negdje sam procitala da dijete s vremenom izgubi refleks sisanja (mislim oko 3mj), dojena djeca taj postupak nauce ako ga koriste cesto, ali s vremenom zaboravljaju ako ne doje. ja sam jos nekoliko puta pokusavala (kad je bio zainteresiran, i kad me trazio da mu dam cicu), ali nije islo. u zadnjem pokusaju sam izdojila malo mlijeka u casu i dala mu, da bi mi on rekao uz izraz gadjenja: nije mi fino, necu vise! (naucio covjek druge, finije okuse).
    mislim da bi bilo lakse nauciti odraslog covjeka dojiti, nego malo dijete.
    vama svaka cast na ovih 9mj, mozda se javi jos netko sa savjetom koji je upalio, pa ti pomogne.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

vama svaka cast na ovih 9mj, mozda se javi jos netko sa savjetom koji je upalio, pa ti pomogne.
    Evo mene opet.
    Citiraj L&L0809 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam svog starijeg pokusala ponovno nauciti dojiti kad je imao 17mj. uspjesno smo dojili 10mj, kad mi se zbog trudnoce smanjila kolicina mlijeka, on bas vise nije bio odusevljen s cicom, i prestali smo. kad sam rodila, pokusala sam i njega vratiti na cicu, ali nije islo. bio je zainteresiran, htio je primiti, ali jednostavno nije znao sto bi s njom u ustima. onda sam se bacila u pretrazivanje,.
    Ovo mi je OK, iznijela si svoje iskustvo. Iako bi možda u situaciji aro32 bolje bilo iznositi pozitivna iskustva. Ponekad je lako ljude obeshrabriti.
    i negdje sam procitala da dijete s vremenom izgubi refleks sisanja (mislim oko 3mj)
    Kako je onda moja Pupica nakon 5 mjeseci na bočici, od rođenja, prešla na dojku?!
    dojena djeca taj postupak nauce ako ga koriste cesto, ali s vremenom zaboravljaju ako ne doje.
    Pa je li tvoj maleni u međuvremenu pio na bočicu?
    S vremenom zaboravljaju. Da, nakon duljeg vremena.
    mislim da bi bilo lakse nauciti odraslog covjeka dojiti, nego malo dijete
    Dalekosežan zaključak, a neopravdan.
    (Jedino ako to zaključuješ iz primjera jednog našeg forumaša, koji je napisao da je uspio povući, pa izazvao LD na drugoj dojci. )

Uz dužno poštovanje, mislim da je primjer aro32 sličniji mojem, nego tvojem primjeru, pa ona ima dobre izglede za uspjeh.

aro32
    Starost djeteta: 9 mjeseci, duljina prekida: 4 mjeseca.
    Pupica
    Starost djeteta: 5 mjeseci, duljina prekida: 5 mjeseci.
    L&L
    Starost djeteta: 17 mjeseci, duljina prekida: 7 mjeseci.

Dakle, dijete aro32 bitno je mlađe, a prekid kraći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •