Pokazuje rezultate 1 do 50 od 173

Tema: Teta priča četverogodišnjacima kako je Isus umro u mukama!!!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    još da se nadovežem na svoj zadnji post, a i na ovo. bez obzira bila vjernik ili ne također ne mogu zamisliti da mi u vrtiću djecu podučavaju islamu jer koliko ja znam islam nije većinska vjera, niti tradicija ove države. kakve sada islam ima veze s nama osim što se može naći ponekih manjina te vjere?
    da se razumijemo, ni ja nisam za to da se u vrtiću forsira vjera u smislu da se npr. svaki dan mole i sl( mada osobno ne bih imala ništa protiv jer relativno prakticiramo vjeru, ali smatram da tome nije mjesto u državnim vrtićima i školama), ali spomenuti isusovo rođenje i raspeće za ta dva blagdana u godini mi je apsolutno uredu i prihvatljivo. a kako bi se uostalom djeci trebao predočiti uskrs? ajde da čujem prijedloge. što bi to i kako bilo prihvatljivo reći djeci?
    a ja se moran osvrnuti na ovaj post i reci u tvom stili:a koliko ja znam ovo je sekularna država, a tu se radi o drž.vrtiću(postoje vjerski znaš). da li ikako se možeš (bar probaj) stavit u kožu djece/roditelja dr.vjera ili ateista(koji isto plaćaju poreze, žive i doprinose u ovoj državi)...ti se ne možeš zamisliti da se tvom djetetu priča o islamu npr...
    licimjerno rekla bi...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj zarrin prvotno napisa Vidi poruku
    a ja se moran osvrnuti na ovaj post i reci u tvom stili:a koliko ja znam ovo je sekularna država, a tu se radi o drž.vrtiću(postoje vjerski znaš). da li ikako se možeš (bar probaj) stavit u kožu djece/roditelja dr.vjera ili ateista(koji isto plaćaju poreze, žive i doprinose u ovoj državi)...ti se ne možeš zamisliti da se tvom djetetu priča o islamu npr...
    licimjerno rekla bi...
    pa nije licemjerno. ja ovdje govorim o upoznavanju djece sa jednom tradicijom nacije. kada je islam bio dio naše tradicije, daj me podsjeti? ateisti sve mogu promatrati kao što se promatra muzejski eksponat. ogledaš ga sa svih strana, kažeš super i ideš dalje. evo, samo za tebe ako me nisi prvi put shvatila ponavljam, da nisam za to da se vjera u vrtiću prakticira u punom smislu, ali spomenuti isusa za božić i uskrs, naučiti neku pučku pjesmu na vjersku tematiku koja se može smatrati dijelom opće kulture je sasvim opravdano i ok. nemam ništa protiv da mi dijete u školi uči o svim drugim vjerama, dapače, i da se upozna sa tuđim vjeroispovjestima, uvjerenjima i običajima i da ih zna kao dio opće kulture i nimalo se ne bojim da će mi sin jednog dana zbog toga preći na drugu vjeru (a čak i da se to dogodi ne bi se dogodilo zato što su o tome učili u školi). isto tako ni tvoje dijete neće povjerovati u isusa zato što im je teta u vrtiću rekla da je isus uskrsnuo pa sada slavimo blagdan uskrsa. možda ga bude držalo par dana pa će ga pustiti.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    pa nije licemjerno. ja ovdje govorim o upoznavanju djece sa jednom tradicijom nacije. kada je islam bio dio naše tradicije, daj me podsjeti? ateisti sve mogu promatrati kao što se promatra muzejski eksponat. ogledaš ga sa svih strana, kažeš super i ideš dalje. evo, samo za tebe ako me nisi prvi put shvatila ponavljam, da nisam za to da se vjera u vrtiću prakticira u punom smislu, ali spomenuti isusa za božić i uskrs, naučiti neku pučku pjesmu na vjersku tematiku koja se može smatrati dijelom opće kulture je sasvim opravdano i ok. nemam ništa protiv da mi dijete u školi uči o svim drugim vjerama, dapače, i da se upozna sa tuđim vjeroispovjestima, uvjerenjima i običajima i da ih zna kao dio opće kulture i nimalo se ne bojim da će mi sin jednog dana zbog toga preći na drugu vjeru (a čak i da se to dogodi ne bi se dogodilo zato što su o tome učili u školi). isto tako ni tvoje dijete neće povjerovati u isusa zato što im je teta u vrtiću rekla da je isus uskrsnuo pa sada slavimo blagdan uskrsa. možda ga bude držalo par dana pa će ga pustiti.
    gore pišeš jedno(da ne možeš zamislit da ti se dijete na isti taj način o kojemu ovdje pričaš upoznaje sa nekom dr.vjerom) a tu kažeš da nemaš ništa protiv da uči o dr.vjerama, odluči se.
    draga moja, shvati ti mene što pričam pa ću ja opet za tebe: znači, neka djeca i u drž.vrtiću farbaju jaja i krašavaju zečekima i to je dio narodnih običaja i tradicije, je li? ali pričanje vjerskih priča(tu je apostrof još na brutalnom načinu istoga od strane tete) meni spada u domenu vjeronauka.
    nemoj se gubiti a ni ljutiti ali draga moja ja se niti ne bojim tuđih običaja i vjera, dapače ja to sve smatram bogatstvom svijeta i uopće me ne muče problemi što će moje dijete jednog dana(to tebi izgleda muči ako si spomenula) jer ga ja i ovako želim učiti da je bog jedan, zovu ga drugačije i na dr. mjestima mu se moli ali to su sve sveta mjesta i treba ih poštovati. isto tako postoje i vjere i ljudi koji vjeruju i malo drugačije i imaju više bogova ili oni koji i ne vjeruju jednostavno. i najvažnije da ne gleda ljude prema tome i kroz tog. to mal o meni iako ja vjerui vjersko uvjerenje dozivljavam kao nešto intimno što se tiče, obitelji, kuće kao privatna stvar svakoga. i na kraju se vraćam na početak. priča o uskrsnuću, pribijanju na križ, čavlima i sl. je prešla crtu običaja koji se njeguju u vrtićima. prijateljica mi je teta u vrtiću i židovka je i naravno da s djecom izrađuje i pisanice, vjenčiće, ukrase za bor i dr. kreativne stvari al zamisli da ona počne tvom dijetetu priču o svojoj vjeri i vjerskim pričama . mislim da bi prva išla ravnateljici. il se možda varam, ali takav sam dojam stekla iz stvojih stavova.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •